De foutmelding 'Uw computer of netwerk verzendt mogelijk geautomatiseerde zoekopdrachten' oplossen

Inhoudsopgave:

De foutmelding 'Uw computer of netwerk verzendt mogelijk geautomatiseerde zoekopdrachten' oplossen
De foutmelding 'Uw computer of netwerk verzendt mogelijk geautomatiseerde zoekopdrachten' oplossen
Anonim

Wanneer u Google gebruikt om te zoeken, ongeacht uw browser of besturingssysteem, verschijnt soms de foutmelding "uw computer of netwerk verzendt mogelijk geautomatiseerde zoekopdrachten".

Deze fout kan ervoor zorgen dat u geen toegang krijgt tot bepaalde webpagina's en dat u meerdere keren captcha's moet invoeren om uw zoekopdracht opnieuw in te stellen, wat nog steeds niet altijd werkt.

Oorzaak van fouten bij geautomatiseerde zoekopdrachten

Als de servers en zoekfunctie van Google veel verbindingspogingen ontvangen, d.w.z. zoekopdrachten van een enkele computer of netwerk, markeren ze dit als mogelijke automatisering.

Image
Image

Als dit wordt gedetecteerd, beperkt Google tijdelijk uw gebruik van zoeken (en heeft u mogelijk geen toegang tot specifieke webpagina's) om ervoor te zorgen dat andere gebruikers geen vertraging ervaren.

Vaak zal Google, nadat deze fout is weergegeven, de gebruiker vragen om een captcha in te voeren om te bewijzen dat ze een mens zijn en geen geautomatiseerde zoekopdrachten verzenden vanaf hun computer of netwerk.

Hoe fouten met geautomatiseerde zoekopdrachten op te lossen

Het is onwaarschijnlijk dat uw computer of netwerk geautomatiseerde zoekopdrachten verzendt. Deze foutmelding is meestal een storing die u met een paar oplossingen kunt oplossen.

  1. Als je deze fout direct na het installeren van een bepaald programma of het downloaden en openen van een specifiek bestand ervaart, kan een programma zonder jouw medeweten verbinding hebben gemaakt met internet. Probeer in dit geval eerst het programma te verwijderen om te zien of het probleem zich blijft voordoen.
  2. Wis je browsercache. Ongeacht de browser die u gebruikt, het wissen van uw cache is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw browsergegevens geen problemen veroorzaken.
  3. Probeer een andere internetbrowser. Soms kan de browser zelf dit probleem veroorzaken. Als u in een nieuwe browser probeert te zoeken, wordt bevestigd of het probleem afkomstig is van één toepassing.

    Als u de foutmelding niet in een andere browser ontvangt, verwijder dan uw oorspronkelijke browser en installeer deze opnieuw; probeer dan opnieuw te zoeken om te zien of je een foutmelding krijgt.

  4. Start de browser opnieuw. Het volledig afsluiten en de geopende tabbladen wissen, is een belangrijke stap die u kunt nemen om het probleem dat u ondervindt mogelijk op te lossen.
  5. Start je computer opnieuw op. Veel problemen op verschillende apparaten zijn tijdelijke problemen die een nieuwe start kan oplossen vanuit een uitgeschakelde staat. Probeer opnieuw op uw computer te zoeken.
  6. Start je router en modem opnieuw op. Als de vorige stappen het probleem niet oplossen, is het mogelijk dat het probleem niet bij uw apparaat ligt en in plaats daarvan bij uw internetverbinding.

    Als je op een andere manier zonder problemen toegang hebt tot je internet en het probleem blijft bestaan na een herstart, ligt het probleem waarschijnlijk niet bij je netwerk of internetverbinding.

  7. Scan uw computer op malware. Tenzij u vaak schetsmatige sites bezoekt of verdachte bijlagen downloadt, is het onwaarschijnlijk dat een virus op uw computer verschijnt. Toch kan een snode programma of service ervoor zorgen dat deze foutmelding verschijnt.

    Zodra de scan is voltooid en u alle gedetecteerde geïnfecteerde bestanden hebt verwijderd, probeert u opnieuw te zoeken.

Wat te doen als al het andere fa alt

Computers zijn ingewikkelde stukjes technologie en er kunnen veel dingen mis gaan. Wanneer er echter een probleem is, is er altijd een laatste redmiddel: een systeemreset.

De reset Deze pc-functie op Windows-pc's stelt Windows-gebruikers in staat om Windows opnieuw te installeren zonder een schijf en geeft gebruikers de mogelijkheid om hun bestanden intact te houden.

Mac-gebruikers, evenals MacBook Air-gebruikers, hebben ook opties om hun computers opnieuw in te stellen. Op Macs kun je ervoor kiezen om een back-up van je systeem te maken en vervolgens een reset-computer te herstellen vanaf de back-up.

Hoewel u al uw bestanden kunt behouden, zelfs wanneer u uw computer opnieuw instelt, is dit een soort nucleaire oplossing die u alleen moet proberen als al het andere fa alt.

Opmerking

Het is een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat je een extra kopie hebt van alle essentiële bestanden op je computer, bij voorkeur opgeslagen in de cloud waar ze niet vatbaar zijn voor hardwarestoringen.

Aanbevolen: