Sommige dagelijkse toepassingen voor Cortana op Windows 10

Inhoudsopgave:

Sommige dagelijkse toepassingen voor Cortana op Windows 10
Sommige dagelijkse toepassingen voor Cortana op Windows 10
Anonim

Als je Cortana nog niet hebt geprobeerd op een pc met Windows 10, zou je dat echt moeten doen. Zelfs als je geen microfoon hebt om de opdracht "Hey Cortana" te gebruiken, kun je nog steeds verzoeken typen in het Cortana-zoekvak op de taakbalk.

Leer hoe u Cortana elke dag kunt gebruiken.

Image
Image

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Bottom Line

Als je midden in een gerichte werksessie zit, is het vaak sneller om Cortana programma's te laten openen dan het zelf te doen. Dit kan voor iets frivools zijn als het starten van een muziek-app, voor productievere toepassingen zoals het openen van Outlook.

Stuur een e-mail

Als je snel een e-mail moet sturen, kan Cortana dat voor je doen als je zegt: "Stuur een e-mail."

Het is niet aan te raden deze functie te gebruiken voor lange berichten, maar het is een geweldige functie om een vergadertijd te bevestigen of een snelle vraag te stellen. Als dat snelle bericht echter meer betrokken raakt, heeft Cortana een optie om door te gaan in de Mail-app.

Nieuwsupdates

Cortana kan ook helpen bij het vinden van het laatste nieuws over een politicus, een favoriet sportteam, een specifiek bedrijf of vele andere onderwerpen.

Probeer iets als: "Hé Cortana, wat is het laatste nieuws over de New York Jets." Cortana toont een selectie van recente verhalen over het voetb alteam en leest u de eerste kop voor. Deze functie werkt voor de meeste onderwerpen, maar soms stuurt Cortana je naar een zoekopdracht op internet in de browser in plaats van topnieuwsverhalen te presenteren.

Dit zijn slechts enkele van de functies die u elke dag kunt gebruiken wanneer u aan uw bureau zit, maar Cortana voor pc's biedt veel meer. Bekijk alles wat de digitale persoonlijke assistent van Microsoft kan doen door op het Cortana-zoekvak of het pictogram op de taakbalk te klikken. Klik vervolgens op het vraagtekenpictogram aan de linkerkant van het paneel dat verschijnt om een handige lijst met mogelijke Cortana-commando's te krijgen.

Aanbevolen: