Waarom je de nieuwe PS5 VR-headset wilt hebben

Inhoudsopgave:

Waarom je de nieuwe PS5 VR-headset wilt hebben
Waarom je de nieuwe PS5 VR-headset wilt hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sony's nieuw aangekondigde virtual reality-headset zou het spelen van games op de PS5 een stuk realistischer kunnen maken, zeggen waarnemers.
  • De Sony-headset heeft een betere resolutie, nauwkeurigere head-tracking en een breder gezichtsveld.
  • Details over de gadget zijn summier, maar Sony zei dat zijn nieuwe VR-headset ergens na 2021 zal worden gelanceerd.
Image
Image

Sony's onlangs onthulde virtual reality (VR)-headset voor de PS5 kan gamen een meer meeslepende en levendige ervaring maken, zeggen experts.

De nieuwe Sony-headset heeft een betere resolutie, nauwkeurigere head-tracking en een breder gezichtsveld. Net als de vorige Sony-headset, wordt deze nog steeds met een enkele draad aan de console vastgemaakt.

De tethered-optie is een compromis op het gebied van bewegingsvrijheid; de fysieke verbinding met de PS5-console kan echter zorgen voor meer rekenkracht.

"Hoewel veel van de specifieke details van de nieuwe headset nog niet openbaar zijn gemaakt, verwachten we dat de nieuwe Sony-headset op zijn minst vergelijkbaar zal zijn met de nieuwste prestatiespecificaties van concurrenten", DJ Smith, mede-oprichter en chief creative officer van virtual reality-bedrijf The Glimpse Group, zei in een e-mailinterview.

Binnenkort beschikbaar?

De details van de gadget zijn summier, maar Sony zei dat zijn nieuwe VR-headset ergens na 2021 zal worden gelanceerd. headset , schreef Hideaki Nishino, senior vice-president platformplanning en -beheer bij Sony, op de website van het bedrijf bij de aankondiging van de gadget.

"Met zowel PlayStation VR als het VR-systeem van de volgende generatie dat we aan het bouwen zijn, is onze toewijding aan virtual reality als medium voor games sterker dan ooit."

Jim Ryan, CEO van PlayStation, vertelde The Washington Post dat er binnenkort ontwikkelkits voor de PS5-specifieke VR-headset zullen worden verzonden. Ryan weigerde de pk's of specificaties van het apparaat te bespreken, maar zei dat het minder omslachtig zou zijn dan een eerdere versie.

Image
Image

De controller op de nieuwe headset is essentieel om de gebruikerservaring te verbeteren. "Een van de innovaties waar we enthousiast over zijn, is onze nieuwe VR-controller, die enkele van de belangrijkste functies van de DualSense draadloze controller zal bevatten, samen met een focus op geweldige ergonomie", schreef Nishino.

"Dat is slechts een van de voorbeelden van toekomstbestendige technologie die we ontwikkelen om te passen bij onze visie voor een geheel nieuwe generatie VR-games en -ervaringen."

De originele PlayStation VR-headset werd uitgebracht voor de PlayStation 4 in 2016. PlayStation VR wordt momenteel ondersteund op PlayStation 5, maar vereist een adapter om te gebruiken.

"In de jaren sinds de release van de PSVR heeft de VR-industrie enorme vooruitgang geboekt op het gebied van hardwareverbeteringen en adoptie", aldus Smith. "De nieuwe PSVR voor PS5 zal zijn best doen om de huidige concurrentie in te halen op het gebied van technologische functies."

Geweldige VR is hier als je niet kunt wachten

Als je niet kunt wachten op de nieuwe Sony-headset, wil je misschien een andere virtual reality-setup overwegen die al beschikbaar is. Eerst moet je kiezen tussen een tethered of unethered headset, afhankelijk van of je het goed vindt dat het apparaat met een kabel op je pc wordt aangesloten.

Als je met ongebonden VR gaat, kun je het beste de Oculus Quest 2 van Facebook gebruiken, zei Smith. "Dit apparaat biedt een handige en krachtige ervaring tegen lage instapkosten", voegde hij eraan toe.

"Spelers zullen een nog groter gevoel van aanwezigheid voelen en nog meer worden ondergedompeld in hun gamewerelden zodra ze de nieuwe headset opzetten."

"De ongebonden apparaten brengen wel wat opofferingen in termen van rekenkracht, maar het platform van Oculus heeft een grote gemeenschap van gebruikers en een geweldige bibliotheek met inhoud."

Tethered pc-oplossingen zoals de HP Reverb en Valve Index worden het vaakst gebruikt door diegenen die beter willen ruilen voor specificaties voor minder mobiliteit.

"Deze apparaten kunnen de grootst mogelijke hoeveelheid rekenkracht benutten op basis van de huidige pc-technologie en hebben daarom verbazingwekkend rijke omgevingen en ervaringen", zei Smith.

"Het nadeel van deze systemen is echter dat ze duur en moeilijk in te stellen zijn."

Smith zei dat de PS5 VR-headset, die wordt aangesloten op een console in plaats van een pc, "een behoorlijk compromis is tussen ongebonden en tethered pc-oplossingen in termen van kosten, prestaties en gemak."

Aanbevolen: