Samsung Galaxy A20 Review: nog steeds een fatsoenlijk budget Android

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy A20 Review: nog steeds een fatsoenlijk budget Android
Samsung Galaxy A20 Review: nog steeds een fatsoenlijk budget Android
Anonim

Bottom Line

De Galaxy A20 is nog steeds een fatsoenlijke Android-telefoon als je hem met een grote korting kunt vinden, maar er zijn nieuwere, meer aanlokkelijke opties die er zijn.

Samsung Galaxy A20

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy A20 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung's eersteklas premium-telefoons zijn blikvangers, maar de gadgetgigant maakt ook een reeks prijsbewuste telefoons die het werk kunnen doen voor veel minder geld. De Galaxy A20 is een van de goedkoopste opties. Uitgebracht in 2019, maar nog steeds beschikbaar als een betaalbare optie, met name via prepaid-providers, zal de Galaxy A20 niemand verbazen met zijn snelheid of functieset. Toch is het een fatsoenlijke allround telefoon als je hem voor een lage prijs kunt vinden.

Ontwerp: Slank maar krasgevoelig

De Galaxy A20 is strak en slank, maar wordt niet verwonderlijk gedomineerd door plastic. Dat is typisch voor budgettelefoons, hoewel de glanzende achterplaat hier gevoeliger is voor krassen dan elke telefoon die ik in het recente geheugen heb getest, en een aantal zichtbare onvolkomenheden heeft verzameld in slechts een week van regelmatig testen. Aangezien het een budgettelefoon is, zul je je in ieder geval niet al te slecht voelen over het feit dat het slijtage oploopt, maar het is nog steeds vervelend.

Image
Image

De budgettelefoon van Samsung toont zijn leeftijd een beetje in de snel bewegende mobiele ruimte door een inkeping in waterdruppelstijl bovenaan het scherm te hebben, aangezien veel telefoons (inclusief de nieuwere Galaxy A21) nu kiezen voor in plaats daarvan een geperforeerde camera-uitsparing. Er is ook een groot stuk "kin" -rand onder het scherm, maar dat is gebruikelijk voor budgettelefoons. Het scherm domineert nog steeds grotendeels de voorkant van de telefoon. Aan de achterkant zit de solide responsieve vingerafdruksensor boven het subtiele Samsung-logo en de kleine cameramodule bevindt zich in de linkerbovenhoek.

De glanzende achterplaat hier is gevoeliger voor krassen dan elke telefoon die ik in het recente geheugen heb getest.

Afgezien van de dun aanvoelende plastic achterkant, voelt de Galaxy A20 stevig aan, maar zoals de meeste telefoons in dit prijsniveau is er geen certificering voor waterbestendigheid. Je krijgt echter wel een 3,5 mm koptelefoonpoort aan de onderkant in de buurt van de USB-C-oplaadpoort, en het beperkte interne geheugen van 32 GB kan worden uitgebreid met een microSD-kaart tot 512 GB.

Weergavekwaliteit: groot maar wazig

Het grote 6,4-inch scherm hier is redelijk maar niet spectaculair. Het is een scherm met een lage resolutie van 720p, en ik vond tekst en afbeeldingen vager en minder vloeiend dan op de nieuwere OnePlus Nord N100, die ook een 720p-scherm heeft.

Aan de positieve kant betekent het AMOLED-paneel dat je krachtigere kleuren en diepere zwartwaarden krijgt dan het LCD-scherm van de Nord, maar het scherm is een beetje zwak, dus je kunt er niet het maximale uit halen. Met andere woorden, het is niet erg scherp of helder, maar het werkt prima voor het streamen van media, het spelen van games en je gebruikelijke dagelijkse smartphonebehoeften.

Configuratieproces: gemakkelijk doet het

De Galaxy A20 stelt hetzelfde in als elke andere standaard moderne Android-smartphone. Houd gewoon de aan / uit-knop aan de rechterkant van het frame ingedrukt om het in te schakelen en volg de aanwijzingen op het scherm tot het voltooid is. Je hebt een internetverbinding nodig, hetzij via je mobiele simkaart of een wifi-netwerk, evenals een Google-account, plus je moet de algemene voorwaarden lezen en accepteren en kiezen uit een paar basisinstellingen langs de manier.

Image
Image

Prestaties: het gaat langzaam

Samsung's eigen low-end Exynos 7884-processor wordt gebruikt in de Galaxy A20 met slechts 3 GB RAM ernaast, en het is helemaal geen verrassing dat deze budgettelefoon traag in gebruik is. Telefoons die zo goedkoop zijn, hebben gewoon niet veel verwerkingskracht om mee te werken, en bovendien is de A20 op dit moment ongeveer twee jaar oud. Het navigeren door de interface en het laden van apps wordt geplaagd door pauzes en haperingen, en hoewel ik uiteindelijk alles kon doen wat ik verwachtte met een smartphone, was het zelden soepel of bijzonder responsief. Het is echter functioneel.

Benchmark-tests bevestigen de trage ervaring: PCMark's Work 2.0-benchmarktest resulteerde in een score van 5, 311 of ongeveer 10 procent minder dan de score van de OnePlus Nord N100 en zijn Qualcomm Snapdragon 460-chip. Dat gezegd hebbende, bij het naast elkaar testen, verschenen sommige apps sneller op de Galaxy A20 dan op de Nord N100, en het basisgebruik voelde op beide hetzelfde aan. Toch is de score van de Galaxy A20 minder dan de helft van die van de dure, top-end Android van vandaag, dus verwacht hier geen soepel zeilen.

Hoewel ik uiteindelijk alles kon doen wat ik verwachtte met een smartphone, was het zelden soepel of bijzonder responsief.

De Galaxy A20 is ook geen goede keuze voor mobiel gamen, dankzij de magere processor en GPU ernaast. De rauwe 3D-racer Asph alt 9: Legends is speelbaar maar erg schokkerig, soms pauzerend of vertragend tot enkelcijferige framesnelheden tijdens het spelen. Eenvoudigere, minder grafisch-intensieve games zullen prima zijn, maar alles wat flitsender is, zal zeker lijden. Scores van 10 frames per seconde in de Car Chase-demo van GFXBench en 41 fps in de T-Rex-demo zijn verrassend genoeg beter dan de Nord, maar niet veel.

Connectiviteit: goede LTE-prestaties

Gezien zowel de leeftijd als de prijs van de Galaxy A20, is het logisch dat de telefoon alleen 4G LTE-verbindingen ondersteunt, niet snellere 5G. Toch was ik geschokt toen ik zag dat de telefoon de snelste downloadsnelheid registreerde die ik ooit heb gezien op het LTE-netwerk van Verizon tijdens het testen: 113 Mbps.

Toegegeven, ik geloof dat dit te wijten is aan de toegenomen netwerkimplementatie in het specifieke testgebied waar ik me bevond (net ten noorden van Chicago), maar je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat de Galaxy A20 niet traag is als het gaat om profiteren van LTE-snelheden. Een ontgrendelde Galaxy A20 kan werken met alle grote Amerikaanse providers, maar er zijn ook carrier-specifieke modellen beschikbaar.

Bottom Line

Je krijgt geen bijzonder goed geluid uit de Samsung Galaxy A20. Het heeft een enkele monoluidspreker aan de onderkant die luid kan worden, maar klinkt beperkt en plat. Sommige telefoons, zoals de OnePlus Nord N100, gebruiken de oortelefoon boven het scherm om stereogeluid te leveren, maar de Galaxy A20 niet. Het is prima voor het bekijken van video's en speakerphone, maar als je muziek vanaf je telefoon wilt afspelen, is het de moeite waard om een externe speaker aan te sluiten of in plaats daarvan een koptelefoon te gebruiken.

Camera- en videokwaliteit: fatsoenlijke resultaten overdag

De 13-megapixel hoofdcamera op de Samsung Galaxy A20 is eigenlijk best redelijk voor de prijs, maar hij heeft dezelfde problemen die de meeste goedkope telefoons teisteren. Goed verlichte dagopnames komen meestal redelijk goed uit, met uitgebalanceerde kleuren en solide details, maar foto's bij weinig licht hebben last van ruis en zachtheid. Vergeleken met de OnePlus Nord N100 had de Galaxy A20 routinematig betere algemene opnamen. De krachtiger ogende resultaten van de Nord waren soms in één oogopslag opvallender, maar vertoonden bij nadere inspectie meestal meer ruis.

Goed verlichte opnamen overdag zijn meestal redelijk goed, met uitgebalanceerde kleuren en solide details, maar foto's bij weinig licht hebben last van ruis en zachtheid.

De Galaxy A20 heeft ook een 5-megapixel ultrabrede camera die is ontworpen voor scènes zoals landschappen en grote groepsfoto's, maar ik raad het gebruik ervan af. Opnamen gemaakt met de secundaire camera zijn niet alleen constant donkerder, maar ook veel minder gedetailleerd. Ze vertonen ook een beetje vervorming dankzij de kromming van de lens.

Image
Image

Bottom Line

Het batterijpakket van 4.000 mAh in de Galaxy A20 is stevig groot en levert meer dan genoeg lading om een gemiddelde dag door te komen. Zelfs met het scherm met lage resolutie en de zwakke processor is het echter niet genoeg kracht om uit te rekken tot twee volle dagen, tenzij je het heel minimaal gebruikt. In mijn eigen tests zou ik de dag meestal eindigen met ongeveer 40 procent van de lading, dus er is een buffer voor dagen waarop je veel meer tijd doorbrengt met naar het scherm te staren.

Software: ziet er goed uit, werkt traag

De ontgrendelde Galaxy A20-eenheid die we voor deze review hebben gekocht, had Android 9 geïnstalleerd, maar na een reeks updates werd deze bijgewerkt naar Android 10. Samsung's versie van het mobiele besturingssysteem is aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen, met veel van ruimte voor maatwerk als je dat wilt. Zoals gezegd, betekent de trage prestatie echter dat menu's en interacties niet altijd zo responsief aanvoelen als op duurdere, krachtigere telefoons.

De Galaxy A20 zal naar verwachting op een gegeven moment een Android 11-upgrade ontvangen, hoewel dat waarschijnlijk de laatste grote update zal zijn die hij ontvangt. Samsung heeft onlangs toegezegd drie generaties Android-upgrades te leveren aan zijn vlaggenschip en mid-range telefoons, maar de oudere, goedkopere Galaxy A20 staat niet op die lijst.

Image
Image

Prijs: koop het alleen voor een spotprijs

Samsung verkoopt de Galaxy A20 nog steeds voor $ 250 vanaf zijn eigen website, en ik raad op geen enkele manier aan om in 2021 zoveel geld voor deze telefoon te betalen. De nieuwere Galaxy A21 wordt voor dezelfde prijs rechtstreeks van Samsung verkocht en zou leveren op zijn minst enigszins verbeterde prestaties, maar er zijn ook andere, aantrekkelijkere telefoons in het bereik van $ 200-300.

De OnePlus Nord N10 5G is bijvoorbeeld in bijna alle opzichten een duidelijk betere telefoon dan de Galaxy A20 en biedt 5G-ondersteuning. Zelfs de $ 180 OnePlus Nord N100 is een betere koop dan $ 250 uitgeven aan de Galaxy A20. Gelukkig bieden sommige providers de A20 aan voor minder dan $ 100 met een serviceplan, en ik zou zeggen dat dat een ideale prijs is voor een oudere, functionele budgettelefoon als deze. Het is een degelijk toestel, maar er is geen goede reden om meer dan 150 dollar aan deze telefoon uit te geven.

Samsung verkoopt de Galaxy A20 nog steeds voor $ 250 via zijn eigen website, en ik raad op geen enkele manier aan om in 2021 zoveel geld voor deze telefoon te betalen.

Solide als een koopje in de kelder

De Samsung Galaxy A20 voelt een beetje gedateerd aan en is moeilijk te verkopen in 2021 voor de adviesprijs van $ 250, maar hij is tegenwoordig veel goedkoper te vinden. Voor $ 100 of minder is dit een fatsoenlijke instaptelefoon met een goede batterijduur en een fatsoenlijke hoofdcamera, zelfs als deze lijdt aan slechte prestaties en een wazig scherm. Als u het echter niet met een aanzienlijke korting kunt vinden, kunt u in plaats daarvan de nieuwere Galaxy A21 of de OnePlus Nord N100 overwegen.

Specs

  • Productnaam Galaxy A20
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276368696
  • Prijs $250.00
  • Releasedatum april 2019
  • Gewicht 6 oz.
  • Productafmetingen 6,24 x 2,94 x 0,31 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Processor Exynos 7884
  • RAM 3GB
  • Opslag 32GB
  • Camera 13MP/5MP
  • Batterij 4, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm audio
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: