Hoe Spotify de autoradio nieuw leven inblaast

Inhoudsopgave:

Hoe Spotify de autoradio nieuw leven inblaast
Hoe Spotify de autoradio nieuw leven inblaast
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Car Thing is een speciale Spotify-controller voor je auto.
  • Het is vooral handig in oudere auto's zonder ingebouwde media-apps.
  • Spotify geeft Car Thing gratis weg aan uitgenodigde Spotify Premium-abonnees.
Image
Image

Spotify's Car Thing klikt vast op je dashboardventilatie en voegt een speciale controller toe voor je muziek, compleet met een grote knop. Het is alsof je weer een autoradio hebt.

Car Thing maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon en biedt een aanraakscherm, twee knoppen, een rij knoppen en kan via spraak worden bediend. En hoewel gehannes met weer een andere dashboardcomputer slecht is voor je aandacht en verkeersveiligheid, is het een stuk beter dan met je telefoon te prutsen. En dat is misschien wel het hele punt.

“Het belangrijkste voordeel van Car Thing is dat het specifiek is gewijd aan het afspelen van muziek/podcasts/talkshows”, vertelde Adam Chase, president van Music Minds, aan Lifewire via e-mail. Het is in wezen als een radioapparaat aangedreven door Spotify. Het is handsfree als je het nodig hebt, maar heeft ook een display en een grote wijzerplaat voor gebruiksgemak.”

Voordeel van Spotify

Car Thing bevindt zich momenteel in een fase van "beperkte productlancering" en wordt gratis verstrekt aan geselecteerde Spotify Premium-abonnees. Het voordeel voor Spotify is duidelijk: als je dit eenmaal in je auto hebt opgetuigd, is het veel minder waarschijnlijk dat je concurrerende muziekstreamingservices gebruikt. Het apparaat lijkt het meest geschikt voor oudere auto's, omdat nieuwere modellen mogelijk al gemakkelijk toegang hebben tot Spotify.

Het is in wezen als een radioapparaat aangedreven door Spotify.

"Spotify is toegankelijk in de auto via Apple CarPlay", vertelde Brian Moody, hoofdredacteur van Autotrader, via e-mail aan Lifewire. “Sommige auto's, bijvoorbeeld Volvo, hebben zelfs een native Spotify-speler in het centrale touchscreen van de auto. [Car Thing] is misschien goed voor oudere auto's die geen Bluetooth-streaming toestaan."

Spotify is het daarmee eens. "Ongeacht het jaar of het model van uw voertuig, we vinden dat iedereen een superieure luisterervaring zou moeten hebben", luidt het persbericht van Car Thing.

Autoradio

Autoradio's waren vroeger eenvoudig. Je zou een volumeknop, een afstemknop en een paar voorkeuzeknoppen hebben. Car Thing biedt iets soortgelijks.

Dus, waarom gebruik je niet gewoon je telefoon? Een reden is gemak. Je kunt je telefoon in je tas of broekzak laten en toch een handig heads-up display hebben. Een andere reden is dat iedereen in de auto de muziek kan veranderen. Als je ooit muziek van je telefoon hebt gestreamd in een gedeelde auto, weet je dat de passagier je altijd vraagt om je telefoon te ontgrendelen. Dit is veiliger.

Image
Image

Met het apparaat kun je ook spraakbesturing gebruiken om muziek te zoeken, selecteren en af te spelen. Dit is natuurlijk de veiligste van alle opties omdat je je ogen op de weg houdt.

Er is hier nog een andere mogelijkheid. U kunt deze misschien gebruiken als besturingseenheid voor muziek op borrels, of om de muziek in een bar of restaurant te laten draaien. Daar zou een speciale "hoofdeenheid" dezelfde voordelen bieden als in de auto: voor iedereen bruikbaar zonder een telefoon te ontgrendelen, en fysieke bediening.

Telefoonaccessoires

Spotify's Car Thing is om een andere reden interessant. Het is een randapparaat dat de iPhone als een computer behandelt, net zoals we muizen, trackpads en videobewerkingsbureaus toevoegen aan Macs en pc's. Telefoons kunnen al accessoires gebruiken zoals Bluetooth-luidsprekers en koptelefoons, maar die breiden de functionaliteit van de telefoon uit. Car Thing is een computer op zich en gebruikt de telefoon alleen als een verbonden brein.

Het verschil is subtiel, maar significant. Stel je andere randapparatuur voor die het eigen scherm en de bedieningselementen van de telefoon omzeilen en alleen de verwerking en connectiviteit gebruiken. Je zou all-in kunnen gaan, met een groot scherm, toetsenbord en muis, en er een desktopcomputer van maken. Misschien zou de telefoon het hart van een cameracontroller kunnen zijn, met behulp van de eigen camera van de telefoon, maar eromheen met knoppen en wijzerplaten voor eenvoudiger gebruik. Of wat dacht je van een toetsenbord met een slot voor een telefoon die het als scherm en brein gebruikt?

[Car Thing] is misschien goed voor oudere auto's die geen Bluetooth-streaming toestaan.

Telefoons zijn hier al snel krachtig genoeg voor. Kijk maar eens naar enkele van de apps die u op een gewone iPhone kunt uitvoeren: videobewerking, muziek opnemen en maken, fotobewerking. Onze telefoons zijn net zo capabel als onze laptops.

Hoewel Spotify misschien geen rol speelt in deze toekomst met mobiele telefoons, biedt Car Thing een glimp van wat er mogelijk is als je de telefoon ziet als een draagbare computerbron.

"Onze telefoons hebben absoluut genoeg rekenkracht om als minicomputers met eigen accessoires te worden beschouwd", zegt Chase. "Persoonlijk vind ik dit spannend en ik kan niet wachten om te zien welke accessoires er in de toekomst worden ontwikkeld."

Aanbevolen: