Hoe snel moet uw pc echt zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe snel moet uw pc echt zijn?
Hoe snel moet uw pc echt zijn?
Anonim

Wat te weten

  • Een 1,3 GHz-processor en 2 tot 4 GB RAM is voldoende om te internetten en Blu-ray-films te bekijken.
  • Een 3,5 GHz-processor en minimaal 8 GB RAM worden aanbevolen voor CPU-intensief gamen.
  • Controleer de individuele vereisten voor RAM, processor en internetsnelheid voor de programma's die je wilt gebruiken.

Hoe snel je een processor nodig hebt, hangt af van hoe je je pc wilt gebruiken. De meeste computers zijn te groot voor wat de gemiddelde gebruiker nodig heeft, dus tenzij je veel CPU-intensieve online games speelt, kun je waarschijnlijk rondkomen met een betaalbare desktop-pc of budgetlaptop.

Hoe snel moet uw pc zijn?

De processor (CPU) en RAM zijn de twee belangrijkste componenten om naar te kijken bij het verkrijgen van toegang tot de snelheid van een computer. RAM wordt meestal gemeten in gigabytes (GB) of terabytes (TB), terwijl de verwerkingssnelheid wordt gemeten in gigahertz (GHz).

De dagelijkse taken die de meeste gebruikers uitvoeren, zijn zo minimaal hardware-intensief dat de low-end processors in nieuwere computers snel genoeg zijn. Bijvoorbeeld, 2 tot 4 GB RAM en een 1,3 GHz Intel Core i3-processor zijn prima geschikt om op internet te surfen, Blu-ray-films te bekijken en elementaire productiviteitstaken uit te voeren.

Image
Image

Bottom Line

De meeste mensen gebruiken computers alleen voor internetgerelateerde dingen, zoals het verzenden van e-mails, surfen op het web, het controleren van sociale-medianetwerken en het streamen van media-inhoud. Hoewel dergelijke taken mogelijk worden beperkt door de snelheid van uw internetverbinding, worden ze niet beperkt door de verwerkingskracht.

Productiviteitstaken

Documenten maken, spreadsheets bewerken en presentaties samenstellen voor school of werk vallen onder de categorie productiviteit. Met webgebaseerde tools zoals Google Docs, hoeft u geen software te gebruiken om documenten op te stellen en te bewerken.

Video's en audio afspelen

Veel mensen gebruiken hun computers om films te kijken of naar muziek te luisteren die is opgeslagen op fysieke media (cd of dvd) of lokaal als digitale bestanden (MP3-audiobestanden, MPEG-video's en andere). Zelfs met high-definition video is de computerhardware (de CPU, HDD en RAM) geoptimaliseerd om de verschillende standaarden aan te kunnen, zodat er heel weinig rekenkracht nodig is om een 1080p HD-video te bekijken.

Als uw computer een Blu-ray-drive heeft, zult u geen problemen hebben met het bekijken van Blu-ray-films; de kwaliteit van de afbeelding wordt echter beperkt door uw schermresolutie.

Wanneer een snellere computer kopen

Als u van plan bent uw computer voor een van de onderstaande doeleinden te gebruiken, moet snelheid een rol spelen bij uw beslissing:

  • Videobewerking
  • 3D-animatie
  • CAD-software
  • Gamen

Controleer de individuele RAM- en processorvereisten voor de programma's die u wilt gebruiken voordat u een pc aanschaft.

Je moet ook je internetsnelheid testen om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de minimumvereisten voor online taken zoals het streamen van video's en het spelen van online games.

Bottom Line

Videobewerking vereist dat de computer de verschillende frames één voor één berekent en ze vervolgens samenvoegt met een audiotrack. Dit is iets dat een low-end computer niet tijdig kan uitvoeren. Met een snellere machine kunt u een live voorbeeld van de bewerkingen zien terwijl u aan het bewerken bent.

3D-animatie

Het kost veel rekenkracht om een 3D-model uit polygonen te bouwen, maar het renderen van 3D-modellen is nog veel meer belastend. Dat is de reden waarom bedrijven als Disney enorme computers hebben om spectaculaire animatiefilms te maken.

Bottom Line

Computer-aided design, of CAD, wordt gebruikt om blauwdrukken voor producten en gebouwen te maken. CAD is veeleisend omdat het een verscheidenheid aan computers doet die te maken hebben met de fysieke en materiële aspecten om ervoor te zorgen dat het ontwerp zal functioneren wanneer het uiteindelijk wordt geassembleerd. Het kan veel wiskunde op hoog niveau met zich meebrengen met calculus en wetenschappelijke formules om nauwkeurigheid te garanderen.

Gamen

Alle 3D-graphics, HD-audio en complexe AI maken pc-gaminghardware intensief. Als je een hardcore gamer bent, wil je misschien een pc die is gebouwd voor gaming met meerdere monitoren, zoals UltraHD (4k)-schermen, om meer schermruimte te bereiken. Een systeem met minimaal 8 GB RAM en een processor van 3,5 GHz is voldoende voor de meeste videogames.

Controleer de grafische hardwarevereisten voor afzonderlijke games om er zeker van te zijn dat uw pc ze kan spelen.

Hoe zit het met Chromebooks?

Chromebooks zijn een populair alternatief voor pc's vanwege hun lage prijs en draagbaarheid. Deze systemen hebben minder mogelijkheden en minder opslagruimte dan een traditionele computer.

Chromebooks zijn in de eerste plaats ontworpen voor internetverbinding, dus ze ondersteunen niet dezelfde programma's als op een Windows- of Mac-apparaat. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over RAM en verwerkingssnelheid bij het kopen van een Chromebook, aangezien het besturingssysteem beperkt is.

Chromebooks hebben ook beperkte mogelijkheden voor upgrades. Hoewel het mogelijk is om meer RAM toe te voegen of de CPU te upgraden op een desktopcomputer, biedt een Chromebook dat soort flexibiliteit niet.

Aanbevolen: