Blackmagic Disk Speed Test: hoe snel zijn de schijven van uw Mac?

Inhoudsopgave:

Blackmagic Disk Speed Test: hoe snel zijn de schijven van uw Mac?
Blackmagic Disk Speed Test: hoe snel zijn de schijven van uw Mac?
Anonim

Hoe snel is die nieuwe schijf die je op je Mac hebt aangesloten? Blackmagic Disk Speed Test is een van de gratis schijfbenchmarking-tools die beschikbaar zijn voor je Mac en die je een idee kunnen geven van de schijfsnelheid van je Mac.

Wat is Blackmagic Disk Speed Test?

Wat we leuk vinden

  • Een van de eenvoudigste hulpprogramma's voor schijfprestaties om te gebruiken.
  • Resultaten in seconden.
  • Gericht op videoprofessionals, maar werkt voor iedereen.
  • Gratis.

Wat we niet leuk vinden

  • Geeft geen uitgebreide prestatie-informatie.
  • Beperkte configuratie-opties.
  • Geen datalogging voor het vergelijken van tests met meerdere snelheden.

Als je probeerde de snelheidsclassificatie van een schijf te achterhalen door op de website van een fabrikant te kijken, was je misschien door marketingmateriaal gestruikeld dat prestatiecijfers zonder context bevatte. Dat is een reden om de Blackmagic Disk Speed Test te gebruiken om de prestaties van een Mac te evalueren, inclusief hoe goed de interne of externe opslagschijven presteren.

Blackmagic Disk Speed Test is gestart als een gratis hulpprogramma dat wordt meegeleverd met elk van de Blackmagic Design-video- en audioproducten voor het vastleggen, afspelen en bewerken van multimedia. De gratis app werd populair bij Mac-enthousiastelingen als een gemakkelijke manier om de prestaties van hun systeemschijven, fusion-schijven en SSD's te controleren. Hoewel Blackmagic de app gratis beschikbaar maakt voor iedereen, ligt de nadruk op het vastleggen en afspelen van video's.

Bottom Line

Blackmagic heeft de app vrijgegeven voor het publiek via de Mac App Store, dus bezoek de Mac App Store om de Blackmagic Disk Speed Test te downloaden en te installeren.

Hoe de Blackmagic Disk Speed Test uit te voeren

Dit is wat je moet doen als je klaar bent om de interne of externe schijf van een Mac te testen:

  1. Start de Blackmagic Disk Speed Test vanuit de map Programma's of door het Launchpad in het Dock te gebruiken.
  2. Selecteer Settings (tandwielpictogram) boven de Start-knop.

    Image
    Image
  3. Klik op Selecteer doelstation in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Kies in het linkerdeelvenster van het Finder-scherm het schijf- of Mac-volume dat u wilt testen en klik vervolgens op Open.

    Image
    Image
  5. Klik op de knop Instellingen en kies vervolgens de grootte van het Stress-bestand dat de toepassing zal gebruiken. Opties variëren van 1 GB tot 5 GB.

    Image
    Image
  6. Klik op de knop Snelheidstest starten en kijk hoe de informatie op het scherm wordt geladen.

    Image
    Image

De hele test duurt ongeveer 16 seconden, maar wordt keer op keer herhaald. Om de test te stoppen, klikt u nogmaals op Start.

Hoe de resultaten te lezen

Onder de twee belangrijkste snelheidsmeters bevinden zich de Will It Work en How Fast resultatenpanelen. Het Will It Work-paneel bevat een lijst met veelgebruikte videoformaten, variërend van eenvoudig PAL en NTSC tot 2K-formaten. Elk formaat in het paneel heeft meerdere opties voor kleurbitdiepten en individuele selectievakjes voor lezen of schrijven. Terwijl een test wordt uitgevoerd, wordt het paneel gevuld met groene vinkjes voor elk formaat, elke diepte en lees- en schrijfsnelheid die het te testen volume kan ondersteunen voor het vastleggen en afspelen van video.

Het How Fast paneel werkt op dezelfde manier, maar in plaats van selectievakjes toont het de schrijf- en leesframesnelheden die de te testen schijf kan ondersteunen voor elk van de formaten.

Testgrootte opties

Blackmagic verwijst naar de testgrootte als de spanningsgrootte. Het is de grootte van het dummy-bestand dat de app gebruikt voor schrijven en lezen. De keuzes zijn 1 GB, 2 GB, 3 GB, 4 GB en 5 GB. De maat die je kiest is belangrijk. In het ideale geval moet het groter zijn dan elke cache die een harde schijf in het ontwerp kan opnemen.

Het idee is om ervoor te zorgen dat de schijfsnelheidstest de schrijf- en leessnelheden test naar de platters van een mechanische schijf of de flashgeheugenmodules van een SSD en niet de snellere geheugencache die in de controller van de schijf wordt gebruikt.

Gebruik bij het testen van de prestaties van een moderne schijf de spanningsgrootte van 5 GB. Laat de test bovendien meer dan één schrijf- en leescyclus doorlopen. Gebruik bij het testen van een SSD de kleinste spanningsgrootte, aangezien u zich minder zorgen maakt over een ingebouwde cache.

Een Fusion Drive testen

Bij het testen van een fusion drive is het moeilijk te voorspellen waar de videobestanden worden opgeslagen, op de snelle SSD of de langzame harde schijf. Desalniettemin, als je de prestaties van je fusion drive wilt meten, gebruik dan de grotere 5 GB stress-bestandsgrootte en let goed op de snelheidsmeters.

Als je de test start, zul je waarschijnlijk relatief lagere schrijf- en leessnelheden zien omdat de eerste paar tests naar de langzamere harde schijf worden geschreven. Op een gegeven moment besluit je Mac dat het testbestand een bestand is dat je vaak gebruikt en verplaatst het naar de snellere SSD. Je kunt dit zien gebeuren op de schrijf- en leessnelheidsmeters.

De eigenlijke test

De test begint door het testbestand naar de doelschijf te schrijven en het testbestand vervolgens terug te lezen. De werkelijke tijd die aan het schrijven wordt besteed, is beperkt tot een test van 8 seconden, waarna de leestest begint, die ook 8 seconden duurt.

Nadat de schrijf- en leescyclus is voltooid, wordt de test herhaald, 8 seconden schrijven en dan 8 seconden lezen. De test gaat door totdat u nogmaals op de knop Start klikt om deze te stoppen.

De resultaten

De resultaten zijn waar de Blackmagic Disk Speed Test het meeste werk nodig heeft. Terwijl de Will It Work en How Fast panelen belangrijke informatie bieden die videoprofessionals nodig hebben, tonen de twee snelheidsmeters die de prestaties meten in Mb/s alleen de huidige momentane snelheid.

Als je tijdens een test naar de snelheidsmeters kijkt, springen ze behoorlijk in het rond. De snelheid die wordt weergegeven wanneer u op de Start-knop klikt, is alleen de snelheid op dat ene moment. Je krijgt geen melding van gemiddelde snelheid of pieksnelheid. Zelfs met deze beperking krijg je een redelijk cijfer voor hoe snel de schijf presteert.

Laatste Gedachten

Blackmagic Disk Speed Test geeft een snelle test om te bepalen hoe goed een schijf presteert. Het is ook handig om te meten hoe externe behuizingen presteren met dezelfde schijf erin geïnstalleerd. Schijfsnelheidstest werkt goed om snel te zien hoe goed een opslagsysteem presteert.

Zelfs zonder de mogelijkheid om piek- en gemiddelde prestaties te registreren tijdens een test, zou de Blackmagic Disk Speed Test deel moeten uitmaken van de reeks benchmarkingtools van elke Mac-liefhebber.

Aanbevolen: