Hoe Event Viewer te gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe Event Viewer te gebruiken in Windows 10
Hoe Event Viewer te gebruiken in Windows 10
Anonim

In deze handleiding zullen we u helpen bij het gebruik van de Windows 10 Event Viewer om problemen met toepassingen op te lossen of om te zien wat uw pc het meest recentelijk heeft gedaan.

Hoe Windows 10 Event Viewer te openen

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot de Windows 10 Event Viewer is door ernaar te zoeken. Typ Event Viewer in het zoekvak van Windows 10 en selecteer het relevante resultaat. Er wordt een nieuw venster geopend voor de Event Viewer, waardoor u toegang krijgt tot de reeks opties en gebeurtenislogboeken van Windows 10.

Image
Image

Windows Event Viewer gebruiken om logboeken te lezen

Als je wilt zien wat een applicatie heeft gedaan, geven hun specifieke Windows 10-gebeurtenissenlogboeken je een hele reeks informatie om vanuit te werken. Om toegang te krijgen, selecteert u Windows Logs > Application in het linkerdeelvenster.

Image
Image

Als u beveiligingslogboeken wilt bekijken, selecteert u Windows Logs > Beveiliging, om systeemlogboeken te bekijken, gaat u naar Windows Logs > Systeem.

Het centrale venster toont dan alle recente logs die Windows en applicaties van derden hebben gelogd. U kunt erachter komen met welke toepassing elk record overeenkomt door in de kolom Bron te kijken.

De Level kolom zal je vertellen wat voor soort log het is. Het meest voorkomende type is Information, waarbij een applicatie of service gewoon een gebeurtenis registreert. Sommige worden weergegeven als Warning of Error en geven aan dat er iets mis is gegaan. Deze labels zijn meestal niet catastrofaal, waarbij sommige alleen maar benadrukken dat een service geen contact kon maken met een server - zelfs als het bij de volgende poging zou kunnen - of een applicatie crashte - zelfs als je het daarna opnieuw zou openen en het prima werkte.

De kolom Datum en tijd laat je precies weten wanneer een evenement plaatsvond, zodat je kunt vaststellen wat het geweest kan zijn. Als u bovendien een evenement selecteert, kunt u in het onderste deelvenster meer informatie krijgen over wat het was en aanvullende opmerkingen om het verder uit te leggen.

Image
Image

Als je meer informatie nodig hebt, noteer dan de Event ID. Als u er online naar zoekt, kunt u meer informatie krijgen die van pas kan komen als u denkt dat de gebeurtenis wijst op een probleem dat moet worden opgelost.

Hoe specifieke Windows 10-logboeken te vinden

Als u op zoek bent naar een bepaald logboek, heeft de Windows Event Viewer een robuuste zoekfunctie die u kunt gebruiken.

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op een bepaalde logcategorie en selecteer Find.

    Image
    Image
  2. Zoek in het vak Find naar wat u zoekt. Het kan eentoepassingsnaam, gebeurtenis-ID, gebeurtenisniveau of iets anders zijn.

    Image
    Image

Het filtersysteem gebruiken om Windows 10-logboeken te vinden

Voor een meer gedetailleerde zoekfunctie die u veel meer parameters geeft, wilt u in plaats daarvan het Filter systeem gebruiken.

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op een bepaalde logcategorie (Application, Security, Setup, System, of Forwarded Events ) en selecteer Filter Current Log Of selecteerFilter huidig logboek uit het rechter Acties paneel.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Filter als dat nog niet het geval is.

    Image
    Image
  3. Gebruik de beschikbare opties om je logboeken voor het bekijken van gebeurtenissen te verfijnen. Het Logged menu helpt je te filteren op datum of tijd waarop de tool het heeft gemaakt. Event Level laat je het type loggebeurtenis markeren waarnaar je op zoek bent, zoals Warning, Error, of Information En met de Bron kunt u filteren op specifieke applicatie of service, en u kunt ook filteren op Keyword , specifieke Gebruikers of Computer apparaten.

Hoe u de geschiedenis van uw Windows 10 gebeurtenislogboek kunt wissen

Als je helemaal opnieuw wilt beginnen en alle bestaande logs wilt verwijderen om je te concentreren op de nieuwe die binnenkomen, dan is het wissen van je Event Viewer-logs een geweldige manier om dit te doen.

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op de gebeurtenisgroep die u wilt wissen in het linkerdeelvenster.
  2. Select Log wissen.

    Image
    Image
  3. Als u een back-up wilt maken van uw bestaande logbestanden voordat u ze verwijdert, selecteert u Opslaan en wissen. Kies een opslaglocatie en een naam en selecteer Save. Als alternatief, als u ze volledig wilt verwijderen zonder enige vorm van back-up, selecteert u Clear.

    Image
    Image
  4. Herhaal indien nodig voor alle andere categorieën logboeken die u wilt wissen.

Aanbevolen: