Opstartitems toevoegen aan uw Mac

Inhoudsopgave:

Opstartitems toevoegen aan uw Mac
Opstartitems toevoegen aan uw Mac
Anonim

Opstartitems zijn toepassingen, documenten, gedeelde volumes of andere items die u automatisch wilt openen wanneer u zich aanmeldt op uw Mac. U kunt bijvoorbeeld altijd Apple Mail, Safari of Berichten starten elke keer dat u uw computer gebruikt. In plaats van deze items handmatig te starten, wijs ze aan als opstartitems en laat je Mac het werk voor je doen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met OS X Lion of latere OS X, of macOS-versies.

Voeg opstartitems toe aan uw Mac in Systeemvoorkeuren

Je hebt een uitgebreide reeks opties wanneer je opstartitems toevoegt met behulp van de systeemvoorkeuren van de Mac. Hier is hoe:

  1. Log in op de Mac met je accountgegevens.
  2. Selecteer in het Apple menu Systeemvoorkeuren. U kunt ook op het pictogram System Preferences in het Dock klikken.

    Image
    Image
  3. Klik op het User & Groups pictogram (of Accounts in oudere versies van OS X).

    Image
    Image
  4. Klik op uw gebruikersnaam in de lijst met accounts.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Login Items tab.

    Image
    Image
  6. Klik op het plusteken (+) onder het Login Items-venster om een standaard Finder-browserscherm te openen.

    Image
    Image
  7. Ga naar het item dat je wilt toevoegen en klik erop om het te selecteren. Klik vervolgens op de knop Toevoegen.

    Image
    Image
  8. Het item dat u selecteert, wordt toegevoegd aan de lijst met inlogitems. De volgende keer dat u uw Mac start of inlogt op uw gebruikersaccount, worden de items in de lijst automatisch gestart.

Drag-and-Drop-methode voor het toevoegen van opstart- of aanmeldingsitems

Zoals de meeste Mac-programma's ondersteunt de lijst met inlogitems slepen en neerzetten. Houd een item ingedrukt en sleep het naar de lijst. Deze alternatieve methode om een item toe te voegen is handig voor het toevoegen van gedeelde volumes, servers en andere computerbronnen die misschien niet gemakkelijk toegankelijk zijn in een Finder-venster.

Als je klaar bent met het toevoegen van items, sluit je het venster Systeemvoorkeuren. De volgende keer dat u opstart of inlogt op uw Mac, worden de items in de lijst automatisch gestart.

Opstartitems toevoegen vanuit het Dock

Een snellere manier om opstartitems toe te voegen is beschikbaar als de applicatie of het item zich in het Dock bevindt. Gebruik Dock-menu's om het item toe te voegen aan de lijst met opstartitems zonder Systeemvoorkeuren te openen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Dock-pictogram van de app.
  2. Selecteer Options in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  3. Kies Openen bij Login in het submenu.

    Image
    Image

Meer informatie over het toevoegen van apps aan het Dock.

Verberg opstartitems

Elk item in de lijst met inlogitems bevat een selectievakje met het label Hide. Als u een vinkje plaatst in het vak Verbergen, wordt de app opgestart maar wordt er geen geopend venster weergegeven.

Het verbergen van een app is handig als je hem moet laten draaien, maar het app-venster niet hoeft te zien. U wilt bijvoorbeeld dat de Activity Monitor-app automatisch start zonder dat het venster hoeft te worden geopend. Het Dock-pictogram van de app laat in één oogopslag zien wanneer de CPU-belasting te hoog wordt. Open op elk moment een venster door op het Dock-pictogram van de app te klikken.

Opstartitems al aanwezig

Wanneer u de lijst met inlogitems van uw account opent, zijn er enkele vermeldingen aanwezig. Sommige toepassingen die u installeert, voegen zichzelf, een hulpapp of beide toe aan de lijst met items die automatisch worden gestart wanneer u zich aanmeldt.

Meestal vragen apps je toestemming of bieden ze een selectievakje in de voorkeuren van de app of een menu-item om de app automatisch te laten starten bij het inloggen.

Laat u niet meeslepen door opstartitems

Opstartitems kunnen het gebruik van uw Mac gemakkelijker maken en uw dagelijkse workflow in een handomdraai, maar het toevoegen van te veel opstartitems kan leiden tot onverwachte gevolgen voor de prestaties.

Om de prestaties te verbeteren, ga terug naar Systeemvoorkeuren of het Dock om opstartitems te verwijderen.

Aanbevolen: