Getest door experts: de 8 beste trainingshoofdtelefoons in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 8 beste trainingshoofdtelefoons in 2022
Getest door experts: de 8 beste trainingshoofdtelefoons in 2022
Anonim

Het lijkt misschien niet zo, maar de beste workout-koptelefoon is ontworpen voor actieve, soms intense activiteiten en biedt meerdere beschermingslagen, ook tegen zweet en regen. Hoewel je altijd een oude koptelefoon of oordopjes zou kunnen dragen, zou je ook te maken krijgen met verschillende aspecten die de ervaring frustrerend kunnen maken.

Een bedrade hoofdtelefoon kan bijvoorbeeld verstrikt raken en je bewegingen beperken. De elektronica kan ook sneller slijten in de zon of na blootstelling aan zweet, terwijl duurzamere opties zijn gemaakt om de elementen te weerstaan. De beste workout-koptelefoons zijn ook ontworpen om te blijven zitten terwijl u zich verplaatst en worden geleverd met andere essentiële functies, zoals een uitzonderlijke geluidskwaliteit, geluidsisolatie, transparantiemodi en een betrouwbare levensduur van de batterij.

Er zijn verschillende stijlen trainingshoofdtelefoons, van echt draadloze oordopjes tot die met omwikkelde vinnen of over-ear haken. De laatste zijn ideaal voor trainingen met hoge intensiteit waarbij je de koptelefoon nodig hebt om veilig te blijven. Hoe het ook zij, er zijn tal van opties, wat betekent dat u iets moet kunnen vinden dat perfect voor u is.

Dit wetende, en met enige ervaring uit de eerste hand, hebben we een aantal van de beste beschikbare workout-koptelefoons onderzocht om je te helpen een paar te vinden dat aan je behoeften voldoet.

Beste algemeen: Jabra Elite Active 75t echte draadloze oordopjes

Image
Image

Voor iedereen die actief is, biedt de Jabra Elite Active 75t het meeste waar voor zijn geld. Ze zijn compact en bieden een onopvallend ontwerp dat mooi in de gehoorgang rust. Omdat ze nauw aansluiten, zijn ze geweldig voor allerlei activiteiten, van hardlopen tot gewichtheffen en nog veel meer.

Ze hebben een IP57-weerstandsclassificatie, wat betekent dat ze beschermd zijn tegen zweet, regen en andere deeltjes, zoals vuil. Ze zijn taai en kunnen bijna alles aan voordat ze normale slijtage vertonen.

Het belangrijkste is natuurlijk de geluidskwaliteit tijdens het luisteren, die uitstekend is. Je krijgt ook geweldige kwaliteit als je gesprekken afhandelt, en het ingebouwde quad-microfoonsysteem klinkt geweldig en niet ver weg of blikkerig. Onze recensent prees de microfoonkwaliteit.

Ze bieden ongeveer 5,5 uur gebruik op een enkele lading, met ANC aan. Als ANC is uitgeschakeld, gaan ze ongeveer 7,5 uur mee, plus je kunt 18,5 uur tot 20,5 uur krijgen dankzij de draadloze oplaadcassette (die wordt meegeleverd). Als bonus kunt u de Jabra MySound mobiele begeleidende app gebruiken om de equalizerinstellingen te wijzigen en het geluid te optimaliseren.

Type: In-ear | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Ja (IP57)

"Voor mijn geld zijn dit misschien wel de beste op de markt als het gaat om Bluetooth-connectiviteit." - Jason Scheider, producttester

Image
Image

Beste middenklasse oordopjes: Anker Soundcore Spirit X2

Image
Image

Wat ideaal is aan de Anker Soundcore Spirit X2-hoofdtelefoon, naast het veilige ontwerp, is de prijs. Het is meer dan redelijk en je krijgt veel functies, waaronder cVc 8.0 ruisonderdrukking tijdens gesprekken.

Elke hoofdtelefoon heeft een "oorvleugel", of haak, die rond de achterkant van je oor schuift en ze veilig houdt, zelfs tijdens intensieve trainingen. Ze hebben een IP68-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, dus ze zijn beschermd tegen zweet, regen en extra vocht.

Ze bieden continu afspelen tot negen uur op een enkele lading, wat kan worden verlengd tot 36 uur in totaal met de draadloze oplaadcassette. Bovendien biedt een snelle oplaadbeurt van 10 minuten in een mum van tijd twee uur extra luistertijd.

Ze ondersteunen aptX voor audio van hoge kwaliteit met krachtige bas en heldere hoge tonen - Anker's BassTurbo voegt die extra uitstraling toe. Ze worden geleverd met een overvloed aan tips, vleugels en haken, zodat je de perfecte maat voor je oren kunt vinden. Het is een solide keuze, vooral als je een beperkt budget hebt.

Type: In-ear met haakjes | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Alleen tijdens gesprekken | Water-/zweetbestendig: Ja (IP68)

“Voor de prijs zijn de functies indrukwekkend, en de EarWing's helpen ervoor te zorgen dat ze veilig blijven, zelfs tijdens enkele van de gekste trainingen.” - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste draadloos met oorhaken: Beats Powerbeats Pro

Image
Image

Met een focus op zowel stijl als functie, werken de Beats Powerbeats Pro net zo goed als ze eruitzien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren, zodat u uw favoriet kunt kiezen. Natuurlijk wikkelt de buitenste haak zich om de achterkant van je oor en houdt ze beter vast dan echte draadloze oordopjes, dus ze zijn perfect voor intensieve trainingen.

Een lagere IPX2-classificatie is enigszins teleurstellend, maar ze zijn beschermd tegen zweet en regen, dus het is acceptabel. Je wilt deze dingen echter niet in de buurt van water of grote spatzones.

De haak kan on-the-fly worden aangepast om een meer persoonlijke pasvorm te bereiken. Je kunt ze zo strak of zo los maken als je wilt. Onze recensent prees de snelle prestaties dankzij de Apple H1-koptelefoonchip aan de binnenkant, met een uitzonderlijke geluidskwaliteit waar het merk Beats om bekend staat. Ze bieden ook tot negen uur afspeeltijd op een enkele lading, wat zich uitstrekt tot 24 uur met de draadloze oplaadcassette.

Type: In-ear met haakjes | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Ja (IPX2)

“Dit zullen de laatste oordopjes zijn die je nog een paar jaar nodig hebt.”

- Jeffrey Daniel Chadwick, producttester

Image
Image

Beste pasvorm: Bose Sport-oordopjes

Image
Image

Als je de naam Bose hoort, verwacht je een bovengemiddelde geluidskwaliteit, en dat is precies wat je krijgt met de Bose Sport Earbuds. Hoewel ze geen ANC hebben, doen ze het nog steeds goed in het blokkeren van omgevingsgeluid dankzij hun goede pasvorm. De op fitness gerichte zachte siliconen StayHear Max-tips zijn grotendeels verantwoordelijk voor die strakke, comfortabele pasvorm. Als ze eenmaal binnen zijn, blijven ze, en het geluid is iets om te aanschouwen.

De Sport Earbuds gebruiken touchpad-bedieningen, wat een hit of miss kan zijn. De levensduur van de batterij is ook laag in vergelijking met de meeste modellen, met vijf uur per oplaadbeurt en meer dan 10 uur met de draadloze behuizing.

Onze recensent was in staat om iets langer uit de koptelefoon te meten, met 6 tot 7 uur van de oordopjes en ongeveer 10 uur met de case. Ze hebben een IPX4-resistente classificatie die ze zal beschermen tegen zweet, regen en vocht. Dat gezegd hebbende, je wilt niet met deze toppen gaan zwemmen.

Type: In-ear | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Ja (IPX4)

"Tenzij je echt ANC wilt, zul je niet veel missen dankzij het uitzonderlijke geluidsontwerp en de goede oordopjes in deze Bose-hoofdtelefoon." - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste on-ear: JLab Flex Sport-koptelefoon

Image
Image

Misschien hou je niet van oordopjes. Dat is oké, want de JLab Flex Sport en vergelijkbare on-ear hoofdtelefoons passen waarschijnlijk beter bij elkaar. Ze zijn lichtgewicht en bieden een comfortabele pasvorm, maar de verstelbare hoofdband zorgt ervoor dat ze op hun plaats blijven tijdens een run of training.

Ze bevatten een oorkussen en een hoofdbandkussen dat gelukkig machinewasbaar en gemakkelijk schoon te maken is. De IP44-classificatie betekent dat de elektronica is beschermd tegen zweet, regen en ander vocht. Ze worden zelfs geleverd met een opbergzakje, dat ook dienst doet als waszak als je klaar bent om de kussens te wassen.

Je krijgt tot 20 uur batterijduur per oplaadbeurt, wat geweldig is, en de ingebouwde Bluetooth 5.0 zorgt ervoor dat verbindingen met laag stroomverbruik actief blijven tot op 10 meter afstand. Met universele bedieningselementen kunt u het volume wijzigen, nummers overslaan en oproepen aannemen.

Een geïntegreerde "Be Aware"-modus zorgt ervoor dat je nog steeds veilig omgevingsgeluid kunt horen terwijl je aan het hardlopen of sporten bent. Ingebouwde equalizerinstellingen kunnen worden gebruikt om de geluidskwaliteit aan te passen en een geoptimaliseerde opstelling te vinden.

Type: Op het oor | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Ja (IP44)

“Er is hier veel om van te houden voor een geweldige prijs. Als je een alternatief voor oordopjes wilt, bekijk dan zeker de Flex Sport-hoofdtelefoon van JLab. - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste budget-on-ear: Plantronics BackBeat FIT 500 on-ear sportkoptelefoon

Image
Image

Dankzij een uniek zwevend en lichtgewicht ontwerp is de Plantronics BackBeat FIT 500 Sport-hoofdtelefoon niet on-ear of over-ear, maar ergens in het midden. Ze bieden een ongelooflijke levensduur van de batterij - tot 18 uur afspelen op een enkele lading - en een bovengemiddelde duurzaamheid met een acceptabele weerstandsclassificatie.

IPX2 beschermt tegen zweet en regen, maar de P2i-nanocoating breidt deze bescherming net iets verder uit. Dankzij de ingebouwde bedieningselementen aan de buitenkant van de oorschelp kunt u oproepen beantwoorden of communiceren met media. Bovendien zijn ze er in een paar stijlen, hoewel sommige winkels er misschien maar een of twee hebben. De oorschelpen van traagschuim zijn zacht, comfortabel en ademend.

De geluidskwaliteit is goed en de gesprekskwaliteit is goed, net als je stem via de ingebouwde microfoon. Drivers van 40 millimeter zorgen ervoor dat de bas extra pittig is en de hoge tonen helder en rijk zijn, met een akoestische toon.

De breedbandmicrofoon ondersteunt ook spraakassistenten zoals Siri, Google en Cortana. Ten slotte kunt u automatisch verbinding maken met maximaal twee apparaten tegelijk, of koppelen met in totaal acht apparaten tegelijk.

Type: Op het oor | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Ja (IPX2)

"Met de BackBeat FIT 500 biedt Plantronics nog een andere solide on-ear hoofdtelefoonoptie voor diegenen die niet geïnteresseerd zijn in oordopjes." - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste voor Apple: Apple AirPods Pro

Image
Image

Nee, de AirPods Pro worden niet geadverteerd of geprezen als 'sport'-oordopjes, maar ze werken goed voor een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder hardlopen. Ze zijn licht van gewicht, passen goed in het oor en de IPX4-weerstandsclassificatie betekent dat ze beschermd zijn tegen zweet, regen en vocht.

Niet alleen is het geluidsisolerende ontwerp goed, maar ze hebben ook ANC aan boord, samen met een transparantiemodus waarmee je kunt horen wat er om je heen gebeurt. Bovendien koppelen ze snel en naadloos met Apple-apparaten, wat altijd een pluspunt is als je een gevestigde Apple-eigenaar bent.

Het grootste nadeel is natuurlijk dat ze slechts ongeveer 4,5 tot 5 uur batterijduur bieden met alleen de oordopjes, maar je kunt dat verlengen tot 24 uur met de draadloze oplaadcassette.

De adaptieve equalizer is geweldig in het afstemmen van muziektonen en -volumes op de vorm van je oor, en er zijn drie maten siliconentip om uit te kiezen. Snelle toegang tot Siri is een bonus, en het is super handig om haar om hulp te vragen als je aan het rennen bent en je handen vrij moet houden.

Type: In-ear | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Ja (IP57)

Beste lichtgewicht: Beats Studio Buds

Image
Image

Als je van de Beats PowerBeats Pro houdt, maar geen oorvleugels wilt, zijn de Beats Studio Buds je volgende beste optie. Het zijn echte draadloze in-ear-oordopjes met ANC- en transparantiemodi aan boord.

Ze bieden tot acht uur continu afspelen met alleen de oordopjes, en tot 24 uur met de draadloze oplaadcase. Een snelle oplaadbeurt van 5 minuten geeft je tot 1 uur afspeeltijd, wat perfect is als je onderweg bent.

Zoals de meeste Beats-koptelefoons, leveren ze een aangepast akoestisch geluid dat uitgebalanceerd is en fantastisch klinkt. Klasse 1 Bluetooth zorgt ervoor dat ze snel verbinding maken en verbonden blijven, met hoogwaardige gespreksprestaties dankzij de ingebouwde microfoons.

Je hebt ook toegang tot spraakassistenten via Android of iOS. Bovendien zijn ze er in een paar verschillende stijlen, waaronder felrood.

Type: In-ear | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Ja (IP57)

"De nieuwe jongen in de buurt, Beats Studio Buds is een geweldige optie voor Android- en iOS-gebruikers, zelfs als ze geen Apple-specifieke chips hebben." - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste voor Android: Google Pixel Buds A-Series

Image
Image

De Google Pixel Buds A-serie is een beetje een rare toevoeging aan de reeks Pixel-oordopjes. Ze zijn geen significante upgrade ten opzichte van de vorige Buds 2, en ze hebben zelfs een paar functies van het vorige model geëlimineerd. Dat komt omdat de A betaalbaarheid betekent, en ze zijn verkrijgbaar voor een geweldige prijs.

De IPX4-weerstandsclassificatie zorgt ervoor dat ze beschermd zijn tegen zweet en regen. Ze worden ook geleverd met ingebouwde "stabilisatorbogen", wat een mooie manier is om te zeggen dat ze kleine vinnen hebben. De bogen zorgen ervoor dat de oordopjes goed in je oren blijven zitten, vooral als je aan het hardlopen of sporten bent, wat ze ook een geweldige aanvulling op onze lijst maakt.

Ze zijn speciaal ontworpen met Android-gebruikers in gedachten en worden ook gesynchroniseerd met de Google Assistent. Ze kunnen echter prima overweg met iOS-apparaten. Adaptief geluid past het audiovolume aan terwijl je van omgeving wisselt, en zet het harder als je in een rumoerige ruimte bent.

Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat de andere persoon je duidelijk kan horen als je belt. Voor een batterijduur krijg je vijf uur van de oordopjes en tot 24 uur met de draadloze oplaadcase.

Type: In-ear | Verbindingstype: Draadloos Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Ja (IP57)

"Zelfs als ze een paar spraakmakende functies laten vallen, krijgen Android-gebruikers nog steeds een geweldige match voor hun ecosysteem in de Pixel Buds A-serie van Google." - Briley Kenney, technisch schrijver

Je hebt hier een paar opties, afhankelijk van wat je zoekt, maar onze beste algemene keuze is de Jabra Elite Active 75t draadloze oordopjes (bekijk op Amazon). Ze zijn niet te duur, maar zitten boordevol tips met geweldige functies. Ze zijn ook goed beschermd tegen de elementen en het zweet.

De beste optie voor Apple-gebruikers is natuurlijk de AirPods Pro (bekijk op Amazon). En het beste voor zowel Android- als Apple-gebruikers, met een lichtgewicht ontwerp, zijn de Beats Studio Buds (bekijk bij Amazon).

Over onze vertrouwde experts

Briley Kenney woont in de altijd opwindende staat Florida, waar hij werkt als freelance copywriter en technologieliefhebber. Hij gebruikt regelmatig een koptelefoon om te trainen, in de tuin te werken en zowat overal naar muziek te luisteren.

Jason Schneider is een muzikant die al bijna tien jaar in de technische media werkt. Met een graad in muziektechnologie van Northwestern en expertise in audioapparatuur, heeft hij bijna elk audioapparaat getest dat Lifewire heeft geprofileerd.

Danny Chadwick is een tech-schrijver die zich richt op consumenten- en mobiele technologie. Hij is gepubliceerd in Top Ten Reviews, LAPTOP Mag en BusinessNewsDaily. Hij is een expert in verschillende technische categorieën, waaronder mobiele audioapparatuur.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een trainingskoptelefoon

Duurzaamheid

Het maakt niet uit of je aan het hardlopen, gewichtheffen of fietsen bent, je zult waarschijnlijk gaan zweten en misschien zelfs in aanraking komen met regen. Dat betekent dat de oordopjes die je kiest tegen vocht moeten kunnen. Ze moeten ook duurzaam genoeg zijn om een val te weerstaan, vooral als ze uit je oren vallen. Het wordt altijd aanbevolen om apparaten met een hogere Ingress Protection-classificatie te kiezen.

Image
Image

Prijs

Hoofdtelefoons kunnen duur zijn, en trainingsvriendelijke hoofdtelefoons zijn daarop geen uitzondering. Sommige van de bekende merken vragen ook veel voor hun oordopjes. Het is altijd beter om eerst een budget of prijsklasse te kiezen en vervolgens de opties in uw stuurhut te verkennen.

Audio

Hoewel veel trainingshoofdtelefoons geen ANC of actieve ruisonderdrukking bevatten, hebben ze wel vergelijkbare functies, zowel voor de veiligheid als voor het gemak. Sommige bieden bijvoorbeeld CVc-gestuurde ruisonderdrukking wanneer u gesprekken aanneemt. Anderen bieden mogelijk een transparantiemodus, zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt, zodat u mogelijke ongelukken kunt voorkomen. Overweeg welke audiofuncties u in een hoofdtelefoon wilt hebben voordat u er een kiest.

FAQ

    Wat betekent de X in een weerstandsclassificatie?

    Als het gaat om een weerstandsclassificatie, geeft de letter "X" een niet-classificatie aan, wat betekent dat er een nulwaarde of een 0-classificatie is. IP staat voor Ingress Protection, terwijl de volgende cijfers eerst de classificatie voor vaste objecten en vervolgens de classificatie voor water vertegenwoordigen. Een IPX8-classificatie betekent dus dat het apparaat is beschermd tegen vocht, maar niet tegen vaste stoffen zoals stof of vuil. Cijfers in beide slots betekenen dat het apparaat zowel solide als waterbestendig is. Bovendien, hoe hoger de numerieke waarde, hoe beter de bescherming.

    Zijn zweetbestendige en waterdichte koptelefoon hetzelfde?

    In de meeste gevallen worden zweetbestendige en waterdichte hoofdtelefoons in productvermeldingen als hetzelfde beschreven, maar de waarheid is dat ze dat niet zijn. Sommige vermeldingen verwijzen naar waterbestendigheid, in tegenstelling tot waterdichting, om verwarring te voorkomen, terwijl andere de meer populaire term gebruiken.

    De beste manier om het weerstandsniveau van een apparaat of apparaat te bepalen, is door naar de Ingress Protection-classificatie te kijken. Classificaties van IPX4 en IPX5 zijn bestand tegen wat vochtcontact, zoals zweet of regen, maar ze zijn niet beschermd tegen onderdompeling in water of onder druk staande stralen. Als u uw apparaten wilt kunnen onderdompelen, of ze wilt gebruiken tijdens het zwemmen, moet de beschermingsgraad IPX7 of hoger zijn.

    Hoe voorkom je dat de koptelefoon wegglijdt tijdens een training?

    De beste manier om te voorkomen dat een koptelefoon wegglijdt, is door een paar te kiezen dat precies in je oor past. Afhankelijk van de intensiteit van de training wil je misschien op zoek naar extra ondersteuning, zoals oorvleugels of haken. Als u vindt dat uw oren te groot zijn of als de siliconen oordopjes gewoon niet passen, kunt u ook overwegen een on-ear of over-ear hoofdtelefoon te kiezen in plaats van oordopjes.

Aanbevolen: