De 10 beste tips voor thuiswerken in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste tips voor thuiswerken in 2022
De 10 beste tips voor thuiswerken in 2022
Anonim

Het idee van thuiswerken (WFH), of telewerken, klinkt als een droom die uitkomt. Maar als de tijd komt en je merkt dat je echt zaken vanuit huis moet doen, zelfs tijdelijk, zul je snel merken dat WFH misschien niet de droom is die je je had voorgesteld.

Dus hoewel het misschien een uitdagende aanpassing is, gewapend met de juiste informatie en perspectief, kun je net zo productief zijn door op afstand te werken.

Vraag wat je nodig hebt

Image
Image

Als je wordt gevraagd om vanuit huis te werken, vooral als het een tijdelijke verhuizing is, vraag je werkgever dan om de uitrusting die je nodig hebt. Dat betekent niet dat je het krijgt, maar ga er niet vanuit dat het allemaal jouw verantwoordelijkheid is. Een paar dingen om te vragen zijn:

  • Computer
  • Webcam
  • Draadloze muis/toetsenbord
  • USB-hub
  • Alle benodigde software/apps
  • Printer (indien nodig)

Vraag als richtlijn wat u denkt dat nodig is om uw werk te doen. Verwacht dat je het minste krijgt wat je nodig hebt om efficiënt te werken.

Maak een geschikte werkruimte

Image
Image

Een werkruimte is essentieel als je WFH bent. Het klinkt geweldig om met je voeten op de bank te werken, maar het wordt al snel oncomfortabel. Creëer een ruimte in je huis waar je computer, bestanden en alle benodigdheden die je nodig hebt kunnen leven, zelfs als je niet aan het werk bent.

Maak er een rustige ruimte van, buiten de hoofdstroom van het huis en niet in een kamer met een televisie. Zorg er ook voor dat er voldoende stopcontacten op je plek zijn. En indien mogelijk een deur. Een deur is de heilige graal van thuiswerken, maar als je geen deur kunt hebben, zoek dan de stilste, meest besloten plek in je huis, zodat je als je aan het werk bent gescheiden bent van zoveel mogelijk mogelijke afleiding.

Ruim uw werkruimte uit

Image
Image

Als je tijdelijk WFH bent, ben je misschien een paar dagen of misschien een paar weken niet op kantoor. Hoe dan ook, u wilt niet veel geld uitgeven aan uw werkruimte. Dus, wat zijn de essentiële dingen die niet zonder kunnen?

  • Een goede stoel. Ja, dit is erg belangrijk.
  • Een thuiscomputer waarop je apps/software kan draaien, ervan uitgaande dat het kantoor er geen levert. Een opgeknapte computer kan indien nodig een goede optie zijn.
  • Hoofdtelefoons zijn essentieel en als je conferentiegesprekken gaat voeren, is een headset het beste.

Op de lijst met 'nice to have'-apparatuur staan een paar dingen waar je zonder kunt werken, maar die WFH gemakkelijker zullen maken:

  • Een extra monitor. Als je nog nooit een tweede monitor hebt gehad, staat je leven op het punt om ten goede te veranderen.
  • Extra stroomadapters/muis/toetsenbord, enz.

Zorg ervoor dat uw internet en wifi aan uw behoeften voldoen

Image
Image

Alle internet- en wifi-instellingen zijn niet gelijk gemaakt. De bandbreedte die je thuis hebt is waarschijnlijk langzamer dan wat je op kantoor gewend bent. Test uw internetsnelheid en test vervolgens streaming, webconferenties (indien mogelijk) en het uploaden en downloaden van bestanden op de locatie die u voor uw thuiskantoor wilt gebruiken.

Als je hogere snelheden nodig hebt, probeer dan een aantal instellingen aan te passen, en als dat niet werkt, bel dan je internetprovider om een tijdelijke verhoging van de internetsnelheden aan te vragen. Bij sommige providers kunt u uw services bij hen verhogen en later verlagen.

Zorg er ook voor dat uw tijdelijke kantooropstelling zich in een gebied met sterke wifi-dekking bevindt. Overweeg indien nodig een mesh-netwerk te installeren om de draadloze dekking te verbeteren.

Zorg ervoor dat je je internetsnelheden test terwijl je een VPN (virtueel particulier netwerk) gebruikt, want je zult er waarschijnlijk een moeten gebruiken, en VPN's kunnen dingen vertragen.

Verwachtingen stellen voor jezelf en anderen

Image
Image

Thuiswerken kan betekenen dat je reactietijd vertraging oploopt. Afhankelijk van je baan heb je misschien niet dezelfde dingen die je op kantoor doet, dus het kan langer duren om in contact te komen met mensen of om de informatie te vinden die je nodig hebt. Communiceer mogelijke vertragingen met collega's, klanten en supervisors.

Stel ook verwachtingen voor jezelf en de mensen die dezelfde ruimte innemen als jij. Dat omvat het stellen van grenzen voor uw gezin om de uren die u werkt te sturen.

Maak een schema en beheer je tijd goed

Image
Image

De aantrekkingskracht van de keuken, huishoudelijke taken, de televisie en de zon in de achtertuin is genoeg om iedereen af te leiden. Trap niet in deze afleidingen. Het is gemakkelijk om tijd te verliezen als je thuis werkt.

Houd een agenda bij, maak een planning en houd al uw vergaderingen en afspraken bij. Gebruik takenlijsten en apps voor taakbeheer of productiviteit om ervoor te zorgen dat u weet wat er moet gebeuren en dat het ook wordt gedaan.

Overweeg het downloaden van een tijdregistratie- of tijdbeheer-app om het aantal uren dat u werkt bij te houden, wanneer u begint met werken en wanneer u stopt voor de dag. Sommige apps houden ook bij wat u op de computer doet.

Etiquette voor videoconferenties

Image
Image

Thuiswerken betekent waarschijnlijk dat je vergaderingen online worden verplaatst. Als je software voor videoconferenties gebruikt, zoals Zoom of GoToMeeting, zijn er een paar etiquette-kwesties die je moet oefenen tijdens gesprekken.

  • Zet je camera aan: Gebruik een camera om een professioneel imago en een gevoel van fysieke aanwezigheid te behouden, tenzij het een vergadering is waar je alleen maar luistert.
  • Demp je microfoon: je achtergrondgeluiden worden versterkt voor alle anderen, dus doe de groep een plezier en blijf gedempt tenzij je spreekt. Bonustip: configureer uw videoconferentiesoftware om standaard te dempen wanneer deze wordt gestart.
  • Kies de juiste verlichting: deelnemers zullen je gezicht willen zien terwijl ze tegen je praten.
  • Houd de achtergrond schoon: je wilt niet dat je collega's alle rommel zien waar je geen tijd voor hebt gehad.
  • Draag je pyjama niet: Het adagium 'Dress for success' is essentieel als je WFH bent. Je hebt misschien geen driedelig pak nodig, maar te casual blijven zal afbreuk doen aan je professionele imago en je productiviteit.

Vermijd slechte gewoonten van WFH

Image
Image

Alles wat op het werk een nee-nee is, is thuis ook een nee-nee. De reden waarom werkgevers sociale-mediasites van bedrijfsnetwerken blokkeren, is dat uit onderzoek blijkt dat u elke dag 2 uur en 22 minuten kunt verliezen aan het controleren op sociale media. Tenzij het een onderdeel van je werk is, bewaar het dan voor je 'na het werk'-uren.

Blijf verbonden met uw collega's

Image
Image

Hoe vaak per dag neem je een pauze om contact te maken met je collega's, informatie te delen of gewoon even weg te zijn van je bureau? Als je WFH bent, is dat een stuk moeilijker om te doen, maar daarom niet minder belangrijk. Gebruik een applicatie zoals Slack, een berichtensysteem voor teams, om in contact te blijven met de mensen met wie je werkt.

Samenwerking is ook essentieel. U vertrouwt waarschijnlijk altijd op de sterke punten van uw collega's wanneer u aan het werk bent. Laat thuiswerken dat niet tegenhouden. Gebruik indien nodig een samenwerkingstool, maar maak contact met de mensen die u kunnen helpen uw werk beter te doen.

Lichaamstaal is een belangrijk en over het hoofd gezien aspect van communicatie, vooral op het werk. Een verrassend effectieve vervanging voor lichaamstaal bij het werken op afstand is de geliefde emoji! Gebruik ze vaak en op de juiste manier, en je zult belangrijke non-verbale signalen overbrengen op je collega's.

Bovenal: wees flexibel

Image
Image

Thuiswerken draait vooral om flexibiliteit. Je moet in staat zijn om te midden van afleiding te werken, met last-minute wijzigingen om te gaan en te worstelen met slechte communicatie van andere mensen. Je kunt het aan!

Er gebeuren fouten: de kat loopt over je computer tijdens een videoconferentie, of de hond blaft, of de bezorgdienst brengt een pakketje, of je kinderen kiezen precies dat moment om ze te proberen te vermoorden andere op de luidste, meest gênante manier die mogelijk is. Het is oke. Gewoon corrigeren en doorgaan.

Aanbevolen: