Getest door experts: de 10 beste slimme luidsprekers in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 10 beste slimme luidsprekers in 2022
Getest door experts: de 10 beste slimme luidsprekers in 2022
Anonim

Met de beste slimme luidsprekers kun je je favoriete slimme apparaten voor thuisgebruik met je stem bedienen, terwijl ze ook een uitstekende geluidskwaliteit en handige vaardigheden en functies bieden. Het eerste waar de meeste mensen naar kijken bij het kiezen van een slimme luidspreker, is welke spraakassistent de luidspreker huisvest. De drie meest populaire stemassistenten zijn Alexa, Google Assistant en Siri. Elke assistent heeft zijn voor- en nadelen. Alexa staat bijvoorbeeld bekend om zijn compatibiliteit met tal van apparaten en de gebruiksvriendelijke app, terwijl Google Assistant bekend staat als extreem snel en intelligent.

Als het op geluidskwaliteit aankomt, moet een goede slimme luidspreker uitzonderlijke spraakherkenning en muziekweergave hebben, dus verre veldmicrofoons zijn net zo belangrijk als tweeters en woofers. De far-field-microfoons moeten uw spraakopdrachten kunnen horen bij achtergrondgeluiden, en u hoeft niet te schreeuwen om de spreker uw spraakopdrachten van een afstand te laten oppikken. Audiosoftware is ook belangrijk, en steeds meer luidsprekers bevatten functies zoals adaptieve audio, waarmee uw slimme luidspreker zich kan aanpassen aan de akoestische omstandigheden van de kamer.

We hebben een assortiment slimme luidsprekers getest en onze keuze voor de beste slimme luidspreker is de Sonos One, omdat Alexa en Google Assistant zijn ingebouwd in een luidspreker met geweldig geluid. We hebben ook onze keuzes voor de beste slimme luidsprekers in andere categorieën opgenomen, zoals de beste goedkope slimme luidspreker, het beste voor Amazon, het beste voor Apple en de beste slimme luidspreker voor Google.

Beste algemeen: Sonos One

Image
Image

De tweede generatie van de Sonos One biedt je slimme functies om je apparaten te bedienen en eersteklas geluidskwaliteit om naar je favoriete nummers te luisteren, en dat alles voor een redelijke prijs. Met zowel Amazon's Alexa als Google Assistant ingebouwd, biedt de Sonos One veel flexibiliteit, omdat je ervoor kunt kiezen om een van de toonaangevende stemassistenten te gebruiken. De Sonos One doet uitstekend werk bij het oppikken van spraakopdrachten. Je kunt muziek afspelen op meer dan 50 verschillende muziekstreamingservices, het nieuws horen of compatibele smarthome-apparaten bedienen, zoals je lampen of thermostaat. Hoewel deze luidspreker geen audio-aansluiting of Bluetooth-audiostreaming heeft, ondersteunt hij wel Apple AirPlay 2. Hij heeft ook een Ethernet-poort voor een bedrade verbinding.

Naast de dubbele assistent-ondersteuning, is de geluidskwaliteit wat de Sonos One bijzonder aantrekkelijk maakt, en de reden dat de luidspreker zo goed klinkt, is vanwege de audiohardware en afstemmingssoftware. Het heeft twee klasse-D digitale versterkers, een tweeter en een mid-woofer voor een rijk, helder geluid met een sterke bas. Je kunt een merkbare kwaliteitsverbetering horen in vergelijking met veel andere slimme luidsprekers op de markt. Met een afmeting van 6,3 x 4,7 x 4,7 inch, 4 pond en verkrijgbaar in zwart of wit, past de bescheiden eenheid vrijwel overal. Het is eenvoudig om twee Sonos Ones aan elkaar te koppelen voor stereogeluid, de luidspreker toe te voegen aan een surround sound-systeem of deel uit te maken van een audioconfiguratie met meerdere kamers. Bovendien is de Sonos One, met automatische firmware-updates en intuïtieve aanraakbedieningen, uiterst gebruiksvriendelijk voor zo'n complete slimme luidspreker.

“De Sonos One ziet er goed uit, klinkt geweldig en stelt je in staat te kiezen tussen Alexa en Google Assistant, wat wil je nog meer?” - Erika Rawes, producttester

Beste uiterlijk: Amazon Echo (4e generatie)

Image
Image

Je zou kunnen zeggen dat Alexa de oorspronkelijke naam was voor slimme thuisassistenten, en de Amazon Echo was de slimme luidspreker die het vorm gaf. Nu, in zijn vierde generatie, blijft de Echo rechtvaardigen waarom het een van de meest populaire slimme luidsprekers op de markt is, en Alexa is nog steeds een van de meest vertrouwde virtuele assistenten. Alexa's duizenden en duizenden beschikbare "vaardigheden" geven je handsfree toegang tot allerlei handige functies, meestal specifiek voor apps en diensten van derden - van nieuws krijgen tot het bestellen van een rit tot het spelen van trivia-games. Amazon Prime-abonnees kunnen ook profiteren van toegang tot de enorme verzameling media van Amazon, waaronder een mooie selectie gratis muziek.

De nieuwste Echo heeft een prachtig, gloednieuw ontwerp, een bolvormige presentatie die tegelijkertijd zeer aantrekkelijk is en gemakkelijk in het interieur past. Het bevat een waslijst met verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waaronder een snellere processor, verbeterd geluid, betere smart home-integratie en een ingebouwde temperatuursensor. Erika, onze producttester, was dol op het ontwerp, de kracht en de waarde van de 4e generatie Echo en prees de AZ1 Neural Engine Processor (die een belangrijke rol speelt in de uitstekende spraakherkenningsmogelijkheden van de Echo).

"Een waardevolle investering, de nieuwe Echo ziet er beter uit, klinkt beter en presteert beter in zowat elke categorie. " - Erika Rawes, producttester

Beste ontwerp: Amazon Echo Dot (4e generatie)

Image
Image

De Echo Dot is een fantastisch compromis tussen functionaliteit en prijs sinds de release van de eerste generatie in 2016. In de tussenliggende vier jaar heeft Amazon veel geleerd over het integreren van een slimme luidspreker/slimme hub in andere slimme tech, en maak het de kern van een volledige infrastructuur van slimme huistechnologie. Alexa is in die tijd ook blijven verbeteren, en al die lessen en upgrades zijn duidelijk zichtbaar in de schattige vierde generatie van de Echo Dot.

Ten eerste, het ontwerp: een schattig-als-een-knop afgeronde stip die doet denken aan het snoep met dezelfde naam, gewikkeld in zachte stof die is gesplitst in grijs en blauw. Onze recensent, Erika Rawes, was dol op de moderne elegantie van deze nieuwe bolvormige vormfactor. En ook qua prestaties is hij niet onder de maat. Hoewel de 4e generatie geen enorme verbetering is ten opzichte van eerdere iteraties, blijft hij geweldig geluid, verbluffende spraakherkenning en bijna foutloze Alexa-integratie (en bij uitbreiding slimme thuisintegratie) leveren.

"De nieuwe Echo Dot is een geweldige luidspreker voor een geweldige prijs … voor nieuwe kopers is het een goed idee. " - Erika Rawes, producttester

Beste budget: Google Home Mini

Image
Image

De Google Home Mini is de vlaggenschip van Google's budget slimme luidspreker. Zijn voorganger, de tweede generatie Nest Mini, kwam eind 2019 in de schappen, maar we houden van het eerste generatie model omdat je het voor zo'n lage prijs kunt vinden. Als je niet hoopt op een dreunende bas, is deze luidspreker een uitstekende optie voor diegenen die de voordelen van een spraakgestuurde digitale assistent willen zonder al te veel geld uit te geven. Met een diameter van minder dan 10 cm maakt de kleine pod de Google Assistent overal in huis beschikbaar, zodat je snel een vraag kunt stellen, een weersupdate kunt krijgen, een timer kunt instellen of slimme huisopdrachten kunt geven. Het heeft zelfs een tolkmodus om gesprekken te vertalen met iemand die een andere taal spreekt.

Verkrijgbaar in houtskool-, krijt-, lucht- en koraalkleuren, de Home Mini biedt een eenvoudig ontwerp. Bovenaan lichten vier zachte LED-punten op als statusindicatoren en u kunt op de zijkanten tikken om het volume te regelen. Hoewel deze luidspreker niet het superieure geluid heeft dat je zou krijgen van sommige grotere luidsprekers, is de 360-graden geluidsuitvoer krachtig genoeg om muziek af te spelen over een hele verdieping van je huis, en je kunt zelfs twee Google Home Mini's koppelen als je stereogeluid wilt. Spraakherkenning is ook uitzonderlijk op de Home Mini, en de drie verre-veldmicrofoons kunnen je commando's aan de andere kant van de kamer horen.

“Google Assistant sluit aan bij de kennisgrafiek die wordt gebruikt door de zoekmachine van Google, waardoor het de beste slimme luidsprekerinterface is aan deze kant van IBM Watson voor het beantwoorden van vragen.” - Daniel Nations, schrijver over Lifewire-technologie

Beste meertalig: Google Home Max

Image
Image

Gebruikmakend van de kracht van Google AI, is Google Assistant een van de meest populaire en effectieve stemassistenten op de markt. U kunt op een vloeiende en natuurlijke manier vragen stellen en nuttige, coherente antwoorden krijgen. De assistent kan zelfs vervolgvragen stellen om ervoor te zorgen dat u de beste antwoorden op uw vragen krijgt, en (zoals we hierboven vermeldden) heeft hij een tolkmodus om gesprekken te vertalen.

Google Home Max is de luidspreker waar je voor moet gaan als je serieus bent over hoe je muziek klinkt. De Home Max legt de nadruk op schoon geluid en krachtige bas. Binnen de eenvoudige buitenkant bevinden zich twee 4,5-inch woofers en dubbele 0,7-inch tweeters die samenwerken om een groot, kamervullend, baszwaar geluid te produceren. Het wordt verder verbeterd door een Smart Sound-functie die machine learning-technologie gebruikt om equalizerinstellingen in te stellen op basis van de akoestiek van de kamer en de plaatsing van de luidspreker.

Je kunt de Google Home Max instellen om te streamen vanaf YouTube Music, Spotify, Pandora en andere services. Plus, met Wi-Fi, Bluetooth en bekabelde extra verbindingsopties, heb je veel flexibiliteit in je audiobronnen.

Beste voor iPhone-bezitters: Apple HomePod Mini

Image
Image

Als je een fan bent van Siri, is de HomePod mini misschien een goede optie voor jou. Hij is klein, maar maakt duidelijk dat hij een van de best klinkende slimme luidsprekers is.

In tegenstelling tot Alexa of Google Assistant, mist de digitale assistent van Apple echter een uitgebreide selectie van vaardigheden van derden. Je kunt echter nog steeds veel doen met de HomePod mini. Je kunt het nieuws checken, het gebruiken als speakerphone om te bellen, berichten te checken, slimme apparaten te bedienen en scènes te creëren, en nog veel meer.

Image
Image

De HomePod mini klinkt geweldig, maar je moet alle Apple-producten gebruiken om er het beste uit te halen - en hij heeft een premium prijs - Erika Rawes, Lifewire Technology Writer

Beste voor LED-display: Bose Home Speaker 500: slimme Bluetooth-luidspreker

Image
Image

Bose staat bekend om het uitbrengen van hoogwaardige audioproducten, en de Home Speaker 500 past precies in de reputatie van het merk. Het premium geprijsde apparaat biedt volledig stereogeluid, met een paar drivers die in tegengestelde richtingen zijn gericht. De Home Speaker 500 biedt de flexibiliteit van zowel Alexa als Google Assistant, en een gevoelige array met acht microfoons pikt je spraakopdrachten op zonder dat je jezelf hoeft te herhalen.

Naast de functies van de digitale assistent ondersteunt de slimme luidspreker ook draadloze verbindingen via Wi-Fi, Bluetooth en Apple AirPlay 2, samen met een aux-ingang voor bedrade audioverbindingen. Met Bose SimpleSync-technologie kun je ook muziek synchroniseren met draagbare luidsprekers en hoofdtelefoons.

Met een elegant ontwerp heeft de 8-inch hoge luidspreker opties in zwart of zilver. Het is ook niet zo minimaal als andere slimme luidsprekers, met de toevoeging van een klein LCD-kleurenscherm om informatie en albumhoezen weer te geven voor het huidige nummer dat je speelt. Maar dit apparaat ziet er goed uit bij zowat elk interieur.

Beste uitgave: Sonos Beam

Image
Image

De Sonos Beam is meer dan alleen een slimme luidspreker, het is ook een soundbar voor je tv. Hiermee bedien je je tv, streaming muziekdiensten, smart home-producten en nog veel meer met de ingebouwde Google Assistent of Amazon Alexa. Met 2,70 x 25,63 x 3,94 inch is de Beam merkbaar compact voor een soundbar en past hij gemakkelijk onder de meeste tv's of aan een muur. Ondanks het relatief kleine formaat krijg je krachtig geluid van hoge kwaliteit, of je nu tv kijkt of naar muziek luistert.

De Beam is geladen met een centrale tweeter, vier full-range woofers voor midden en laag, en drie passieve radiatoren om lucht te verplaatsen en het basgeluid te verbeteren. Het heeft ook vijf D-klasse versterkers die zijn afgestemd op de luidsprekers, evenals vijf verre-veldmicrofoons voor spraakherkenning. Er is een Ethernet-poort en HDMI met een Audio Return Channel (ARC) voor het terugsturen van tv-audio naar de luidspreker. Je kunt ook profiteren van Airplay 2, evenals de mogelijkheden van het multiroom-audiosysteem van het merk als je andere Sonos-apparaten hebt.

"We kunnen er gewoon niet over uit hoe mooi en modern de vormfactor eruitziet en aanvoelt op deze soundbar." - Jason Schneider, producttester

Beste voor iPhones: Apple HomePod Mini

Image
Image

Met een breedte van slechts 3,9 inch en een hoogte van 3,3 inch is de bolvormige HomePod mini de slimme mini-luidspreker van Apple. Het kan alle dingen doen die je van een slimme luidspreker zou verwachten: compatibele slimme apparaten bedienen, vragen beantwoorden, je het weer vertellen, je op de hoogte houden van het nieuws en muziek afspelen. Maar de mini dient ook als een geweldige iPhone- of iPad-metgezel. Je kunt audio van je mobiele apparaat naar de luidspreker sturen, sms'en met je stem en meer.

De HomePod mini heeft een uitzonderlijk helder geluid, met een driver met volledig bereik, dubbele passieve radiatoren en computationele audio. Uitgerust met Apple's S5-chip, heeft het audio-tuningsoftware die re altime aanpassingen kan maken aan het volume of de beweging van de luidspreker op basis van het specifieke nummer. Dat, in combinatie met 360-graden audio, zorgt voor geweldige muziek. Spraakherkenning is ook top, met een array van vier microfoons (inclusief een microfoon die hem helpt het verschil te ontcijferen tussen zijn eigen muziek en spraakopdrachten).

Apple gaf ook prioriteit aan privacy in de HomePod mini, zodat je het apparaat veilig kunt gebruiken zonder je al te veel zorgen te maken dat je gegevens in verkeerde handen terechtkomen.

"Apple heeft zijn uitgebreide gebruikersbestand gekregen door gebruiksvriendelijkheid, schone en intuïtieve interfaces en een goede bouwkwaliteit te bieden. De HomePod Mini past er precies in." - Erika Rawes, producttester

Beste slimme luidspreker: Google Nest Audio

Image
Image

De nieuwste toevoeging aan de Google Nest-reeks slimme luidsprekers, de Nest Audio is gemaakt voor geluid. Het heeft een tweeter van 19 mm (0,75 inch), een woofer van 75 mm (3 inch) en software voor het afstemmen van audio om de audioprestaties te verbeteren. Met Ambient IQ en Media EQ kan de Nest Audio zijn geluidsuitvoer aanpassen op basis van waar je naar luistert en waar je luistert, en kan hij het volume of de afstemming wijzigen om je inhoud zo goed mogelijk te laten klinken. Spraakherkenning is ook geweldig, omdat de spreker efficiënt gebruik maakt van zijn drie verre-veldmicrofoons. De microfoons kunnen je aan de andere kant van de kamer horen en je hoeft zelden te schreeuwen over achtergrondgeluiden zoals muziek, tv of apparaten.

Met muziek in meerdere kamers kun je Google Nest-apparaten groeperen en tegelijkertijd muziek afspelen op al je apparaten. Je kunt je nummer of podcast van de ene luidspreker naar de andere schakelen, zodat je naar boven kunt lopen zonder je nummer te onderbreken. Je kunt zelfs twee Nest Audio's aan elkaar koppelen, en ze kunnen geweldig stereogeluid leveren.

Geweldig geluid is echter niet het enige dat de Nest Audio biedt. De ingebouwde Google Assistent kan je helpen je dag te organiseren, vragen te beantwoorden, het nieuws bij te houden, je slimme huis te bedienen, te bellen via Google Duo en nog veel meer. Het heeft een quad-core A53 1,8 GHz-processor en machine learning-engine, waardoor de assistent sneller kan reageren. Bovendien is de luidspreker uitzonderlijk duurzaam, met een afgeronde rechthoekige vorm en een milieuvriendelijke behuizing gemaakt van 70 procent gerecycled plastic.

"De spreker kan zich aanpassen aan de omgeving en de inhoud waar je naar luistert." - Erika Rawes, producttester

De Sonos One is een geweldige optie voor wie op zoek is naar een flexibele slimme luidspreker met geweldig geluid. Als je een meer betaalbare optie wilt, is de Echo Dot (4e generatie) de juiste keuze voor degenen die Alexa verkiezen, terwijl de Google Home Mini een geweldige optie is voor fans van Google Assistent.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Anton Galang begon in 2007 met schrijven over technologie als redactionele bijdrage aan PC Magazine en PCMag.com. Hij was eerder ook de Editorial Director van gedrukte en digitale media bij A+ Media.

Waar u op moet letten bij een slimme luidspreker

Voice Assistant - Geeft u de voorkeur aan Alexa, Google Assistant of Siri? Als je een Echo-luidspreker kiest, zal Alexa je assistent zijn en profiteer je van de voordelen van brede compatibiliteit, eenvoudig te maken routines en een enorme bibliotheek met vaardigheden. Als je een Google Nest-luidspreker gebruikt, heb je de Google Assistent, die een geweldige tolkmodus en gedetailleerde antwoorden op vragen biedt. Siri is een goede optie voor diegenen die de voorkeur geven aan de bekende en beproefde Apple-assistent. Sommige speakers, zoals de Sonos One, bieden meer dan één assistent. Deze slimme luidsprekers kosten echter meestal wat meer.

Geluidskwaliteit - Veel mensen gebruiken hun slimme luidsprekers om naar muziek te luisteren, dus de manier waarop muziek klinkt is vooral belangrijk. Heeft het goede lage, midden en hoge tonen? Doorgaans zijn prijs en geluidskwaliteit positief gecorreleerd, en het geluid is misschien wel het belangrijkste dat een slimme luidspreker van $ 200 scheidt van een luidspreker van $ 50. Als je gewoon wilt dat een slimme luidspreker fungeert als spraakcontroller voor je slimme apparaten, ga dan voor een Echo Dot of Home Mini. Als muziek echter je grootste zorg is, zul je gelukkiger zijn met zoiets als de gewone Echo, de Sonos One of de Nest Hub Max.

Compatibiliteit - Is de luidspreker compatibel met de slimme apparaten die u wilt bedienen? Sommige apparaten hebben een specifieke assistent nodig, zoals Alexa, hoewel de meeste moderne slimme apparaten compatibel zijn met zowel Alexa als Google Assistant. Controleer daarnaast op functies zoals Bluetooth-compatibiliteit en compatibiliteit met de muziekstreamingservices die u gewoonlijk gebruikt.

Aanbevolen: