Hoe verborgen apps op Android te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe verborgen apps op Android te vinden
Hoe verborgen apps op Android te vinden
Anonim

Wat te weten

  • In de app-lade: tik op de drie stippen en selecteer Verberg apps.
  • In Instellingen: Tik op Apps en meldingen en vervolgens op Bekijk alle apps.
  • Controleer de ware identiteit van een app door op het Info pictogram te tikken en App details. te selecteren

Dit artikel legt uit hoe je verborgen apps op een Android-apparaat kunt ontdekken. De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Image
Image

Verborgen apps vinden in de app-lade

Het bekijken van apps op het Android-startscherm is een goed begin, maar hiermee wordt niet elke app weergegeven die op een Android-apparaat is geïnstalleerd. Om de volledige lijst met geïnstalleerde apps te zien, inclusief kluis-apps, opent u de app-lade door op het pictogram in het onderste middelste gedeelte van het scherm te tikken dat eruitziet als een cirkel met zes stippen erin.

Nadat je op dit pictogram hebt getikt, verschijnt een volledige lijst met de geïnstalleerde apps alfabetisch gesorteerd. Dit zou u de meeste apps op het Android-apparaat moeten tonen, maar sommige zijn mogelijk verborgen. Ga als volgt te werk om deze verborgen apps weer te geven.

Deze methode is niet standaard beschikbaar op alle Android-apparaten. De launcher bepa alt de opties in de lade. Als je deze opties niet hebt, probeer dan een ander opstartprogramma, zoals Nova Prime, dat het verbergen van apps ondersteunt.

  1. Tik in de app-lade op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Verberg apps.
  3. De lijst met apps die verborgen zijn in de app-lijst wordt weergegeven. Als dit scherm leeg is of als de optie Apps verbergen ontbreekt, zijn er geen apps verborgen.

    Image
    Image

Verborgen apps vinden in Instellingen

Een volledige app-lijst is ook toegankelijk via de app Instellingen. Tik op Instellingen (het pictogram ziet eruit als een tandwiel). Tik in Instellingen op Apps en meldingen en tik vervolgens op Alle apps bekijken.

Image
Image

De app-lijst geeft ook systeembestanden en apps weer, waardoor het Android-besturingssysteem correct werkt. Om deze weer te geven, tikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tikt u vervolgens op Systeem weergeven.

Controleer op Android Trick-apps

Kijken naar het pictogram en de naam van een app is misschien niet genoeg om te zien wat er gebeurt op een Android-telefoon of -tablet. Er zijn talloze apps in de Google Play App Store die eruitzien als één soort app, maar zijn ontworpen om afbeeldingen, video's en andere gegevens te verbergen.

Een populair voorbeeld is de Smart Hide Calculator-app die eruitziet en werkt als een eenvoudige rekenmachine-app, maar een applicatie voor bestandsopslag is. De gebruikersinterface van de rekenmachine is volledig functioneel, maar ontgrendelt en onthult zijn echte doel wanneer een gebruiker zijn pincode invoert.

Doe het volgende om de ware identiteit van een Android-app te controleren.

  1. Druk op het app-pictogram totdat er een klein menu verschijnt.
  2. Tik op de kleine i in een cirkel naast een potlood.
  3. Er verschijnt een pagina die alles over de app beschrijft, van de opslaggrootte tot de machtigingen. Tik op App details.

    Image
    Image
  4. De productpagina van de app in de Google Play app store verschijnt. Hier kunt u officiële informatie over de app lezen, inclusief beoordelingen door andere gebruikers.

Android-mappen en schermen begrijpen

Zoals de meeste smartphones en tablets hebben Android-apparaten een startscherm dat horizontaal verder reikt dan wat je voor het eerst ziet wanneer je het apparaat inschakelt. De andere delen van het startscherm worden gebruikt om apps en widgets in groepen te sorteren en apps te verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Om alle secties van het startscherm op een Android-apparaat te bekijken, veegt u van rechts naar links.

Er kunnen meer dan één extra scherm zijn, dus blijf naar links vegen totdat de zichtbare pictogrammen niet verder kunnen bewegen.

Een andere manier om apps op Android te verbergen, is door apps in een map te plaatsen. Mappen zijn zichtbaar op het startscherm en zien eruit als een verzameling van vier kleine app-pictogrammen. Tik op de map om deze te openen en de apps te bekijken.

Vergeet de webapps niet

Meer bedrijven voegen volledige app-functionaliteit toe aan hun websites, wat betekent dat gebruikers niet langer een app hoeven te downloaden en installeren om toegang te krijgen. Instagram is een voorbeeld van een functionele web-app die wordt gebruikt in een webbrowser zoals Chrome, Edge of Firefox. Tinder is een andere.

Om te controleren of een gebruiker een specifieke site heeft bezocht, opent u de webbrowser-apps op hun Android-smartphone of -tablet en controleert u vervolgens de browsergeschiedenis. Browsergeschiedenis kan echter in de meeste browsers worden verwijderd, dus dit is geen onfeilbare manier om erachter te komen welke websites zijn bezocht.

FAQ

    Hoe vind je verborgen apps op een iPhone?

    Om verborgen iPhone-apps te vinden, gaat u naar de App Store op uw apparaat en tikt u op uw profielfoto en vervolgens op uw naam. Tik onder iTunes in de cloud op Verborgen aankopen. Of ga naar Accountinstellingen en tik op Aankoopgeschiedenis.

    Mijn Android doet vreemd; Ik denk dat ik verborgen spyware heb. Hoe kan ik het vinden en verwijderen?

    Als je spyware of "verborgen beheerders-apps" op je Android hebt, navigeer dan naar je lijst met apparaatbeheer-apps. Schakel beheerdersrechten uit voor de vermoedelijke boosdoener en verwijder vervolgens de app.

    Ik denk dat er een verborgen tracking-app op mijn Android is. Hoe weet ik het zeker?

    Als je hebt gemerkt dat de indicatorlampjes van je camera of microfoon branden wanneer je ze niet gebruikt, heb je misschien trackingsoftware. Om erachter te komen welke apps je microfoon en camera gebruiken, ga je naar Instellingen > Apps & Meldingen > App PermissionsTik op Camera of Microphone en kijk welke apps toegang hebben tot deze tools.

Aanbevolen: