Een thuisbioscoop buiten opzetten

Inhoudsopgave:

Een thuisbioscoop buiten opzetten
Een thuisbioscoop buiten opzetten
Anonim

Wat te weten

  • Benodigde items: videoprojector of buiten-tv, scherm, audiosysteem, luidsprekers, apparaten voor inhoudsbronnen, kabels of draden, overspanningsbeveiliging.
  • Je kunt een zelfgemaakt projectiescherm maken met een paar witte lakens die aan een muur, regengoot, luifel of waslijn hangen.
  • Idealiter wil je minstens zes meter tussen het scherm en de projector. Experimenteer met de afstand totdat het beeld er goed uitziet.

Je thuisbioscoop hoeft niet binnenshuis te staan. Hier leest u hoe u een thuisbioscoop voor buiten instelt, zodat u films kunt kijken, muziek kunt afspelen en gasten kunt ontvangen in uw achtertuin.

Wat u nodig heeft voor een thuisbioscoop voor buiten

Om een draagbare thuisbioscoop in je tuin op te zetten, heb je het volgende nodig:

  • Een videoprojector of buiten-tv
  • Een scherm
  • Een audiosysteem en luidsprekers
  • Contentbronapparaten
  • Kabels of draden
  • Een overspanningsbeveiliging
Image
Image

Maak een scherm voor je thuisbioscoop buitenshuis

Je kunt een zelfgemaakt projectiescherm maken met een of twee gestreken kingsize witte lakens. Als u twee vellen gebruikt, naai de vellen dan aan elkaar (met de lange zijden aan elkaar) met witte draad.

Als je een laken gebruikt, kun je het aan een muur, een regengoot, een luifel of een waslijn hangen. Je moet in staat zijn om de boven-, zijkanten en onderkant van het laken te verankeren of vast te maken, zodat het strak blijft en niet klappert in de wind. Mogelijk hebt u ducttape, wasknijpers, touw of ander bevestigingsmateriaal nodig om de lakens te bevestigen. Je kunt ook een frame gebruiken of maken (vergelijkbaar met een vierkant trampolineframe, alleen verticaal gemonteerd).

Projecteer als laatste redmiddel het beeld op een muur. De muur moet wit en reflecterend genoeg zijn om bij te dragen aan een helder beeld.

Koop een projectorscherm voor gebruik buitenshuis

Als het maken en ophangen van een scherm te moeilijk is, koop dan een groot vrijstaand draagbaar scherm. Een professioneel projectiescherm zorgt voor een beter beeld dankzij het reflecterende oppervlak en voegt extra kosten toe aan uw opstelling. Als je van plan bent om met een kant-en-klaar scherm te gaan, koop er dan een die iets groter is dan je denkt nodig te hebben, want dit geeft je meer flexibiliteit bij het opstellen van de projector.

Neem speciale voorzorgsmaatregelen om het projectiescherm schoon te houden bij gebruik buitenshuis. Neem hem mee naar binnen bij slecht weer.

Kies een videoprojector

Wanneer je je videoprojector opzet, experimenteer dan met de afstand van de projector tot het scherm om te zien wat er het beste uitziet onder de omgevingsomstandigheden. Veel hangt af van de afstand tussen het scherm en de projector. In het ideale geval wil je er minstens zes meter tussenin.

Videoprojectoren kunnen duur zijn. Toch zijn er veel budgetprojectoren beschikbaar die bruikbaar zijn voor ongeveer $ 1.500 of minder. Als je films in 3D wilt kijken, zal het duurder zijn, omdat je een 3D-projector, 3D Blu-ray-speler, 3D Blu-ray-films en genoeg 3D-brillen voor iedereen nodig hebt.

3D werkt het beste met een projector die veel licht kan uitstralen in combinatie met een donkere omgeving.

Het alternatief voor buiten-tv

Hoewel de combinatie van projector en scherm de beste en meest kosteneffectieve optie is voor een filmkijkervaring buitenshuis, kunt u ook kiezen voor een zelfstandige buiten-tv. Er zijn verschillende soorten en maten LED/LCD-buiten-tv's beschikbaar, meestal variërend van 32 tot 65 inch.

TV's die zijn gemaakt voor gebruik buitenshuis, hebben een robuuste constructie waardoor ze weer- en temperatuurbestendig zijn, en sommige zijn regenbestendig. Sommige hebben koelventilatoren en verwarmingen om temperatuurschommelingen te compenseren, zodat ze het hele jaar door op veel locaties kunnen worden gebruikt.

Tv's voor buiten hebben een antireflectiecoating zodat ze overdag kunnen worden bekeken, maar ze zien er het beste uit als ze uit de buurt van direct zonlicht worden gehouden (bijvoorbeeld onder een overdekt terras). Deze tv's zijn duurder dan een led-/lcd-tv van hetzelfde formaat en hebben meestal geen extra functies, hoewel sommige een 4K-beeldschermresolutie ondersteunen.

De meeste buiten-tv's hebben een bescheiden ingebouwd audiosysteem dat mogelijk voldoende is voor een klein kijkgebied. Er wordt echter een extern audiosysteem aanbevolen voor een thuisbioscoopervaring in de achtertuin.

Kies uw inhoudsbronapparaten

Als je dvd's wilt afspelen, is een opschalende dvd-speler beter voor een groot scherm. Beter nog, investeer in een draagbare Blu-ray Disc-speler. Een andere optie is om een laptop met een dvd- of Blu-ray Disc-station op de projector aan te sluiten.

Aanvullende bronapparaten die u misschien wilt gebruiken, zijn:

  • DTV-converterbox: Videoprojectoren hebben doorgaans geen ingebouwde tv-tuners. Als u live tv wilt kijken, kunt u een DTV-converterbox gebruiken (degene waarmee analoge tv's digitale tv-kanalen kunnen ontvangen) en een antenne. Sluit eerst de audio uit de DTV-converterbox aan op het audiosysteem. Sluit vervolgens de gele composiet video-uitgang van de DTV-converterbox aan op de composiet video-ingang van de projector. Hoewel de DTV-converterbox high-definition tv-signalen ontvangt, voert hij deze signalen uit in standaarddefinitie.
  • TV-antenne: Als je een buiten-tv hebt (die een ingebouwde tuner heeft), sluit dan een antenne aan op de tv om lokale tv-zenders te ontvangen. Sommige buiten-tv's bieden een draadloos alternatief voor het ontvangen van tv-signalen van een kabel- of satellietdecoder binnenshuis naar een buiten-tv.
  • Mediastreamer: Als u een mediastreamer heeft, sluit deze dan aan op de videoprojector met behulp van de composiet-, component- of HDMI-opties.

Overweeg om te investeren in een wifi-extender als je vanuit je achtertuin geen toegang hebt tot je wifi-thuisnetwerk.

Bieden voor Backyard Home Audio

Hoewel een klein aantal videoprojectoren een ingebouwde versterker en luidspreker heeft, is het uitgangsvolume geoptimaliseerd voor kleine ruimten, zoals zakelijke bijeenkomsten en kleine klaslokalen. Daarom moet u het geluid van uw thuisbioscoop buitenshuis leveren.

Een eenvoudige tweekanaals stereo-ontvanger zou voldoende moeten zijn. Je kunt ook luidsprekers voor aan de muur, in de muur of buiten kopen die beter passen in een achtertuin en die zijn geoptimaliseerd voor een beter geluid buitenshuis.

Aan de muur gemonteerde luidsprekers moeten ofwel in de bovenhoeken van het scherm of halverwege tussen de boven- en onderkant van beide zijden van het scherm worden geplaatst. Als de luidsprekers van het vloerstaande type zijn, plaatst u ze onder de linker- en rechterhoeken van het scherm. Ze moeten iets naar het midden worden gekanteld om het geluid naar het luister- en kijkgebied te richten. Experimenteer en kijk welke luidsprekerposities het beste werken.

Image
Image

Een ander alternatief is om de videoprojector op een audiosysteem onder de tv te plaatsen (ook wel een geluidsbasis, geluidsstandaard, luidsprekervoet of geluidsplaat genoemd, afhankelijk van het merk).

Kies kabels en luidsprekerkabel

Misschien hebt u S-Video-, componentvideo- of HDMI-kabels nodig die van de mediaspeler naar de videoprojector gaan. U hebt ook twee analoge RCA L/R-kabels (of digitale optische kabel als alleen die optie beschikbaar is) nodig die van de mediaspeler naar de versterker of ontvanger gaan.

Ten slotte heb je twee luidsprekerdraden nodig die van de versterker of ontvanger naar de luidsprekers gaan. Pak een rol onbewerkte 16-gauge luidsprekerdraad van 30 voet en knip deze op de gewenste lengte voor de afstand van elke luidspreker tot de versterker of ontvanger. Als de luidsprekers in de muur worden gemonteerd, zorg er dan voor dat er luidsprekeraansluitingen aan de buitenkant van de muur zijn die gemakkelijk toegankelijk zijn voor tijdelijke aansluitingen.

Je hebt een tv-standaard of mobiel rek nodig met planken voor de videoprojector en andere componenten.

Bescherm uw apparatuur met netsnoeren en overspanningsbeveiligingen

Om alles te laten werken, heb je een lang, robuust verlengsnoer en een overspanningsbeveiliging met minimaal drie stopcontacten nodig. Een stevig netsnoer van vijfentwintig tot dertig voet, zoals de dikke oranje die je bij Home Depot kunt krijgen, zal prima werken. Als u buiten stopcontacten aan de buitenkant van uw huis heeft, kunt u wellicht een kortere gebruiken, afhankelijk van de afstand tussen de componenten en het stopcontact. Steek de overspanningsbeveiliging in het andere uiteinde van het snoer en steek de videoprojector, dvd-speler en versterker in de overspanningsbeveiliging.

Image
Image

Schakel de overspanningsbeveiliging pas in als alles is aangesloten, inclusief de luidsprekers.

Thuisbioscooptips voor buiten

Hier zijn enkele aanvullende tips om uw thuisbioscoopervaring buitenshuis aangenamer te maken:

  • Zorg ervoor dat de projector voldoende luchtcirculatie heeft aan de zijkanten en achterkant. Een compacte videoprojector kan veel warmte genereren. Het kan tijdelijk worden uitgeschakeld als de temperatuur van de lamp te hoog wordt. Mogelijk moet u een extra externe ventilator naast de projector plaatsen om deze koel te houden.
  • Nodig je buren uit of laat ze weten wat je doet, zodat ze niet verrast worden door het lawaai. Het aanbieden van eten is misschien een goed idee om ze te laten samengaan met je openluchtthuisbioscoop.
  • Als je onder een Vereniging van Eigenaren woont, controleer dan op eventuele beperkingen of meldingsprocedures voor een dergelijke activiteit. Het is belangrijk om de geluidsvoorschriften van de gemeenschap te gehoorzamen en gevoelig te zijn voor redelijke klachten.
  • Je achtertuin is geen commerciële bioscoop. Je mag niet adverteren voor het grote publiek (geen flyers, banners of buurtnieuwsbrief). Je kunt ook geen toegang vragen in een omgeving waar een auteursrechtelijk beschermde film of tv-programma wordt vertoond.
  • Plaats onderdelen uit de buurt van zwembaden en barbecues. Houd rekening met vocht, rook, water en andere schadelijke elementen. Als je op een plek woont waar het vochtig kan zijn, plaats de videoprojector dan niet op de bovenste plank van het rek. Hiervoor is mogelijk een groter rek met een extra binnenplank nodig.
  • Controleer uw omgeving op andere factoren die het kijken kunnen belemmeren, zoals omgevingslichtbronnen van straatlantaarns, achtertuinverlichting en eigendommen van buren, evenals externe geluidsbronnen.
  • Wijs een opslagruimte in uw garage of huis aan voor het componentenrek, het blad, de luidsprekers en het netsnoer. Dit maakt het gemakkelijk om alles weer op te zetten tijdens de zomer en bij andere speciale gelegenheden.

Aanbevolen: