Hoe spamoproepen op Android te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe spamoproepen op Android te blokkeren
Hoe spamoproepen op Android te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar Telefoon > Te blokkeren nummer > Informatie > Blok; op sommige apparaten kan het zijn dat u het nummer van de app Telefoon ingedrukt houdt en Blokkeren/spam melden > Block. selecteert
  • Ban nummers via uw mobiele provider Accountinstellingen.
  • Gebruik een mobiele app zoals Calls Blacklist - Call Blocker.

Dit artikel legt uit hoe je spam-oproepen (of robocalls) kunt blokkeren en voorkomen dat ze je lastig vallen.

Hoe stop ik spamoproepen permanent?

Helaas is het permanent stoppen van spamoproepen niet mogelijk. Nieuwe nummers kunnen altijd wel doorkomen, of in sommige gevallen werkt de oproepblokkering maar voor een bepaalde tijd. De beste manier om uw blootstelling aan telemarketeers en spambellers te beperken, is door te beperken hoe vaak u uw nummer aan derden verstrekt.

Er zijn echter een paar verschillende manieren om spam-oproepen op Android-apparaten voor een langere tijd te stoppen of te blokkeren. Sommige van die methoden omvatten:

  • De blokkeerfunctie van uw apparaat.
  • Een blokkerende app installeren.
  • Blokkeren van oproepen via uw provider (mobiele provider).
  • Registratie bij de nationale DoNotCall-service.

Spamoproepen op uw Android blokkeren met behulp van de kiezer

De eenvoudigste manier om spam-oproepen te blokkeren en te voorkomen, is door de instellingen van uw Android-apparaat te gebruiken via de ingebouwde dialer-app. Het werkt het beste als de oproepen van hetzelfde nummer komen.

Zo blokkeer je een nummer met de kiezer:

De oproepen worden nog steeds weergegeven voor factureringsdoeleinden en kunnen kort op uw telefoon verschijnen, maar ze komen niet door.

  1. Open je Telefoon app.
  2. Tik in het oproeplogboek op het nummer dat u wilt blokkeren en tik vervolgens op de informatieknop.
  3. Tik op Block rechtsonder of onderaan het scherm.

    Image
    Image

Je kunt ook lang op het nummer drukken dat je wilt blokkeren en dan de Block optie selecteren in het submenu dat op sommige apparaten verschijnt. En op sommige apparaten kan het proces zijn: Telefoon-app > Recent > tik en houd het nummer vast dat u wilt blokkeren > Blokkeer/meld spam > Blokkeren

Spamoproepen blokkeren via uw mobiele provider

Het exacte proces zal verschillen op basis van de provider waarop u bent geabonneerd, bijvoorbeeld Verizon versus AT&T. Maar hier leest u hoe u oproepen via uw mobiele provider kunt blokkeren:

Niet alle mobiele providers bieden deze functie.

  1. Bezoek de accountportal van uw mobiele provider en log in.
  2. Zoek naar Accountinstellingen.
  3. Find Oproepblokkering of Nummerblokkering opties.
  4. Voer het nummer of de informatie in en klik op Opslaan.

    Image
    Image

Sommige providers, zoals Verizon, blokkeren oproepen maximaal 90 dagen. Nadat de periode is verstreken, moet u alle nummers die u wilt blokkeren opnieuw invoeren. U kunt ook een limiet tegenkomen op het aantal nummers dat u op een bepaald moment kunt blokkeren.

Spamoproepen blokkeren door te registreren op DoNotCall

De FTC of Federal Trade Commission beheert een nationaal register genaamd het Do Not Call Registry. Door uw naam en nummer aan het register toe te voegen, moeten bedrijven de lijst respecteren en vermijden om uw nummer te bellen. Als ze toch bellen, riskeren ze juridische stappen.

  1. Registratie is vrij eenvoudig. Klik gewoon op de juiste linkpagina op de Do Not Call Registry-pagina van de FCC, voer de vereiste informatie in en dat is alles. Uw nummer wordt nu vermeld als een "bel niet"-contact.

Het Nationale Bel-me-niet Register is alleen van toepassing op telemarketingoproepen. Oplichters en louche spam-bellers besteden er niet veel aandacht aan.

Wat is de beste spamoproepblokkering voor Android?

Een populaire app, Calls Blacklist - Call Blocker, is gratis en effectief. Een van de beste eigenschappen is dat je een veilige lijst kunt maken met je contacten, en alleen de mensen die je kent je kunt laten bellen, en alle anderen kunt blokkeren. Natuurlijk kunt u ook individuele nummers blokkeren.

FAQ

    Hoe deblokkeer ik een nummer op Android 12?

    Om een nummer op Android te deblokkeren, opent u de app Telefoon en tikt u op Meer > Instellingen > Geblokkeerde nummers. Tik op de X naast het contact dat je wilt deblokkeren. Voor meer opties heeft Google Play verschillende apps voor het blokkeren van oproepen.

    Hoe blokkeer ik sms-berichten op Android 12?

    Als u sms-berichten op Android wilt blokkeren, blijft u een gesprek aanraken, selecteert u de cirkel met de streep erdoor of meldt u het nummer als spam. Je kunt ook sms'jes blokkeren via je provider.

    Hoe blokkeer ik websites op Android 12?

    Als je websites op Android wilt blokkeren, gebruik dan een app zoals Mobile Security, BlockSite of NoRoot. Je kunt zelfs sites gedurende een bepaalde tijd blokkeren.

Aanbevolen: