Waarom ik de nieuwe iPad mini moet hebben

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe iPad mini moet hebben
Waarom ik de nieuwe iPad mini moet hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPad mini is nu de enige iPad met A15-voeding van Apple.
  • Het is net een kleinere iPad Air, maar dan beter.
  • De iPad mini met de beste specificaties kost hetzelfde als de goedkoopste iPad Pro.
Image
Image

De nieuwe iPad mini is het populairste product van Apple dit najaar (tot nu toe).

Apple's iPad mini lijkt een beetje op de Mac mini. Het wordt verwaarloosd, gaat vaak jaren tussen updates, maar het blijft een populair, bijna cult-item. De nieuwste mini is verreweg de beste tot nu toe.

Als er een Apple-apparaat was dat schreeuwde om het gratis, "all-screen" -ontwerp met de startknop, dan was het de mini. Het scherm werd groter, de behuizing werd kleiner en nu werkt het met de Apple Pencil van de tweede generatie. Ik gebruik (en ben dol op) een 12,9-inch iPad Pro, maar misschien vervang ik hem hierdoor.

Het is net zo praktisch als een papieren notitieboekje, en hoewel het niet zo duurzaam is, kan het altijd in een zak zitten.

Maximale Mini

De nieuwe iPad mini is zo'n beetje een gekrompen iPad Air, maar dan beter. Het heeft dezelfde platte behuizing, smalle schermrand en aan/uit-knop voor het lezen van vingerafdrukken.

Maar de FaceTime-camera is beter (12 MP versus 7 MP en ultrabreed), en de achteruitrijcamera krijgt een quad-LED True Tone-flitser. Video is ook beter, waarschijnlijk dankzij de nieuwe A15-processor, wat betekent dat de mini en de nieuwe iPhones 13 de nieuwste en beste chip van Apple gebruiken. Je krijgt ook 5G (geweldig, voor zo'n draagbare iPad) en koelere kleuren.

Grootte is alles

Ik heb meer dan een jaar een iPad mini met alleen wifi van de eerste generatie als mijn belangrijkste iPad gebruikt en ik heb hem nog steeds ergens. Dat was pre-Retina, maar ik gebruikte het voor werk, artikelen schrijven, lezen, alles. De reden? Het was gewoon zo draagbaar.

Klein genoeg om in de achterzak van de jeans te schuiven en in één hand vast te houden. En net als alle iOS-apparaten kun je het gebruiken met een USB- of Bluetooth-toetsenbord. Als je wilt, kun je het zelfs aansluiten op een USB-C-scherm, een toetsenbord en trackpad toevoegen en het op die manier gebruiken.

Het zakformaat past ook perfect bij de Apple Pencil, de nieuwe Smart Folio-hoes en de nieuwe Quick Note-functie van iOS 15. Het is net zo praktisch als een papieren notitieboekje, en hoewel het niet zo duurzaam is, kan het altijd in een zak zitten.

Maar is draagbaarheid voldoende om de nadelen van de mini te overwinnen?

Nadelen

Die eerste iPad mini had het voordeel dat hij goedkoop was. In die tijd was het de meest betaalbare iPad. Nu begint de mini bij $ 499, en zodra je meer opslagruimte toevoegt (vereist, aangezien 64 GB niet genoeg is) en mobiel (ook nodig omdat dit ding zo draagbaar is dat het altijd bij je zal zijn), ben je meer dan $ 849. Dat is geen impulsaankoop en is dezelfde prijs als de 11-inch iPad Pro op instapniveau.

In de jaren 70 en 80 was miniaturisatie alles. Radio's, vroege mobiele telefoons, walkmans, we wilden ze klein, en we betaalden ervoor. Natuurlijk was kleiner altijd duurder, in tegenstelling tot tegenwoordig, waar de iPhone mini minder kost dan de rest. Dus extra betalen is niet echt een probleem.

Maar er zijn nadelen. In vergelijking met mijn iPad Pro mist de mini FaceID en 120Hz ProMotion, wat zorgt voor veel soepeler scrollen. Ook is het scherm te klein om met twee personen samen een film te kijken of praktisch te multitasken met twee apps. En vergeet een Magic Keyboard-hoes. Het zou onbruikbaar zijn.

Image
Image

Maar de iPad Pro zelf zit vol met problemen. Zelfs in de nieuwste iPadOS 15-releasekandidaat stoppen externe toetsenborden met het invoeren van tekst wanneer je van app wisselt, iets wat de iPad al jaren aan en uit doet. Tekstselectie is ook nog steeds lastig, en multitasking in iPadOS 15 is verbeterd, maar nog steeds kieskeurig.

Dit komt allemaal ten goede aan de mini. Waarom zou je je druk maken om een gigantische 12,9-inch iPad als deze niet goed werkt? Waarom niet overschakelen naar de kleine iPad en een Mac gebruiken waar hij het beste in is?

Ik ben van plan over te stappen van een iPad Pro en een Mac mini naar een MacBook Air (aangesloten op de grote monitor aan het bureau) en een iPad mini. De MacBook Air heeft geen last van de kapotte toetsenbordinvoer van de iPad en de mini kan in een mum van tijd als noodlaptop dienen. En ik kan het allemaal terwijl ik echt geld bespaar.

Had ik er maar een besteld toen ze in de uitverkoop gingen - nu worden alle goede modellen nabesteld tot oktober of zelfs november.

Aanbevolen: