De nieuwe Apple TV zorgt ervoor dat ik wil upgraden

Inhoudsopgave:

De nieuwe Apple TV zorgt ervoor dat ik wil upgraden
De nieuwe Apple TV zorgt ervoor dat ik wil upgraden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik heb geaarzeld om mijn oudere model Apple TV te upgraden, maar de onlangs uitgebrachte Apple TV 4K zorgt ervoor dat ik de trekker over wil halen.
  • Een snellere chip in de nieuwe Apple TV ondersteunt hogere framesnelheden, wat zorgt voor een vloeiender beeld.
  • De nieuwe afstandsbediening heeft een iPod-achtig scrollwiel, een vijfvoudig klikpad, aanraakbedieningen en een mute-knop.
Image
Image

Nog een doos om naar streamingdiensten te kijken, kan tegenwoordig een geeuw uitlokken, maar de nieuwe TV 4K van Apple maakt me enthousiast.

De nieuwe tv heeft een heleboel nieuwe functies die genoeg zijn om me te laten upgraden van mijn oudere model. Een snellere A12 Bionic-chip aan de binnenkant ondersteunt hogere framesnelheden bij het bekijken van HDR-inhoud en een handige kleurkalibratiemodus die werkt met je iPhone.

Ik ben diep verbonden met het Apple-ecosysteem tot het punt waarop sommigen het een afhankelijkheid zouden kunnen noemen. Ik bezit tv-programma's en films die ik meer dan tien jaar geleden via Apple heb gekocht, dus ik ben altijd op zoek naar het nieuwste en beste van Cupertino.

Noem me oppervlakkig, maar mijn favoriete kenmerk van de nieuwe Apple TV is niet het verhoogde vermogen, maar de nette afstandsbediening.

De concurrentie inhalen

Tijden zijn veranderd in de drie jaar of zo sinds ik voor het laatst een Apple TV kocht. De nieuwe standaard is 4k, en concurrenten zoals Roku en Amazon's Fire Stick hebben ervoor gezorgd dat de Apple TV er een beetje oud uitziet.

De belangrijkste verandering aan de Apple TV van dit jaar is de upgrade van de CPU naar de A12 Bionic-chip. Deze chip betekent een grote sprong in de maximaal ondersteunde framesnelheid, waardoor het beeld er een stuk soepeler uitziet.

De vorige Apple TV ondersteunde 4K HDR-video met 30 fps (frames per seconde), die nu is opgevoerd tot 60 fps.

Aangezien de Apple TV nu HDR-video met 60 fps ondersteunt, kun je als je een iPhone 12 hebt naar de box streamen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Sommige tv-programma's kunnen ook worden uitgezonden met hoge framesnelheden, waardoor ze een stuk meeslepender worden.

Een andere truc die de nieuwe Apple TV 4K in petto heeft, is dat hij de sensor op je iPhone kan gebruiken om je tv-beeld te kalibreren. Deze functie kan u helpen een betere beeldkwaliteit op uw tv te krijgen.

Er zijn twee modellen beschikbaar van de nieuwe Apple TV 4K, net als bij het model van de laatste generatie. De 32 GB-versie kost $ 179 en de 64 GB kost $ 199. De prijzen zijn hoger dan die van de concurrentie, maar u krijgt meer waar voor uw geld.

Retro-afstandsbediening luistert terug naar iPod

Noem me oppervlakkig, maar mijn favoriete kenmerk van de nieuwe Apple TV is niet het verhoogde vermogen, maar de nette afstandsbediening. Ik word op afstand uitgedaagd en was blij om te zien dat Apple zijn clicker een totale make-over heeft gegeven.

De nieuwe afstandsbediening heeft een gestroomlijnd uiterlijk dat lijkt op vroege iPods. Het heeft een iPod-achtig scrollwiel, een vijfvoudig klikpad, aanraakbedieningen, een mute-knop en een aan/uit-knop waarmee je je tv aan en uit kunt zetten. Merk op dat de nieuwe Siri Remote apart verkrijgbaar zal zijn voor $59 en compatibel is met de vorige generatie Apple TV 4K en Apple TV HD.

Image
Image

Ik ben dankbaar dat Apple het aanraakoppervlak op de vorige controllers heeft afgeschaft ten gunste van het aanraakgevoelige klikpad. Apple heeft ook de afstandsbediening geüpgraded naar Bluetooth 5.0, wat betekent dat hij langer meegaat als hij wordt opgeladen, een ergernis van mij bij de vorige generatie.

De scroll-functie is een nostalgische reis terug in de tijd naar de iPod van de eerste generatie, en zou je in staat moeten stellen soepel door menu's te scrollen op een manier die ik frustrerend vond met eerdere Apple TV-controllers. Het ontwerp werkte uitstekend op de iPod, dus ik heb goede hoop dat het een aanzienlijke verbetering zal zijn op de afstandsbediening.

Ik bezit een belachelijk aantal streaming-apparaten, variërend van een tv met Amazon's Fire TV ingebouwd tot gameconsoles die hun eigen interfaces bieden. In de afgelopen jaren heb ik me niet meer bezig gehouden met de Apple TV omdat het ontwerp muf begon te worden. De nieuwe functies op de Apple TV zijn genoeg om me weer enthousiast te maken over het aanbod van Cupertino. Ik klik op "kopen" wanneer het bestellen op 30 april begint.

Aanbevolen: