Een uitwerpmenu toevoegen aan de Mac-menubalk

Inhoudsopgave:

Een uitwerpmenu toevoegen aan de Mac-menubalk
Een uitwerpmenu toevoegen aan de Mac-menubalk
Anonim

Wat te weten

  • Open Finder en selecteer Go > Go to Folder. Typ in het vak Ga naar de map /System/Library/CoreServices/Menu Extras.
  • Dubbelklik in Menu Extras op Eject.menu. Het Eject menu icoon is toegevoegd aan de menubalk. Selecteer het pictogram en kies Open of Sluiten.
  • Om het Eject menu pictogram te verplaatsen, houdt u Command ingedrukt en sleept u het pictogram naar de gewenste locatie op de menubalk.

Dit artikel legt uit hoe je de menubalk van je Mac kunt aanpassen door een uitwerpmenu toe te voegen, zodat je een cd of dvd snel kunt uitwerpen zonder vensters te verplaatsen om het schijfpictogram naar de prullenbak te slepen. De instructies hebben betrekking op OS X Leopard en hoger. Menu- en opdrachtnamen kunnen verschillen, afhankelijk van uw OS X- of macOS-versie.

Voeg een uitwerpmenu toe aan de menubalk

Toegang tot uitwerpfunctionaliteit vanuit de menubalk biedt voordelen die verder gaan dan een snelle manier om een schijf uit te werpen. Als uw computer bijvoorbeeld meerdere optische stations heeft, geeft het menu Eject elk station weer, zodat u de schijf kunt selecteren die u wilt uitwerpen.

Het Eject menu is ook handig wanneer je een hardnekkige cd of dvd uitwerpt, zoals een schijf in een formaat dat macOS niet herkent. Omdat de cd of dvd nooit wordt geactiveerd (dat wil zeggen, hij wordt niet toegankelijk voor de computer), is er geen pictogram om naar de prullenbak te slepen en geen pop-upmenu dat u kunt gebruiken om de schijf uit te werpen.

Het Eject menu werkt voor randapparatuur en ingebouwde optische stations.

Voer de volgende stappen uit om het Eject menu toe te voegen aan de menubalk:

  1. Open Finder.
  2. Selecteer in het Go menu Ga naar map.

    Image
    Image
  3. Typ in het vak Ga naar de map /System/Library/CoreServices/Menu Extras.

    Image
    Image

    Mapnamen in de bibliotheek zijn hoofdlettergevoelig.

  4. Dubbelklik in de Menu Extras map Eject.menu.

    Image
    Image

    Het Eject menu icoon is toegevoegd aan de menubalk (het icoon is een chevron met een lijn eronder).

  5. Selecteer het Eject menu pictogram om alle optische stations weer te geven die op de Mac zijn aangesloten. Er verschijnt een Open of Close commando, afhankelijk van de huidige status van elke schijf.

    Image
    Image

Plaats het uitwerpmenupictogram op de menubalk

Zoals elk ander menubalkpictogram, kunt u het Eject menu pictogram zo plaatsen dat het overal in de menubalk verschijnt. Om het Eject menu pictogram te verplaatsen, houdt u de Command toets op het toetsenbord ingedrukt en sleept u vervolgens het Eject menuicoon naar de gewenste locatie op de menubalk.

Verwijder het uitwerpmenupictogram uit de menubalk

Om het Eject menu pictogram uit de menubalk te verwijderen, houdt u de Command-toets op het toetsenbord ingedrukt, selecteert u en sleept u het pictogram van de menubalk.

Aanbevolen: