Hoe het nieuwe app-beleid van Google u veiliger maakt

Inhoudsopgave:

Hoe het nieuwe app-beleid van Google u veiliger maakt
Hoe het nieuwe app-beleid van Google u veiliger maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google maakt het voor bepaalde apps moeilijker om toegang te krijgen tot de informatie van andere apps op je smartphone.
  • Apps die niet aan het nieuwe beleid voldoen, lopen het risico verwijderd te worden uit de Google Play Store.
  • Experts zeggen dat Android-gebruikers voordelen zullen zien in hun algehele beveiliging, evenals minder gerichte advertenties.
Image
Image

Google pakt serieus uit welke Android-apps toegang krijgen tot de op je telefoon geïnstalleerde apps.

De techgigant beperkt "brede app-zichtbaarheid" tot specifieke apps om Android-gebruikers meer veiligheid te bieden. Hoewel het nieuwe beleid van Google een stap in de goede richting is voor een betere beveiliging van uw apparaat, zeggen experts dat het over het algemeen een enorme overwinning is voor de bescherming van klanten.

"Gebruikers zouden zich veel veiliger moeten voelen onder de nieuwe beperkingen van Google", schreef Ravi Parikh, CEO bij RoverPass, in een e-mail aan Lifewire.

"Het is belangrijk dat Google hierover een standpunt inneemt, vooral omdat Android-gebruikers een groot deel van de markt voor smartphonegebruikers vertegenwoordigen."

Een standpunt innemen over privacy

Apps in de Google Play Store moeten het bedrijf nu een solide reden geven om Query_All_Packages toestemming te krijgen of toegang te krijgen tot de informatie over andere apps op de telefoon van een gebruiker. Toegestane redenen zijn onder meer "apparaat zoeken, antivirus-apps, bestandsbeheerders en browsers", volgens het nieuwe beleid.

Thepolicy stelt dat toestemming "beperkt zal zijn tot specifieke gebruiksgevallen waarbij bewustzijn van en/of interoperabiliteit met alle apps op het apparaat vereist is om de app te laten werken."

Apps die hun informatie niet vóór 5 mei hebben bewerkt of bijgewerkt, lopen het risico te worden verwijderd of verwijderd uit de Google Play Store.

Hoewel er veel populaire apps zijn die worden beïnvloed door de beperking, is het nog steeds van vitaal belang voor de veiligheid van gebruikers tijdens het gebruik van apps.

Het nieuwe beleid van Google is van invloed op apps in API-niveau 30 van Android 11, dus hoewel de beperkingen niet onmiddellijk zullen gelden, zullen ze het komende jaar de nieuwe norm worden naarmate meer mensen overstappen op Android 11.

Experts zeggen dat dit alles betekent dat apps moeilijker toegang krijgen tot informatie van de andere apps op je telefoon, waardoor de beveiliging van je telefoon toeneemt.

"Het actieplan van Google om te beperken welke Android-app toegang heeft tot uw geïnstalleerde lijst met apps, is een innovatie op het gebied van beveiliging", schreef Tim Robertson, de oprichter van inVPN.com, in een e-mail aan Lifewire.

"Hoewel er veel populaire apps zijn die worden beïnvloed door de beperking, is het nog steeds van vitaal belang voor de veiligheid van gebruikers tijdens het gebruik van apps."

Hoe Android-gebruikers profiteren

Experts zeggen dat de twee belangrijkste dingen die Android-gebruikers zullen zien als gevolg van de beleidswijziging, meer beveiliging en minder gerichte advertenties zijn.

Voor de veiligheid wordt gevoelige informatie zoals datingvoorkeuren, politieke voorkeuren, wachtwoorden, bankgegevens en meer beter beschermd.

"Aangezien apps moeten aantonen dat ze interactie nodig hebben met andere apps om toegang te krijgen tot de volledige lijst met geïnstalleerde apps, moeten we minder gevallen van datalekken verwachten van apps van derden", schreef Ella Hao, hoofd marketing bij WellPCB, in een e-mail aan Lifewire.

Image
Image
Aanwezigen bij het Google Play 'Change the Game' VIP-evenement op E3 in 2018.

Vivien Killilea / Getty Images

Aan de reclamekant merkte Solomon Thimothy, mede-oprichter van Clickx, op dat gebruikers minder van de vervelende gerichte advertenties zouden zien die veel mensen dagelijks ontvangen.

"Het verzamelen van de lijst met geïnstalleerde apps is gedaan om advertenties persoonlijker te maken, want als je weet welke andere apps je op je smartphone hebt geïnstalleerd, kan dit veel over jou onthullen", schreef Timothy aan Lifewire.

"Als deze informatie niet langer gemakkelijk beschikbaar is, kan dit adverteerders belemmeren advertenties te plaatsen die u op de een of andere manier 'kennen'."

Parikh voegde eraan toe dat deze gerichte advertenties de andere apps op je telefoon gebruiken om in wezen met elkaar te 'praten', wat het superinvasief maakt voor smartphonegebruikers.

"Na het downloaden van een app kan het bijvoorbeeld babyproducten aan u verkopen omdat de software een zwangerschapsgerelateerde app op uw telefoon heeft gedetecteerd", zei Parikh. "Mensen realiseren zich niet hoe diep het gaat."

Al met al, als je een Android-telefoon hebt, zul je dankzij de beleidswijziging betere beveiliging en minder advertenties zien - een win-winsituatie voor Android-gebruikers.

Aanbevolen: