Terug naar school computer koopgids

Inhoudsopgave:

Terug naar school computer koopgids
Terug naar school computer koopgids
Anonim

Studenten hebben computers nodig om onderzoek te doen, papers te schrijven, te communiceren met docenten, multimediapresentaties te maken en nog veel meer. Hoe weet je welk type computer je moet kopen? We kennen computers (zie onze pagina met recensies hier), dus hebben we onze toptips samengesteld om u te helpen bij het zoeken naar en kopen van de best mogelijke back-to-school-pc voor u of uw kind.

Neem contact op met je school

Voordat u een computer gaat kopen, moet u contact opnemen met de school over eventuele aanbevelingen, vereisten of beperkingen op computers van leerlingen. Vaak hebben hogescholen minimale computerspecificaties aanbevolen die kunnen helpen bij het verfijnen van uw zoekopdracht. Evenzo kunnen ze een lijst hebben met noodzakelijke applicaties die specifieke hardware vereisen.

Ook basisscholen en middelbare scholen zullen aanbevelingen doen. Velen hebben de neiging om om budgettaire redenen Chromebooks te gebruiken, maar elke school heeft verschillende redenen om verschillende soorten laptops of desktops te gebruiken.

Sommige scholen werken samen met computerbedrijven die vouchers aanbieden voor studenten om gratis laptops of laptops met korting te krijgen. Het is de moeite waard om aan je school of district te vragen of ze dergelijke overeenkomsten hebben.

Desktops versus laptops

Image
Image

De meeste desktopcomputers hebben krachtigere componenten, waardoor ze een langere levensduur hebben dan een laptop. Ze zijn ook minder vatbaar voor ongelukken, moeilijker te stelen en gemakkelijker te upgraden. Als je een computer koopt voor een middelbare scholier, kan een desktopcomputer ideaal zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat hij kwijtraakt of kapot gaat.

Dat gezegd hebbende, laptops hebben de voorkeur voor studenten vanwege hun draagbaarheid. Laptops zijn ook beter geschikt voor krappe slaapzalen. Vrijwel alle scholen bieden draadloze netwerken aan, zodat leerlingen overal op de campus op hun laptop verbinding kunnen maken met internet.

Waar moet je op letten bij een schoolcomputer

Hoe krachtig uw pc moet zijn, hangt af van waarvoor u hem wilt gebruiken. Een Engelse majoor die voornamelijk papers schrijft, zal redelijk goed kunnen werken met een budgetlaptop, maar een student kunstontwerp of computertechniek heeft een krachtiger apparaat nodig. Dit zijn de specificaties om naar te kijken bij het beoordelen van de mogelijkheden van een computer:

  • Opslagcapaciteit: 1TB is meer dan genoeg voor de gemiddelde gebruiker. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u een externe harde schijf aanschaffen.
  • Processor: Verwerkingssnelheid zou alleen een punt van zorg moeten zijn als je van plan bent zware programma's zoals videobewerkingssoftware of online games te gebruiken. In dat geval wilt u een processor die tussen 3,5 en 4 GHz kan klokken.
  • RAM: 4GB is nu de standaard voor laptops, en dat is genoeg voor de meeste mensen. Het is meestal mogelijk om meer RAM te installeren als je dat nodig hebt.
  • Connectivity: Alle computers worden geleverd met een draadloze adapter, maar niet alle laptops hebben Ethernet-poorten. Houd ook rekening met het aantal beschikbare USB- en HDMI-poorten.
  • Webcam: De meeste laptops hebben ingebouwde webcams, maar deze variëren in kwaliteit. Je kunt altijd een betere externe webcam kopen als je die nodig hebt.

PC-randapparatuur en accessoires

Er zijn een aantal accessoires die je mogelijk nodig hebt voor je school-pc:

  • Printer: Hoewel de meeste leraren elektronische documenten accepteren, is een laserprinter nog steeds een goede investering voor als je papieren exemplaren nodig hebt.
  • Beveiligingsapparaten: Computerbeveiligingsapparaten zoals kabelsloten zijn een goed idee voor degenen die hun laptop in openbare ruimtes gebruiken.
  • Carrier: Een duurzame computertas of rugzak is een noodzaak voor laptopgebruikers.
  • Mouse: Sommige laptopgebruikers geven de voorkeur aan een compacte muis boven het ingebouwde trackpad.
  • Batterij: Een secundair of extern batterijpakket kan handig zijn voor mensen die hun laptop lange tijd zonder stopcontact gebruiken.
  • Software: Controleer universiteitsboekwinkels voor softwarepakketten voor studenten. Zo kunnen studenten soms flinke kortingen krijgen op software als Microsoft Office en Adobe Creative Cloud.

Hoe zit het met tablets?

Image
Image

Tablets kunnen worden gebruikt om op internet te surfen, aantekeningen te maken, lezingen op te nemen of zelfs documenten te bewerken met een Bluetooth-toetsenbord. Het nadeel is dat ze geen standaard pc-softwareprogramma's gebruiken. Gelukkig zijn er vergelijkbare apps voor programma's als Microsoft Word waarmee je eenvoudig bestanden kunt delen tussen je tablet en laptop.

Tabletten zijn vooral handig voor het lezen en annoteren van studieboeken. Je kunt zelfs studieboeken huren via Amazon Kindle. Toch zijn tablets, gezien hun beperkingen, geen geschikte vervanging voor een pc.

Hoe zit het met Chromebooks?

Chromebooks zijn gespecialiseerde laptops die zijn ontworpen voor online gebruik. Ze zijn gebouwd rond het Chrome OS-besturingssysteem van Google. Deze goedkope apparaten maken gebruik van opslag in de cloud, zodat er automatisch een back-up van al uw bestanden wordt gemaakt op uw Google Drive.

Image
Image

Het nadeel is dat Chromebooks minder functies hebben dan veel traditionele laptops. Ze kunnen bijvoorbeeld niet dezelfde toepassingen uitvoeren als op een Windows- of Mac-computer. Daarom worden Chromebooks niet aanbevolen voor studenten die software moeten installeren, maar zijn ze wel geschikt voor tekstverwerking en onderzoeksdoeleinden.

Hybride cabrio's en 2-in-1 pc's

Image
Image

Als je niet kunt kiezen tussen een tablet of een laptop, probeer dan een hybride laptop. Ze zien eruit en functioneren als traditionele laptops, maar het scherm kan zo worden omgedraaid dat het als een tablet kan worden gebruikt.

Er zijn ook 2-in-1 pc's, die in wezen tablets zijn met een toetsenborddock. Ze zijn meestal goedkoper en draagbaarder, maar ze missen de kracht en functionaliteit van een standaardlaptop.

Hoeveel te besteden

De kosten van computers variëren sterk, afhankelijk van het merk, model en technische specificaties, maar hier zijn enkele schattingen voor uw verschillende opties:

  • Budget desktop: $500 tot $600
  • Middenklasse desktopcomputer: $750 tot $1000
  • Prestaties desktop: $1200+
  • Tabletten: $200 tot $500
  • Budgetlaptop: $500 tot $750
  • 13-inch en kleinere laptops: $750 tot $1500
  • Middenklasse 14 tot 16-inch laptops: $1000 tot $1500
  • 17-inch Performance-laptop: $1200+

De beste tijd om deals voor elektronica te vinden is Cyber Monday, maar veel fabrikanten verkopen tijdens de zomer- en herfstmaanden terug naar school.

Aanbevolen: