Extollo LANSocket 1500 Review: hoge snelheid, lage latentie en doorvoervermogen

Inhoudsopgave:

Extollo LANSocket 1500 Review: hoge snelheid, lage latentie en doorvoervermogen
Extollo LANSocket 1500 Review: hoge snelheid, lage latentie en doorvoervermogen
Anonim

Bottom Line

De Extollo LANSocket 1500 is een van de krachtigste en meest betaalbare powerline-adapterkits op de markt, maar je moet voorzichtig zijn met enkele inherente kwetsbaarheden in de embedded Linux-distro die op deze apparaten draait.

Extollo LANSocket 1500 Powerline-adapter

Image
Image

We hebben Extollo's LANSocket 1500 Powerline Adapter Kit gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Extollo's LANSocket 1500 powerline-adapterset bevat alles wat je nodig hebt om je bekabelde netwerk door je hele huis uit te breiden met behulp van de elektriciteitskabels in je muren. Deze kit levert topprestaties, inclusief hoge snelheden en lage latentie, en de installatie vereist absoluut geen kennis van netwerken. Het bevat zelfs een doorvoer stopcontact.

De LANSocket 1500 ziet er op papier geweldig uit, maar om er zeker van te zijn dat we een paar hebben aangesloten op een thuisnetwerk om te zien of ze de hype echt waarmaken. We hebben dingen bekeken zoals de moeilijkheidsgraad van het installatieproces, of het omvangrijke ontwerp in de weg staat en hoe snel een verbinding ze echt bieden.

Image
Image

Ontwerp: groot, omvangrijk en eenvoudig, met een gefilterde doorvoer

Extollo wint geen prijzen voor het eenvoudige, blokachtige ontwerp van de LANSocket 1500-adapters. Ze zijn groot, plastic, wit en nemen veel ruimte in beslag. Dat wordt enigszins gemedieerd door de opname van een doorgangscontactdoos, wat echt een leuke touch is.

Vanwege de grootte en configuratie van deze units voorkomen ze dat je bepaalde apparaten aansluit op het vrije stopcontact in het stopcontact waar de LANSocket 1500 zelf op is aangesloten. U kunt bijvoorbeeld sommige muur-wrat-voedingen niet aansluiten op het open stopcontact boven uw LANSocket 1500. U kunt echter wel een stevige voeding aansluiten op de doorvoer op de LANSocket 1500 zelf.

De LANSocket 1500 draait op een embedded Linux-distributie, die een grote rol speelt in hoe krachtig deze adapters werkelijk zijn.

Als je een configuratie met twee stopcontacten hebt met vier stopcontacten, zul je merken dat de LANSocket 1500 het stopcontact ernaast blokkeert. Om die reden kunnen deze het best worden gebruikt met standaard 1-bende-uitgangen.

Ondanks hun grote formaat zijn de LANSocket 1500-adapters relatief eenvoudig van ontwerp. Ze bevatten drie indicatielampjes aan de voorkant, een Ethernet-aansluiting aan de onderkant en een synchronisatieknop aan één kant. Ze bevatten ook veel ventilatieopeningen vanwege de hitte die deze units tijdens bedrijf hebben.

Image
Image

Configuratieproces: pijnloze plug-and-play

Thuisnetwerken is een ingewikkeld onderwerp, maar het opzetten van een paar LANSocket 1500-adapters is zo eenvoudig als het maar kan. De kit bevat twee adapters en twee Ethernet-kabels, dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt om je powerline-netwerk op te zetten.

Thuisnetwerken is een ingewikkeld onderwerp, maar het opzetten van een paar LANSocket 1500-adapters is zo eenvoudig als het maar kan.

Het installatieproces begint door één LANSocket 1500 op uw router aan te sluiten met een van de meegeleverde Ethernet-kabels en vervolgens de tweede LANSocket 1500 aan te sluiten op een apparaat zoals een computer, gameconsole of zelfs draadloos toegangspunt, met de tweede Ethernet-kabel. Vervolgens kunt u elke LANSocket 1500 aansluiten op een handig stopcontact.

Op dat moment ben je klaar. De LANSocket 1500-adapters maken automatisch verbinding, brengen uw powerline-netwerk tot stand en u kunt aan de slag. U kunt elders in uw huis extra adapters toevoegen, tot een totaal van 16, om meer apparaten op uw netwerk aan te sluiten.

Image
Image

Connectiviteit: MIMO met beamforming

De Extollo LANSocket 1500 powerline-adapters gebruiken de HomePlug AV2-specificatie, die ondersteuning biedt voor multi-in, multi-out (MIMO) met beamforming, wat zowel de snelheid als de toegestane afstand tussen adapters verhoogt. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de HomePlug AV-specificatie, die langzamer is en vereist dat u uw adapters dichter bij elkaar plaatst.

Image
Image

Netwerkprestaties: razendsnel en lage latentie

Deze adapters zijn in theorie in staat om een Gigabit Ethernet-verbinding te bieden, maar de werkelijke snelheden zijn afhankelijk van de staat van de bedrading in uw huis. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u Gigabit-snelheden zult zien, en dat hebben we zeker niet gedaan, maar de LANSocket 1500-adapters zijn nog steeds behoorlijk snel.

Tijdens onze tests ontdekten we dat de LANSocket een bekabelde Ethernet-verbinding overeenkwam met onze 300 Mbps kabel-internetverbinding. De gegevensoverdracht binnen het netwerk was zelfs nog sneller, met een maximum van ongeveer 400 Mbps. Dat is aanzienlijk lager dan de Gigabit-snelheden waartoe het apparaat zogenaamd in staat zou zijn, maar nog steeds erg snel voor een HomePlug AV2-powerline-adapter.

Tijdens onze tests ontdekten we dat de LANSocket een bekabelde Ethernet-verbinding overeenkwam met onze 300 Mbps kabel-internetverbinding.

Het is belangrijk op te merken dat uw persoonlijke ervaring met de LANSocket 1500, of met een powerline-adapter, afhankelijk is van de leeftijd en kwaliteit van de bedrading in uw huis. Oude bedrading, beschadigde bedrading en situaties waarin geen aardingsdraden aanwezig zijn, hebben allemaal een negatieve invloed op de snelheden. Als je aanzienlijk lage snelheden ervaart, probeer dan de adapters op verschillende stopcontacten te plaatsen.

Image
Image

Software: draait op een embedded Linux-distributie

De LANSocket 1500 draait op een embedded Linux-distributie, die een grote rol speelt in hoe krachtig deze adapters werkelijk zijn. Dit is iets waar je je waarschijnlijk nooit zorgen over hoeft te maken, aangezien deze apparaten plug-and-play zijn zonder veel gedoe, maar het gebruik van Linux zorgt wel voor enkele beveiligingslekken.

Om problemen met de beveiliging te voorkomen, is het belangrijk om uw LANSocket 1500-adapter aan te sluiten op een router met een ingebouwde firewall in plaats van rechtstreeks op uw modem. Als u de stekker in uw modem steekt en het apparaat directe toegang tot internet geeft, creëert u een situatie waarin iemand via internet verbinding met het apparaat kan maken en toegang tot uw netwerk kan krijgen.

Als je het in je modem steekt en het apparaat directe toegang tot internet geeft, creëer je een situatie waarin iemand via internet verbinding met het apparaat kan maken en toegang tot je netwerk kan krijgen.

Er zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen die beschikbaar zijn voor geavanceerde gebruikers, zoals het blokkeren van elke adapter om rechtstreeks toegang te krijgen tot internet, maar het plaatsen van een firewall-router tussen hen en uw modem is een goede eerste stap.

U kunt ook de synchronisatieknop op elke LANSocket 1500-adapter gebruiken om de gegevens die ertussen worden uitgewisseld te coderen, maar dat voorkomt dat u andere HomePlug-compatibele adapters in uw netwerk gebruikt.

De ingebedde Linux-distro levert wel wat beveiligingsproblemen op, maar deze kunnen meestal worden gewist als je verbinding maakt via een router met firewall. U kunt goedkopere opties vinden, maar het komt erop neer dat u geen goedkoper alternatief zult vinden dat dezelfde hoge snelheid, lage latentie, videobuffering en pass-through-socket biedt als bij de LANSocket 1500.

Prijs: Fatsoenlijke prijs voor zulke goede prestaties

De Extollo LANSocket 1500 heeft een adviesprijs van $90 voor een set van twee. Dat plaatst deze adapters in dezelfde algemene prijsklasse als andere vergelijkbare apparaten. Je kunt HomePlug AV2-compatibele adapters voor iets minder vinden, maar ze presteren meestal niet zo goed.

Omdat de LANSocket 1500-adapters zo gebruiksvriendelijk zijn en zo'n hoog prestatieniveau bieden, zijn we van oordeel dat ze de ongeveer $ 10 waard zijn die u normaal gesproken beta alt in vergelijking met vergelijkbare concurrenten.

Concurrentie: wint op overdrachtssnelheden met wat beveiligingsproblemen

De LANSocket 1500-adapters steken zeer gunstig af bij de concurrentie op het gebied van overdrachtssnelheid en latentie. Ze komen met de extra zorg over beveiliging, vanwege het feit dat ze op embedded Linux draaien, maar dat is gemakkelijk genoeg om mee om te gaan als je een router met firewall hebt.

De Netgear PowerLINE 1200 is een naaste concurrent met een catalogusprijs van $ 85. Het maakt ook gebruik van de HomePlug AV2-specificatie, met theoretische overdrachtssnelheden tot 1200 Mbps. Bij testen in de echte wereld komt het maximaal uit op iets onder de LANSocket 1500.

Een andere naaste concurrent die de HomePlug AV2-specificatie gebruikt, de TP-LINK AV2000, heeft een theoretische topsnelheid van 2000 Mbps, ondanks dat deze wordt beperkt door een standaard Gigabit Ethernet-poort. Hoewel snel en scherp geprijsd met een adviesprijs van $ 90, mist de TP-Link AV2000 het doorgaande stopcontact dat je krijgt bij de LANSocket 1500.

De D-Link Powerline 2000-adapter is een andere uitstekende optie, die hogere theoretische snelheden, uitstekende real-world snelheden en een pass-through stopcontact biedt. Het is ook iets hoger geprijsd, met een adviesprijs van $ 120.

Koop deze powerline adapter kit, maar beveilig hem achter een firewall

De Extollo LANSocket 1500 controleert alle juiste vakjes, met enkele van de hoogste snelheden op de markt, een doorvoer stopcontact en een fatsoenlijke prijs. De hoge snelheden en lage latentie maken deze kit een goede keuze als je een gameconsole moet aansluiten, en het extra geheugen dat wordt toegestaan door het gebruik van Linux helpt echt als je veel video streamt, pas op voor veiligheidsoverwegingen.

Specs

  • Productnaam LANSocket 1500 Powerline-adapter
  • Product Merk Extollo
  • UPC LANSocket 1500
  • Prijs $89,99
  • Gewicht 7.8 oz.
  • Productafmetingen 2,5 x 1,5 x 4,5 inch.
  • Garantie Eén jaar op onderdelen en arbeid
  • Snelheid 2Gbps (theoretisch)
  • Compatibiliteit HomePlug AV2
  • Aantal bekabelde poorten Eén
  • Chipset Broadcom BCM60500
  • Ouderlijk toezicht Nee

Aanbevolen: