NETGEAR DGN2200 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

NETGEAR DGN2200 standaard wachtwoord
NETGEAR DGN2200 standaard wachtwoord
Anonim

Net als verschillende NETGEAR-routers gebruikt de DGN2200 een wachtwoord als standaardwachtwoord. Zoals de meeste wachtwoorden, is deze hoofdlettergevoelig. De standaard gebruikersnaam van de NETGEAR DGN2200-router - admin - is ook hoofdlettergevoelig. Het standaard IP-adres voor de NETGEAR DGN2200v1 en v4 is 192.168.0.1; de DGN2200v3 gebruikt 192.168.1.1.

De "v" toegevoegd aan de naam van de router vertegenwoordigt een van de drie hardwareversies waarin deze beschikbaar is. Hoewel het IP-adres niet voor alle drie hetzelfde is, delen ze dezelfde standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

Als het DGN2200-standaardwachtwoord niet werkt

Als het standaardwachtwoord niet werkt voor uw DGN2200-router, is het voor de veiligheid gewijzigd in iets anders. Het gebruik van een complex wachtwoord is essentieel, maar dit betekent ook dat het moeilijk te onthouden is.

Het is eenvoudig om het standaardwachtwoord te laten werken zodat u toegang hebt tot de routerinstellingen. Reset de DGN2200 naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden de aangepaste instellingen teruggezet naar de standaardwaarden, inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Resetten en opnieuw opstarten betekenen niet hetzelfde. De onderstaande stappen beschrijven hoe u de router kunt resetten, waarmee software en standaardinstellingen worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Het herstarten van de router start een nieuwe sessie met de bestaande instellingen.

Zo stelt u een DGN2200-router opnieuw in:

  1. Sluit de router aan en zet hem aan.
  2. Draai de router op zijn bovenkant zodat je toegang hebt tot de onderkant.
  3. Met iets kleins en scherps, zoals een paperclip of speld, houdt u de knop Restore Factory Defaults 7 tot 10 seconden ingedrukt. Het aan/uit-lampje knippert drie keer rood nadat het is losgelaten en wordt groen als de router wordt gereset.

    Image
    Image
  4. Wacht 15 seconden of langer om er zeker van te zijn dat de router klaar is met resetten en koppel vervolgens de voedingskabel een paar seconden los.
  5. Steek de stroomkabel weer in het stopcontact en wacht 30 seconden totdat de NETGEAR DGN2200 is ingeschakeld.
  6. Wanneer de router is gereset, logt u in met het standaard IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord.

    Kies het juiste IP-adres voor de specifieke routerversie.

  7. Wijzig het standaardwachtwoord op de router om te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Sla het nieuwe wachtwoord op in een gratis wachtwoordbeheerder om er snel en gemakkelijk toegang toe te hebben.

Herstel en maak een back-up van uw aangepaste instellingen

Een nieuwe reset-router heeft geen van je eerdere instellingen. Dit betekent dat de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw worden ingesteld, samen met eventuele aangepaste DNS-servers, draadloze netwerkinstellingen en andere instellingen die mogelijk zijn aangepast. Voer die informatie opnieuw in om de router in te stellen zoals deze was.

Maak een back-up van de aanpassingen in een bestand om het resetproces te vereenvoudigen, mocht u het in de toekomst ooit moeten herhalen. Zie het gedeelte Beheer het configuratiebestand van de DGN2200-handleiding (hieronder gekoppeld) voor hulp bij het maken van een back-up van de routerinstellingen.

Bottom Line

Als het standaard IP-adres van de router is gewijzigd sinds het voor het eerst werd ingesteld, hebt u geen toegang tot de DGN2200-router op het hierboven vermelde adres. Om het juiste IP-adres te vinden zonder de router opnieuw in te stellen, zoekt u het standaard IP-adres van de gateway op op een computer die op de router is aangesloten.

NETGEAR DGN2200 Firmware en handmatige koppelingen

Bezoek NETGEAR DGN2200v1 Ondersteuning voor alles wat NETGEAR op de DGN2200-router heeft, inclusief gebruikershandleidingen, firmwaredownloads, ondersteuningsartikelen en meer. Zorg ervoor dat u de juiste versie van uw router kiest.

Hier zijn de directe links naar de handleidingen voor alle drie de versies:

  • Versie 1
  • Versie 3
  • Versie 4

Aanbevolen: