OTC-hoortoestellen kunnen meer mensen het geschenk van horen geven

Inhoudsopgave:

OTC-hoortoestellen kunnen meer mensen het geschenk van horen geven
OTC-hoortoestellen kunnen meer mensen het geschenk van horen geven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe FDA-regels staan vrij verkrijgbare hoortoestellen toe.
  • Hierdoor worden echte hoortoestellen beschikbaar en betaalbaar voor miljoenen mensen.
  • Consumententechnologiebedrijven kunnen allerlei mooie functies toevoegen.
Image
Image

Binnenkort zijn hoortoestellen verkrijgbaar zonder recept of dure medische consultatie.

Vorige week heeft de FDA geoordeeld dat hoortoestellen over-the-counter (OTC) mogen worden verkocht. Dit zal leiden tot hoorverbeteringen voor miljoenen mensen die voorheen geen hoortoestellen van medische kwaliteit konden betalen. De prijzen zouden moeten dalen en met een enorme markt die klaar is om te exploiteren, zullen technologiebedrijven tussenbeide komen en het aanbod verbeteren.

"Deze apparaten hebben een groot potentieel om de toegang tot hoortechnologie te vergroten voor personen die dachten dat traditionele hoortoestellen financieel onbereikbaar waren of vanwege slechte toegang tot hoorspecialisten", Rebecca Lewis, audioloog en audiologiedirecteur van de Het programma voor cochleaire implantaten voor volwassenen en kinderen van het Pacific Neuroscience Institute in het gezondheidscentrum van Providence Saint John in Santa Monica vertelde Lifewire via e-mail. "OTC's kunnen ook het bewustzijn vergroten van hoe belangrijk het is om voor uw gehoorgezondheid te zorgen."

Direct kopen

De nieuwe eindregel vloeit voort uit de tweeledige wetgeving die in 2017 begon. Tot nu toe was het niet mogelijk om een set hoortoestellen te kopen zoals u een leesbril of andere medische apparaten kunt kopen. Je kon - en kan nog steeds - PSAP's (persoonlijke versterkers) kopen, maar dit zijn simpele, domme apparaten die het een beetje makkelijker maken om tv te kijken door de dingen gewoon luider te maken.

Image
Image

PSAP's kunnen zelfs gehoorverlies verergeren en "worden niet aanbevolen om daadwerkelijk gehoorverlies te behandelen, omdat ze mogelijk overversterking kunnen veroorzaken en gehoorbeschadiging kunnen veroorzaken", zegt Lewis. "OTC's zijn echter een klasse hoortoestellen die zijn goedgekeurd om te helpen bij licht tot matig gehoorverlies voor personen ouder dan 18 jaar."

Deze verandering kan een enorm verschil maken voor miljoenen mensen.

"Met miljoenen Amerikanen met gehoorverlies, zal de verbeterde toegang met minder kostenbarrière de kwaliteit van leven verbeteren en een groter bewustzijn creëren dat 90% van gehoorverlies kan worden behandeld door het gebruik van hoortoestellen, "Richard Gans Ph. D. van het American Institute of Balance vertelde Lifewire via e-mail.

Dat bewustzijn zou echt het belangrijkste kunnen zijn. Veel mensen kunnen gehoorverlies hebben en er nooit iets aan doen, misschien vanwege het stigma van het gebruik van medische apparaten, omdat ze niet eens beseffen dat het een mogelijkheid is, of ze niet de dure en langdurige medische bureaucratie willen aangaan om dit op te lossen iets dat ze misschien als niet meer dan hinderlijk ervaren.

OTC-hoortoestellen zorgen ervoor dat bedrijven rechtstreeks op de markt kunnen komen, en we zullen de verbeteringen zien die deze apparaten brengen voor vrienden, familie en collega's.

Veel hightechbedrijven staan klaar om hierop in te springen - het zal de kosten verlagen en leiden tot een grotere acceptatie.

"Het is misschien niet zozeer de prijs van het geavanceerdere technologieproduct zelf, maar het verwijdert de professionele component, de technologie die ze kopen lijkt misschien meer op het gebruik van AirPods of andere elektronica van consumentenkwaliteit. Deze producten zullen onwaarschijnlijk zijn een vervanging zijn voor de voorgeschreven kalibertechnologieën ", zegt Gans.

High Tech

Er zijn nog andere voordelen verbonden aan het betrekken van consumententechnologiebedrijven. Een daarvan is dat het de prijzen zou moeten doen dalen, dankzij de concurrentie. Een andere is dat er een hogere lat ligt, qua verwachting. AirPods doen al ruisonderdrukking, faux-3D-surroundgeluid en kunnen uw inkomende berichten en meldingen aankondigen.

"Technisch gezien kun je [OTC-hoortoestellen] in je eigen huis installeren - vermoedelijk doe je een gehoortest met je telefoon", vertelde hoortoestelgebruiker en ontwerper Graham Bower aan Lifewire via een direct bericht. hebben ook toegang tot alle instellingen, terwijl de audioloog u voorheen buitensloot van alle, behalve de meest elementaire instellingen.”

Net als hoe Apple's CarPlay de afnemende staat van bedieningspanelen in de auto verbeterde, zouden OTC-hoortoestellen het soort innovatie moeten bevorderen dat we van onze gadgets verwachten.

Image
Image

“Veel hightechbedrijven staan klaar om hierop in te springen - het zal de kosten verlagen en leiden tot een grotere acceptatie. Dit is vooral belangrijk omdat hoortoestellen niet worden gedekt door de ziektekostenverzekering, vertelde Dr. Barbara Shinn-Cunningham, directeur van het Neuroscience Institute aan de Carnegie Mellon University, via e-mail aan Lifewire.

Het is belangrijk op te merken dat OTC-hoortoestellen geen door een audioloog aangebrachte apparaten zullen vervangen, net zomin als OTC-leesbrillen de juiste oogtests vervangen. En goed passende hoortoestellen hoeven niet duur te zijn.

“Ik wil hieraan toevoegen dat de meeste audiologen hoortoestellen op instapniveau aanbieden waarvan de prijzen vergelijkbaar kunnen zijn met OTC-producten. Ons centrum heeft bijvoorbeeld het Hearing Aid Recycling Program (HARP), zegt Lewis

Maar de realiteit is dat een fatsoenlijke set hoortoestellen $ 4k en meer kost, en dat is voor veel mensen onbereikbaar. Welke technologische vooruitgang deze nieuwe regels ook met zich meebrengen, betaalbaarheid en beschikbaarheid zijn misschien wel de belangrijkste veranderingen.

Aanbevolen: