De 5 beste draagbare fotoprinters van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste draagbare fotoprinters van 2022
De 5 beste draagbare fotoprinters van 2022
Anonim

We maken zoveel foto's met onze smartphones, maar wat wordt er van? Ze worden vaak vergeten en verloren in de filmrol. Als alternatief, waarom print u uw favoriete herinneringen niet uit? Met de beste draagbare fotoprinters kunt u rechtstreeks afdrukken vanaf uw smartphone, sociale media en Instagram-raster. Met behulp van de geheugenkaart van uw iPhone, Android of digitale camera kunt u snel afdrukken vanaf deze leuke, draagbare printers, zodat u direct kopieën van uw foto's kunt maken om te delen met vrienden of om op de koelkast te hangen.

In tegenstelling tot traditionele polaroidcamera's, kan iedereen, als je met vrienden op stap bent, een kopie op aanvraag krijgen zonder de foto opnieuw te hoeven maken, waardoor deelbare inhoud een geheel nieuwe betekenis krijgt. Zolang uw apparaat is opgeladen en gevuld is met papier, kunt u een geweldige tijd hebben met vrienden en familie en uw perfecte afdruk op uw telefoon ontwerpen voordat u deze naar de printer stuurt.

Als u op zoek bent naar een draagbare fotoprinter, vindt u hier de beste op de markt van merken als Canon, Polaroid en HP. We hebben deze apparaten beoordeeld op basis van een aantal factoren, waaronder kosten, afdrukkwaliteit, kosten per afdruk en gebruiksgemak, zodat u de perfecte printer kunt vinden om uw digitale afbeeldingen tot leven te brengen.

Beste algemeen: Canon SELPHY CP1300

Image
Image
  • Setup 4/5
  • Gebruiksgemak 4/5
  • Ontwerp 4/5
  • Snelheid 3/5
  • Effectiviteit 4/5

De Canon SELPHY C1300 maakt het gemakkelijk om prachtige, heldere en heldere foto's af te drukken, waar je ook bent. Druk foto's af door uw smartphone of tablet via USB, de geheugenkaart van uw camera of de Canon Print-app op het apparaat aan te sluiten, zodat u over tal van aansluitmogelijkheden beschikt.

Gebruikers hebben ook veel leuke manieren om elke afdruk aan te passen, waaronder de modus Photo Booth, rechtstreeks afdrukken op stickerpapier of Party Shuffle, waarmee meerdere mensen foto's kunnen verzenden die automatisch worden omgezet in een collage.

De C1300 meet slechts 7,1 x 5,4 x 2,5 inch en weegt minder dan 2 pond - hoewel het niet de kleinste printer is, is hij toch compact genoeg om in een rugzak te passen of je te vergezellen naar een evenement. Bedien uw afdrukken via het LCD-scherm, dat gebruiksvriendelijk is, maar geen touchscreen is.

De resulterende foto's zijn indrukwekkend, gemaakt van thermische kleursublimatie - dit gebruikt warmte om inkt naar buiten te brengen die al in het fotopapier zit. De afgewerkte foto's zijn waterbestendig, van hoge kwaliteit en kunnen tot 100 jaar meegaan. De C1300 is de perfecte printer als u op zoek bent naar een leuke, gemakkelijke manier om al uw favoriete foto's thuis of met vrienden af te drukken.

Type: ZINK (De inkt zit in het fotopapier en wordt door hitte naar buiten gebracht) | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Wi-Fi | LCD-scherm: Ja, maar geen touchscreen | Scanner/Copier/Fax: Nee

"Gezien de functies en afdrukkwaliteit biedt de Canon Selphy CP1300 een goede prijs-kwaliteitverhouding. " - Theano Nikitas, producttester

Meest aanpasbaar: HP Sprocket draagbare fotoprinter

Image
Image

Deze leuke, stijlvolle printer is perfect voor het aanpassen van je favoriete social media snaps. Bekijk de HP Sprocket draagbare fotoprinter als je op zoek bent naar een creatieve manier om je foto's te presenteren. Gebruikers hebben toegang tot de gratis HP Sprocket-app, waarmee je tekst, stickers, emoji's en randen aan je foto's kunt toevoegen. U kunt dan direct afdrukken via Bluetooth.

Het is geweldig op feestjes, want het betekent dat iedereen rechtstreeks vanaf hun telefoon verbinding kan maken en afdrukken. De HP Sprocket is eenvoudig te gebruiken en in te stellen, en het is een aantrekkelijk, draagbaar apparaat dat u overal mee naartoe kunt nemen, zolang de batterij maar volledig is opgeladen.

De bundeloptie wordt geleverd met de HP Sprocket-fotoprinter, installatiekaart, HP ZINK fotopapier met plakkerige achterkant (10 vellen), een micro-USB-kabel en een beperkte garantie van één jaar. De resulterende afbeeldingen zijn levendig, duidelijk en heel leuk om te maken, maar houd er rekening mee dat je beperkt bent tot het gebruik van één papierformaat: 2 x 3 inch. Zoals met alle ZINK-papier, kan het prijzig zijn, iets om in gedachten te houden. Het is echter een gebruiksvriendelijke en veelzijdige printer die zeker populair zal zijn bij kinderen en tieners.

Type: ZINK | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Bluetooth | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Nee

"Extreem draagbaar, de kracht achter deze printer ligt in de uitgebreide app. " - Theano Nikitas, producttester

Meest draagbaar: Polaroid Zip mobiele printer

Image
Image
  • Setup 4/5
  • Gebruiksgemak 5/5
  • Ontwerp 4/5
  • Snelheid 3.1/5
  • Effectiviteit 4/5

Polaroid is het merk dat de meeste gebruikers associëren met instant-foto's, dus het is geen verrassing dat ze hoogwaardige printers produceren voor onze digitale fotocollecties. Als u op zoek bent naar een printer in zakformaat die u overal mee naartoe kunt nemen, is de Polaroid Zip Mobile Printer de beste keuze.

Dit draagbare, gebruiksvriendelijke apparaat weegt slechts 6,6 gram en is verkrijgbaar in zwart, blauw, rood of wit. Gebruik Bluetooth- of NFC-technologie om rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet af te drukken met behulp van de gratis ZIP-app, waarmee u uw afbeelding kunt ontwerpen met randen, stickers en bewerkingsopties.

Het resultaat is levendige, veegvaste afdrukken van 2 x 3 inch. Met een plakkerige achterkant kun je ze gebruiken als decoratie, je eigen kaarten maken of ze aan notitieboekjes bevestigen. De oplaadbare batterij kan ongeveer 25 afdrukken per lading aan, dus houd de oplader bij de hand als u van plan bent veel te printen.

Om de best mogelijke resultaten te krijgen bij het afdrukken, moet je ervoor zorgen dat je foto goed belicht is, met een contrast van licht en schaduw. Polaroid-enthousiastelingen zullen zeker blij zijn met de leuke kleine camera waarmee je gemakkelijk al je favoriete social media-kiekjes kunt afdrukken.

Type: ZINK | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Wi-Fi en Bluetooth | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Nee

"Slechts iets dikker en niet zo lang als de meeste smartphones, meet de Polaroid Zip slechts 4,72 x 2,91 x 0,75 inch - klein genoeg om in de palm van je hand en in grotere zakken te passen. " - Theano Nikitas, Producttester

Snelste afdruktijd: Fujifilm INSTAX SHARE SP-2 Smart Phone Printer

Image
Image
  • Setup 4/5
  • Gebruiksgemak 4/5
  • Ontwerp 4/5
  • Snelheid 3/5
  • Effectiviteit 4/5

Met de Fujifilm INSTAX SHARE SP-2 print je in een mum van tijd hoogwaardige afbeeldingen - je foto's zijn binnen tien seconden klaar. In tegenstelling tot de meeste instantprinters die ZINK-papier gebruiken, is het afdrukken met laserprinters van SHARE SP-2-gebruikers op Instax-fotopapier stil, eenvoudig in te stellen en in een oogwenk gereed. De Instax-printtechnologie ontwikkelt kleur nauwkeurig en brengt de scherpte van uw afbeelding over op het fotopapier. Deze printer produceert geweldige afbeeldingen met een hoge resolutie met printpixels van 800 x 600 dots en een printresolutie van 320 dpi, zodat je geen details mist.

Het is gekoppeld aan de gratis Fujifilm SHARE-app, die sjablonen en filters biedt die u kunt gebruiken voor het aanpassen van uw afdrukken. Op de printer zelf heb je een LED-indicator met hoge helderheid, die je laat weten hoeveel papier en batterij er nog over zijn, samen met een knop voor opnieuw afdrukken, handig om meerdere kopieën van dezelfde foto te maken.

Houd er bij het afdrukken rekening mee dat Instax-papier ongeveer $ 0,60 tot $ 1 per afdruk kost, dus misschien wilt u de camera spaarzaam gebruiken. De hogere kosten kunnen het echter waard zijn, aangezien de resulterende afbeeldingen van betere kwaliteit zijn dan ZINK-afdrukken.

Type: Laserprinten op Instax-film | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: Wi-Fi | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Nee

"Vanuit de app heb je toegang tot afbeeldingen van meerdere bronnen, waaronder de camerarol van je apparaat, Instagram, Facebook, Dropbox, Flickr en meer. " - Theano Nikitas, Product Tester

Beste voor Android-gebruikers: Kodak Mini 2 Instant Photo Printer

Image
Image
  • Setup 5/5
  • Gebruiksgemak 5/5
  • Ontwerp 5/5
  • Snelheid 5/5
  • Effectiviteit 4/5

Android-gebruikers kunnen soms moeite hebben met compatibiliteit als het gaat om apps, dus als je op zoek bent naar een draagbare fotoprinter om te koppelen met je Android-telefoon, dan is de Kodak Mini 2 Instant Photo Printer een winnaar. De app van Kodak werkt met zowel iOS als Android, waardoor het gemakkelijk is om al je foto's te ontwerpen en af te drukken.

De Mini 2 maakt draadloos verbinding met je Android- of iOS-apparaat via de NFC One Touch-app - geen kabels of handmatige configuratie nodig. De printer zelf is compact, met een gewicht van 8 ounces en 1 x 3 x 5,2 inch groot. U kunt bij aankoop ook kiezen uit een reeks felle kleuren.

Afbeeldingen zijn veegvast en waterdicht, ongeveer zo groot als een creditcard. Kodak doet ook een gedurfde belofte dat uw herinneringen minstens tien jaar perfect bewaard blijven. Uw apparaat wordt gevoed via een meegeleverde lithium-ionbatterij. Bij het printen wordt papier geleverd in een cartridge met een capaciteit van acht vellen, waardoor deze printer het beste is voor incidenteel gebruik. Gebruikers van Android (en Apple) zullen het echter eenvoudig in gebruik vinden, met indrukwekkende, nauwkeurige afdrukken.

Type: Dye sublimatie thermische overdracht | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: NFC/Bluetooth | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Nee

"De Kodak Mini 2 Instant Photo Printer produceert afbeeldingen op creditcardformaat met een uitstekende beeldkwaliteit in een breed kleurbereik - een 256 gradatie met 16,7 miljoen kleuren. " - Hayley Prokos, Product Tester

Bij de aanschaf van draagbare fotoprinters is het moeilijk om verder te kijken dan de Canon SELPHY C1300 (bekijk op Amazon). Het biedt prachtige foto's tegen een betaalbare prijs per afdruk, plus het is gemakkelijk te gebruiken en te bedienen. Een andere geweldige optie is de HP Sprocket (bekijk bij Amazon), die gebruikers veel leuke manieren biedt om hun foto's aan te passen en een klein, compact formaat biedt dat perfect is voor op reis of om mee te nemen naar feestjes.

Over onze vertrouwde experts:

Katie Dundas is een freelance journalist en technisch schrijver die regelmatig verslag doet van camera's, fotografie en printers.

Theano Nikitas is een in Maryland gevestigde tech-schrijver wiens werk is verschenen op onder andere CNET, DPreview, Tom's Guide, PopPhoto en Shutterbug.

Hayley Prokos is een tech-schrijver en voormalig Newsweek-rapporteur. Haar artikelen zijn verschenen op SELF.com, Kathimerini English Edition en anderen.

Waar u op moet letten bij een draagbare fotoprinter

Afdrukformaat - Echt draagbare fotoprinters kunnen niet tippen aan het formaat van grote studioprints, maar dat betekent niet dat je moet zitten met foto's in portemonnee-formaat. Als je grotere foto's wilt kunnen afdrukken, zorg er dan voor dat je een printer kiest die deze taak aankan.

Connectivity - Verschillende draagbare fotoprintermodellen zijn ontworpen om met alles te werken, van telefoons tot desktopcomputers, dus als u vanaf een specifiek mobiel apparaat wilt afdrukken, is het belangrijk om zeker dat wordt ondersteund. Sommige draagbare fotoprinters zijn speciaal ontworpen om met telefoons te werken via Bluetooth en NFC, terwijl andere met een grote verscheidenheid aan apparaten kunnen werken via een bekabelde USB-verbinding.

Batterijvermogen - Er zijn tal van fotoprinters die klein genoeg zijn om technisch gezien als draagbaar te worden beschouwd, maar je hebt er een nodig met een degelijke ingebouwde batterij om echt print uw foto's waar u maar wilt. Sommige draagbare fotoprinters worden geleverd met een batterij en andere hebben een compatibel batterijpakket dat u apart kunt aanschaffen.

FAQ

    Kan een fotoprinter alleen foto's afdrukken?

    Niet noodzakelijk. Hoewel er speciale fotoprinters zijn die uitsluitend foto's afdrukken, kunnen veel draagbare fotoprinters ook tekst of andere afbeeldingen produceren, en sommige kunnen zelfs scannen, faxen of andere typische printerfuncties bieden.

    Welke afdrukken kunnen draagbare fotoprinters maken?

    Veel draagbare fotoprinters kunnen vanwege hun compacte formaat slechts 4 x 6 afdrukken maken, maar er zijn ook opties beschikbaar voor het afdrukken van foto's op "volledig formaat" van 8,5 x 11 of groter.

    Wat zijn de voordelen van een fotoprinter ten opzichte van een standaardprinter?

    Over het algemeen bieden fotoprinters een veel hogere resolutie (en dus beeldkwaliteit en natuurgetrouwheid) dan de meeste traditionele printers. Dit betekent dat ze zelfs kunnen wedijveren met professionele prints die je van een fotokiosk zou krijgen, maar met extra controle over zaken als centreren en bijsnijden.

Aanbevolen: