Hoe Josh Dzime-Assison en zijn team resellers helpen om items sneller weer te geven

Inhoudsopgave:

Hoe Josh Dzime-Assison en zijn team resellers helpen om items sneller weer te geven
Hoe Josh Dzime-Assison en zijn team resellers helpen om items sneller weer te geven
Anonim

Het online verkopen van merchandise kan vervelend zijn, dus Josh Dzime-Assison werkte samen met een aantal collega's om software te bouwen die bedrijfseigenaren helpt bij het beheren van een aantal van die pijnpunten bij het doorverkopen.

Image
Image

Josh Dzime-Assison is mede-oprichter en chief marketing officer van het technologiebedrijf Vendoo, ontwikkelaar van een softwareplatform dat bedrijfseigenaren helpt bij het beheren van de online doorverkoop van hun merchandise. Dzime-Assison hielp het bedrijf te lanceren in 2017, nadat hij tien jaar in de wederverkoopindustrie had gewerkt en de uitdagingen waar mensen op dit gebied mee te maken hebben, besefte.

"Toen ik groeide in dit bedrijf, realiseerde ik me dat ik een eenmansshow was. Ik was het die alle verschillende aspecten van mijn resellerbedrijf beheerde", vertelde Dzime-Assison aan Lifewire in een telefonisch interview. "Omdat een dag maar 24 uur heeft, vond ik het moeilijk om mijn bedrijf voorbij een bepaald niveau te schalen omdat ik niet genoeg tijd had om alles te doen."

Voor de lancering had Dzime-Assison 300 tot 400 items om handmatig te vermelden op verschillende resellerplatforms, een proces dat kostbare tijd kostte. Vendoo probeert dit probleem aan te pakken door wederverkopers toe te staan een enkel platform te gebruiken om items op verschillende marktplaatsen te cross-listen, zoals eBay, Facebook Marketplace en Poshmark, evenals hun voorraden te beheren en gebruik te maken van analyses.

Snelle feiten

  • Name: Josh Dzime-Assison
  • Leeftijd: 33
  • Van: Silver Spring, Maryland
  • Favoriete game om te spelen: Schaken, zowel virtueel als persoonlijk, voornamelijk met Vendoo-teamgenoten.
  • Belangrijkste quote of motto waar hij naar leeft: "Geduld, volharding, vooruitgang."

Lessen geleerd door immigratie

Dzime-Assison groeide op in de omgeving van Maryland en zei dat hij evenveel ervaring had met het leven in de stad als in de buitenwijken. Hij ging overdag naar privéscholen en bracht zijn avonden door met vrienden uit de buurt totdat de straatverlichting aanging.

Dzime-Assisons vader is een immigrant van de eerste generatie uit Ghana, dus hij leerde hem vaak lessen die hij elders niet zou kunnen leren, zoals zelfvoorzienend zijn.

"Deze lessen hebben me geholpen om mijn kijk op het leven redelijk rond te krijgen", zei hij. "Toen ik opgroeide in dat soort huishouden met mijn vader, denk ik dat ik van nature ondernemend ben geworden door de ervaringen die hij met mij deelde."

Als minderheden hadden we geen toegang tot hetzelfde kapitaal waar veel andere startups toegang toe hebben wanneer ze voor het eerst beginnen.

Dzime-Assison had al sinds zijn jeugd verschillende zakelijke kansen nagestreefd, en herinnert zich duidelijk dat hij altijd probeerde manieren te vinden om geld te verdienen aan welk project hij ook werkte.

Tijdens zijn reis als ondernemer ontmoette hij uiteindelijk Thomas Rivas, Benjamin Martinez en Chris Amador, drie Latijns-Amerikaanse zakenlieden met wie hij samen zou werken om Vendoo mede op te richten. Rivas, die als CEO fungeert, benaderde Dzime-Assison voor het eerst met het idee voor het bedrijf nadat hij soortgelijke ervaringen had opgedaan in de wederverkoopindustrie.

"We hadden veel uitdagingen als vier minderheden, vooral vier jonge minderheden en voor het eerst oprichters," zei Dzime-Assison. "Ik denk dat een van onze eerste uitdagingen ons gebrek aan netwerk was."

Dzime-Assison zei dat Vendoo begon met een paar verschillende prototype-ideeën. Vervolgens lanceerde het bedrijf in 2019 gratis bètasoftware. Na het horen van gebruikers en het verfijnen van zijn product, lanceerde Vendoo in januari 2020 een betaalde versie van zijn platform.

Image
Image
Josh Dzime-Assison (uiterst rechts) met de andere mede-oprichters van Vendoo.

Vendoo

"Waar we momenteel aan werken, is samenwerken met een aantal van de verschillende marktplaatsen waarmee we integraties hebben om de gebruikerservaring te verbeteren voor de wederverkopers die onze software gebruiken en om onze software te versterken bij technologiebedrijven in deze ruimte, zoals Facebook, "zei Dzime-Assison.

Door de moeilijkheden heen

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee de oprichters van Vendoo te maken hebben gehad, buiten netwerken, is financiering. Meestal worden startups gebootstrapt en vervolgens een kleine seed-ronde opgehaald bij familie en vrienden. Dzime-Assison zei dat dit een uitdaging bleek te zijn, aangezien al hun ouders immigranten van de eerste generatie waren en de meerderheid van hun ondersteuningssystemen nog steeds in hun thuisland is.

"Als minderheden hadden we geen toegang tot hetzelfde kapitaal waar veel andere startups toegang toe hebben wanneer ze voor het eerst beginnen," zei hij.

Natuurlijk waren ze sceptisch omdat we er niet goed uitzagen, en banken verwachtten niet dat mensen zoals wij binnen zouden komen om dat soort geld te storten.

Gelukkig zei Dzime-Assison dat hij, sinds hij vóór Vendoo in de mode- en entertainmentindustrie werkte, solide relaties had opgebouwd die in investeringsmogelijkheden veranderden. Vendoo kon zijn eerste investeerder binnenhalen via een van de eerdere connecties van Dzime-Assison.

"De eerste drie jaar dat we dit deden, betaalden we onszelf niets en gaven we ons eigen geld uit om het platform te bouwen, te reizen en alles te doen wat nodig is om een bedrijf op te richten," Dzime-Assison zei.

Vendoo heeft eind 2019 $ 300.000 aan durfkapitaal opgehaald. Deze eerste financiering hielp het jonge bedrijf om zijn team uit te breiden tot 16 werknemers en stelde al het personeel in staat fulltime te werken zonder zich op andere carrières te concentreren.

Hoewel dit een grote overwinning was voor het bedrijf, zei Dzime-Assison dat hij en zijn team nog steeds met problemen te maken hadden toen banken vaak terughoudend leken om hulp te bieden bij het openen van hun eerste zakelijke rekeningen.

"Natuurlijk waren ze sceptisch omdat we er niet goed uitzagen, en banken verwachtten niet dat mensen zoals wij binnen zouden komen om dat soort geld te storten," zei hij.

Uiteindelijk zei Dzime-Assison dat Vendoo van deze hindernissen profiteerde, aangezien klanten in de wederverkoopindustrie naar hen toe trokken om een bedrijf te steunen dat wordt geleid door gekleurde mensen.

We hadden veel uitdagingen als vier minderheden, vooral vier jonge minderheden en voor het eerst oprichters.

Vendoo doet ook veel filantropisch werk om iets terug te geven aan gemeenschappen. Vorig jaar heeft het bedrijf donaties van zijn gebruikers gematcht om organisaties te ondersteunen die pleiten voor politiehervormingen na de dood van George Floyd.

Volgend jaar wil Vendoo zijn activiteiten ook buiten de VS uitbreiden, met zijn ogen momenteel gericht op Canada. Dzime-Assison zei dat het bedrijf de gegevens nauwlettend in de gaten houdt om te zien welke andere landen goed bij elkaar passen, op basis van verzoeken voor zijn softwareplatform.

"Uiteindelijk werken we aan het vergroten van onze zichtbaarheid en wat we onze gebruikers kunnen bieden", concludeerde Dzime-Assison.

Aanbevolen: