De 7 beste videocamera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste videocamera's van 2022
De 7 beste videocamera's van 2022
Anonim

Tegenwoordig kunnen talloze apparaten video's opnemen, waaronder smartphones, tablets en GoPro-camera's. Het maakt niet uit of je een amateur of professionele videograaf bent; iedereen kan video's plannen en produceren. Iedereen is bekwaam genoeg om herinneringen aan kleine en grote evenementen te bewaren. Om de meest memorabele momenten vast te leggen, is het van cruciaal belang om een camera te hebben die is uitgerust met de functies die nodig zijn voor kwaliteitsproductie. Hoewel je je meesterwerk op een computer kunt bewerken, is de basis van een kwaliteitsvideocamera noodzakelijk.

Iedereen die een nieuwe camera koopt, moet elk model bekritiseren op basis van deze drie belangrijkste factoren: duurzaamheid, videokwaliteit en batterijduur. Duurzaamheid bepa alt de omgeving waarin u kunt opnemen. De videokwaliteit is van invloed op de uiteindelijke geproduceerde video. De levensduur van de batterij bepa alt hoe lang je je video's kunt opnemen. Of de videocamera in staat is om 1080p of 4K te filmen, is misschien wel het belangrijkste onderdeel waarmee u in de wereld van vandaag rekening moet houden. Het identificeren van de ideale schermweergave, het zoeken naar een batterij die lang meegaat en weten op welk type terrein (onder water, sport, enz.) uw videocamera kan overleven, zijn ook essentieel.

Rekening houdend met de opties die tegenwoordig beschikbaar zijn om video op te nemen, begrijpen we hoe overweldigend het aankoopproces van een videocamera kan zijn. We hebben onze testers gevraagd om na te denken over de belangrijkste kenmerken bij het gebruik van deze camera's, van duurzaamheid tot videokwaliteit. We hebben de belangrijkste zaken hier op een rijtje gezet, zodat u weet waar u op moet letten bij het winkelen.

Beste algemeen: Panasonic HC-WXF991 4K-camcorder

Image
Image

Panasonic's HC-WXF991K 4K Ultra HD-videocamera met wifi biedt alles wat je nodig hebt en meer om je meest memorabele momenten vast te leggen. De videocamera heeft essentiële functies zoals een dolly in de camera, zoom, bijsnijden, Wi-Fi-connectiviteit en hybride optische beeldstabilisatie.

Wat de HC-WXF991K heeft dat de meeste videocamera's niet hebben, is 4K-opnamen. De UHD/4K-video biedt vier keer betere kwaliteit dan standaard HD. Zodra je klaar bent om je video's te bekijken, zal het verhoogde aantal pixels elke ruwheid onder elke hoek elimineren. Over jaren zult u ook de compatibiliteit van de HC-WXF991K waarderen, aangezien de markt voor UHD/4K steeds groter wordt.

Panasonic's bekendheid als merk en de UHD/4K-technologie van de videocamera komt met een fors prijskaartje van bijna $ 900. Zelfs na bijna duizend dollar te hebben uitgegeven, zijn de 4K Ultra HD-opname van deze hoogwaardige HC-WXF991K, de LEICA Decoma Lens 20x optisch zoombereik en de effecten en bewerkingsmodi in de camera de moeite waard, zowel nu als in de toekomst.

Max fotoresolutie: 25,9 MP | Max videoresolutie: 30 fps | Verbindingsopties: USB, Wi-Fi | Sensortype: CMOS | Optische zoom: 20.0x | Schermgrootte: 3 inch | Batterijlevensduur: 1 uur per oplaadbeurt

"Ruis is een gebied dat Panasonic wel wat hulp kan gebruiken, aangezien we zowel binnen als buiten een meetbare hoeveelheid ruis hebben opgemerkt. " - Jonno Hill, producttester

Beste eigenschappen: Panasonic HC-V770 HD-camcorder

Image
Image

Kenmerken die Panasonic niet heeft opgenomen in zijn HC-WXF991K 4K Ultra HD-videocamera, zijn opgenomen in de HC-V770 HD. Naast de basisfuncties van de videocamera, heeft de HC-V770 20x optische zoom, een vier-drive lenssysteem, HDR (high dynamic range) video-opname, Back Side Illumination (BSI)-sensor die ruis onderdrukt, en full-HD (1080p) slow-motion video-opname. Op de een of andere manier slaagde Panasonic erin de juiste balans te vinden tussen functies, hardware, ontwerp, waarde en gemak.

Het maken van prachtige beelden met de HC-V770 is moeiteloos dankzij het gebruik van alle connectiviteitshardware en -technologie van de videocamera. De HC-V770 heeft namelijk wifi en NFC, zodat je verbinding kunt maken met je telefoon.

Door je videocamera en je telefoon te koppelen, kun je live uitzenden en de videocamera bedienen vanaf je mobiele apparaat. Of je nu opneemt vanaf je telefoon of de HC-V770 zelf, je zult veel plezier beleven aan creatieve filters, innovatieve effecten en hoogwaardige geluidsopnamen. Hoewel de videocamera niet het hoogste cijfer ha alt in een bepaalde categorie voor functies, controleert de HC-V770 elk vakje op benodigde en gewenste functies van de meeste videocamera's.

Max fotoresolutie: 20 MP | Max videoresolutie: 60 fps | Verbindingsopties: USB, Wi-Fi | Sensortype: CMOS | Optische zoom: 20.0x | Schermgrootte: 3 inch | Batterijlevensduur: ongeveer 50 tot 55 minuten op volledige lading

"Waar het uiteindelijk om gaat, is de beeldkwaliteit. Volgens deze maatstaf is de Panasonic HC-V770 helaas geen volledig succes. " - Jonno Hill, producttester

Beste zoom: Nikon COOLPIX P1000

Image
Image

Zowel voor reizigers, sportfotografen als natuurliefhebbers neemt de Nikon Coolpix P1000 je direct mee naar het hart van de actie door je in staat te stellen verafgelegen onderwerpen vast te leggen. De videocamera heeft een indrukwekkende optische lens van 3.000 mm, Nikon's krachtigste zoomlens. Eerlijk gezegd is de lens van de Coolpix P1000 uniek in zijn soort en een van de beste op de markt. U kunt uw uitgebreide horizon bekijken met het 3,2-inch LCD-scherm van de videocamera.

In combinatie met de optische lens vormt de resolutie van de videocamera een aanvulling op de zoommogelijkheden. De 3840 x 2160 pixels van de P1000 bieden een ultra-HD-resolutie. Ongeacht een scenario met weinig licht of veel actie, u kunt de autofocus, beeldstabilisatie en andere voorgeprogrammeerde instellingen van de videocamera gebruiken om de best mogelijke beelden vast te leggen. T

De functies van de P100 houden daar niet op, want hij bevat ook time-laps en RAW-opnamemogelijkheden. De geluidskwaliteit is net zo indrukwekkend als het echte stereogeluid rechtstreeks via de audio in de camera opneemt. Inzoomen voor het ideale van dichtbij en persoonlijk is eenvoudig, aangezien de Coolpix P1000 slechts 3,12 pond weegt en 5,8 x 7,1 x 4,7 inch meet.

Max fotoresolutie: 16 MP | Max videoresolutie: 30 fps | Verbindingsopties: Bluetooth 4.1, Wi-Fi | Sensortype: CMOS | Optische zoom: 125x | Schermgrootte: 3,2 inch | Batterijlevensduur: 250 afbeeldingen per oplaadbeurt

"De behuizing van de P1000 voelt groot en solide aan, misschien onverwacht lichter dan je zou verwachten van een apparaat van dit formaat. " - Andy Zahn, producttester

Beste waarde: Canon VIXIA HF R800

Image
Image

Als je een amateur bent die video's wilt beveiligen voor familie-uitjes en thuisspelavonden, biedt Canon's VIXIA HF R800 basisvideocamerafuncties voor een budgetvriendelijke prijs. De HF R800 levert een uitstekende 1080p-beeldkwaliteit en krachtig zoomvermogen, vergelijkbaar met het Canon R82-model, maar tegen lagere kosten.

Je kunt duidelijk scherpstellen, hoe ver je ook van je onderwerp verwijderd bent, dankzij de geavanceerde zoom van 57x van de videocamera. Als zodanig is het geen probleem meer om je humeurige tiener vast te leggen die niet op video wil worden vastgelegd. In combinatie met de indrukwekkende zoommogelijkheden van de HF R800 garanderen de geavanceerde stabilisatieregelaars een soepele, vervormingsvrije opname, perfect voor sporttoernooien en evenementen met veel actie. Voor extra flair kun je zelfs slow-motionvideo's opnemen of een time-lapse maken. De beeldkwaliteit van de HF R800 is duidelijk, aangezien de videocamera 1920 x 1080 beelden produceert.

Aangezien amateurs doorgaans geen ondersteunende apparatuur hebben voor hun videografische ondernemingen, maakt de DIGIC DV 4-beeldprocessor van de videocamera dat goed. De processor kapselt meer licht in, elimineert ruis uit zelfs de donkerste scènes en verbetert de helderheid en visuele kwaliteit. Of je nu in een goed verlichte of donkere omgeving bent, video's opnemen was nog nooit zo eenvoudig.

Met een gewicht van iets minder dan 9 gram, past de behuizing van de camera goed in uw hand. Het 3-inch LCD-aanraakscherm biedt een gemakkelijk te lezen, gebruiksvriendelijke interface, zodat u ervoor kunt zorgen dat u de grote krijgt foto.

Max fotoresolutie: 20 MP | Max videoresolutie: 60 fps | Verbindingsopties: USB, Wi-Fi | Sensortype: CMOS | Optische zoom: 32x | Schermgrootte: 3 inch | Batterijlevensduur: Batterij met hoge capaciteit BP-727 (exacte lengte onbekend)

"Aan de positieve kant waren we blij met de 32x optische zoom (57x in de geavanceerde modus), die hielp om een deel van het verlies aan scherpte te compenseren door ons de mogelijkheid te geven dichter bij het onderwerp te komen. " - Jonno Hill, producttester

Beste voor beginners: Sony HDRCX405 HD Handycam-camcorder

Image
Image

Als je net begint met video-opnames, is Sony's HDRCX405 de beste videocamera voor jou. Hoewel de huidige videocameramarkt verzadigd is met een aantal low- en high-end videocamera's en smartphones met indrukwekkende opnamespecificaties, zijn er nog steeds voordelen aan het kopen van een handheld videocamera.

De HDRCX405 maakt Full HD-video, 1920 x 1080, bij 60p-opname. De videocamera beschikt over respectabele zoomspecificaties zoals 30x optische en 60x helder beeld (digitale) zoom. Andere kenmerken zijn een 9,2 MP Exmor R CMOS-sensor, SensorSteadyShot-beeldstabilisatie en een intelligente automatische modus. De HDRCX405 is niet alleen gemakkelijk voor uw portemonnee, maar u kunt er ook gemakkelijk mee opnemen. De videocamera heeft een helder LCD-scherm van 2,7 inch met gezichtsherkenning.

Over het algemeen, hoewel de HDRCX405-technologie relatief eenvoudig is, wordt de klus zeker geklaard. Als zodanig is de videocamera een geweldige inleidende budgetvideocamera, vooral voor iedereen die een beginnende videocameragebruiker is.

Max fotoresolutie: 2,29 MP | Max videoresolutie: 30 fps | Connectiviteitsopties: USB, HDMI, Multi Terminal | Sensortype: CMOS | Optische zoom: 30x | Schermgrootte: 2,7 inch | Batterijlevensduur: Ongeveer 2 uur, 35 minuten

"Dankzij de glimlachdetectie kan de camera bepalen wanneer het onderwerp van een foto lacht, zodat hij op het juiste moment snapshots kan maken. " - Jeremy Laukkonen, producttester

Beste robuuste: DJI Osmo Action Cam

Image
Image

Als je op zoek bent naar avontuur, heb je een duurzame videocamera nodig die bestand is tegen verschillende situaties en activiteiten terwijl je onderweg bent. DJI heeft zijn videocamera zo ontworpen dat de functies ervan grondig worden beschermd. De lens van de DJI Osmo Action Cam heeft bijvoorbeeld drie beschermingslagen om schittering te verminderen en een coating om te beschermen tegen elementen zoals water en vuil.

Dankzij de beschermende laag kan de videocamera tot 11 meter worden ondergedompeld en kan hij worden meegenomen naar omgevingen met een temperatuur tot -10 graden Celsius. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u uw videocamera beschadigt terwijl u probeert de perfecte foto te maken. Waar je ook bent, je kunt de verwijderbare batterij opladen, wat ongeveer 90 minuten meegaat terwijl je onderweg bent.

De Osmo Action Cam biedt meer dan alleen robuustheid. De functies van de videocamera omvatten een 8x slow motion, aangepaste belichtingsinstelling en timelapse. Om snel en eenvoudig te wisselen tussen verschillende instellingen en standen heeft de camera een QuickSwitch-knop. Als je basiscommando's moet uitvoeren, kun je de camera ook met je stem bedienen.

Wat de instelling ook is, Ultra HD 4K met 60 fps 100 Mbps garandeert levendige, levensechte video's. De videokwaliteit van de Osmo Action Cam wordt ondersteund door RockSteady, DJI's RockSteady-technologie die ervoor zorgt dat stoten of bewegingen in het echte leven niet leiden tot onregelmatigheden op het scherm.

Max fotoresolutie: 12 MP | Max videoresolutie: 60 fps | Verbindingsopties: Bluetooth, Wi-Fi, USB | Sensortype: CMOS | Optische zoom: Nvt | Schermgrootte: 1,4 inch (voor), 2,25 inch (achter) | Batterijlevensduur: tot 135 minuten

Beste budget: AKASO EK7000 Pro 4K-actiecamera

Image
Image

Als je een kwaliteitscamera wilt zonder de bank te verslaan, is de redelijk geprijsde AKASO EK7000 Pro 4K-camera misschien de juiste keuze voor jou. Het zal moeilijk zijn om een videocamera met 4K-opnamemogelijkheden te vinden voor slechts $ 50. De action camera ha alt een native resolutie van niet meer dan 25 fps. Nog beter, de EK7000 kan 2,7K-beelden opnemen met een volle 30 fps.

Voor foto's legt een 16MP-camera pittoreske spiegelselfies vast, zelfs bij weinig licht. Hoewel de ingebouwde beeldstabilisatie van de videocamera elektronisch wordt aangedreven in plaats van de meer adaptieve optische beeldstabilisatie, is de technologie net zo functioneel. AKASO heeft een camerachassis ontworpen dat tot 30 meter waterdicht is, zodat je onderwatersportfotografie kunt vastleggen of het leven in een koraalrif kunt filmen.

Of je nu onder water, op het land of in de lucht bent, je kunt vrijwel alle actiefoto's maken, aangezien de EK700 goed is uitgerust met accessoires. De ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit van de videocamera biedt de mogelijkheid om de camera op afstand te besturen. Dienovereenkomstig kun je op je telefoon de beelden bekijken die momenteel worden gefilmd. Je kunt de inhoud die je hebt opgenomen ook meteen delen. Er is geen laptop of speciale kabel nodig om een geïmproviseerde gegevensoverdracht te voltooien met deze Wi-Fi-functie.

Image
Image

Max fotoresolutie: 16 MP | Max videoresolutie: 60 fps | Verbindingsopties: Bluetooth, Wi-Fi | Sensortype: CMOS | Optische zoom: Nvt | Schermgrootte: 2 inch | Levensduur batterij: 90 minuten

"Het bevat misschien niet alle toeters en bellen van eersteklas actiecamera's, maar het is goed uitgerust voor een model voor deze prijs en levert een verbluffende beeldkwaliteit. " - James Huenink, producttester

Panasonic is een belangrijke speler op het gebied van technologie, voornamelijk met betrekking tot camera's en videocamera's. Als zodanig is het geen verrassing dat onze beste algemene keuze de Panasonic HC-WXF991K 4K Ultra HD-videocamera met wifi is (bekijk bij Amazon). Hoewel de videocamera geen opvallende premiumfuncties heeft, maakt hij wel opnamen in 4K. Hoewel hij duur is, produceert de HC-WXF991K een ongerepte videokwaliteit onder de allerbeste videocamera's. Tijdens en na het fotograferen met de HC-WXF991K kun je genieten van de effecten en bewerkingsmodi in de camera.

Panasonic's HC-V770 (bekijken bij Best Buy) is onze keuze voor de videocamera met de beste eigenschappen. De HC-V770 heeft alles wat de HC-WXF991K mist, zoals ongelooflijke zoommogelijkheden, lenssystemen, HDR en BSI. Bovendien kunt u met de connectiviteitsopties van de videocamera naar behoefte opnemen, uitzenden en bewerken vanaf uw telefoon. Hoe dan ook, Panasonic heeft een aantal van de beste aanbiedingen op de markt voor hoogwaardige, betrouwbare videocamera's.

We hebben zes best beoordeelde videocamera's gekocht en onze recensenten hebben ze meer dan 80 uur getest. We hebben onze testers gevraagd om rekening te houden met de belangrijkste kenmerken bij het gebruik van deze camera's, van hun duurzaamheid tot hun videokwaliteit. We hebben hier de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet, zodat ook u weet waar u op moet letten bij het winkelen.

Over onze vertrouwde experts

Nicky LaMarco schrijft en redigeert al meer dan 15 jaar voor consumenten-, handels- en technologiepublicaties over vele onderwerpen, waaronder: antivirus, webhosting, back-upsoftware en andere technologieën.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

Andy Zahn is een schrijver die gespecialiseerd is in technologie. Hij heeft camera's, weerstations, hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en meer beoordeeld voor Lifewire.

Jeremy Laukkonen is technisch schrijver en de maker van een populaire blog en het opstarten van videogames. Hij schrijft ook artikelen voor tal van grote vakbladen.

James Huenink is een schrijver en copywriter die heeft geschreven voor verschillende publicaties, waaronder VPNside.com, The Federalist, Amendo.com en Brew Your Own Magazine.

FAQ

    Hoe belangrijk is resolutie?

    Resolutie is een algemene maatstaf voor het aantal pixels waaruit een afbeelding bestaat en is dus een goede indicator voor de scherpte/helderheid van het beeld, en zal er grotendeels toe doen, afhankelijk van wat u fotografeert en voor welk doel. Voor amateurs, vooral voor degenen met een beperkt budget, is het niet zozeer een zorg, maar voor professionals die hun klanten willen imponeren met prachtig beeldmateriaal, is een hoge resolutie absoluut cruciaal.

    Welke functies heb je nodig?

    Dit hangt weer grotendeels af van uw gebruikssituatie, maar de meeste videografen zullen profiteren van hoogwaardige zoomfunctionaliteit, een grote, heldere zoeker voor het bekijken van de actie en handmatige instellingen voor balans, belichting en focus.

    Wat zijn de beste merken videocamera's?

    Hoewel er een groeiend veld van concurrentie is op het gebied van videocamera's, zijn er een aantal merken die niet voor niets een gevestigde stamboom hebben. Deze merken bieden doorgaans betrouwbare, hoogwaardige camera's die worden ondersteund door royale garanties en klantenservice, en omvatten fabrikanten zoals Canon, Nikon, DJI en Panasonic.

Waar moet je op letten bij een videocamera

Duurzaamheid

Adrenalinejunkies hebben een videocamera nodig die hun capriolen kan bijhouden. Een videocamera zonder de juiste bescherming zal skiën, parachutespringen, skaten, wandelen of wildwatervaren niet overleven. Hoe ziet bescherming eruit? Sommige actievideocamera's hebben een waterdichte behuizing of stevige bevestigingen die je aan helmen kunt bevestigen. Zelfs als u geen avonturier bent, wilt u er zeker van zijn dat uw investering beschermd is.

Videokwaliteit

4K is tegenwoordig een groot probleem, maar heb je een videocamera nodig die in 4K kan opnemen? Jaren geleden was 4K-technologie kostbaar. Omdat de technologie de afgelopen jaren steeds gebruikelijker is geworden, is deze in prijs gedaald. Daarom nemen 4K-videocamera's in de huidige markt toe. Zelfs als 4K video's met een fantastische kwaliteit produceert, is 1080p een populair alternatief voor het vastleggen van je favoriete momenten. Alles minder dan 1080p zal teleurstellend zijn en er korrelig uitzien.

Batterijlevensduur

De duurzaamheid en videokwaliteit van een videocamera zijn niet relevant voor de levensduur van de batterij. Een van de meest essentiële kenmerken van een videocamera is de levensduur van de batterij. Hoe geweldig een videocamera ook is, het heeft geen zin als de batterij leeg is. Zorg ervoor dat in uw lijst met "must-haves" een behoorlijke batterijduur op die lijst staat. Over het algemeen is een batterij die twee tot drie uur meegaat voldoende.

Aanbevolen: