Hoe apps mensen kunnen aanmoedigen om items opnieuw te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe apps mensen kunnen aanmoedigen om items opnieuw te gebruiken
Hoe apps mensen kunnen aanmoedigen om items opnieuw te gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Om het verbruik te verminderen en het milieu te helpen, verbindt een grote verscheidenheid aan apps gebruikers met gebruikte items.
  • De nieuwe app Sojo koppelt gebruikers aan kleermakers, zodat kleding kan worden gerepareerd in plaats van weggegooid.
  • Met sommige apps zoals MyNabes kun je dingen uitwisselen met mensen in de buurt.
Image
Image

Een groeiend aantal apps moedigt mensen aan om items opnieuw te gebruiken in plaats van nieuwe te kopen.

De onlangs uitgebrachte app, Sojo, verbindt zijn gebruikers met kleermakers, zodat kleding kan worden gerepareerd in plaats van weggegooid. Het is een van de vele apps die bedoeld zijn om te voorkomen dat mensen te veel geld uitgeven in magere economische tijden. De software kan ook het milieu helpen door afval te verminderen, zeggen waarnemers.

"Hergebruik is een van de fundamentele pijlers van duurzaamheid", zei Tato Bigio, CEO van UBQ Materials, een bedrijf dat beweert afval om te zetten in klimaatvriendelijk plastic, in een e-mailinterview.

"Door de levenscyclus van een product of goed te verlengen, optimaliseert u de eindige natuurlijke hulpbronnen die bij de productie zijn gebruikt en voorkomt u dat u bijdraagt aan een verdere uitputting van diezelfde hulpbronnen voor nieuwe productie."

Gooi oude kleding niet weg

Het idee achter Sojo is dat mensen te veel geld en middelen verspillen aan het kopen van nieuwe kleding met de toename van fast-fashion ketens. Sojo verbindt gebruikers met lokale kleermakers via de app en de bezorgservice voor fietsen, zodat mensen hun kleding met een paar klikken kunnen laten aanpassen of repareren.

We moeten maximale inspanningen leveren om de buitensporige hoeveelheid snelle productie op alle gebieden van het leven te verminderen: van voedsel tot kleding tot meubels tot elektronica.

"Het is eerlijk om te zeggen dat we een cultuur van overconsumptie krijgen die ons leidt tot een constant verlangen naar meer op een manier die ons vertelt dat niets wat je koopt ooit genoeg zal zijn", schreef het bedrijf op zijn website.

"Nieuwe kleding, nieuwe nagels, nieuwe huisaccessoires, de lijst gaat maar door. Het kan onmiskenbaar worden omschreven als giftig consumentisme, gezien de negatieve impact op zowel het milieu als ons eigen mentale welzijn."

Met veel apps kun je alles doen, van het doneren van ongewenst voedsel tot het vinden van gebruikte maar bruikbare huishoudelijke artikelen, waaronder computers.

"We moeten maximale inspanningen leveren om de buitensporige hoeveelheid snelle productie op alle gebieden van het leven te verminderen: van voedsel tot kleding tot meubels tot elektronica", zei Silvia Borges, redacteur van de website EnviroMom, in een e-mailinterview.

Borges beveelt de app OLIO aan, die oorspronkelijk was ontworpen als een service voor het delen van voedsel. Je kunt een foto uploaden van overtollig voedsel, verzoeken ontvangen van andere gebruikers die het nodig hebben, een afhaallocatie selecteren en een beoordeling achterlaten nadat het klaar is.

"Ze hebben zich ook ingezet voor praktisch alles wat legaal is, inclusief voedsel voor huisdieren, kleding, huishoudelijke artikelen, planten en handwerk," zei Borges. "Dus je kunt het gebruiken voor het delen van items die niet slecht gaan als niemand binnen enkele uren op je locatie kan zijn."

Image
Image

Bigio zei dat Facebook Marketplace zijn persoonlijke favoriet is om voorzichtig gebruikte items te vinden. "Niet alleen is de voorraad divers en verandert voortdurend, maar de transacties zijn over het algemeen ook hyperlokaal, wat de aangescherpte ecologische voetafdruk van verzending bespaart", voegde hij eraan toe.

Sommige New Yorkers haastten zich om de stad te verlaten tijdens de pandemie van het coronavirus en lieten een schat aan gebruikte meubels en andere items achter, gratis voor nemers op straat.

Veel bewoners wendden zich tot de Instagram Curb Alert NYC, die foto's plaatst van afgedankte voorwerpen en waar ze ze kunnen opscheppen. Een ander populair Instagram-account in New York City voor items die zijn weggegooid, is Stooping NYC, met de slogan "De prullenbak van een persoon is de schat van een andere persoon!"

Ruilen in plaats van kopen

Er zijn ook steeds meer apps waarmee je dingen kunt uitwisselen met mensen in de buurt. Zo is er de app MyNabes, waarmee je diensten en artikelen kunt ruilen. De app moedigt mensen aan om dingen zoals tuingereedschap te delen in plaats van ze te kopen.

Door gereedschap van onze buren te lenen, zoals een boormachine of een grasmaaier, in plaats van nieuwe te kopen, of door iets te doneren of te ruilen in plaats van het weg te gooien, helpen we het verbruik te verminderen, en daarom helpen we onze planeet een weinig', zei Elodie Bottine, CEO van MyNabes, in een e-mailinterview.

Een app die vergelijkbaar is met MyNabes, maar het delen met contant geld stimuleert, is Yoodlize. Het is een verhuurplatform waar mensen items kunnen huren van en naar mensen in hun omgeving (denk aan Airbnb voor je spullen).

"Met de Yoodlize-app kunnen mensen een enorme verscheidenheid aan items van anderen in hun gemeenschap huren", zei Yoodlize-CEO Jason Fairbourne in een e-mailinterview. "Dit zorgt ervoor dat spullen niet op de vuilstort terechtkomen, en in feite voorkomt het dat er ooit nieuwe dingen geproduceerd moeten worden."

Aanbevolen: