Wat is Google Home en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Google Home en hoe werkt het?
Wat is Google Home en hoe werkt het?
Anonim

Google Home is een reeks slimme luidsprekers die de originele Google Home, Google Home Hub, Google Home Mini en andere bevat. De lijn wordt op de markt gebracht onder het merk Google Nest, dat een verscheidenheid aan slimme apparaten voor thuisgebruik omvat, zoals de Nest-thermostaat. Met de ingebouwde Google Assistent kan Google Home informatieve vragen beantwoorden, weerberichten leveren, je agenda beheren en meer.

Image
Image

Wat is Google Home?

Google Home verwijst naar twee dingen: de originele Google Home-smartspeaker en de hele productlijn, inclusief Google Home Hub, Google Mini en andere producten.

Het originele Google Home-apparaat is in wezen een enkele 2-inch luidspreker en wat computerhardware verpakt in een behuizing die er ongeveer uitziet als een luchtverfrisser. Het heeft ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit, die het gebruikt om toegang te krijgen tot uw Wi-Fi-netwerk en verbinding te maken met internet.

Google Home is oorspronkelijk ontworpen om te concurreren met de Amazon Echo. Het heeft vergelijkbare mogelijkheden en functionaliteit, maar het is gebouwd rond de Google Assistent in plaats van de virtuele Alexa-assistent van Amazon.

Naast de originele Google Home-smartspeaker heeft Google een aantal andere apparaten in de Google Home-lijn gemaakt die toegang bieden tot Google Assistant:

  • Google Home Mini: een verkleinde versie van de slimme Google Home-speaker. Het neemt minder ruimte in beslag en de luidsprekerkwaliteit is niet zo goed, maar het biedt nog steeds volledige toegang tot Google Assistent.
  • Nest Mini: een verbeterde versie van de Google Home Mini. Het heeft een vergelijkbare vormfactor, maar de geluidskwaliteit is beter.
  • Google Home Max: een grotere versie van Google Home met meer luidsprekers en superieure geluidskwaliteit.
  • Nest Hub: in wezen een Google Home met een ingebouwd scherm. Het kan alles doen wat Google Home doet, maar het kan ook foto's weergeven, videobellen en meer.
  • Nest Hub Max: een versie van Nest Hub met een groter scherm, beter geluid en wat meer voordelen.

Naast Google Home-apparaten heb je ook toegang tot de Google Assistent op je telefoon. Het is ingebouwd in moderne Android-telefoons, maar je kunt ook Google Assistant downloaden voor je iPhone.

Wat kan Google Home doen?

Zonder verbonden te zijn met internet, kan Google Home niet veel doen. Je kunt hem gebruiken als draadloze speaker voor lokale media, maar de meeste nuttige functionaliteit is afhankelijk van een internetverbinding. Hoewel Google Home een luidspreker is die goed genoeg is, kun je betere draadloze luidsprekers vinden voor minder geld als je niet van plan bent verbinding te maken met internet.

Als je Google Home wel met internet verbindt, ontgrendel je de functionaliteit van Google Assistant. De manier waarop het werkt, is dat u 'OK Google' of 'Hey Google' zegt en vervolgens tegen het apparaat praat alsof u met een persoon praat.

Met deze natuurlijke taalinterface kun je vragen stellen als: "Wat voor weer is het vandaag?" of doe verzoeken zoals 'Speel mijn ochtendafspeellijst af op Spotify'. Google Home zal adequaat reageren.

Als je niet helemaal akkoord gaat met het praten met een speaker, heeft Google Home een app voor zowel Android als iOS waarmee je je Google Home-speakers op afstand kunt configureren en bedienen.

Sommige dingen die je kunt doen met een Google Home-apparaat zijn:

  • Luister naar muziek en podcasts op verschillende streamingdiensten.
  • Hoor het laatste nieuws voor jouw regio.
  • Speel tv-programma's en andere video-inhoud af op je tv als je een Chromecast hebt.
  • Bedien je smarthome-apparaten, zoals lampen, thermostaten en meer.
  • Beheer je Google-agenda.
  • Ontvang je lokale weerbericht.
  • Maak boodschappenlijstjes.
  • Zoek en maak recepten met stapsgewijze instructies.
  • Gebruik Google Assistent om je online eten bestellen te voltooien, waarbij je automatisch je contact- en betalingsgegevens invult.
  • Stel routines in, waaronder routines voor zonsopgang/zonsondergang, zoals het automatisch aandoen van je lichten 's avonds.
  • Krijg een kijkje achter de schermen van de Academy Awards door dingen te zeggen als: "Hey Google, wie is genomineerd voor Beste Actrice bij de Oscars?"

Deze lijst is verre van volledig en je kunt zelfs de basisfunctionaliteit van Google Home-vaardigheden en -opdrachten uitbreiden.

Kan Google Home uw gesprekken afluisteren?

Aangezien Google Home altijd luistert naar zijn wake-word, kun je je afvragen of Google Home je kan bespioneren, en dat is een terechte zorg. (Trouwens, je kunt OK Google uitschakelen.)

Onderzoek heeft uitgewezen dat Google Home elke keer dat het zijn wake-word hoort, opneemt en verzendt, en het kan per ongeluk worden geactiveerd als het iets hoort dat lijkt op zijn wake-word. Alle audio die tijdens een dergelijke gebeurtenis wordt afgeluisterd, wordt opgeslagen op de servers van Google en ongeveer twee procent van die audio wordt beluisterd en getranscribeerd door menselijke contractanten. (Google zegt dat gebruikers zich moeten aanmelden om interacties met de Google Assistent in hun account te laten opnemen.)

Hoewel Google Home waarschijnlijk dingen opneemt die het niet zou moeten doen, is het niet waarschijnlijk dat iemand die opnames ooit zal horen. Als u zich zorgen maakt over uw privacy, schakelt u spraakopname op uw Google Home uit, hoewel dit wel een aantal functies uitschakelt. In het volgende gedeelte bespreken we meer manieren om uw privacy te beschermen.

Gastmodus en privacyproblemen

Standaard slaat Google de audio-opnamen van gebruikers niet op. Als je meer wilt weten over hoe de zoekgigant je privacy bewaakt, vraag dan de Google Assistent op een ingeschakeld apparaat: "Hoe houd je mijn informatie privé?" Als je je nog steeds zorgen maakt, zeg dan tegen de Google Assistent: 'Hey Google, verwijder alles wat ik deze week tegen je heb gezegd."

In een andere poging om de privacy- en beveiligingsfuncties van Goole Home te verbeteren, lanceerde Google een functie genaamd Gastmodus voor Google Assistent, en deze is beschikbaar op alle slimme luidsprekers en schermen met Google Assistent. Als je in deze modus bent, slaat Google geen berichten van de Google Assistent op in je account en worden je persoonlijke gegevens, zoals contacten of agenda-items, niet opgenomen bij het beantwoorden van vragen of het uitgeven van zoekresultaten.

Gastmodus is een geweldige tool als je vrienden in huis hebt en je hun Google Assistent-interacties niet op je account wilt hebben. Of schakel het in als je een verrassing voor een familielid plant en geen bewijs wilt achterlaten.

Zeg voor meer informatie:

Hey Google, vertel me over de gastmodus

Om het aan te zetten, zou jij of een bezoeker in je huis zeggen:

Hey Google, schakel de gastmodus in

Als je de gastmodus inschakelt, hoor je een unieke bel en zie je een pictogram op het scherm. Om de gastmodus uit te schakelen, kan iedereen zeggen:

Hey Google, schakel de gastmodus uit

Als je ooit niet zeker weet in welke modus je zit, zeg dan:

Is de gastmodus aan?

Google Home gebruiken voor entertainment

Als slimme luidspreker blinkt Google Home uit bij gebruik voor amusementsdoeleinden. Gebruik meerdere Google Home-apparaten samen om een stereo-entertainmentsysteem te maken, plaats er een in elke kamer van je huis om naar muziek te luisteren waar je ook bent, of rangschik deze apparaten op een andere manier die je wilt.

Sommige streamingdiensten waarmee Google Home werkt, zijn:

  • YouTube-muziek
  • Spotify
  • Pandora
  • TuneIn
  • iHeartRadio

Als je een van deze services wilt gebruiken, hoef je alleen maar "OK, Google. Speel (naam van het nummer) op YouTube Music" of "OK, Google. Speel (naam van de radiozender) op Pandora" te zeggen.

Als je een Chromecast hebt, gebruik dan natuurlijke taalopdrachten om je Google Home te vragen video-inhoud op je tv af te spelen vanaf een ondersteunde streamingdienst.

Google Home ondersteunt ook allerlei trivia- en game-activiteiten.

Hoe Google Home te gebruiken voor productiviteit

Behalve het gebruik van entertainment, gebruik Google Home om een enorme hoeveelheid informatie te verkrijgen. Omdat de Google Assistent is aangesloten op de Google-zoekmachine, kan deze een duizelingwekkende verscheidenheid aan vragen beantwoorden met wisselend succes.

Vraag Google Home om informatie over het weer, lokale sportteams, nieuws, verkeer en meer. Het kan ook uw Google-agenda en interface met Google Keep beheren om u te helpen bij het plannen van afspraken en evenementen, het maken van boodschappenlijstjes en het uitvoeren van andere nuttige taken.

Aangezien Google Home gebruikmaakt van de Google Assistent, kun je profiteren van al deze handige functies op je telefoon wanneer je het huis verlaat. Thuis een afspraak maken en je plannen veranderen later? Vraag Google Assistent op je telefoon om de wijziging aan te brengen, net zoals je zou doen met je Google Home.

Google Home in je slimme huis

Als je helemaal overtuigd bent van het hele concept van praten met je virtuele assistent, bedien dan je hele slimme huis via Google Home met spraakopdrachten. Met Google Home als het middelpunt van je slimme huis, kun je spraakopdrachten gebruiken om je lampen aan en uit te zetten, je televisie en andere slimme elektronica te bedienen, je thermostaat aan te passen en meer.

Sommige smarthome-apparaten werken native met Google Home en andere hebben een soort hub nodig om als brug te fungeren. Bekijk onze gids over wat werkt met Google Home voor meer informatie.

Aanbevolen: