Hoe apps van iPod Touch te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps van iPod Touch te verwijderen
Hoe apps van iPod Touch te verwijderen
Anonim

Je kunt iPod Touch-apps verwijderen die je niet langer wilt of nodig hebt. Misschien heb je de app per ongeluk gedownload of was je hem alleen aan het testen. Het verwijderen van apps is eenvoudig en kan binnen enkele seconden worden gedaan.

Er zijn eigenlijk een paar verschillende manieren om iPod Touch-apps te verwijderen. Wanneer u apps verwijdert, maakt u ruimte vrij op uw apparaat en maakt u ruimte op uw startscherm voor meer apps. Voordat u de app verwijdert, kunt u overwegen uw apps in mappen te ordenen als u alleen uw scherm wilt opruimen.

De aanwijzingen op deze pagina zouden moeten werken voor alle versies van de iPod Touch, ongeacht het model of de iOS-versie.

Hoe apps van het startscherm te verwijderen

De gemakkelijkste manier om apps op de iPod te verwijderen, is door dit rechtstreeks op het apparaat te doen. Dit proces is vergelijkbaar met hoe u apps op het startscherm herschikt of mappen maakt.

  1. Tik op een app en houd deze vast zodat al je apps beginnen te wiebelen.
  2. Zoek de app die je wilt verwijderen en tik op X linksboven.
  3. Tik op Delete om de app te bevestigen en te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Herhaal dit proces voor elke app die je wilt verwijderen.

  5. Druk op de startknop als je klaar bent om de apps te laten stoppen met wiebelen en het startscherm terug te brengen naar de normale staat. Je kunt ook even wachten totdat deze modus is afgelopen.

Deze techniek verwijdert de app van je iPod Touch, maar niet van je computer. Als je je iPod met een computer synchroniseert, wordt de app daar niet verwijderd, dus je kunt hem later opnieuw installeren.

Vanaf iOS 10 kun je apps verwijderen die vooraf zijn geïnstalleerd met iOS. Als u bijvoorbeeld geen aandelen bezit, kunt u de app Aandelen verwijderen die bij uw iPod Touch is geleverd. Hetzelfde geldt voor Weer, Boeken, Thuis, Kaarten, Herinneringen, enz.

Hoe zich te ontdoen van apps met behulp van instellingen op de iPod Touch

Deze weinig bekende methode verwijdert apps rechtstreeks op je iPod Touch via de app Instellingen. Het voordeel van deze techniek ten opzichte van het tikken en vasthouden van bovenaf is dat je kunt zien hoeveel ruimte de apps in beslag nemen, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de grootste overtreders te verwijderen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar Algemeen > iPod Touch-opslag.

    Op sommige oudere iPod Touch-versies heet het opslaggedeelte Opslag en iCloud-gebruik. Als u die optie selecteert, kiest u Opslag beheren op de volgende pagina.

  3. Tik op een app in de lijst om te zien hoeveel ruimte de app in beslag neemt en hoeveel van die ruimte de app zelf is of alleen de bijbehorende documenten en gegevens.
  4. Selecteer Delete App en bevestig dit nogmaals om de app van uw iPod Touch te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Tik op < Terug bovenaan het scherm om terug te keren naar de lijst met apps op je iPod en andere apps te verwijderen.

Heb je ook een iPad waarvan je apps wilt verwijderen? Krijg stapsgewijze instructies in Hoe u apps op een iPad kunt verwijderen.

Apps verwijderen met iTunes op uw computer

Als je je iPod Touch synchroniseert met een computer, gebruik dan iTunes om apps van je apparaat te verwijderen. Deze optie is handig als u veel apps wilt verwijderen.

De mogelijkheid om apps te synchroniseren is verwijderd uit iTunes versie 12.7, uitgebracht in 2017. Als je een eerdere versie van iTunes gebruikt, zijn deze instructies nog steeds van toepassing, maar als dat niet het geval is, probeer dan enkele van de andere instructies op deze pagina om uw iPod-apps te verwijderen.

  1. Synchroniseer je iPod met je computer. Het proces werkt op dezelfde manier als het synchroniseren van een iPhone.
  2. Wanneer de synchronisatie is voltooid, selecteert u Apps in het vervolgkeuzemenu bovenaan het scherm en selecteert u uw iPod Touch om alle apps op uw apparaat weer te geven.
  3. Selecteer een app die u wilt verwijderen.
  4. Druk op de Delete-toets en kies vervolgens Verplaatsen naar prullenbak in de pop-up.

  5. Herhaal dit voor alle andere apps die je wilt verwijderen.

Apple onthoudt al je aankopen. Als u besluit dat u in de toekomst een app nodig heeft, kunt u deze opnieuw downloaden. U kunt echter in-app-informatie verliezen, zoals spelscores.

Er is één scenario waarin uw apps lijken te zijn verwijderd, maar in werkelijkheid nog steeds op uw iPod Touch staan. Leer hoe u ontbrekende apps terugkrijgt.

Hoe apps van iCloud te verbergen

iCloud slaat informatie op over alles wat je koopt in de iTunes Store en App Store, zodat je eerdere aankopen opnieuw kunt downloaden. Zelfs als je een app van je iPod en je computer verwijdert, is deze nog steeds beschikbaar in iCloud.

Je kunt een app niet permanent verwijderen uit iCloud, maar je kunt deze wel verbergen op je computer en mobiele apparaat:

  1. Open iTunes op je computer.

    Omdat dit iTunes gebruikt, moet je er rekening mee houden dat dit alleen werkt op oudere versies van dat programma.

  2. Selecteer App Store.
  3. Ga naar Gekocht in de rechterkolom.
  4. Selecteer het tabblad Apps en kies vervolgens All.
  5. Zoek de app die je wilt verbergen en beweeg je muis erover. Selecteer de X wanneer deze de app lijkt te verbergen.

Verwijder iPod Touch-apps met programma's van derden

iTunes is niet de enige software die kan communiceren met een iPod Touch vanaf je computer. Andere toepassingen die vanaf uw pc of Mac worden uitgevoerd, kunnen net als iTunes bestanden van en naar de iPod overbrengen, en sommige kunnen ook apps verwijderen.

Het gebruik van een programma van derden om apps van je iPod te verwijderen is ideaal als je de nieuwste versie van iTunes gebruikt en je niet wilt terugkeren naar een oudere versie om alleen apps te verwijderen. Deze applicaties hebben meestal ook functies die ontbreken in iTunes.

Syncios is een voorbeeld van een gratis manager waarmee je apps kunt verwijderen. Sluit gewoon je iPod Touch aan op je computer zoals je hem zou gebruiken met iTunes, maar open in plaats daarvan Syncios en ga naar het Apps menu om de apps te vinden die je wilt verwijderen.

Image
Image

Tik op het prullenbakpictogram naast een app die je wilt verwijderen, of plaats een vinkje in het vakje naast meerdere apps om ze in bulk te verwijderen.

Aanbevolen: