Waarom de nieuwe Pixel Buds 3D-audio kunnen hebben

Inhoudsopgave:

Waarom de nieuwe Pixel Buds 3D-audio kunnen hebben
Waarom de nieuwe Pixel Buds 3D-audio kunnen hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google's overname van een 3D-audio-startup kan ruimtelijke audio-ondersteuning betekenen voor toekomstige Google-apparaten.
  • Veel andere hoofdtelefoonfabrikanten hebben al een vorm van ruimtelijke audio-ondersteuning in hun oordopjes.
  • Velen geloven dat Google 3D-audio naar de volgende Pixel Buds kan brengen, waardoor de 3D-audio-opties die beschikbaar zijn voor consumenten verder worden verbeterd.
Image
Image

3D-audio-ondersteuning kan meer meeslepende audio naar de volgende set Google Pixel Buds brengen, waardoor ze eindelijk een kans krijgen tegen Apple's Airpod Pro's.

In december 2020 nam Google stilletjes Dysonics over, een startup voor 3D-audio. Vóór de overname creëerde Dysonics met succes de Rondo Motion, een apparaat waarmee gebruikers ruimtelijk inzicht kunnen toevoegen aan audio-wearables zonder ingebouwde ondersteuning, zoals die oude hoofdtelefoons die je al vijf jaar hebt.

Nu Google het bedrijf heeft overgenomen, geloven velen dat dit een echte duw kan betekenen in de richting van de volgende evolutie van audio-onderdompeling in hoofdtelefoons, 3D-audio, vaak ruimtelijke audio genoemd.

"Ruimtelijke audio is de toekomst", vertelde Anthony Fernandez, oprichter en CEO van Pro Audio Nerds, tijdens een telefoongesprek aan Lifewire. "Het is meer meeslepend dan surround sound, daarom zijn zoveel bedrijven zoals Sony en Netflix er al mee bezig."

Wat is het punt?

Als je ooit in een bioscoop bent geweest, is de kans groot dat je Dolby Atmos hebt ervaren, dat op dezelfde basisideeën van 3D-audio werkt. Het doel van 3D-audio in hoofdtelefoons is om datzelfde niveau van onderdompeling en helderheid naar een hoofdtelefoon of oordopjes te brengen, zodat gebruikers dat rechtstreeks vanaf hun smart-apparaat kunnen ervaren.

Veel bedrijven experimenteren al met 3D-audio-ondersteuning. Streaminggiganten zoals Netflix bieden inhoud met Dolby Atmos, een van de meest populaire en bekende 3D-audiosystemen die momenteel beschikbaar zijn.

Ruimtelijke audio is de toekomst. Het is meer meeslepend dan surround sound, en daarom zijn zoveel bedrijven zoals Sony en Netflix er al mee bezig.

Apple heeft zijn versie van 3D-audio onthuld met de Apple AirPods Pro, en Sony zelf heeft de technologie behoorlijk gepusht met de PlayStation 5 en zijn reeks accessoires.

Aangezien de volgende conferentie van Google in mei zal plaatsvinden, speculeren velen dat de overname van Dysonics zou kunnen betekenen dat Google zich voorbereidt op de onthulling van een set Pixel Buds met ondersteuning voor ruimtelijke audio.

Het toevoegen van ondersteuning voor 3D-audio lijkt een no-brainer, vooral als Google probeert de concurrentie bij te houden. Bovendien heeft het bedrijf al geïntegreerde ondersteuning voor ruimtelijke audio in YouTube, en het is een integraal onderdeel van de 360-graden video-inhoud van de platforms.

Toevoegen aan zijn eigen hardware lijkt een logische volgende stap in de richting van het bevorderen van de ondersteuning waarvoor Google al de basis heeft gelegd.

Het aanbieden van dezelfde functies als concurrenten is belangrijk voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in Google-producten. De meeslepende voordelen die 3D-audio biedt, dragen alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van volledige ruimtelijke audio-ondersteuning.

Turn It Up

Een van de belangrijkste ideeën achter ruimtelijke audio is om de gebruiker te omringen met de inhoud die ze ervaren. Dit zorgt voor een realistischer audiolandschap en een meer meeslepende ervaring in het algemeen.

In tegenstelling tot moderne stereo- of surround-soundsystemen, werkt ruimtelijke 3D-audio vanaf vaste objectlocaties, wat betekent dat het geluid wordt uitgezonden vanuit specifieke punten in plaats van algemene richtingen.

Apple's systeem gebruikt veel van de originele ideeën achter 3D-audio om het ruimtelijke audiosysteem te laten werken op basis van de locatie van je apparaat - de iPad, iPhone, enz. - en de locatie van je AirPods Pro.

Als het is geactiveerd, kun je een video bekijken op je iPhone, en wanneer je weggaat van de telefoon, begint de audio te vervagen, alsof je naar de audio van dat apparaat luistert.

Volgens Fernandez komt de basis van ruimtelijke audio voort uit het opnemen van hoogte in de bol die een gebruiker omringt. Het is ook gebaseerd op een technologie die ambisonics wordt genoemd en die oorspronkelijk in de jaren 70 werd ontwikkeld.

"Als je naar afbeeldingen kijkt, historisch gezien, zou een afbeelding breed en hoog zijn. Dat is hoe we het waarnemen. Het is voor ons - het is een bepaalde breedte en een bepaalde hoogte ", legde hij uit.

"Met audio nemen we het waar als vooruit en achteruit, links en rechts. Ruimtelijke audio laat ons gebruik maken van een andere perceptie: hoogte. Dat is echt waar de wetenschap ligt voor ruimtelijke audio-adressering van hoogte-informatie, zodat dingen als een helikopter kan echt boven je lijken te zijn, terwijl water onder je oor kan lijken."

Aanbevolen: