De 16 beste Google Home-trucs en tips

Inhoudsopgave:

De 16 beste Google Home-trucs en tips
De 16 beste Google Home-trucs en tips
Anonim

Met behulp van Google Assistent kan een Google Home-apparaat entertainen, vragen beantwoorden en het leven gemakkelijker maken door veel slimme apparaten voor thuisgebruik te bedienen. Laten we een aantal coole Google Home-functies en -trucs bekijken waar je je voordeel mee kunt doen.

Het volgende is van toepassing op slimme Google Home-speakers, Google Home Hub, Google Nest en bepaalde Google Home-compatibele speakers en slimme schermen van derden.

Gebruik Google Home als Bluetooth-luidspreker of Bluetooth-bron

Image
Image

Google Home slimme luidsprekers en hubs hebben rechtstreeks toegang tot verschillende muziekstreamingservices, maar kunnen ook fungeren als Bluetooth-luidsprekers voor aanvullende services die worden gestreamd vanaf een smartphone of pc.

Een Google Home-apparaat kan ook muziek naar een externe Bluetooth-luidspreker of hoofdtelefoon sturen. (Er kunnen uitzonderingen zijn. Lenovo Smart Displays met Google Home-functionaliteit kunnen bijvoorbeeld fungeren als een Bluetooth-luidspreker, maar kunnen geen audio naar andere Bluetooth-luidsprekers of hoofdtelefoons sturen.)

Hoewel de slimme Google Home-luidsprekers geen scherm hebben om video's te bekijken, kunt u Bluetooth gebruiken om naar YouTube of andere videostreamingaudio te luisteren terwijl u het videogedeelte op een smartphone of pc bekijkt.

Google Home kan ook werken met Sonos Wireless Speakers.

Gebruik Google Home als rekenmachine

Image
Image

Het is gemakkelijk om de rekenmachine op je pc of smartphone te gebruiken. Als je echter niet in de buurt bent en een snelle berekening nodig hebt, vraag je Google Home om dit te doen.

Vraag het om percentages op te tellen, af te trekken, te vermenigvuldigen, te berekenen en te berekenen en het antwoord te krijgen via spraakrespons. Op Google Nest, Home Hub of andere compatibele smartdisplays krijg je een visuele weergave van het antwoord.

Stel een muziekalarm in

Image
Image

Google Home heeft verschillende wekkerfuncties, maar een die je misschien over het hoofd ziet, is wakker worden met je favoriete muziek of nieuws. Stel een muziekalarm in voor één gelegenheid of specifieke dagen, of elke dag van de week. Stel voor elke dag een afzonderlijk muziekalarm in voor een andere nieuws- of muziekservice, afspeellijst of artiest, op basis van de services waarop u zich abonneert.

Gebruik Google Translate en Interpreter Mode

Image
Image

Google Home biedt verschillende opdrachttalen, maar je kunt ook gebruikmaken van Google Translate. Welke commandotaal je ook gebruikt om je Google Home te bedienen, je kunt hem ook vragen een woord of zin voor je te vertalen in veel andere talen.

Een andere vertaalfunctie is de tolkmodus. Dit breidt de vertaalmogelijkheden van Google uit naar gesprekken. Zeg gewoon: "OK, Google be my (taal)tolk", "Help me (taal) spreken" of "Zet de tolkmodus aan." (Google zal u vragen welke talen u wilt vertalen.) Zeg "OK, Google, stop" wanneer u wilt terugkeren naar de normale werking.

Telefoongesprekken voeren

Image
Image

Je hoeft niet naar je vaste lijn of smartphone te reiken om te bellen. Vraag Google Home het voor je te doen.

Met alleen audio-oproepen kun je iedereen in je contactenlijst bellen of een willekeurig telefoonnummer bellen. Als je een Google Nest of Home Hub hebt, gebruik dan Google Meet om videogesprekken te voeren.

Zoek een zoekgeraakte telefoon

Image
Image

Plaats jij je smartphone soms ergens in huis en zet je alles op zijn kop om hem te vinden? Vraag Google Home om het te vinden.

Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen:

  • Laat Google Home het nummer van je telefoon bellen.
  • Als je telefoon is aangemeld bij je Google-account en je Google Home en telefoon zich op hetzelfde netwerk bevinden, kun je gewoon 'Ok Google, zoek mijn telefoon' zeggen.

Als je je telefoon vindt, wordt er naast het rinkelen ook een telefoonnummer weergegeven. Wanneer u opneemt, bevestigt een geautomatiseerde stem dat u uw telefoon heeft gevonden. Stop gewoon het gesprek zoals u dat normaal zou doen.

De telefoonzoekmogelijkheden van Google Assistant strekken zich zelfs uit tot iPhones. Als je de Google Home-app op je iPhone hebt en je hebt aangemeld voor het ontvangen van meldingen, zeg je tegen je Google Home-apparaat: 'Hey Google, zoek mijn telefoon'. Je iPhone laat een aangepast geluid horen, zelfs als deze is gedempt of in de modus Niet storen staat.

Herinnering om iets te doen

Image
Image

In plaats van lijstjes te schrijven met dingen die je moet doen, kun je Google Home gebruiken om die herinneringen voor je te bewaren. Bijvoorbeeld:

  • Tijdherinneringen: laat Google Home je herinneren aan een afspraak of activiteit voor een specifieke datum en tijd.
  • Locatieherinneringen: laat Google Home je eraan herinneren iets te doen (winkelen, werken, sporten) wanneer je op een specifieke locatie bent.
  • Terugkerende herinneringen: stel herinneringen in voor elke dag of op specifieke dagen, zoals het betalen van rekeningen of het doen van de was.

Onthoud informatie

Image
Image

Bent u een belangrijk telefoonnummer, slotcombinatie, wachtwoord, sleutels of een belangrijk document vergeten? Laat Google Home dingen voor je onthouden.

Als je Google Home iets wilt laten onthouden, zeg je bijvoorbeeld 'Hey Google, onthoud dat mijn sleutels in de keukenla liggen'. Als je die informatie wilt ophalen, zeg je 'Hey Google, waar zijn mijn sleutels?'

Als je wilt dat Google Home niets meer onthoudt, zeg je gewoon 'Hey Google, vergeet dat mijn sleutels in de keukenla liggen'.

Kookassistent

Image
Image

Google Home kan je kookassistent zijn. Google Home-speakers kunnen recepten vinden en lezen, en je door het kookproces leiden.

Als je een Google Nest, Home Hub of een ander compatibel smartdisplay hebt, kan het je kookvideo's van YouTube en andere bronnen laten zien. De Hub of Smart Display kan elk ingrediënt visueel weergeven, gevolgd door elke voorbereidingsstap. Je kunt elke stap vooruitgaan (of herhalen) met je stem of door op de aanwijzingen op het scherm te tikken.

Gebruik ook spraakopdrachten om een of meer kooktimers in te stellen op elk Google Home-apparaat.

Kaarten bekijken en routebeschrijvingen opvragen

Image
Image

Als je je slimme Google Home-speakers vraagt om je een routebeschrijving naar een bestemming te geven, wordt je doorverwezen naar je smartphone om de routebeschrijving op Google Maps te zien.

Als je een Google Nest, Home Hub of een ander compatibel smartdisplay hebt, kun je een Google Map-versie van de routebeschrijving op het scherm zien. Dit is een goede referentie voordat u aan uw reis begint. Van daaruit kunnen kaarten en routebeschrijvingen naar uw smartphone worden verzonden.

Naast richtingkaarten kan een Google Nest, Home Hub of Smart Display je ook kaarten van landen, staten, steden, enz. tonen.

Gebruik Google Home als intercomsysteem

Image
Image

Je kunt Google Home gebruiken als intercom om berichten door het hele huis om te zenden, hoewel er meerdere Google Home-apparaten nodig zijn.

Als je een bericht naar meerdere Google Homes wilt uitzenden, zeg je gewoon 'OK Google, Broadcast'. Wanneer Google Home reageert door te zeggen 'Wat is het bericht?' zeg je bericht (etenstijd, bedtijd, enz.) en Google Home zendt het uit. Degenen in de buurt van het ontvangende bericht van Google Home kunnen ook reageren.

Gebruik Google Home met je tv

Image
Image

Je kunt Google Home gebruiken met een tv en er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Chromecast: als je Google Chromecast hebt gekoppeld aan een Google Home, gebruik dan spraakopdrachten om geselecteerde video- of audio-apps van Google Home naar de tv te casten en te bedienen via Chromecast.
  • Chromecast ingebouwd: als je tv Chromecast ingebouwd heeft, bedien je apps en sommige functies van de tv met Google Home.
  • Afstandsbediening van derden: gebruik Google Home met een compatibel afstandsbedieningssysteem van derden voor meer stembediening.

Gebruik Google Home-routines

Image
Image

In plaats van Google Home te vragen één taak tegelijk uit te voeren, stel je routines in om Google Home te activeren om een reeks taken uit te voeren met slechts één prompt.

Als je bijvoorbeeld 'Ok Google, goedemorgen' zegt, kun je hem wat muziek laten afspelen of het nieuws laten lezen, de lichten aandoen en meer.

Andere soorten routines kunnen worden gemaakt voor het slapen gaan, zich voorbereiden op school of het huis verlaten. Maak je eigen aangepaste snelkoppeling (ook bekend als aangepaste routine) om routines uit te voeren.

Er zijn zelfs zonsopgang-/ondergangroutines die werken op basis van je locatie. Als de zon bijvoorbeeld opkomt, laat u uw verandaverlichting uitgaan en gaan uw sproeiers lopen. Als de zon ondergaat, laat je woonkamerverlichting aangaan.

Als je wat routine-ideeën nodig hebt, kijk dan in het gedeelte Kant-en-klare routines van de Google Home-app voor inspiratie. Het bevat ideeën als "Vertel me wanneer mijn batterij bijna leeg is."

Speel games op Google Home

Image
Image

Google Home-apparaten kunnen geen geavanceerde pc-, Playstation 4- of Xbox One-videogames spelen, maar er zijn enkele leuke gezinsvriendelijke games die je kunt spelen.

Games bevatten 20 vragen, Mad Libs, Mystery Sounds, Song Pop, Tic Tac Toe en meer. Om te beginnen kun je zeggen: "Ok Google, "Speel (spel een naam), " "Entertain Me", of "Laten we plezier hebben."

Als je een Google Nest, Hub of ander smartdisplay hebt, worden bij sommige games afbeeldingen of video's op het scherm weergegeven.

Bedien andere Smart Home-apparaten

Image
Image

Het lijdt geen twijfel dat Google Home veel andere slimme apparaten voor thuisgebruik kan bedienen, zoals lampen, thermostaten, deursloten, bepaalde keukenapparatuur, Chromecast en tv's met Chromecast ingebouwd. Er zijn echter enkele apparaten die u misschien niet kent, zoals:

  • Gro Connect Watersproeiers
  • PetNet voerbakken voor huisdieren
  • Robo Vac
  • Robonect grasmaaiers
  • Kohler waterkraan en douchekoppen

Ontvang de Inside Scoop op de Oscars

Image
Image

Als je een fan bent van Academy Awards, is je Google Assistent op je Google Home-apparaat of telefoon klaar om het laatste Oscars-nieuws te delen. Stel algemene vragen, zoals 'Hey Google, wanneer zijn de Oscars?' of: "Wie won de Oscar voor beste actrice in 1999?" Of vraag Google's kijk op het evenement met vragen als "Hey Google, wat zijn je voorspellingen voor de Oscars?"

Vraag op de grote avond: "Hey Google, wie denk jij dat het beste gekleed is?" Als je een beetje bevestiging wilt, kun je zelfs zeggen: "Hey Google, geef me een prijs!"

Aanbevolen: