Hoe geremasterde games me helpen me veilig te voelen

Inhoudsopgave:

Hoe geremasterde games me helpen me veilig te voelen
Hoe geremasterde games me helpen me veilig te voelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nostalgie geeft ons een veilige haven in moeilijke tijden.
  • Remasters laten nieuwe spelers toe om mee te doen.
  • Super Mario 3D World is meer een verfijning van een geweldig idee dan revolutionair.
Image
Image

Remasters en remakes voelen als een oplichter. Veel gamers, waaronder ikzelf, kijken er opgewonden naar omdat ze ons de kans geven om een herinnering uit het verleden opnieuw te beleven. Maar zijn ze altijd veel waar voor het geld? We zouden toch allemaal naar nieuwe ervaringen moeten snakken?

Als ik kijk naar de aanstaande release van Super Mario 3D World + Bowser's Fury van de Nintendo Switch - de nieuwste versie van een game die eerder in 2013 werd gelanceerd voor de Nintendo Wii U - denk ik dat ik het eindelijk snap. We willen allemaal terug naar een veilige plek met een bewezen ervaring - iets waarvan we weten dat het goed voor ons werkt en dat ook comfortabel en warm aanvoelt. Tijdens een wereldwijde pandemie denk ik dat dat nog meer het geval is dan ooit tevoren.

Het is een mooi stukje geschiedenis in een branche die niet altijd zo goed is in het bijhouden van zijn verleden.

Een oud spel opscheppen

Ik neem aan dat als je tot hier hebt gelezen, je wel weet van Super Mario-spellen. We hebben waarschijnlijk allemaal minstens één titel gespeeld met enkele van de beroemdste platformgames die er zijn. Super Mario 3D World was tegelijkertijd een aanzienlijk kritische succesfactor en een beetje vergeten als het ging om de verkoop.

Uitgebracht voor de Nintendo Wii U, leed de game omdat de Wii U niet zo succesvol was als andere gameconsoles. De Wii U heeft tijdens zijn leven slechts ongeveer 13 miljoen exemplaren verkocht, vergeleken met de bijna 80 miljoen van de Nintendo Switch.

Image
Image

Super Mario 3D World is misschien wel een van de beste games op het systeem en ook een van de beste platformgames van de afgelopen jaren, dankzij het fantastische levelontwerp en de algehele leuke presentatie. De wedergeboorte op de Nintendo Switch in geremasterde, verbeterde poortvorm is perfect voor nieuwe spelers, maar ook voor degenen die een Wii U hadden (zoals ik) die willen terugkeren naar een oude favoriet.

Het wordt nog beter met de toevoeging van Bowser's Fury - een nieuwe campagne die een behoorlijke hoeveelheid nieuwe inhoud aan de game zal toevoegen - samen met een online multiplayer-optie en een screenshot-modus. Maar uiteindelijk is het een opgevoerde versie van een acht jaar oud spel.

Bekendheid is geruststellend

Ik was een van die mensen die het nut van remasters niet inzag. Het grappige is dat een van de eerste games die ik kocht voor de originele Sony PlayStation (helemaal terug in het midden van de jaren negentig), een spel was dat ik in de jaren tachtig op mijn thuiscomputer speelde: Bubble Bobble. Ik kocht remasters voordat ik me realiseerde wat ze waren.

Image
Image

Het mooie achter een remaster of een remake, is dat ze een warme vertrouwdheid met zich meebrengen. Als ik Final Fantasy VII nu opnieuw speel, doet het me denken aan een zorgeloze tiener die tientallen uren zou kunnen besteden aan het fokken van Chocobo's. Als ik Bubble Bobble opnieuw speel, keer ik terug naar mijn eerste voorzichtige stappen in het gamen met mijn moeder. Je hoeft niet eens zo ver terug te gaan om dat warme, donzige gevoel te krijgen. Een spel van slechts een paar jaar oud kan je nog steeds herinneren aan een betere tijd in het leven.

Op dit moment maken we allemaal VEEL mee. Het is vermoeiend en precies waarom we een kleine stap terug in de tijd zouden kunnen doen naar een veilige haven.

Super Mario 3D World is misschien pas acht jaar oud, maar op dit moment voelt dat voor de meesten van ons als een heel leven geleden.

Niet alles hoeft origineel te zijn

Ik heb dit een beetje aangeroerd toen ik Immortals: Fenyx Rising besprak - nog een stukje geruststellend plezier - maar niet elk spel dat je speelt hoeft een stap voorwaarts te zijn.

Image
Image

Als speler van grote games ben ik verplicht om nieuwe dingen te ontdekken en op de een of andere manier te innoveren. Maar eigenlijk is het een vorm van entertainment. Er kunnen momenten zijn waarop je ontdekt dat een game je iets over de wereld of jezelf heeft geleerd, maar je hebt waarschijnlijk veel meer games gespeeld die gewoon heel leuk zijn, als ze oppervlakkig zijn.

Super Mario 3D World is niet oppervlakkig in termen van gamedesign, maar het zal je ook niet veel leren over de wereld daarbuiten. Het is positief frivool en luchthartig; echt escapisme. Met het spel kun je Mario in een kat veranderen, zodat je muren kunt beklimmen. Wat wil je nog meer?

Toch is het een zijstap voor wat de Mario-serie biedt in plaats van iets echt innovatiefs te zijn.

Ontdek iets ouds (of ouder)

Als je geen Nintendo Wii U had, kon je Super Mario 3D World niet spelen. Er zijn echter zoveel meer van ons die een Nintendo Switch hebben, dus dit is de perfecte kans voor die spelers om iets ouds te ontdekken dat voor hen eigenlijk nieuw aanvoelt. Daarom is Mario Kart 8 zo'n enorm succes geweest op de Nintendo Switch - omdat veel mensen niet de kans kregen om ervan te genieten op de Nintendo Wii U.

Ik denk dat ik het eindelijk snap. We willen allemaal terug naar een veilige plek met een bewezen ervaring.

Je zou denken dat je als nieuwe speler nostalgie zou missen, maar dat is niet altijd het geval. Vaak kun je de stappen nagaan van hoe games door de jaren heen zijn veranderd. Het is een mooi stukje geschiedenis in een branche die niet altijd even goed is in het bijhouden van het verleden. Nogmaals, wanneer de huidige tijdlijn een beetje rotsachtig is, is het oké om een stap terug te doen en je terug te trekken in iets comfortabelers.

Aanbevolen: