11 Beste PDF-splittertools &-methoden

Inhoudsopgave:

11 Beste PDF-splittertools &-methoden
11 Beste PDF-splittertools &-methoden
Anonim

Een PDF-splitter wordt gebruikt om een PDF-bestand in stukken te splitsen. U kunt PDF-pagina's splitsen als u slechts één of twee (of meer) pagina's van het document en de rest wilt verwijderen, of als de PDF te groot is voor wat u maar wilt.

Dit klinkt misschien als een ingewikkelde procedure, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk om te doen. Er zijn verschillende online en offline opties die in slechts een paar klikken werken. Misschien heb je zelfs al een programma op je computer geïnstalleerd dat het werk kan doen.

Hoe PDF-splitsing werkt

De meeste van de PDF-paginascheidingstekens hieronder geven je een paar opties: "explodeer" het document in meerdere bestanden waarbij elke pagina van het origineel zijn eigen PDF wordt, extraheer een (of meer) specifieke pagina's of verwijder bepaalde delen van de PDF, zodat u alleen het gedeelte van het origineel overhoudt dat u wilt.

Bij het extraheren van specifieke pagina's uit de PDF, krijgt u vaak de optie om in tweeën te splitsen, zodat de ene PDF de eerste helft van de pagina's bevat en de andere de tweede helft. U kunt bijvoorbeeld een document van 100 pagina's splitsen, zodat u twee afzonderlijke PDF's hebt, elk met 50 pagina's.

Een andere manier waarop deze scheidingstekens werken, is door u een reeks pagina's te laten kiezen. Misschien heeft uw bestand 225 pagina's, maar wilt u alleen pagina's 10-50 en 223-225. In dit scenario zou u in twee afzonderlijke pdf's splitsen, die beide alleen de pagina's bevatten die u wilt extraheren. Sommige splitters laten je zelfs je gesplitste paginabereiken samenvoegen - hiervoor zou de PDF alleen pagina's 10 tot en met 225 bevatten, met 1-9 en 51-222 verwijderd.

Een paar van de betere PDF-splitters kunnen het document ook op maat knippen, een perfecte oplossing als het uwe te groot is om naar een website te uploaden, per e-mail te verzenden, enz. Kies gewoon de gewenste grootte van elk stuk en het programma splitst de PDF in zoveel stukken als nodig is om ervoor te zorgen dat elk bestand kleiner is dan de grootte die u hebt opgegeven.

iLovePDF

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sla één pagina, een set of elke afzonderlijke pagina op.

  • Pdf's ophalen en opslaan tussen Dropbox of Google Drive.
  • Snelle conversies.
  • Wordt in elke browser op elke computer uitgevoerd.

Wat we niet leuk vinden

  • Kleine voorbeelden; kan niet gemakkelijk bevestigen welke pagina's welke zijn.
  • Geen expliciete optie om slechts een paar pagina's te verwijderen.

De iLovePDF-website is een van de gemakkelijkere manieren om de pagina's van een PDF online te splitsen in afzonderlijke, afzonderlijke PDF's. Je kunt een PDF uploaden vanaf je computer of via je Dropbox- of Google Drive-account.

Als je je bestand kiest, heb je twee opties, om de PDF te splitsen op paginabereiken of om alle pagina's uit de PDF te extraheren.

Met de Aangepaste bereiken optie kun je ook alle geëxtraheerde bereiken samenvoegen tot één PDF, waarbij in feite enkele pagina's uit de originele PDF worden verwijderd, maar al het andere (de pagina's die je hebt gekozen) intact.

De Extract all pages optie spreekt voor zich: elke pagina wordt geëxtraheerd in zijn eigen PDF. Als er bijvoorbeeld 254 pagina's zijn, krijgt u een ZIP-bestand van 254 PDF's.

Sejda

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verschillende opties.
  • Kies een PDF op URL.
  • Grote paginavoorbeelden.
  • Hernoem het resultaat voordat je het downloadt.
  • Werkt met alle browsers en besturingssystemen.

Wat we niet leuk vinden

  • PDF mag niet meer dan 200 pagina's bevatten.
  • PDF moet kleiner zijn dan 50 MB.
  • Beperkt tot drie banen per uur.
  • Het selecteren van pagina's kan verwarrend zijn.

Sejda's gratis online PDF-splitter lijkt erg op iLovePDF, maar laat je een voorbeeld van alle pagina's bekijken voordat je ze uitpakt. Naast het laden van pdf's vanaf je computer, Dropbox, OneDrive of Google-account, kan deze website ook pdf's per URL importeren.

Zodra het document is geüpload, hebt u vier opties voor het opsplitsen van de pagina's. U kunt elke pagina extraheren naar een aparte PDF, selecteren welke pagina's u wilt splitsen, elke zoveel pagina's splitsen of elke even pagina splitsen.

Bestanden die naar deze site zijn geüpload, worden na twee uur automatisch verwijderd.

Al deze opties voor het splitsen van PDF's zijn gemakkelijk te begrijpen, behalve de optie "Elke X pagina's splitsen". Je zou deze gebruiken als je wilde dat elke PDF een specifiek aantal pagina's zou hebben. Als u bijvoorbeeld een PDF van 12 pagina's heeft, kunt u elke twee pagina's splitsen om zes afzonderlijke PDF's te maken.

Google Chrome

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Snel te gebruiken als je Chrome al hebt geïnstalleerd.
  • Biedt echt grote paginavoorbeelden.
  • Een enkele pagina of een bereik extraheren.

Wat we niet leuk vinden

Pagina's die van de PDF zijn gescheiden, worden altijd samengevoegd tot één PDF-bestand (om meerdere PDF's te maken, moet u meerdere keren "afdrukken" en telkens een andere pagina kiezen).

Als u de Chrome-browser gebruikt, kunt u deze gemakkelijk gebruiken als PDF-scheidingsteken om slechts één pagina (of een reeks pagina's) op te slaan in een PDF-bestand.

Aangezien Chrome functioneert als een PDF-printer, kunt u elk bestand naar een PDF "afdrukken" en op uw computer opslaan. Omdat Chrome ook pdf's kan openen en lezen, kun je deze twee combineren tot een gebruiksvriendelijke functie voor het splitsen van pdf's.

Hier leest u hoe u specifieke pagina's uit een PDF kunt splitsen met Chrome:

  1. Open de PDF online met de URL of met het Ctrl+O (Windows) of Command+O (Mac) toetsenbord snelkoppeling om een lokale PDF vanaf uw computer te openen.
  2. Kies om de pagina af te drukken zoals je normaal zou afdrukken in Chrome om een papieren exemplaar te bewaren, maar print hem niet echt! Gebruik het Bestemming vervolgkeuzemenu om Opslaan als PDF. te kiezen
  3. Selecteer het Pages vervolgkeuzemenu en selecteer Custom.
  4. Typ de pagina's die u uit de PDF wilt splitsen. Als u bijvoorbeeld alleen de tweede wilt opslaan, typt u 2. U kunt ook andere pagina's tegelijkertijd afdrukken, en zelfs hele reeksen pagina's - scheid alles gewoon met komma's. Een ander voorbeeld waarbij Chrome de PDF zou splitsen om alleen pagina's twee en vier tot en met zes op te slaan, is door 2, 4-6 te typen
  5. Kies Opslaan.

Kleinepdf

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken.
  • Importeren van online opslagsites.
  • Veel andere PDF-tools.
  • Wordt uitgevoerd in elke browser op elk besturingssysteem.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt tot twee gratis taken per dag.
  • Slechts één gratis splitsingsmethode.

Smallpdf is vergelijkbaar met andere online PDF-splitters, maar heeft veel meer opties als u meer met uw PDF wilt doen dan alleen enkele pagina's uitknippen. Je kunt je PDF online houden en er allerlei leuke dingen mee doen.

Na het uploaden heb je twee zeer gemakkelijk te begrijpen keuzes: pak elke pagina uit in een aparte PDF (deze is niet gratis) of selecteer welke pagina's je wilt extraheren om een aangepaste PDF te maken.

Als je de optie kiest om van elke pagina afzonderlijke PDF's te maken, kun je ze afzonderlijk downloaden, ze allemaal in een netjes georganiseerd ZIP-bestand krijgen en de pagina's draaien.

Als u afzonderlijke pagina's selecteert om te scheiden, is er een voorbeeld van de pagina's; selecteer welke je wilt. Sommige splitters maken dit moeilijker dan het moet zijn, maar Smallpdf doet het echt goed.

Zodra u de PDF heeft gesplitst, kunt u deze zelfs naar Word converteren, comprimeren, samenvoegen met andere PDF's en bewerken op dezelfde website.

Een andere unieke functie is dat u sommige van uw PDF-pagina's kunt samenvoegen met geselecteerde pagina's uit een andere PDF. Dit is perfect als u bepaalde pagina's uit meerdere PDF's moet bijvoegen en de middelste processen van extraheren en samenvoegen wilt vermijden.

Alles wat u naar deze site uploadt, wordt om privacyredenen na een uur automatisch verwijderd.

PDF naar-p.webp" />
Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan maximaal 20 PDF's tegelijk splitsen.
  • Slaat PDF-pagina's op in twee van de meest populaire afbeeldingsformaten.
  • Loopt volledig online.

Wat we niet leuk vinden

  • Extracteert automatisch elke pagina in plaats van specifieke die u kiest.
  • Kan niet meerdere pagina's combineren in één afbeelding.
  • Open alleen vanaf uw computer.

Gebruik PDF naar-p.webp

Deze websites splitsen in wezen elke pagina en converteren ze vervolgens naar een afbeeldingsformaat. Er zijn hier geen aangepaste opties - alleen een uploadknop en een downloadknop. Downloads worden opgeslagen in het ZIP-formaat.

PDF splitsen en samenvoegen (PDFsam)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Echt gemakkelijk te gebruiken.
  • Verschillende splitsingsopties.
  • Kies een andere PDF-versie voor het uitgevoerde bestand.
  • Opdrachtregelgebruik.
  • Werkt met alle besturingssystemen.

Wat we niet leuk vinden

Kan geen voorbeeld bekijken vanuit het programma (tenzij je ervoor beta alt).

PDFsam is een gratis PDF-bewerkingspakket dat PDF's samenvoegt, extraheert, roteert en splitst. De splitsingsopties zijn bijna identiek aan die in Adobe Acrobat (hieronder), maar dit programma is 100 procent gratis te gebruiken.

Je kunt de PDF na elke pagina splitsen, zodat je voor elke pagina in het document een aparte PDF krijgt. Je kunt ook op elke even of oneven pagina splitsen.

Met deze tool kun je de PDF ook in twee afzonderlijke documenten splitsen door een paginanummer te kiezen. Hiermee wordt één PDF gemaakt met alle pagina's vóór het nummer dat u kiest en een andere met elke pagina erna.

Een andere optie is om op elke "n" pagina te splitsen. Dit is vergelijkbaar met de even/oneven optie, maar geeft meer opties. Als u bijvoorbeeld een PDF heeft met 100 pagina's en u kiest ervoor om deze na elke 7 pagina's te splitsen, krijgt u 15 PDF's-14 met 7 pagina's en een andere met twee.

Als het document bladwijzers bevat of het te groot is, gebruik dan de Splitsen op bladwijzers of Splitsen op grootte optie.

Om specifieke pagina's uit de PDF te extraheren, gebruikt u Extract en kiest u welke pagina's of paginabereiken u wilt exporteren.

Adobe Acrobat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Split meer dan één PDF tegelijk.
  • Opsplitsen in kleinere maten.

Wat we niet leuk vinden

  • Adobe Acrobat is niet gratis.
  • Kan verwarrend zijn om te gebruiken vanwege alle andere opties.

Net als PDFsam is Adobe Acrobat een uitstekende manier om PDF's in meerdere delen te splitsen. U kunt ervoor kiezen om te splitsen op het aantal pagina's, op bestandsgrootte of op bladwijzers op het hoogste niveau.

Als u bijvoorbeeld een PDF van 6 pagina's heeft die u wilt splitsen zodat elk document slechts twee pagina's heeft, kunt u 2 kiezen als het Aantal pagina's” om de PDF op te splitsen en Adobe Acrobat maakt drie delen van de PDF, elk met twee pagina's (om de zes totale pagina's te vormen).

Adobe Acrobat maakt het ook gemakkelijk om echt grote PDF's via e-mail te verzenden of om ze te uploaden naar websites die geen grote PDF's accepteren. Gebruik de optie "Bestandsgrootte" om de PDF in stukken te splitsen die klein genoeg zijn om te worden geaccepteerd, waar u hem ook gebruikt.

De PDF-splitsingsoptie in Adobe Acrobat bevindt zich in het Extra menu; kies de Pagina's organiseren optie en selecteer vervolgens welke PDF je wilt splitsen. Gebruik in oudere versies van Adobe Acrobat de Tools > Pages > Document splitsen optie.

Microsoft Word

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je hoeft niets nieuws te downloaden als je Word al hebt geïnstalleerd.
  • Het is gemakkelijk om te weten hoe elke pagina eruitziet voordat deze wordt gesplitst.
  • Hiermee kunt u de PDF tegelijkertijd bewerken.

Wat we niet leuk vinden

  • MS Word is niet gratis.
  • Moet eerst naar tekst worden geconverteerd (dit heeft meestal een drastische invloed op de opmaak).
  • Werkt alleen op Windows en Mac.

Als je al in het bezit bent van MS Word, is het supergemakkelijk om het als PDF-splitter te gebruiken. Als u dit echter niet doet, hoeft u het niet te kopen om het alleen als splitter te gebruiken als er betere (en gratis) opties zijn.

De manier waarop het werkt, is dat je het document eerst moet openen om het te kunnen bewerken. Wanneer het tijd is om op te slaan en te kiezen welke pagina's u wilt bewaren, splitst u in wezen de PDF.

Dit is hoe:

  1. Gebruik het File > Open menu om de PDF te vinden. Het is misschien makkelijker als u de vervolgkeuzelijst voor de bestandsextensie wijzigt in PDF-bestanden (.pdf).
  2. Als u een bericht ziet dat Word de PDF moet converteren naar een bewerkbaar document, kiest u OK. Afhankelijk van de grootte van het bestand, de hoeveelheid tekst en het aantal pagina's, kan dit even duren.
  3. Gebruik de F12 toets, of ga naar File > Opslaan als, om te openen het dialoogvenster Opslaan. Als u een bericht over beveiligde weergave ziet, selecteert u Opslaan inschakelen.
  4. Beslis waar u wilt opslaan. Geef het een andere naam als je het op dezelfde locatie opslaat als de originele PDF.
  5. Kies in het Opslaan als type vervolgkeuzemenu PDF (.pdf).
  6. Selecteer Opties.
  7. Selecteer de bel naast Pagina(s). in het gebied Pange-bereik bovenaan
  8. Beslis hoe u wilt dat Word de PDF splitst. Om slechts één pagina te extraheren en alle andere te verwijderen, typt u hetzelfde paginanummer in beide tekstvakken, anders kiest u een reeks pagina's die u wilt behouden.
  9. Kies OK.
  10. Selecteer Save in het dialoogvenster. U kunt Word nu afsluiten.

PDFelement Professional

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zelfverklarende opties.
  • Grote paginavoorbeelden.
  • Meerdere opties voor het splitsen van PDF's.
  • Browsen met tabbladen.
  • Veel tools om andere PDF-gerelateerde taken uit te voeren.
  • Werkt met Windows en Mac.

Wat we niet leuk vinden

  • Is niet gratis (de proefversie plaatst een watermerk).
  • Ondersteunt slechts twee besturingssystemen.
  • Alle opties kunnen overweldigend zijn als je alleen de PDF wilt splitsen.

PDFelement Professional is een andere volwaardige PDF-bewerkingssuite die niet gratis is, maar wel talloze opties biedt voor het bewerken, comprimeren, beschermen en splitsen van een PDF, onder andere.

Ga met uw PDF open naar het tabblad Page en gebruik Split om een soortgelijk scherm te zien als hierboven. U kunt het document splitsen op het aantal pagina's of op bladwijzers op het hoogste niveau.

Als u in plaats daarvan de optie Extract gebruikt, kunt u kiezen welke pagina's uit de PDF moeten worden opgeslagen, waardoor de afwezige pagina's uit de PDF worden verwijderd. Of klik met de rechtermuisknop en verwijder alle pagina's die u wilt bezoeken.

Je kunt dit programma ook gebruiken om specifieke pagina's in een PDF te roteren, pagina's samen te voegen om een enkele afbeelding te maken, pagina's uit een andere PDF te vervangen of toe te voegen, blanco pagina's in te voegen, specifieke pagina's af te drukken, formuliergegevens te extraheren, voeg een wachtwoord toe, snijd de PDF-pagina's bij, sla PDF-pagina's op in verschillende bestandsindelingen (afbeeldingen, Excel, Word, TXT, HWP, enz.) En meer.

PDF splitsen en samenvoegen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Recht en to the point; gemakkelijk te gebruiken.
  • Meerdere splitsingsopties.
  • Geeft grote voorbeelden van de pagina's.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen gratis tijdens de proefperiode.
  • Geen Linux-versie.

Dit programma ha alt het gissen uit wat er zal gebeuren als je bepaalde opties selecteert. Kies gewoon de Split optie in het hoofdvenster en kies uit een van de vier PDF-splitsingsopties.

Elke optie heeft een korte uitleg in het programma, waarin duidelijk wordt uitgelegd wat er zal gebeuren als je doorgaat met die optie. Dit is niet gebruikelijk in PDF-splitters of andere PDF-bewerkingsprogramma's, dus dat is iets om over na te denken als je met dit programma gaat.

Je kunt elke pagina opslaan in een aparte PDF, pagina's groeperen om de PDF in stukken te splitsen, kiezen welke pagina's uit de PDF moeten worden verwijderd en de PDF in groepen van zoveel pagina's splitsen.

Naast het toevoegen van een wachtwoord aan de PDF en de mogelijkheid om meerdere PDF-pagina's samen te voegen, functioneert dit programma alleen als een perfect PDF-splitter als je niet wilt rommelen met talloze andere bewerkingsopties.

A-PDF Split

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige interface.
  • Meerdere manieren om de PDF te splitsen.
  • Werkt op macOS en Windows.

Wat we niet leuk vinden

  • Is niet gratis.
  • Bevat geen ingebouwde PDF-viewer om te zien met welke pagina's u werkt.

Zoals de naam al aangeeft, is A-PDF Split een PDF-splitter. Er is niet veel aan dit programma behalve de mogelijkheid om PDF's te splitsen, maar het doet het goed en heeft een paar unieke kenmerken die het vermelden waard zijn.

Om te beginnen werkt dit programma net als de andere op deze lijst. U kunt een paginabereik kiezen om de PDF op te splitsen, een afzonderlijke PDF maken voor elke pagina in het document of deze na zoveel pagina's splitsen. Als er bladwijzers zijn ingesloten, kunt u de PDF daar ook op splitsen.

A-PDF Splitter kan ook bepaalde pagina's uit de PDF extraheren om ze van het originele bestand te scheiden, of u kunt kiezen welke pagina's u wilt verwijderen.

De optie "Geavanceerd definiëren" is hetzelfde als een optie voor meerdere bereiken in de andere PDF-splitters hierboven, alleen in een "geavanceerd" deel van het programma. U kunt het dus gebruiken om pagina's 1–4 en 8–15 te splitsen, bijvoorbeeld om snel de middelste paar pagina's te verwijderen.

In de instellingen is een optie om de contextmenuoptie met de rechtermuisknop in te schakelen om gemakkelijk PDF's in dit programma te openen.

Aanbevolen: