De 4 beste 5K- en 8K-computermonitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste 5K- en 8K-computermonitoren van 2022
De 4 beste 5K- en 8K-computermonitoren van 2022
Anonim

De beste 5K- en 8K-computermonitoren leveren niet alleen verbluffende beelden, ze hebben ook geweldige functies, zoals HDR-ondersteuning voor verbluffende, nauwkeurige kleuren en een hoge verversingssnelheid, zodat de actie er zijdezacht uitziet.

Onze nummer één keuze in deze categorie, Samsung's uitstekende CHG90, is een gewelfde schoonheid. Het 49-inch, 5K gebogen breedbeeldpaneel ondersteunt HDR 10 en een verversingssnelheid van 120 Hz, en het is een van de beste gebogen monitoren ooit gebouwd, maar blijft redelijk betaalbaar gezien het aanbod.

Lees verder voor de rest van onze beste 5K- en 8K-computermonitorkeuzes, of ga naar onze beste verzameling computermonitoren voor een bredere selectie van een aantal fantastische opties.

Beste algemeen: Samsung CHG90 49-inch QLED-monitor

Image
Image

De Samsung CRG9 is niet de eerste, noch de enige 49-inch 5120x1440 (dual Quad HD) monitor, maar het is de eerste die een specifieke niche aanpakt: gamers. Hiermee krijg je de voordelen van een ultrabrede 32:9-beeldverhouding samen met een 5K-resolutie en een 1800R gebogen scherm dat de actie overal om je heen plaatst. Het "super verticale uitlijning" (SVA) -paneel van Samsung biedt verbeterde kijkhoeken ten opzichte van typische VA-schermen en biedt een uitstekende kleurruimtedekking, versterkt door quantum-dot-technologie. Het is ook compatibel met HDR10, met een geweldig licht-donker contrast en een piekhelderheid van 1000 nits.

Natuurlijk, met al deze beeldkwaliteit, hebben serieuze gamers prestaties nodig die bij elkaar passen, en de CRG9 probeert deze te leveren. De snelle verversingssnelheid van 120 Hz en de responstijd van 4 ms zijn ongeëvenaard onder 5K-schermen. Bovendien is er ondersteuning voor AMD's FreeSync 2 variabele verversingssnelheidstechnologie, die het scheuren van het scherm minimaliseert en zorgt voor soepel gamen, zelfs bij een ultrahoge resolutie (ervan uitgaande dat je een AMD grafische kaart hebt). Andere functies verminderen het flikkeren van het scherm en de emissie van blauw licht, zodat je speelsessies comfortabeler kunnen doorgaan.

Beste voor Macs: LG 27MD5KB-B 27" UltraFine 5K-monitor

Image
Image

De LG UltraFine 5K-monitor is gemaakt in samenwerking met Apple en na het oplossen van enkele eerdere hardwareproblemen, is de 27MD5KB-B hier als een verbluffend 5K-scherm dat is ontworpen om bij uw MacBook Pro te passen. Het kan alleen worden aangesloten op compatibele Mac-modellen met een USB-C Thunderbolt 3-ingang, die ook 85 watt vermogen levert om je laptop opgeladen te houden. Er zijn creatieve manieren om verbinding te maken met andere computers (meestal niet op 5K), hoewel de beperkte compatibiliteit voldoende is om te voorkomen dat de LG 27MD5KB-B de titel "Beste algemeen" krijgt die hij anders van ons zou hebben verdiend.

Het bepalende kenmerk van de glanzende 27-inch monitor is de echte 5K-native resolutie van 5120x2880 pixels - of 218 PPI. Het kan ook werken met een resolutie van 2560x1440, verbeterd met de Retina-modus, wat resulteert in een helder en duidelijk scherm waar veel gebruikers misschien de voorkeur aan geven. Het IPS-paneel biedt zeer brede kijkhoeken, 500 nits helderheid en levendige kleuren in de DCI-P3-standaard.

Als je op zoek bent naar een stijlvol Apple-ontwerp dat bij je past, zul je misschien teleurgesteld zijn door de vrij eenvoudige zwarte plastic buitenkant van de 27MD5KB-B met relatief grote randen. Het past echter wel een ingebouwde camera en microfoon in de bovenste rand, samen met naar beneden gerichte luidsprekers aan de onderkant. Er zijn geen knoppen op de monitor bij alle helderheid, volume en andere instellingen worden vanaf uw apparaat bediend - en naast de primaire Thunderbolt-poort zijn er slechts drie andere USB-C-poorten voor extra accessoires.

Beste gebogen: Philips 499P9H 49" SuperWide gebogen monitor

Image
Image

De Philips 499P9H presenteert een ultrabrede 5K-monitoroptie met aantrekkelijke functies. Net als anderen in zijn klasse projecteert het een resolutie van 5120x1440 (ook bekend als dual Quad HD) op een enorm 49-inch scherm met een 32:9-beeldverhouding. Omdat het een paneel met verticale uitlijning (VA) gebruikt, zijn de kijkhoeken niet zo breed als die met IPS-technologie. Desalniettemin helpt de 1800R-kromming bij het kijken, onderdompeling en oogcomfort.

Het VA-paneel vertoont levendige kleuren en een sterke contrastverhouding van 3000:1. Het biedt ook snelle pixelresponstijden en minimale invoervertraging, wat - in combinatie met adaptieve synchronisatieondersteuning - zorgt voor een soepelere game-ervaring. Games en films kunnen profiteren van HDR op de 499P9H, hoewel DisplayHDR 400 (die slechts 400 nits maximale helderheid vereist) niet de beste HDR-ervaring is die je kunt krijgen.

Andere handige functies die in de monitor zijn ingebouwd, zijn onder meer twee luidsprekers van 5 watt, een USB-C-dockingstation voor uw laptop en een KVM-switch om twee verschillende pc's te bedienen met één toetsenbord en muis. Er is ook een pop-upwebcam aan de bovenkant, met infraroodondersteuning voor extra beveiliging via Windows Hello-gezichtsherkenning.

Beste 8K: Dell UltraSharp UP3218K 32" 8K-monitor

Image
Image

Als 5K nog steeds niet high-definition genoeg voor je is, is er één monitor die de weg baant naar de 8K-toekomst. De Dell UltraSharp UP3218K is een 31,5-inch IPS-scherm met een resolutie van 7680 × 4320. Dat zijn 33,2 miljoen pixels - het is alsof je werkt met vier 4K-schermen of 16 Full HD-schermen. En het heeft een pixeldichtheid van 280 PPI, een verbluffend detailniveau dat bijna tot aan de randen loopt met het InfinityEdge-ontwerp van Dell.

Als aanvulling op de baanbrekende resolutie is er een uitstekende beeldkwaliteit die daarbij past. De UP3218K heeft een kijkhoek van 178 graden, een helderheid van 400 nits en een contrastverhouding van 1300:1. Met bijna volledige dekking van de verschillende kleurruimten in de branche en een diep palet van 1,07 miljard kleuren, is dit de droom van een grafische professional op het gebied van beeldnauwkeurigheid en realisme. Pc-gamers zullen niet erg onder de indruk zijn van de zo-zo 60Hz verversingssnelheid en 6ms responstijd van de monitor, maar zelfs de beste grafische kaarten kunnen 8K nog niet aan.

Hardware en inhoud zullen in het algemeen beperkende factoren zijn, aangezien het meeste inha alt tot 8K, maar het is nog steeds een krachtige manier om de wereld van 4K te ervaren. Als u over de hardware en professionele behoeften beschikt om dit te garanderen, is de Dell UP3218K een klasse apart. Er zijn hoge kosten aan verbonden, maar het lijdt geen twijfel dat uw ogen zullen smullen van premiumtechnologie.

Samsung leverde een absoluut spectaculair scherm met de CHG90: hoge verversingssnelheid, prachtig, gebogen 5K-paneel en HDR 10-ondersteuning. Overweeg voor een geweldige 8K-optie de geweldige UltraSharp UP3218K van Dell, met hun PremierColor-technologie voor uitzonderlijke kleurdiepte en nauwkeurigheid.

Aanbevolen: