Houd uw iPad efficiënt aan de gang

Inhoudsopgave:

Houd uw iPad efficiënt aan de gang
Houd uw iPad efficiënt aan de gang
Anonim

Zoals elke computer heeft de iPad een beetje onderhoud nodig om hem soepel en efficiënt te laten werken. Dit omvat het wissen van het iPad-geheugen, het schoonmaken van het scherm, het optimaliseren van de levensduur van de batterij en het beschermen en vrij van bugs houden. In tegenstelling tot een computer maakt de iPad de meeste van deze taken eenvoudig.

Maak je iPad-scherm schoon

De beste manier om te zien of een iPad veel wordt gebruikt, is door naar de vingerafdrukken te kijken die het scherm bedekken. Bij normaal licht binnenshuis vinden deze vingerafdrukken manieren om zich te verbergen, maar zonlicht zorgt voor schittering. iPads die niet vaak worden gebruikt, nemen stof op en moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Image
Image

Vermijd glazenwassers en andere schoonmaakmiddelen, vooral die met ammoniak. Gebruik in plaats daarvan een pluisvrije, krasbestendige doek zoals die wordt gebruikt om brillen schoon te maken. Bevochtig de doek licht met water en reinig het iPad-scherm door de doek in gelijkmatige bewegingen over het scherm te laten lopen.

De bovenkant, zijkanten en achterkant van de iPad mogen niet bedekt zijn met vingerafdrukken, maar deze gebieden zullen nog steeds baat hebben bij een goede reiniging.

Het is oké om een licht bevochtigde doek aan de achterkant en zijkanten te gebruiken, maar vermijd schoonmaakmiddelen.

Herstart de iPad om het geheugen te wissen

De beste manier om de binnenkant van de iPad schoon te maken, is door hem opnieuw op te starten. Schakel de iPad uit en vervolgens weer in om het geheugen te wissen en de iPad een nieuwe start te geven.

Herstart de iPad wanneer deze langzaam lijkt te werken of wanneer er vreemde problemen mee optreden, zoals een app die weigert bij te werken naar de nieuwste versie van de App Store. Opnieuw opstarten lost verschillende problemen op en kan je iPad helpen versnellen.

Image
Image

Om een iPad opnieuw op te starten, houdt u de Sleep/Wake-knop ingedrukt totdat de Slide to power off prompt verschijnt. Om de iPad aan te zetten, houdt u de Sleep/Wake-knop ingedrukt en laat u de knop los wanneer het Apple-logo verschijnt.

Houd iOS bijgewerkt

De iPad geeft een waarschuwing weer wanneer er een nieuwe versie van het besturingssysteem uitkomt. Deze waarschuwing heeft de vorm van een rode melding op het pictogram Instellingen. Wanneer u deze melding ziet, sluit u de iPad aan op een voedingsbron en doorloopt u de stappen om het besturingssysteem bij te werken.

Image
Image

Deze optie staat in het Algemeen menu in de iPad Instellingen.

Houd iOS up-to-date zodat de iPad de nieuwste beveiligingsupdates heeft. iOS-updates repareren ook bugs in het besturingssysteem, waardoor de iPad soepeler kan werken.

Koop een hoesje voor je iPad

Ongelukken gebeuren, hoe veilig je ook bent met je tablet, en vanwege het dunne ontwerp van de iPad kan een simpele val leiden tot een gebarsten scherm. De beste manier om je hiertegen te beschermen, is door een hoesje te kopen.

Image
Image

De beste hoesjes zijn nauwsluitend en bieden voldoende bescherming. Er zijn tal van stevige koffers beschikbaar die bescherming bieden voor iPads voor gebruik thuis en tijdens buitenavonturen. Vermijd loszittende etuis zoals leren binders. De iPad moet in ieder geval goed passen; anders krijgt het geen volledige bescherming.

Als je kleine kinderen in huis hebt, overweeg dan een screenprotector. Dit zorgt ervoor dat zelfs de smerigste handen je iPad niet te veel schade zullen berokkenen.

Instellingen optimaliseren voor meer batterijvermogen

Optimaliseer je iPad om het meeste uit de batterij te halen. Manieren om dit te doen, zijn onder meer het uitschakelen van gegevens wanneer u deze niet gebruikt en de helderheid van het scherm verlagen. Je kunt de iPad ook vertellen dat hij je e-mail met langere tussenpozen moet ophalen om het stroomverbruik gedurende de dag te verminderen door herhaaldelijk je mailserver te pingen en nieuwe items te downloaden.

Image
Image

Apple raadt aan om de batterij één keer per maand leeg te maken en vervolgens op volledig vermogen op te laden, maar deze aanbeveling is gebaseerd op ervoor zorgen dat de iPad nauwkeurig de resterende batterijlading weergeeft in plaats van de levensduur van de batterij te verlengen. Batterijen van dit type zijn beter als je begint op te laden met nog minimaal 5 procent stroom, omdat leeg laten lopen geen goed idee is.

Maak een back-up van uw iPad

Stel iCloud in om regelmatige back-ups van uw iPad uit te voeren in de iPad-instellingen. Deze back-ups worden gemaakt terwijl het apparaat wordt opgeladen, zodat ze je niet in de weg zitten. Gebruik back-ups om uw iPad te herstellen als er problemen optreden. Gebruik deze back-ups bij het instellen van een nieuwe iPad om ervoor te zorgen dat dezelfde apps zijn geïnstalleerd, dezelfde e-mailaccounts zijn ingesteld, dezelfde contacten en dezelfde instellingen als uw vorige iPad.

Image
Image

Synchroniseer je iPad met iTunes om een geldige back-up op je pc te hebben. Met de mogelijkheid om automatisch back-ups uit te voeren met regelmatige tussenpozen en zonder dat u verbinding hoeft te maken met dezelfde pc om back-ups te herstellen, is het gebruik van de iCloud-methode het meest efficiënt.

Bespaar ruimte op uw iPad

De beste tip om opslagruimte te besparen of opslagruimte op te ruimen wanneer een iPad bijna leeg is, is om oude apps te verwijderen die u niet meer gebruikt. De iPad App Store houdt een volledige geschiedenis bij van elke app die je hebt gekocht en gedownload. Als je een app verwijdert, kun je de app gratis opnieuw downloaden.

Image
Image

Je kunt ook de apps downloaden die je op een eerdere iPad, op je iPhone of iPod touch hebt gekocht. Niet alle iPhone- en iPod touch-apps zijn echter geoptimaliseerd voor het iPad-scherm.

Een andere manier om ruimte te besparen, is door muziek en films erop over te slaan en in plaats daarvan iTunes Thuisdeling in te stellen. Thuisdeling deelt de muziek en films die op een pc zijn opgeslagen met een iPad. Dit doe je door te streamen via je draadloze thuisnetwerk. En omdat muziek niet op je iPad wordt opgeslagen, bespaar je met deze truc ruimte. Je kunt nog steeds liedjes of een film op de iPad installeren, wat geweldig kan zijn als je de stad uitgaat.

Aanbevolen: