Hoe verborgen berichten en andere tips voor Facebook te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe verborgen berichten en andere tips voor Facebook te vinden
Hoe verborgen berichten en andere tips voor Facebook te vinden
Anonim

Facebook Messenger kan een geweldige manier zijn om in contact te blijven met je vrienden. De service werkt zowel op desktopcomputers als op iOS en Android, waardoor het een universele manier is voor mensen om contact te houden, ongeacht wat voor soort computer (of telefoon) ze gebruiken of zelfs waar ze zich in de wereld bevinden.

Image
Image

Hoewel de meeste mensen waarschijnlijk de basis kennen van het verzenden en ontvangen van berichten met de service, heeft Facebook Messenger een aantal verborgen functies waarvan veel gebruikers niet eens beseffen dat ze voor hen beschikbaar zijn. Je hebt vast wel eens gehoord dat vrienden naar hen verwijzen als 'verborgen berichten op Facebook', maar in werkelijkheid gaat het bij veel van hen om meer dan alleen een simpel bericht. Deze functies variëren van geheime chats tot verborgen games.

Laten we eens kijken wat de functies zijn, hoe ze werken en hoe u er het beste van kunt profiteren.

De tips en instructies in dit artikel zijn van toepassing op zowel gebruikers van de mobiele Messenger-app als Facebook Messenger op desktop in een webbrowser.

Gebruik Messenger in zijn eigen venster

Als je wilt chatten zonder de afleiding van de rest van Facebook, voer dan Facebook Messenger uit in een eigen venster. Dat betekent dat je de hele dag met vrienden kunt chatten zonder bang te hoeven zijn dat je een uur kwijt bent aan het kijken naar video's van de nieuwe puppy van een vriend.

Ga naar messenger.com in je browser om naar de Messenger-pagina te gaan. Van daaruit wordt u gevraagd uw Facebook-inloggegevens in te voeren en hebt u toegang tot een versie op volledig scherm van de Messaging-client.

Gebruik een bot

Als je nog niet eerder contact hebt gehad met een chatbot, is het niet echt anders dan chatten met een vriend. Je gebruikt een chatbot vanuit Messenger, maar in plaats van een persoon is het een computerprogramma met kunstmatige intelligentie om zijn berichten aan jou op te stellen.

Weet je niet waar je moet beginnen? De site botlist.co somt een aantal van de verschillende beschikbare bots op (er zijn er veel). Je kunt ook populaire vinden door gewoon te typen wat je zoekt in het To-veld wanneer je een nieuw bericht start. Als Facebook kan identificeren waarnaar u op zoek bent, wordt het gedeelte Aan automatisch voor u gevuld met de juiste bot. Enkele plezierige bots om te gebruiken zijn:

  • TODAY Food: Blijf op de hoogte van het laatste voedselnieuws en vind snelle recepten.
  • Skyscanner: laat de Messenger-bot van Skyscanner je helpen een vlucht te vinden voor je volgende grote vakantie.
  • Boost: Wil je me een beetje oppikken? De Boost-bot biedt je op verzoek motiverende uitspraken om je op de been te houden.

Heb geheime chats

Soms wil je zeker weten dat het gesprek dat je met een vriend voert, echt privé is. Hoewel Facebook aantoonbaar niet de beste plek is om gevoelige informatie naar iemand te sturen, heeft het sociale netwerk een manier ontwikkeld om versleutelde gesprekken op het platform te voeren. Geheime gesprekken worden van begin tot eind versleuteld en kunnen alleen door u en uw ontvanger worden gelezen. Zelfs Facebook heeft geen toegang tot wat ze bevatten.

Om de functie te activeren, stelt u een nieuw bericht op met de iOS- of Android-app. Rechtsboven op de pagina ziet u een Secret optie op iOS of een slotpictogram op Android. Er verschijnt dan een timervenster waarin u een tijdslimiet kunt instellen voor het bekijken van het bericht als u dat wilt. U kunt bijvoorbeeld een foto zelfvernietigend maken na slechts 10 seconden. Houd er rekening mee dat zelfs als de foto zichzelf vernietigt, niets iemand ervan weerhoudt een foto van het scherm te maken terwijl de foto wordt weergegeven.

Verzend gratis geld

Op een gegeven moment moeten we allemaal geld naar een vriend sturen. Of je nu iemand terugbeta alt voor de helft van de lunch, concertkaartjes, of ze gewoon wilt trakteren op een biertje van ver weg, uitzoeken hoe je een vriend contant geld kunt sturen, kan soms een uitdaging zijn. Welnu, je kunt nu echt gratis geld naar je vrienden sturen via Facebook.

Open hiervoor het menu en klik met die persoon op het dollarteken onderaan het Messenger-venster. Van daaruit kun je het bedrag specificeren dat je wilt verzenden (je moet ook een bankpas aan Facebook koppelen). Wanneer u contant geld verzendt, wordt dat geld van uw rekening afgeschreven en op de rekening van uw vriend gestort, op voorwaarde dat hij of zij zijn of haar bankpas ook aan Facebook heeft gekoppeld.

Bestanden verzenden (zonder e-mail)

Net zoals je een bijlage via e-mail zou kunnen verzenden, kun je bestanden bijvoegen bij een Facebook Messenger-bericht en ze naar vrienden sturen. Als je Facebook Messenger via internet hebt geopend, hetzij via de website van Facebook of de speciale Messenger-site, dan kun je een bestand uploaden door op de paperclip of het bestandspictogram onder aan het scherm te klikken.

Bestanden die u overzet, moeten kleiner zijn dan 25 MB. Dat is dezelfde vereiste die u krijgt bij het bijvoegen van bestanden aan e-mailberichten in Gmail; in het geval van Gmail kunt u echter Google Drive-bestanden bijvoegen die aanzienlijk groter zijn.

Bottom Line

Ongeacht waar je familie of vrienden wonen (of jijzelf), Facebook laat je een video- of audio-oproep plaatsen naar iedereen op je vriendenlijst. Dat betekent dat je gratis kunt videochatten met je oom in Wales of je bestie die in Japan in het buitenland studeert. Houd er rekening mee dat dit gegevens in plaats van mobiele minuten gebruikt, dus je zult waarschijnlijk verbinding willen maken met wifi voordat je belt.

Verander je Facebook-chatkleur

Je kunt de kleur van elk gesprek dat je hebt in Facebook Messenger wijzigen. Dus je man kan rood zijn, kinderen geel en beste vriend paars. Het lijkt eenvoudig, maar als je met Messenger regelmatig met meerdere mensen tegelijk praat, kan het een geweldige manier zijn om dingen georganiseerd te houden en ervoor te zorgen dat je die emoji met een zoenend gezicht naar je vriend stuurt, niet naar een vriend van de middelbare school.

Als u de kleur van uw gesprek wilt wijzigen, klikt u op het pictogram information boven aan het chatvenster of als u Facebook.com in een webbrowser gebruikt, kunt u klik op de naam van de persoon bovenaan het chatvenster om de kleur te wijzigen.

Kies op messenger.com Change Theme om een kleur te kiezen en tik in de Messenger-app op Theme en selecteer vervolgens de kleur u wilt dat de tekst in uw gesprekken wordt weergegeven als in de toekomst. De kleurverandering is zowel voor jou als voor de persoon aan de andere kant van de chat zichtbaar.

Stuur een miljoen harten

Als je een hartje verstuurt binnen Facebook Messenger, stuur je niet slechts één hartje, je stuurt er honderden. Probeer het eens. Stuur de hartemoji naar een geliefde met Messenger en houd vervolgens het chatvenster in de gaten. Een paar seconden later zweven er tientallen harten omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Als je het geluid op je apparaat harder hebt staan, hoor je ook een bubbelgeluid terwijl ze omhoog vliegen, en net als ballonnen kun je ze vangen als je snel genoeg beweegt. Probeer er een paar te pakken met je vinger op weg naar boven!

Ja, het is waar dat je er niet productiever van wordt, maar zowel jij als de ontvanger zullen zich beter voelen. En hey, het is ook leuk.

Wijzig uw standaard Facebook-chat-emoji

Facebook Messenger heeft standaard een duim omhoog emoji als de belangrijkste emoji voor elk gesprek, maar je kunt dat veranderen. Als je merkt dat je een vriend dezelfde emoji keer op keer op Facebook stuurt, kun je die emoji veranderen in de standaard emoji voor je convo met die persoon. Dat betekent dat het rechtsonder in het chatvenster verschijnt waar de duim omhoog was.

Het hele emoji-toetsenbord is beschikbaar voor deze functie, en het kan een leuke manier zijn om je chats op te fleuren en te personaliseren.

Om de wijziging aan te brengen, moet je de mobiele app of de Messenger-website gebruiken. Ga naar Options en selecteer vervolgens Change Emoji (in de Messenger-app of in het Facebook-chatvenster, dit is gewoon Emoji) uit de beschikbare lijst. Houd er rekening mee dat dit ook de standaardemoji verandert voor de persoon met wie je aan het chatten bent.

Maak je Facebook Messenger-emoji's groter

De kant van emoji in Facebook Messenger is aanpasbaar als je weet waar je moet kijken. In feite zijn er eigenlijk een paar verschillende maten van alle emoji's van Facebook beschikbaar. Om je emoji te vergroten, houd je hem gewoon ingedrukt. De emoji zal geleidelijk op het scherm groeien. Laat het los om het op die maat te houden en naar je vriend te sturen.

Als je het volume op je telefoon of computer open hebt staan, zal Facebook een geluidseffect afspelen samen met het groeien dat lijkt op een ballon die zich vult met lucht. Net als een ballon, als je hem te groot probeert op te blazen, barst de emoji en moet je het opnieuw proberen.

Videoclips verzenden

Soms zijn woorden of een stilstaand beeld niet voldoende voor uw boodschap. Dat is waar een video van pas komt.

Houd in de Messenger-app de sluiterknop onderaan de pagina ingedrukt om een video op te nemen. Video's kunnen maximaal 15 seconden lang zijn. Als je klaar bent met de opname, kun je emoji's en tekst aan je video toevoegen door op de pictogrammen rechtsboven op de pagina te klikken. Als je klaar bent, klik je op de pijl rechtsonder om te selecteren naar welke vrienden je je videocreatie wilt sturen.

Je kunt je video ook downloaden met het pijlpictogram linksonder op het scherm. Eenmaal op je telefoon kun je dingen doen zoals uploaden naar je Facebook-muur, posten op Twitter of de video via sms verzenden naar vrienden die Facebook Messenger niet gebruiken.

Download meer Facebook Messenger-stickers

Hoewel er standaard veel stickers in Facebook Messenger zitten, is het nooit genoeg, toch?

Gelukkig ben je niet beperkt tot alleen de stickers in Facebook Messenger. Om toegang te krijgen tot de opties, klikt u op de sticker emoji (het lachende gezicht onderaan uw chatvenster) en drukt u vervolgens op de plus ofdownload knop in de rechterbovenhoek van het venster. Van daaruit kun je alle beschikbare stickerpakketten zien en degene selecteren die je wilt gebruiken.

Bekijken wanneer je Facebook-bericht werd gelezen

Het bericht verzenden is het halve werk. Weten dat de ontvanger het heeft gelezen, is iets anders. Tik gewoon op de chatballon in de iOS- of Android-app en je zult zien of het bericht is Gezien Je kunt ook zien wanneer een bericht is gelezen toen de Facebook-foto van die persoon naast het bericht in kwestie verschijnt.

Aanbevolen: