De 5 beste draagbare zonneladers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste draagbare zonneladers van 2022
De 5 beste draagbare zonneladers van 2022
Anonim

De beste zonneladers gebruiken de overvloedige kracht van de zon om je apparaten en batterijen op peil te houden. Zonneladers zijn niet alleen voor natuurliefhebbers. Mensen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, of dat nu kamperen of pendelen is, zullen ze ook nuttig vinden. Met deze opladers zijn uw apparaten klaar voor gebruik zonder dat u in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn.

Nu zoveel van ons leven draait om elektriciteit, is het niet moeilijk om zonne-opladers te verdedigen. Sommige opladers op zonne-energie zijn klein genoeg om aan de bovenkant van je rugzak te bevestigen, dus zelfs als je naar je werk loopt of je rugzak naast een raam in de trein of in je auto zet, kun je de kracht van de zon in je voordeel gebruiken.

Beste algemeen: X-DRAGON 40W draagbare opvouwbare zonnepaneeloplader

Image
Image

Onze beste algemene oplader kan tot 40 W aan sap produceren uit zijn acht efficiënte panelen. Het gaat vrij groot open om veel zonlicht op te vangen met acht zeer efficiënte panelen, maar het kan klein genoeg worden opgevouwen om in je rugzak te passen. Er is hier geen waterbestendigheidsclassificatie, dus pas op dat u niet in de regen terechtkomt en er wordt geen batterij meegeleverd. Maar als u grotere items heeft die moeten worden opgeladen, is de X-DRAGON SunPower-zonnepaneeloplader een goede keuze.

Je kunt je telefoon en je tablet aansluiten, maar je kunt dat ook opschalen naar je laptop met de vijf meegeleverde opladers van verschillende formaten, en ook een aansluiting voor je auto-accu. Dit is een geweldig item om in je noodcarkit of je rugzak voor op de camping te bewaren. De garantie van 18 maanden geeft u gemoedsrust dat u een lading kunt krijgen wanneer u deze nodig heeft.

Aantal poorten: 2 | Uitgangsvermogen: 2.8A max USB, 18V DC | Soorten poorten: USB-A, DC | Aantal cellen: 8 | Efficiëntie: 22 tot 25% | Batterijcapaciteit: Nvt

Beste batterijduur: SOARAISE Solar Power Bank

Image
Image

Als je op zoek bent naar een batterij met hoge capaciteit en opladen via zonne-energie, dan is de SOARAISE Solar Power Bank misschien wel het apparaat voor jou. Dit is een 25.000 mAh-accu die oplaadt via microUSB (die gedateerd is) of door zonlicht, wat relatief langzaam is. Maar het batterijpakket heeft een mooie kunstleer-look aan de buitenkant, wat het wat stijl geeft. Het heeft ook een ingebouwde zaklamp en is IP65 water- en stofdicht, beide leuke extra's.

Deze zonnelader moet in de eerste plaats worden gezien als een batterijpakket. De zonnepanelen zijn geweldig om de batterij onderweg op te laden en zorgen ervoor dat de batterij langer meegaat, maar ze moeten echt niet worden beschouwd als de primaire oplaadmethode. Deze oplader is voor mensen die eerst een batterijpakket willen, maar lang genoeg onderweg zijn om onderweg een beetje zon op te pikken.

Aantal poorten: 2 | Uitgangsvermogen: 5V / 2.1A | Soorten poorten: USB-A | Aantal cellen: 4 | Efficiency: Niet vermeld | Batterijcapaciteit: 25, 000mAh

Beste telefoonoplader: Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank

Image
Image

De Dizaul Portable Solar Power Bank is een andere batterij met een ingebouwd zonnepaneel, maar deze keer ben je beperkt tot een enkele cel. De powerbank heeft twee USB-uitgangen van elk 1 ampère. Het batterijpakket zelf is licht van gewicht en kan gemakkelijk in een zak worden gegooid of, beter nog, aan een rugzak worden bevestigd. Het batterijpakket heeft een ingebouwde zaklamp, maar wordt ook geleverd met een USB-leeslampje, wat een leuke toevoeging is.

Het batterijpakket laadt ook op via microUSB, wat niet ideaal is. Tegenwoordig zouden we hier graag USB Type-C zien. Het batterijpakket is waterbestendig, maar de poortafdekkingen die het verzegeld houden, zijn een beetje aan de dunne kant. Dit is een geweldig batterijpakket voor mensen die veel onderweg zijn en die af en toe moeten opladen wanneer ze niet in de buurt zijn van forensen die veel energie hebben, in plaats van wandelaars.

Aantal poorten: 2 | Uitgangsvermogen: 5V / 2X1A | Soorten poorten: USB-A | Aantal cellen: 1 | Efficiency: Niet vermeld | Batterijcapaciteit: 5, 000mAh

"De Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank is een lichtgewicht en draagbare optie voor de stadsbewoner of occasionele avonturier die een betrouwbare smartphone-oplader voor onderweg wil." - Yoona Wagener, producttester

Beste draagbaarheid: BigBlue 28W zonnelader

Image
Image

De Big Blue Solar Charger is een zeer draagbare oplossing voor het opladen van zonne-energie die kan worden opgevouwen tot een kleine 11.1 x 6,3 x 1,3 inch wanneer gesloten. Hoewel hij lang is, is hij erg smal en dun, wat betekent dat hij met gemak in de meeste rugzakken past. Met de meegeleverde karabijnhaken kun je hem openen en aan je rugzak vastmaken terwijl je in de natuur bent.

Er is geen ingebouwde batterij, maar met de drie USB-A-poorten kun je elke telefoon of tablet gemakkelijk opladen. De panelen zijn waterdicht, wat onze recensent heeft getest door de cellen onder te dompelen in een badkuip.

Onze recensent merkte ook op dat de geadverteerde output van 28 W misleidend is. Er zijn vier 7W-panelen die samen 28 Watt opleveren. Helaas konden de panelen tijdens onze tests slechts ongeveer 17 W maximaal produceren.

Er is een zakje aan het uiteinde voor het vasthouden van kabels of zelfs apparaten tijdens het opladen, wat een leuke bonus is. Gezien de waterbestendigheid raden we dit aan voor wandelaars en kampeerders, zelfs bij slecht weer. Natuurlijk betekent bewolkte dagen minder opladen, maar je weet in ieder geval dat je panelen het aankunnen.

Aantal poorten: 3 | Uitgangsvermogen: 5V / 4.8A | Soorten poorten: USB-A | Aantal cellen: 4 | Efficiency: Niet vermeld | Batterijcapaciteit: Nvt

"Zelfs in minder dan ideale lichtsituaties, zoals een bewolkte dag met sneeuw op de grond, was ik in staat om een output van 10 W te bereiken (bij gebruik van beide 2,4 A-poorten). " -Gannon Burget, producttester

Beste om te wandelen: Nekteck 21W zonnelader

Image
Image

Als je op pad bent en de zon schijnt, maak er dan gebruik van! De Nekteck 21W zonnelader ha alt tot 24% lichtefficiëntie, wat behoorlijk hoog is in de industrie. Het kan gemakkelijk aan een rugzak worden bevestigd om onderweg op te laden. Twee USB-A-poorten kunnen tot 2A sap leveren, of tot 3A gecombineerd. Als hij niet in gebruik is, klapt de oplader op en past in je tas. Een zakje met ritssluiting waar de poorten zich bevinden, kan worden gebruikt om een batterij of kabels in op te bergen.

Daarover gesproken, er wordt geen batterij bij het paneel geleverd, dus als je stroom wilt opslaan, moet je deze zelf leveren. Dat is een beetje een verrassing gezien hoe duur de panelen zijn. U beta alt voor de efficiëntie van de panelen, niet voor het hele pakket. De panelen hebben ook een IPX4-classificatie, dus ze zijn bestand tegen waterspatten. Dit artikel is vooral bedoeld voor mensen die veel buiten zijn.

Aantal poorten: 2 | Uitgangsvermogen: 3A max | Soorten poorten: USB-A | Aantal cellen: 3 | Efficiëntie: 21 tot 24% | Batterijcapaciteit: Nvt

We moeten onze algemene knipoog geven naar de X-DRAGON SunPower-zonnepaneeloplader (bekijk bij Amazon) en zijn 40 W aan vermogen en zeer efficiënte cellen. Het is waar dat deze oplader geen powerbank bevat om al dat sap op te slaan, maar als je geen stroom hebt en je telefoon of zelfs je laptop moet opladen, is dit een geweldige optie. Het openen van de acht zonnepanelen geeft je voldoende stroom zolang er daglicht is.

Als je iets kleiners wilt dat nog steeds goed kan worden opgeladen, vinden we de SOARAISE Solar Power Bank erg leuk (bekijk bij Amazon). De ingebouwde powerbank kan veel sap vasthouden, waardoor je apparaten lekker opgeladen blijven. De panelen zijn groot genoeg om aan je rugzak te worden vastgemaakt en er bovenop te blijven zitten, of ze kunnen netjes in je tas worden opgevouwen, wachtend om op te laden wat je nodig hebt.

Over onze vertrouwde experts

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Yoona Wagener heeft een achtergrond in inhoud en technisch schrijven. Ze heeft geschreven voor BigTime Software, Idealist Careers en andere kleine technologiebedrijven.

Gannon Burgett heeft meer dan tien jaar ervaring als freelance fotojournalist en sportfotograaf.

FAQ

    Hoe snel wordt een zonnelader opgeladen?

    Dat hangt vooral af van de efficiëntie van de cellen en de hoeveelheid zonlicht die je krijgt. Zonnepanelen worden tegenwoordig steeds efficiënter, waardoor ze veel stroom kunnen opwekken. Op een heldere, zonnige dag is het niet onredelijk om te denken dat je genoeg stroom kunt opwekken voor een telefoon en tablet of zelfs grotere voorwerpen.

    Kun je je auto echt een vliegende start geven?

    Als het groot genoeg is, kan een zonnepaneel de accu van je auto opladen om hem te laten starten. Een "jump start" betekent technisch gezien dat u een stroombron gebruikt om uw auto meteen te starten. De optie op zonne-energie is meer een auto-acculader, wat betekent dat u enige tijd moet wachten voordat de accu van uw auto is opgeladen voordat u de sleutel kunt omdraaien. Maar ja, het is mogelijk.

    Krijg je meer zonne-energie als je het in een raam laat staan?

    Zonnepanelen mogen nooit in een raam of in een auto worden achtergelaten om op te laden. Het glas van het raam kan met licht op de panelen focussen en oververhitting veroorzaken. Zonnepanelen zijn bedoeld om buiten en onder de zon te staan, of weg te zetten.

Waar u op moet letten bij een draagbare zonnelader

Waterbestendigheid

Zonne-energie komt van de zon en zonnepanelen werken het beste buiten. Regen en sneeuw zijn ook buiten, dus als je een zonnepaneel gaat kopen, is het een goed idee om ook te kijken naar waterbestendigheid voor het geval je onverhoopt in de regen terechtkomt.

Ingebouwde batterij

Zonnepanelen wekken stroom op, en die stroom moet ergens heen. Als je alleen een zonnepaneel hebt en er is niets aangesloten, wekken de panelen geen stroom op, wat prima is, maar met een batterij kun je niet alleen stroom opwekken, maar ook opslaan totdat je het nodig hebt.

Uitgangsvermogen

Houd rekening met het soort apparaten dat je gaat gebruiken. Als u alleen een telefoon of tablet hoeft op te laden, zullen de meeste zonnepanelen het werk kunnen doen. Als je iets groters van stroom moet voorzien, zoals een laptop of zelfs een auto, moet je ervoor zorgen dat je een installatie hebt die krachtig genoeg is om de klus te klaren.

Aanbevolen: