Apple TV 6e generatie: prijs, releasedatum en nieuws

Inhoudsopgave:

Apple TV 6e generatie: prijs, releasedatum en nieuws
Apple TV 6e generatie: prijs, releasedatum en nieuws
Anonim

Met streamingdiensten zoals Netflix, Roku, Amazon en Apple die de hedendaagse entertainmentindustrie van meerdere miljoenen dollars aansturen, deden geruchten de ronde over wat een 6e generatie Apple TV op tafel zou brengen. Apple kondigde in april 2021 de nieuwe Apple TV 4K aan; hier zijn de details.

Wanneer kwam de 6e generatie Apple TV uit?

Apple kondigde de Apple TV 6 officieel aan in april 2021 en zei dat deze eind mei beschikbaar zou zijn. Het bedrijf neemt bestellingen aan vanaf 30 april.

Omdat Apple de 4e generatie Apple TV in september 2015 en het 5e generatie model in 2017 aankondigde, verwachtten we nieuws over een 6e generatie model tegen de herfst van 2020. Omdat geruchten uit de sector en talloze tweets het bij het verkeerde eind hadden over 2020, was onze gok op het voorjaar van 2021 (waarschijnlijk april), wat waar bleek te zijn.

Apple heeft een schot in de arm nodig in de streamingoorlogen, maar het besloot een koptelefoon van meer dan $ 500 aan te kondigen in plaats van iets nuttigs als een betere Apple TV om de verkoop tijdens de feestdagen een boost te geven. Apple doet dingen op de manier van Apple. Onze reden is niet waarom.

Apple TV 6 Prijs

Apple heeft de prijs van de nieuwste Apple TV 4K nog niet vrijgegeven.

De Apple TV 4K is duur en loopt van $ 179 tot $ 199, terwijl concurrerende apparaten van Amazon, Google en Roku slechts $ 35 kosten.

Aangezien Apple vooral geïnteresseerd lijkt te zijn in het verkopen van abonnementen op zijn streaming-videoservice, vermoeden we dat het bedrijf prijsverlagingen van Apple TV zal gebruiken om abonnees te verleiden wanneer die er zijn.

Hoewel de Apple TV een eenvoudig zwart vierkant ter grootte van een hockeypuck is, hebben andere streaming-apparaten een grotere verscheidenheid aan opties en prijspunten. Roku biedt bijvoorbeeld streaming-sticks die beginnen bij ongeveer $ 39 en duurdere apparaten, zoals de Roku Ultra en Roku TV.

Pre-order informatie

Apple neemt vanaf 30 april 2021 online bestellingen aan.

Je kunt meer streamingnieuws krijgen van Lifewire over allerlei onderwerpen; hier zijn meer verhalen (en enkele van die eerdere geruchten) over de mogelijke plannen van Apple voor Apple TV.

In wat wordt gezien als een grote wending in de richting van een smart-home-push die de streaming-apparaten zou kunnen omvatten, zijn de technische teams van Apple HomePod en Apple TV eerder dit jaar gefuseerd.

Apple TV 6 specificaties, hardware en functies

Dit zijn de feitelijke specificaties en hardware voor de Apple TV 4K (2021), inclusief een bijgewerkte Siri Remote en snellere prestaties.

Apple TV 4K (2021) Specificaties
Maat 5,4 bij 1,4 bij 0,36 inch (HWD)
Gewicht 2.2 ons
Opslagcapaciteit 32 GB, 64 GB
Verbindingen HDMI, Bluetooth 5.0, 802.11ax Wi‑Fi 6 met MIMO
Processor A12 Bionic-chip met 64-bits architectuur
In de doos Siri-afstandsbediening, netsnoer, Lightning-naar-USB-kabel

Siri-afstandsbediening

De Siri-afstandsbediening van de Apple TV is een van de meest controversiële functies van het apparaat. Veel mensen vinden het glad, moeilijk te achterhalen en te klein.

Image
Image

De volgende Apple TV 4K voegt een aan/uit-knop, een terug-knop en een mute-knop toe, en een aanraakgevoelig clickpad. Het verplaatst ook de Siri-knop naar het clickpad. Het clickpad vervangt het aanraakoppervlak van het vorige model en we hopen dat het gebruiksvriendelijker is.

Prestaties

De Apple TV 4K levert pittige prestaties, of je nu video streamt of games speelt. Apple heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de prestaties van de processors uit de A-serie die worden gebruikt in de iPhone en iPad sinds de laatste Apple TV. De Apple TV 6 heeft de A12-chip, niet de A14-chip, die de iPhone 12-reeks gebruikt.

In mei 2020 tweette tech-analist Jon Prosser: "Nieuwe Apple TV 4K met A12X - 64GB/128GB klaar voor verzending. Codenaam: Neptune T1125." Hoewel timingrapporten nu wijzen op een release in 2021, als Prosser gelijk heeft over de snellere A12 bionische of betere processor, kijken we naar een krachtigere Apple TV.

Een snellere processor komt van pas bij games, waardoor de Apple TV prestaties kan leveren die kunnen wedijveren met speciale gameconsoles. Het zou ook van pas komen bij de prestaties van Apple Arcade.

Opslag

Hoewel het geen grote upgrade is, zijn verhogingen van de opslagcapaciteit gebruikelijk bij nieuwe generaties Apple-producten. De Apple TV 4K biedt 32 GB en 64 GB opslagruimte, wat hetzelfde is als eerdere generaties.

Geruchten zeiden dat de nieuwe Apple TV 4K grotere opslagcapaciteiten zou bieden: 64 GB en 128 GB. In werkelijkheid bleef het apparaat steken met 32 GB en 64 GB, ondanks het feit dat games en apps meer opslagruimte in beslag nemen,

Apple Streaming Video Service

De Apple streaming videoservice zal niet exclusief zijn voor de 6e generatie Apple TV. Toch zal het een groot verkoopargument voor het apparaat zijn. Aangezien Apple zich steeds meer richt op het verkopen van diensten en niet alleen op hardware, zou een maandelijks abonnement op basis van streaming video een groot strategisch element kunnen zijn.

Geen gezichts-ID

Sommige geruchten suggereerden dat Apple zijn Face ID-gezichtsherkenningstechnologie naar de Apple TV zou kunnen brengen. Je zou het gebruiken om het apparaat te ontgrendelen, aankopen te autoriseren, gepersonaliseerde instellingen te laden en meer.

Dit gerucht kwam niet uit, waarschijnlijk omdat er een camera aan de Apple TV-hardware moest worden toegevoegd, die niet zou werken met kleinere vormfactoren.

Klaar om nu een Apple TV te kopen? Ontdek alles wat u moet weten door te lezen Wat u moet kopen als u een Apple TV koopt.

Aanbevolen: