De 10 beste budgetrouters in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste budgetrouters in 2022
De 10 beste budgetrouters in 2022
Anonim

Onze lijst met de beste budgetrouters bewijst dat je nog steeds een goede wifi-dekking en prestaties kunt krijgen zonder de bank te verslaan. Hoewel Wi-Fi-technologieën zich blijven ontwikkelen, blijven oudere en goedkopere routers hierdoor niet achter, aangezien alle Wi-Fi-technologieën achterwaarts compatibel zijn.

Natuurlijk, je zult veel meer uitgeven als je de nieuwste Wi-Fi 6-functies wilt of een extreem groot huis nodig hebt, maar voor veel mensen zijn deze functies overdreven, en als alles wat je nodig hebt een router is die 4K-streaming in uw appartement, appartement of kleine bungalow kan bijhouden, er zijn veel solide en betrouwbare opties beschikbaar die meer dan genoeg prestaties bieden voor iedereen behalve de drukste gezinnen.

In feite, zelfs als je een groter huis moet afdekken, kunnen sommige van deze budgetrouters ook dienst doen als wifi-extenders, en elke router kan worden gebruikt als een draadloos toegangspunt als je bereid bent om een netwerk te runnen bekabeling of gebruik een Powerline-netwerkadapter, en deze zijn allemaal zo betaalbaar dat u er twee of drie kunt kopen voor minder dan de prijs van een enkele langeafstandsrouter of mesh-wifi-netwerksysteem.

Beste algemeen: TP-Link Archer A7 AC1750 slimme wifi-router

Image
Image

De TP-Link Archer A7 AC1750-router is een van de beste routers die je onder de $ 100 vindt. Deze bekroonde draadloze router is eenvoudig in te stellen en klaar om 4K UHD-video's te streamen met een bandbreedte tot 1,75 Gbps via de dual-band connectiviteit, en het is een van de zeldzame budgetrouters die ook ondersteuning biedt voor Amazon Alexa-spraakopdrachten, je dingen laten doen zoals het inschakelen van je gastnetwerk door Alexa te vertellen dat er vrienden langskomen.

De Archer A7 is gebouwd met drie antennes voor een groot bereik van maximaal 2.500 vierkante voet en biedt stabiele wifi-prestaties voor meer dan 50 apparaten met 802.11ac-verbindingen of ouder. De ingebouwde CPU zorgt voor stabiele draadloze connectiviteit met behulp van de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden en de vier Gigabit LAN-poorten voor directe bedrade verbindingen zijn ideaal voor gamers die nog hogere snelheden nodig hebben. Twee USB 2.0-poorten maken het gemakkelijk voor uw thuisnetwerk om printers, bestanden en andere media te delen met meerdere apparaten, of u nu thuis of onderweg bent.

Beste voor uitbreidbaarheid: Eero Mesh Wi-Fi Router

Image
Image

Hoewel moderne mesh-netwerksystemen prijzig kunnen worden, hoeven ze dat niet per se te zijn, vooral wanneer je met slechts een enkele eenheid kunt beginnen en later kunt besluiten er meer toe te voegen als je ze nodig hebt. Dit is het geval met Eero, een puur mesh-systeem dat prima werkt als een standaardrouter totdat je klaar bent om het uit te breiden.

De Eero heeft een dual-band wifi-radio en biedt zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-frequenties, met draadloze snelheden tot 550 Mbps. Een enkele Eero-eenheid kan op zichzelf gemakkelijk 1.500 vierkante voet beslaan, maar als dat niet genoeg is, kunt u later gemakkelijk meer eenheden toevoegen om uw dekking uit te breiden tot 5.000 vierkante voet zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vervangen van uw originele router.

Het is ook heel eenvoudig in te stellen, dankzij de Eero-smartphone-app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten, en die ouderlijk toezicht en malwarebescherming biedt, en zelfs VPN- en wachtwoordbeheertools, hoewel je dat wel moet doen. betaal voor een Eero Secure-abonnement voor sommige van deze functies.

Beste bereik: Mediabridge Medialink AC1200 draadloze gigabit-router

Image
Image

De kleine en opgeruimde Medialink MLWR-AC1200R levert hoge snelheden en dekking, terwijl de nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid, compatibiliteit, controle en beheer. Het beschikt over een sterke firewall en draadloze beveiliging die Wi-Fi-dieven buiten houdt en doet ook dienst als range extender als je een andere router hebt.

De AC1200R dekt tot 2.000 vierkante meter aan ruimte met behulp van zijn dual-band frequenties met beamforming, die sterkere signalen richt op uw apparaten die dit het meest nodig hebben. Een volledige set toegangscontroles geeft je de mogelijkheid om tot 20 wifi-apparaten in je netwerk te beheren, niet-vertrouwde verbindingen buiten te sluiten, routerlampen 's nachts uit te schakelen als ze te fel zijn en de toegang op bepaalde tijdsperioden te beperken voor kinderen of volwassenen. Het is compatibel met elke modem en internetserviceprovider en is direct uit de doos eenvoudig te installeren, waarbij u het aansluit, op uw computer inlogt en onmiddellijk verbinding maakt.

Beste voor streaming: Linksys EA6350 AC1200+ dual-band wifi-router

Image
Image

Linksys is een populaire naam in wifi-routers, maar dat betekent niet dat je een bundel moet uitgeven om er een in huis te krijgen, aangezien het bedrijf een aantal geweldige instapmodellen aanbiedt, zoals de EA6350 die solide prestaties voor kleinere huizen en appartementen.

Met dual-band AC1200-snelheden kan dit kleine werkpaard een doorvoer leveren tot 300 Mbps op de 2,4 GHz-band en 867 Mbps via 802.11ac op de 5 GHz-kant, waardoor het een solide keuze is voor het streamen van 4K-video met bijna geen bufferen. De twee vaste beamforming-antennes helpen ook om je signaal te focussen voor snelle prestaties over een huis van meer dan 1000 vierkante meter, maar als je nog meer snelheid nodig hebt, zijn er vier Gigabit Ethernet-poorten zodat je een pc, gameconsole of set-top streaming box.

Naast de vijf netwerkaansluitingen vindt u aan de achterkant ook een USB 3.0-poort voor het aansluiten van een gedeelde printer of harde schijf, en met een ingebouwde DLNA-server kunt u eenvoudig uw media delen via uw thuisnetwerk. Het instellen van de EA6350 is ook een fluitje van een cent dankzij de Linksys Smart Wi-Fi-app, die u niet alleen door de eerste installatie leidt, maar u ook in staat stelt uw netwerk te beheren en te bewaken, zelfs als u niet thuis bent.

Beste voor gaming: Razer Portal Mesh wifi-router

Image
Image

Hoewel het op het eerste gezicht misschien niet voor de hand liggend lijkt, is Portal's wifi eigenlijk een van de meer budgetvriendelijke routers die gamers kunnen kopen, en als bonus biedt het ook elementaire mesh-netwerkfuncties. Ontworpen met een lage latentie in gedachten, kan het serieus gamen best goed aan, zolang je niet probeert een LAN-party te organiseren voor een dozijn van je beste vrienden.

De voor gaming geoptimaliseerde functies die de ontwerpers van Portal hebben ingebouwd, trokken zelfs de aandacht van de bekende fabrikant van gaming-hardware Razer, wat leidde tot een partnerschap tussen de twee bedrijven om de Portal nog verder aan te passen voor maximale spelprestaties. Negen interne antennes bieden beamforming en MU-MIMO-technologie met solide dual-band AC2400-snelheden, en aangezien het mesh-netwerken ondersteunt, kun je een tweede portaal toevoegen om je huis te bedekken met maximaal 6.000 vierkante meter wifi-dekking

Er zijn hier ook vier Gigabit Ethernet-poorten, zodat u uw pc of console kunt bedraden als u merkt dat de Wi-Fi-prestaties nog steeds niet aan uw behoeften voldoen, hoewel dat misschien niet nodig is met de gepatenteerde FastLanes en SmartLanes QoS-technologieën die ervoor zorgen dat uw apparaten de beste wifi-kanalen gebruiken en dat uw gameverkeer altijd prioriteit krijgt.

Beste high-end: ASUS RT-AC66U dual-band wifi-router

Image
Image

De high-end Asus RT-AC66U zit boordevol handige functies en toch slaagt hij erin om onder de $ 100 te komen. Het elimineert prestatieverlies met een dual-core 1Ghz CPU en krachtige antennes, wat zorgt voor stabiliteit met snelheden tot 1750 Mbps, en het kan zelfs worden gekoppeld aan andere Asus-routers in uw huis voor een breed scala aan dekking.

De RT-AC66U beschikt ook over dual-band 3x3 802.11ac wifi-technologie waarmee u gemakkelijk kunt multitasken, van surfen op het web tot het downloaden van bestanden op de 2,4 GHz-band of het streamen van HD-films en online gamen met zijn soepele 5GHz-band. De betrouwbare firmwarefuncties en intuïtieve app-navigatie geven je volledige controle om geavanceerd ouderlijk toezicht in te stellen, VPN-services te gebruiken, netwerkverkeer en beveiliging te beheren en verbindingsproblemen op te sporen, allemaal zonder je computer aan te zetten, en de bliksemsnelle USB 3.0- en 2.0-poorten maken het gemakkelijk om verbinding te maken met draadloze printers en toegang te krijgen tot bestanden met behulp van de AiCloud 2.0-functie, zodat u films kunt kijken, naar muziek kunt luisteren of foto's kunt bekijken vanaf een gedeelde harde schijf.

Beste ouderlijk toezicht: Netgear R6230 AC1200 dual-band wifi-router

Image
Image

De Netgear R6230 wordt geleverd met toegang tot de Nighthawk-app voor zowel Android- als iOS-apparaten. Hier kunt u aangesloten apparaten beheren en externe toegang inschakelen, zodat u uw router vrijwel overal ter wereld kunt bedienen. De R6230 is uitgerust met 802.11ac Wi-Fi dual-band technologie en beamforming en biedt 300 Mbps prestaties op de 2,4 GHz-band en 900 Mbps doorvoer aan de 5 GHz-kant, zodat hij meerdere HD-streams kan verwerken zonder interferentie.

De speciale app heeft ook een overzichtelijk dashboard dat kan worden aangesloten op zowel Amazon Alexa- als Google Assistant-spraakopdrachten via cloudtoegang. Met de app kun je ook meer informatie vinden over de apparaten die op je netwerk zijn aangesloten, een gastnetwerk inschakelen om je wifi-wachtwoord privé te houden, je internet pauzeren, de snelheden van je ISP-provider testen en zelfs slim ouderlijk toezicht gebruiken dat is geïntegreerd met Disney's Circle-app om inhoud te filteren en te beperken wanneer uw kinderen online kunnen zijn.

Beste prijs: TP-Link TL-WR841N wifi-router

Image
Image

TP-Link's TL-WR841N is een van de meest betaalbare routers die er zijn, maar laat je niet misleiden door dat lage prijskaartje, want het is een zeer capabele router als alles wat je nodig hebt een basisdekking is voor een klein appartement of appartement. Het werkt alleen op de 2,4 GHz-band, maar het biedt dual-stream 2x2-ondersteuning voor een betere doorvoer en biedt solide prestaties voor 802.11n-clients. Het is meer dan genoeg om zelfs 4K UHD-video te streamen.

Er zijn vier Ethernet-poorten aan de achterkant, en hoewel je beperkt bent tot snel Ethernet met snelheden van 100 Mbps, is dat echt niet verrassend voor deze prijs. Deze router is sowieso niet echt geschikt voor snellere internetverbindingen, dus de enige echte limiet ligt bij de gegevensoverdracht tussen je eigen pc's, maar je kunt eenvoudig een netwerkhub of switch toevoegen als je echt hogere snelheden op je LAN nodig hebt.

Het grote nadeel is dat met slechts een 2.4GHz-band, het is geen ideale keuze als je veel wifi-apparaten in huis hebt, omdat dat frequentiebereik behoorlijk overbelast kan raken, maar het zou meer dan prima moeten zijn voor een enkele gebruiker of een klein gezin met een of twee computers en een paar smartphones, en zelfs als je een slimme thuisgebruiker bent, kan dit een handige manier zijn om sommige van je internet of things-apparaten van je hoofdrouter te ontlasten door ze in te stellen op hun eigen speciale wifi-netwerk.

Beste voor veelzijdigheid: Asus RT-N12 N300 wifi-router

Image
Image

Deze kleine Asus-router heeft heel weinig franje, maar het klaart de klus als je gewoon toegang tot een basisinternetverbinding wilt delen of als je een gastnetwerk in je huis of huisje wilt opzetten. Het ondersteunt alleen de 2,4 GHz-band, maar wanneer het als secundaire router wordt gebruikt, kan het ook een handige manier zijn om een speciaal netwerk voor uw internet-of-things-apparaten te creëren om te voorkomen dat ze uw belangrijkste wifi-netwerk overbelasten.

Dat gezegd hebbende, het bereik is ook vrij beperkt, dus het is het meest geschikt voor een appartement, flat of een enkele verdieping van je huis. Het is echter zo betaalbaar dat je er een extra zou kunnen kopen als je meer dekking nodig hebt, en in feite kan de RT-N12 niet alleen werken als een router, maar kan hij ook worden geconfigureerd om te functioneren als een bereikvergroter, zodat je er nog een kunt toevoegen om te krijgen meer dekking zonder de noodzaak om er een Ethernet-kabel op aan te sluiten.

Je kunt het ook configureren om vier afzonderlijke netwerk-SSID's met verschillende wachtwoorden uit te zenden om de internettoegang te helpen controleren, wat betekent dat je één SSID voor jezelf, één voor je kinderen en één voor je gasten kunt gebruiken, allemaal met verschillende niveaus van toegang, en u kunt zelfs kiezen hoeveel bandbreedte elk van hen kan gebruiken. Bovendien bevat het basisondersteuning voor PPTP VPN, zodat u veilig verbinding kunt maken met uw thuisnetwerk wanneer u weg bent, wat een enigszins zeldzame functie is in een budgetrouter.

Beste waarde: TP-Link Archer A6 AC1200 Gigabit Smart Wi-Fi-router

Image
Image

Een van de meest betaalbare dual-band routers die je kunt kopen, de Archer A6 AC1200-router van TP-Link biedt 802.11ac-ondersteuning zodat je je nieuwere wifi-apparaten online kunt krijgen met snelheden tot 867 Mbps, terwijl de 2,4 GHz-kanaal biedt solide prestaties van 300 Mbps voor oudere 802.11n-apparaten.

Dit zou je meer dan genoeg snelheid moeten geven om 4K UHD-video naar nieuwere apparaten te streamen, zolang ze zich binnen een redelijke afstand bevinden; zoals de meeste budgetrouters zal dit niet genoeg bereik bieden voor een groot huis, maar het is goedkoop genoeg dat je het je kunt veroorloven om een wifi-extender toe te voegen als dat nodig is, of zelfs gewoon een andere te kopen en deze aan te sluiten op uw hoofdrouter via Ethernet.

Met vier Gigabit Ethernet-poorten kunt u uw apparaten bekabelen die meer snelheid nodig hebben dan de Wi-Fi biedt, maar dat is misschien niet nodig, aangezien dit model ook geavanceerde MU-MIMO-technologie biedt op de 5GHz-band die ervoor zorgt dat meerdere apparaten altijd de hoogst mogelijke snelheden kunnen halen.

Voor de beste waar voor je geld, biedt de TP-Link Archer A7 meer dan genoeg prestaties voor videostreaming, voldoende bereik voor een behoorlijk huis en veelzijdige aansluitmogelijkheden. Als je echter denkt dat je je systeem in de toekomst wilt uitbreiden, is de Eero een geweldige manier om je teen in mesh-netwerken te dompelen, omdat je kunt beginnen met een enkele goedkope eenheid en er dan meer kunt toevoegen als je behoeften en budget dit toelaten.

Bottom Line

Jesse Hollington is een freelance schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het schrijven over technologie en drie decennia ervaring in informatietechnologie en netwerken. Hij heeft zowat elk type en merk router, firewall, draadloos toegangspunt en netwerkextender geïnstalleerd, getest en geconfigureerd op plaatsen variërend van eengezinswoningen tot kantoorgebouwen.

Waar u op moet letten bij een budgetrouter

Dekking

Alleen omdat je niet veel geld wilt uitgeven, wil dat nog niet zeggen dat je moet inleveren op dekking. Hoewel je waarschijnlijk geen router van minder dan $ 100 zult vinden die een groot huis kan beslaan, kunnen velen nog steeds zelf meer dan 2.000 vierkante voet leveren, terwijl zelfs enkele van de meest goedkope ook kunnen werken als bereikvergroters, zodat je dekking kunt bieden. een groot huis door simpelweg twee of drie eenheden te kopen, vaak voor minder dan de kosten van een enkele langeafstandsrouter.

Single- of Dual-Band

Als je slechts een of twee computers en een paar smartphones wilt ondersteunen, kun je een paar dollar besparen door een single-band router te gebruiken, die nog steeds snelheden tot 300 Mbps kan bieden en meestal biedt behoorlijk bereik. Als u echter een slimme thuisgebruiker of een gamer bent, is een dual-band 802.11ac-router een veel betere koop.

Geavanceerde functies

Hoewel aanvullende technologieën zoals MU-MIMO en beamforming ooit het exclusieve domein waren van duurdere routers, komen ze steeds vaker voor op budgetrouters, en als je meer dan een paar apparaten of een groter huis hebt, kun je U zult de prestatieverbetering zeker merken als u een router kunt kopen die deze functies bevat.

Aanbevolen: