De 10 beste tips voor Apple-pagina's in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste tips voor Apple-pagina's in 2022
De 10 beste tips voor Apple-pagina's in 2022
Anonim

Apple Pages is een geweldige tekstverwerkingstool voor iOS en macOS waarmee je eenvoudige artikelen kunt schrijven of complete visuele meesterwerken kunt maken met een enkele complete tool. Pages zit boordevol unieke en eenvoudige tips en trucs waarmee u snel verbluffende documenten kunt maken.

De instructies in deze handleiding zijn van toepassing op Apple Pages 8.0, 7.3 en 7.2.

Houd uw aantal woorden snel bij

Image
Image

Een van de beste manieren om je voortgang bij te houden, is door je aantal woorden bij te houden. Pages maakt het gemakkelijk om te doen; klik op Bekijk > Toon aantal woorden om de tracker onder aan het Pages-scherm te zien.

Volg de wijzigingen die in uw document zijn aangebracht

Image
Image

Deel je documenten met een team? U kunt de functie Wijzigingen bijhouden gebruiken om gemakkelijk te zien waar wijzigingen zijn aangebracht voor een naadloze samenwerking in uw documenten.

Om wijzigingen in een document bij te houden, klikt u op Bewerken > Wijzigingen bijhouden. Alle wijzigingen die in uw Pages-document zijn aangebracht, worden nu bijgehouden en weergegeven in de werkbalk bovenaan uw document.

Pas eenvoudig uw pagina's-werkbalk aan

Image
Image

Of je nu een schrijver of een ontwerper bent, Pages kan met een paar eenvoudige aanpassingen worden aangepast aan je workflow en projectvereisten. De Pages-werkbalk kan bijvoorbeeld worden aangepast met de specifieke bedieningselementen en hulpmiddelen die u nodig hebt.

Click View > Customize Toolbar. Hier kunt u beschikbare hulpmiddelen op uw werkbalk toevoegen, verwijderen of wijzigen door simpelweg te slepen en neer te zetten.

Wilt u het pictogram alleen op uw Pages-scherm weergeven? Klik op de Show vervolgkeuzelijst onder aan het aanpassingsscherm en klik op Icon Only.

Voeg aangepaste vormen toe aan uw paginabibliotheek

Image
Image

Vormen zijn geweldig voor het maken van afbeeldingen zoals grafieken, call-outs en meer in uw Pages-document. Als u een vorm maakt die u graag wilt behouden voor toekomstig gebruik, voeg deze dan toe aan uw aangepaste vormenbibliotheek.

Als u een aangepaste vorm aan uw bibliotheek wilt toevoegen, maakt u uw vorm, drukt u op control+klik en klikt u vervolgens op Opslaan in mijn vormen. Je kunt het ook een naam geven.

Als u al uw aangepaste vormen wilt bekijken, klikt u op Vormen en bladert u totdat u Mijn vormen vindt. Hier vind je ze allemaal opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Kies een standaardsjabloon voor het eenvoudig maken van documenten

Image
Image

Als er een documenttype is dat u vaak gebruikt, stelt u uw standaardsjabloon in zodat u sneller aan de slag kunt.

Open Pages en klik op Pages > Preferences en klik vervolgens op Use Template, wat automatisch de lege sjabloon kiezen. Als u een ander sjabloon wilt gebruiken, klikt u op Sjabloon wijzigen.

Pas uw instellingen voor automatische correctie aan

Image
Image

Heeft u een bedrijfsnaam die altijd wordt gemarkeerd door autocorrectie? Je kunt je instellingen voor automatische correctie aanpassen in Pages om te voorkomen dat deze wijzigingen steeds opnieuw worden aangebracht.

Klik Pagina's > Voorkeuren > Autocorrectie. Hier kunt u woorden toevoegen aan uw lijst met genegeerde woorden, hoofdletterregels wijzigen en nog veel meer om aan uw voorkeuren te voldoen.

Hyperlinks toevoegen aan uw paginadocument

Image
Image

Er zijn een paar tips die zich onderscheiden van de rest bij het maken van documenten, waaronder het toevoegen van hyperlinks aan uw Pages-document. Markeer gewoon de tekst die u wilt koppelen en klik vervolgens op Format > Add Link U kunt op deze manier naar webpagina's, e-mails en bladwijzers linken.

Maak uw afbeeldingen gemakkelijk

Image
Image

Voor het maken van visuele documenten zoals nieuwsbrieven of flyers zijn afbeeldingen nodig en u kunt ze zo rangschikken dat ze het beste passen bij uw ontwerpvoorkeuren.

Om dit te doen, uploadt u de afbeelding(en) waarmee u wilt werken en klikt u vervolgens op Arrange in de rechter werkbalk. Hier kunt u de grootte, uitlijning, tekstterugloop, enz. wijzigen.

Je kunt je afbeelding ook door de hele tekst slepen en neerzetten - de tekst wordt verplaatst om het te accommoderen.

Verklein de bestandsgrootte van uw document

Image
Image

Grote documenten die afbeeldingen of video van hoge kwaliteit bevatten, kunnen binnen Pages worden verkleind om te voorkomen dat uw essentiële inhoud wordt opgeofferd.

Om de totale grootte van uw bestand te verkleinen, klikt u op File > Reduce File Size en selecteert u de juiste aanpassingen die u wilt maken. U kunt grote afbeeldingen verkleinen, bijgesneden delen van video en audio verwijderen en meer.

Sla uw Pages-document op als een Word-bestand

Image
Image

Klaar om uw eindproduct in te dienen? Dit is een ander gebied waarin Pages uitblinkt. U kunt uw documenten opslaan als Word-bestanden om ze gemakkelijk te kunnen delen.

Click File > Export To > Word > Next. Geef uw document een naam, sla het op een speciale plaats op en klik vervolgens op Exporteren . U kunt uw nieuwe Word-document terugvinden in uw bestanden.

Voordat u uw document sluit, moet u ervoor zorgen dat het correct naar Word is geëxporteerd. Doet u dit niet, dan loopt u het risico uw document in zijn geheel te verliezen. Het is een goede gewoonte om uw werk op te slaan in Pages-indeling als back-up.

Aanbevolen: