Hoe RSAT te installeren in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe RSAT te installeren in Windows 10
Hoe RSAT te installeren in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Windows-toets; zoek naar " manage optional features" en open het resultaat; klik op Een functie toevoegen en zoek naar " RSAT."
  • RSAT toevoegen binnen Windows werkt alleen in Windows 10 versie 1809 en hoger.
  • Vroegere Windows 10-kopieën moeten de tools van Microsoft downloaden en kunnen alleen oudere Windows Server-versies besturen.

Dit artikel behandelt hoe u Remote Server Administration Tools (RSAT) op een Windows 10-computer installeert en bevat informatie over versies en compatibiliteit.

Opmerking

Gebruik je een kopie van Windows ouder dan build 1809? U zult niet alleen de tools rechtstreeks van Microsoft moeten downloaden en u kunt alleen oudere versies van Windows Server besturen, maar helaas kunt u in oudere exemplaren van Windows 10 RSAT alleen installeren in Windows 10 Professional en Windows 10 Enterprise.

Hoe RSAT te installeren in Windows 10

Als je Windows Server wilt bedienen vanuit Windows 10, heb je de Remote Server Administration Tools van Microsoft nodig. Deze hulpprogramma's zijn algemeen bekend als RSAT, een compilatie van de verschillende toepassingen en services die nodig zijn om Windows Server te besturen.

Met een exemplaar van Windows dat is bijgewerkt sinds de Update van oktober 2018 (1809), duurt het instellen van deze hulpprogramma's slechts enkele seconden in Windows en kan het zowel Windows Server 2019 als eerdere versies besturen.

In het verleden waren voor het installeren van dergelijke tools downloads van de Microsoft-site nodig. Maar sinds de Update van oktober 2018 kunt u dit vanuit Windows zelf doen.

  1. Druk op de Windows-toets, zoek naar " manage optional features," en druk op Enter.

    Image
    Image
  2. Selecteer bovenaan het nieuw geopende venster Voeg een functie toe.

    Image
    Image
  3. Typ in het zoekvak " RSAT", vink elk hulpprogramma aan dat u wilt installeren en klik vervolgens op Install.

    Image
    Image
  4. Als er geen optie is voor RSAT, betekent dit dat uw Windows-installatie verouderd is. Controleer welke versie van Windows je hebt om er zeker van te zijn dat je Windows 10 Professional of Windows 10 Enterprise gebruikt.
  5. Als u Windows 10 Professional of Windows 10 Enterprise gebruikt, kunt u de RSAT-tool downloaden op de website van Microsoft. Na het downloaden opent u de bestanden en volgt u de aanwijzingen op het scherm om ze te installeren.

Opmerking

Niet op build 1809 en geen Windows 10 Professional of Enterprise? U kunt altijd uw exemplaar van Windows bijwerken en vervolgens RSAT vanuit Windows installeren. U moet Windows Update doorlopen om uw exemplaar van Windows bij te werken.

Opmerkingen over RSAT-versies en compatibiliteit

Met een up-to-date exemplaar van Windows 10 kunt u zowel RSAT installeren als gebruiken om zowel Windows Server 2019 als eerdere Windows Server-versies te beheren. Het installeren van RSAT binnen Windows geeft je niet de mogelijkheid om verschillende versies van de tools te installeren.

Als u de tools echter downloadt van de website van Microsoft, zijn er twee primaire opties die u moet kiezen tussen het WS_1803 RSAT-pakket en het WS2016 RSAT-pakket.

Als je Windows 10 versie 1803 (de update van april 2018) of eerder gebruikt, download dan het WS_1803 RSAT-pakket om Windows Server versie 1803 of 1709 te beheren. Als je 1803 gebruikt maar Windows Server 2016 wilt beheren en eerder, download het WS2016 RSAT-pakket.

Aanbevolen: