Hoe apps van je iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps van je iPhone te verwijderen
Hoe apps van je iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier: Tik op het app-pictogram en houd het vast, tik vervolgens op App verwijderen. Tik op App verwijderen of Verwijderen van startscherm.
  • Vanuit de App Store: tik op je profiel en blader naar je lijst met binnenkort bijgewerkte of recent bijgewerkte apps. Veeg naar links en tik op Verwijderen.
  • Een andere methode: Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag. Selecteer de app die u wilt verwijderen en tik vervolgens op App verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps van uw iPhone, iPad of iPod touch kunt verwijderen, inclusief het verwijderen van apps die bij uw apparaat zijn geleverd. Als u ongebruikte en ongewenste apps verwijdert, maakt u opslagruimte op uw telefoon vrij.

Apps verwijderen van het startscherm van de iPhone

Dit is de snelste en eenvoudigste manier om apps van je telefoon te verwijderen:

  1. Zoek op het startscherm van de iPhone de app die je wilt verwijderen.
  2. Tik op het app-pictogram en houd het vast totdat alle apps wiebelen.

    Dit is hetzelfde proces dat u volgt om apps opnieuw te rangschikken. Als je een telefoon hebt met een 3D Touchscreen, druk dan niet te hard, anders activeer je een menu. Het is meer een tik en een lichte greep.

  3. Op iOS 12 of eerder, sla deze stap over en ga naar stap 4. Op iOS 13 verschijnt er een menu uit het app-pictogram. Je kunt op Apps herschikken tikken of het app-pictogram ingedrukt houden totdat de apps beginnen te wiebelen.
  4. Tik op de X in de linkerbovenhoek van het pictogram.
  5. Wanneer je wordt gevraagd om je beslissing te bevestigen, tik je op Verwijderen om de app te verwijderen. Als je van gedachten bent veranderd, tik je op Annuleren.

    Image
    Image

    Als de app een deel van zijn gegevens opslaat in iCloud, wordt u gevraagd of u uw gegevens uit Game Center/iCloud wilt verwijderen of deze wilt laten staan. Als u verwacht de app opnieuw te gebruiken, laat u de gegevens daar achter.

  6. De app is nu verwijderd. Herhaal het proces om andere apps te verwijderen of druk op de Home-knop (of tik op de Done-knop op iPhone X, XS, XR en 11-serie) om terug te gaan naar de normale werking.

Als je van gedachten verandert over het verwijderen van de app, kun je de verwijdering niet ongedaan maken om het verwijderen van de app ongedaan te maken. U kunt de app echter opnieuw installeren door deze opnieuw te downloaden.

Er is één scenario waarin uw apps lijken te zijn verwijderd, maar nog steeds op uw iPhone staan. Als dat het geval is, kun je ontbrekende apps weer op je iPhone krijgen.

Apps verwijderen uit de App Store-app

Deze optie is alleen beschikbaar op apparaten met iOS 13 en hoger. Op die apparaten kun je apps verwijderen via het Update-scherm in de App Store-app door deze stappen te volgen:

  1. Tik op de App Store-app om deze te openen.
  2. Tik op je foto of pictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Scroll om uw lijst met Beschikbare Updates. te bekijken

    Image
    Image
  4. Voor elke app met een update die u wilt verwijderen, veegt u van rechts naar links om de Delete-knop weer te geven.

    Image
    Image
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik in het pop-upvenster op Delete om de app van je telefoon te verwijderen.

    Image
    Image

Apps verwijderen van iPhone-instellingen

Deze methode om apps te verwijderen is niet de gemakkelijkste - en de meeste mensen hebben er niet over nagedacht - maar het werkt. Deze aanpak is handig als u apps wilt verwijderen die veel opslagruimte in beslag nemen.

Deze aanwijzingen werken voor moderne iOS-versies, maar zouden ook relevant moeten zijn voor oudere versies zoals iOS 10, 9 en 8.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar Algemeen > iPhone-opslag. Als u geen moderne versie van iOS gebruikt, tikt u op Gebruik.

    Tik in oudere versies van iOS op Opslag beheren om alle apps op je telefoon te zien en hoeveel ruimte ze in beslag nemen.

  3. Selecteer de app die je wilt verwijderen en tik vervolgens op Delete App.

    Image
    Image

    Vanaf iOS 12 kun je de app ontladen. Hiermee wordt de app verwijderd en blijven de bijbehorende documenten en gegevens intact. Installeer de app opnieuw om alles weer aan de gang te krijgen.

  4. Tik in het bevestigingsmenu op Delete App om door te gaan met het verwijderen.

Apps verwijderen met iTunes

Je kunt iTunes gebruiken om apps en ander materiaal aan je iPhone toe te voegen. Je kunt iTunes ook gebruiken om apps te verwijderen.

Deze techniek werkt niet met iTunes 12.7 of hoger, aangezien die versies van iTunes de App Store niet langer ondersteunen. Een andere manier om uw computer te gebruiken om apps van uw iPhone te verwijderen, is met een iPhone-manager van derden, zoals Syncios.

  1. Synchroniseer je iPhone met iTunes. U kunt synchroniseren via USB of synchroniseren via Wi-Fi.
  2. Selecteer het iPhone pictogram in de linkerbovenhoek van iTunes.
  3. Kies de Apps tab.
  4. In de linkerkolom staan de apps die op uw iPhone zijn geïnstalleerd. Blader er doorheen en vind degene die je wilt verwijderen.
  5. Selecteer Verwijderen naast de app. Herhaal dit proces voor zoveel apps als je wilt verwijderen.
  6. Gebruik de Toepassen knop in de rechter benedenhoek om iTunes en je iPhone te synchroniseren. Alle wijzigingen die je in iTunes hebt aangebracht, worden weergegeven op je iPhone, inclusief het verwijderen van de apps van je telefoon.

Aanbevolen: