Hoe WhatsApp-video downloaden

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp-video downloaden
Hoe WhatsApp-video downloaden
Anonim

Wat u moet weten

  • WhatsApp-videodownloads gebeuren automatisch en worden opgeslagen in een speciale apparaatmap.
  • Het werkt alleen als Instellingen > Opslag en gegevens video's heeft ingesteld op automatisch downloaden.
  • Nieuwe downloads gaan naar de Foto's-app; zoek oude op Android via de app Bestanden.

In dit artikel wordt de automatische downloadfunctie van WhatsApp uitgelegd, inclusief hoe je deze kunt inschakelen, hoe je gedownloade video's kunt vinden en waar je oude WhatsApp-video's kunt vinden die niet in de Foto's-app staan.

Deze stappen werken overal waar je WhatsApp kunt gebruiken, ook op je telefoon en computer.

Hoe video van WhatsApp op te slaan

Het opslaan van WhatsApp-video's is veel eenvoudiger als je de desktop- of webversie gebruikt. Die aanwijzingen staan onderaan de pagina, maar laten we eerst eens kijken hoe het werkt in de mobiele app:

Mobiele app

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je niet zomaar je vinger op een video kunt houden om een download- of opslagoptie te vinden. In plaats daarvan worden alle inkomende media standaard automatisch opgeslagen op je apparaat en zijn ze toegankelijk zoals elke video die je zelf zou maken: vanuit de Foto's-app.

Dus het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat automatisch downloaden is ingeschakeld:

  1. Ga naar het hoofdscherm van WhatsApp waar al je gesprekken worden weergegeven en gebruik de menuknop met drie stippen rechtsboven om Instellingen. te selecteren
  2. Selecteer Opslag en gegevens.

    Image
    Image
  3. Tik op een van deze opties en zorg ervoor dat Videos is geselecteerd:

    • Bij gebruik van mobiele data
    • Wanneer verbonden via wifi
    • Tijdens roaming

    Als u bijvoorbeeld video's automatisch wilt laten opslaan op uw apparaat wanneer u mobiele data gebruikt, tikt u op de eerste optie en zorgt u ervoor dat er een vinkje staat naast Videos.

  4. Tik op OK om op te slaan en verlaat de instellingen om terug te keren naar je chats.

De volgende stap is ervoor te zorgen dat nieuw gedownloade video's worden weergegeven in de galerij van je telefoon. Keer terug naar de instellingen zoals je deed in stap 1 hierboven, maar kies deze keer Chats Tik daar op de knop naast Media zichtbaarheid Dit is wat schakelt de WhatsApp-videomap in de Foto's-app in.

Image
Image

Als die instelling altijd al aan stond, geweldig. Open de Foto's-app van je telefoon en zoek er een met de tekst WhatsApp. Alle video's die via de app naar je zijn verzonden en die niet zijn verwijderd, zijn daar zichtbaar.

Het voorbehoud hierbij is dat je die videomap niet ziet als de video's zijn verzonden terwijl "Mediazichtbaarheid" was uitgeschakeld. Met andere woorden, het inschakelen van die optie is alleen van toepassing op nieuwe video's die je krijgt; degenen die naar u zijn verzonden nadat u het hebt ingeschakeld.

Oudere WhatsApp-video's zoeken

Dus, als je oudere video's hebt die je nog steeds niet in de galerij kunt zien (en die nog niet zijn verwijderd), kun je ze alleen vinden met een bestandsbrowser.

Als je bijvoorbeeld Android gebruikt, gebruik je de app Bestanden van Google:

  1. Installeer bestanden als je die niet hebt.

  2. Open het en tik onderaan op Interne opslag.
  3. Ga naar WhatsApp > Media > WhatsApp Video > Privé.

    Image
    Image

    Wanneer de mediazichtbaarheidsoptie in WhatsApp is uitgeschakeld, gaan alle nieuwe video's automatisch naar de Private map. Indien ingeschakeld, gaan alle nieuwe video's automatisch naar WhatsApp Video Als je elke video in de Foto's-app wilt bekijken, verplaats je ze van Privé naar WhatsApp Video.

  4. Tik op een video om deze te bekijken, of gebruik het menu aan de rechterkant om dingen te doen zoals delen of verwijderen, of open het in een andere app, hernoem het, verplaats het, enz.

Heeft u de gewenste video niet gevonden? Als je weet dat het niet is verwijderd, is het mogelijk een statusvideo. Om deze te lokaliseren, worden dezelfde stappen gevolgd als hierboven, maar kies bij stap 3 Statuses Om die map te bekijken, moet u eerst naar de instellingen van Bestanden gaan en Show hidden inschakelen bestanden

WhatsApp Web & Desktop

Video's opslaan op je computer met WhatsApp Web of de desktop-app is een veel eenvoudiger proces.

  1. Open WhatsApp Web of het desktopprogramma en selecteer het gesprek met de video die je wilt downloaden.
  2. Selecteer de video om deze te openen.
  3. Gebruik de downloadknop rechtsboven om het op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: