Basistips voor iPad-probleemoplossing

Inhoudsopgave:

Basistips voor iPad-probleemoplossing
Basistips voor iPad-probleemoplossing
Anonim

De iPad is een enorm populair apparaat, maar af en toe kun je er problemen mee krijgen. Een probleem met uw iPad hoeft echter niet te betekenen dat u naar de dichtstbijzijnde Apple Store moet gaan of naar de technische ondersteuning moet bellen. U kunt de meeste iPad-problemen oplossen door een paar tips voor probleemoplossing te volgen.

Oorzaken van iPad-problemen

Als een iPad een probleem heeft, kan dit een aantal hoofdoorzaken hebben. Apps kunnen interfereren met elkaar of met het besturingssysteem van de iPad. Deze storingen kunnen het resourcebeheer van het apparaat beïnvloeden of delen van het geheugen beschadigen. De tablet kan ook netwerkproblemen hebben die problemen met het verbinden met internet veroorzaken.

Image
Image

Hoe problemen met uw iPad op te lossen

Volg deze stappen voor probleemoplossing om het probleem met uw iPad vast te stellen en een oplossing te vinden.

  1. Sluit apps. De iPad houdt apps het meest open in een opgeschorte staat, zelfs als je ze niet gebruikt. Dus als u enige traagheid opmerkt, kan het sluiten van programma's die veel bronnen gebruiken het probleem oplossen. Open de App Switcher door twee keer op de Home-knop te drukken, een vinger van de onderkant naar het midden van het scherm te slepen of een multitasking-beweging te maken door vier of vijf vingers samen op het scherm te trekken. Sluit apps door hun vensters naar boven en van het scherm te slepen.

    Image
    Image
  2. Verwijder lastige apps. Als u de problemen van uw iPad kunt traceren naar een enkele app die niet compatibel is met andere of mogelijk beschadigd is, verwijdert u deze. Houd op het startscherm een vinger op de app totdat alle apps beginnen te trillen. Tik op de X in de linkerbovenhoek van het pictogram om de app te verwijderen.

    Apps kunnen beschadigd raken. Nadat je er een hebt verwijderd, download je deze opnieuw uit de App Store om te zien of deze beter werkt nadat je hem opnieuw hebt geïnstalleerd.

    Als je een app verwijdert, worden ook de gegevens verwijderd, dus maak er indien mogelijk een back-up van voordat je de app verwijdert.

  3. Herstart de iPad. Als je een probleem hebt met een app en het sluiten ervan het probleem niet oplost, of als je een ander type probleem ervaart, start je de iPad opnieuw op. Door de iPad uit en weer in te schakelen, wordt het beschikbare geheugen gewist en krijgt de iPad een nieuwe start. Houd de Sleep/Wake-knop op de bovenrand van de iPad ingedrukt (of de aan/uit-knop en de volume-omhoogknop op recente iPad-modellen) om een schuifregelaar te openen waarmee u de iPad kunt uitschakelen. Zodra de iPad is uitgeschakeld, drukt u nogmaals op de Sleep/Wake-knop om de iPad weer aan te zetten.

    Image
    Image
  4. Doe een harde reset. Als uw specifieke probleem ervoor zorgt dat uw iPad vastloopt, werkt het opnieuw opstarten mogelijk niet. Voer een harde herstart uit door de slaap / waak- en home-knoppen een paar seconden ingedrukt te houden totdat de iPad wordt uitgeschakeld. Laat de knoppen los wanneer het Apple-logo op het display verschijnt.
  5. Controleer je netwerk. Mogelijk ondervindt u problemen met het verbinden van uw iPad met internet. Deze problemen kunnen al dan niet van de iPad komen. Voer indien mogelijk een snelheidstest uit om te zien of uw draadloze verbinding werkt en sterk genoeg is. Als dit niet het geval is, ga dan dichter bij je router staan of reset je wifi-hardware. Begin met het loskoppelen van je router en modem (als ze gescheiden zijn), wacht 30 seconden en sluit ze weer aan. Je kunt ook de netwerkinstellingen van je iPad resetten.
  6. Reset je iPad. Deze stap is anders en intensiever dan een herstart; het houdt in dat je alles op je iPad verwijdert en vervolgens opnieuw installeert. Maak voordat je dit doet een back-up van je iPad om ervoor te zorgen dat je je foto's of contacten niet kwijtraakt.

  7. Vraag om hulp. Als geen van deze stappen werkt, moet u uw iPad mogelijk voor onderhoud naar een Apple Store Genius of een erkend servicecentrum brengen. Voordat u contact opneemt met Apple Support, wilt u misschien controleren of uw iPad nog onder de garantie v alt. De standaard Apple-garantie geeft 90 dagen technische ondersteuning en een jaar beperkte hardwarebescherming. Het AppleCare+-programma biedt twee jaar technische en hardwareondersteuning. Bel Apple-ondersteuning op 1-800-676-2775.

Aanbevolen: