Een mesh-netwerk opzetten

Inhoudsopgave:

Een mesh-netwerk opzetten
Een mesh-netwerk opzetten
Anonim

Een mesh-netwerk vergroot het bereik van uw internetverbinding door meerdere verbindingspunten rond uw huis of kantoor te plaatsen, waarbij alle punten met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. In plaats van te worden beperkt door de afstand tot uw router of dat u zich moet aanmelden bij een extender, maakt uw apparaat soepel verbinding met het dichtstbijzijnde punt en helpen de andere eenheden het verkeer te routeren om de snelheid te behouden.

Wat te doen voordat u een mesh-netwerk installeert

Voordat u uw mesh-netwerk installeert, bereidt u uw huis voor op optimale resultaten:

  • Internetdekkingsgebied: Bepaal de vierkante meters van het gebied waar u wifi wilt ontvangen, inclusief buitenruimtes zoals patio's en veranda's. Een typische router biedt een grotere zichtlijn dan wanneer het signaal door dichte objecten zoals bakstenen muren of metalen objecten moet gaan. Koop zoveel mesh-knooppunten als je nodig hebt om de beoogde vierkante meters van je netwerk te dekken, rekening houdend met architecturale barrières voor signaalvoortplanting.
  • Routerlocatie: Vind de ideale locatie voor de router. De beste locatie is er een waar je maximaal bereik hebt in alle gebieden waar je wifi nodig hebt, met satellietknooppunten die de randen vullen. Meestal bevindt deze locatie zich in het midden van het huis, maar niet in de buurt van een obstakel zoals een open haard.
  • Knooppuntlocatie: Vind de beste locatie in uw kamers voor elk satellietknooppunt. Nodes worden aangesloten op stopcontacten. Nodes moeten ook uit de buurt zijn van mogelijke storingsbronnen, zoals draadloze telefoons en magnetrons.
  • Knooppunten monteren: Meet indien mogelijk een plaats om de knoop te monteren waar het niet in de weg zit. Knooppunten die door plafonds moeten reiken, moeten hoger worden geplaatst, terwijl knooppunten die door vloeren moeten reiken lager naar beneden moeten worden geplaatst.
  • Mesh-netwerkspecificaties: Bekijk de specificaties van elk mesh-netwerk dat u overweegt. Besteed aandacht aan het maximale bereik van elk satellietknooppunt en plan de plaatsing van het knooppunt indien mogelijk op maximaal tweederde van die afstand. U kunt indien nodig altijd meer knooppunten aan het netwerk toevoegen.
Image
Image

Een mesh-netwerk opzetten

Hoewel het installatieproces van elke mesh-netwerkleverancier in detail verschilt, volgen ze allemaal dezelfde algemene procedure:

  1. Nadat je een systeem hebt gekozen, download je de app naar je telefoon.
  2. Ontkoppel de router en sluit het hoofdknooppunt erop aan met behulp van een Ethernet-kabel. Sluit de router opnieuw aan en laat deze en het hoofdknooppunt opstarten.
  3. Je wordt gevraagd om in te loggen op je account met het mesh-netwerk of er een te maken als je er momenteel geen hebt.
  4. Scan de QR-code aan de onderkant van het hoofdknooppunt of voer een serienummer in om uw account en het hoofdknooppunt te koppelen.
  5. Voer, zoals gevraagd, een naam of locatie in voor het hoofdknooppunt. Geef het aantal satellietknooppunten aan. Maak je geen zorgen als je het overschat of onderschat, want je kunt later knooppunten toevoegen.
  6. Sluit de knooppunten één voor één aan. Terwijl elke node wordt toegevoegd, wordt u gevraagd in welke kamer van het huis het zich bevindt.
  7. Nadat je je geplande nodes hebt toegevoegd, ga je naar elke kamer van je huis en alle buitenruimtes en controleer je de netwerksnelheid.

Waarom een mesh-netwerk installeren?

De typische wifi-router is ontworpen om een signaal te leveren aan een standaard eengezinswoning. Bouwmaterialen, huisontwerp en huisgrootte kunnen echter vaak de krachtigste routers frustreren. Deze wazigheid wordt duidelijk wanneer u probeert Wi-Fi te gebruiken aan de rand van het effectieve bereik van een router.

Naarmate apparaten slimmer worden en telefoons, tablets en computers meer data gebruiken, kan een enkele router moeite hebben om alle verzoeken tegelijk bij te houden, vooral omdat die apparaten zich aan de uiterste rand van het bereik van de router bevinden.

Mesh-netwerken verminderen deze veelvoorkomende problemen door uw router over uw huis te verdelen. Het belangrijkste knooppunt van het mesh-netwerk is verbonden met de router en maakt verbinding met andere knooppunten terwijl u ze installeert. Nodes zijn constant met elkaar verbonden en helpen elkaar om verkeer via wifi-signalen te verplaatsen.

Als je bijvoorbeeld muziek streamt op je telefoon en door je huis loopt, in plaats van dat je telefoon de hele weg in contact blijft met de router, zou hij dat verkeer doorgeven aan knooppunten die dichterbij zijn.

Deze architectuur beperkt verbindingsverliezen en zorgt ervoor dat de router niet overbelast raakt door te veel verzoeken tegelijk. Een juiste configuratie is echter noodzakelijk om de beste resultaten te garanderen.

Aanbevolen: