De 8 beste draagbare cd-spelers van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste draagbare cd-spelers van 2022
De 8 beste draagbare cd-spelers van 2022
Anonim

Draagbare cd-spelers voelen misschien als iets uit de jaren '90 en vroege jaren, maar dat betekent niet dat je vandaag de dag nog steeds geen apparaat in Walkman-stijl kunt kopen. De meeste mensen zijn het tijdperk van fysiek opgeslagen media voorbij en kiezen voor streaming vanwege het gemak en de betaalbaarheid. Maar als je nog steeds een enorme verzameling cd's hebt waar je dol op bent en (nog belangrijker) waar je veel geld aan hebt uitgegeven, kunnen topmodellen je helpen om het meeste uit je klassieke cd-verzameling te halen.

We hebben de beste opties op de markt onderzocht, waaronder klassiek ontworpen plectrums of gemoderniseerde spelers met premium nieuwe ontwerpelementen. Ze zullen allemaal cd's afspelen, maar een aantal zal een aantal hedendaagse functies met zich meebrengen.

Hier zijn de beste draagbare cd-spelers om te overwegen.

Beste algemeen: Naviskauto-cd-speler

Image
Image

In veel opzichten lijken de cd-spelers die tegenwoordig te koop zijn allemaal erg op elkaar. Ze zitten in twee kampen: eenvoudige, nostalgische apparaten of alles-in-één, alles-behalve-de-gootsteenopties. Dit oplaadbare apparaat van NAVISKAUTO verdient onze beste plek in het algemeen omdat het de basis spijkert, een paar upgradefuncties biedt en geen extra's probeert toe te voegen die je niet nodig hebt.

Je krijgt 100 seconden bescherming tegen overslaan, MP3- en WMA-afspeelfunctionaliteit en maar liefst 12 uur luisterplezier met de ingebouwde oplaadbare batterij. Enkele extra's die NAVISKAUTO heeft toegevoegd, zijn extra equalizer (EQ)-regelaars die u helpen uw geluid aan te passen en een superheldere LED-regelarray die gemakkelijk te zien en te gebruiken is. Het komt allemaal binnen tegen een zeer solide prijs en in een slank, no-nonsense ontwerp.

MP3-compatibel: Ja | Beveiliging overslaan: 100 seconden | Oplaadbare batterij: Ja | Meegeleverde accessoires: oordopjes, oplaadkabel en AUX-kabel

Beste waarde: Gueray CD Discman

Image
Image

De Gueray CD Discman ziet er klassiek uit en voelt aan, met een bekende ronde vorm en gemakkelijk te vinden bedieningsknoppen bovenaan. Maar zonder flitsende functies zoals diepgaande MP3-bediening of over-the-top display-technologie, bespaar je een beetje geld ten opzichte van enkele van de meer betrokken concurrenten.

Voor een budgetvriendelijke prijs krijg je een betrouwbare cd-speler met een USB-oplaadbare 1400 mAh-batterij (die in ongeveer vier uur wordt opgeladen), betrouwbare afspeelfunctionaliteit en een slank, bescheiden zwart ontwerp. Deze opstelling brengt je ook moderne bedrade oordopjes met een handige inline afstandsbediening, een oplaadkabel en een draagtas om direct uit de doos te beginnen met luisteren.

MP3-compatibel: Nee | Beveiliging overslaan: 100 seconden | Oplaadbare batterij: Ja | Meegeleverde accessoires: oordopjes, oplaadkabel en draagtas

Beste optie met radio: GPX PC332B

Image
Image

Veel van de ooit upgrade-functies op cd-spelers zijn nu beschikbaar voor echt budgetvriendelijke prijzen. De GPX PC332B is ongetwijfeld aan de lage kant van de prijs, maar je krijgt nog steeds de mogelijkheid om zowel naar FM PLL-radio als naar cd's te luisteren. Deze optie biedt een enorme veelzijdigheid voor diegenen die een cd-speler in de auto of tijdens het sporten willen gebruiken.

Je hebt ook de optie voor cd's, maar niets flitsends als MP3-compatibiliteit. Er is 60 seconden bescherming tegen overslaan ingebouwd, dus dit is niet het beste model voor joggen of bouncy-workouts. Maar dit alles is waarschijnlijk een acceptabele afweging als een eenvoudige cd-speler met FM-functionaliteit je doel is. En de prijs is hier aantrekkelijk.

MP3-compatibel: Nee | Beveiliging overslaan: 60 seconden | Oplaadbare batterij: Nee | Meegeleverde accessoires: Oordopjes

Beste voor kinderen: Craig Electronics persoonlijke cd-speler met koptelefoon

Image
Image

De Craig Electronics CD2808 geeft de esthetische indruk dat hij rechtstreeks uit 1999 komt. Dat is niet per se slecht. De lichtblauwe kleur met contrasterende zwarte randen en de bijpassende koptelefoon in Koss-stijl schreeuwen nostalgie en het klassieke cd-tijdperk. Deze draagbare cd-speler is uitstekend geschikt als u een apparaat voor kinderen wilt kopen. Omdat het een veerkrachtige kleur heeft die waarschijnlijk niet veel slijtage zal verzamelen, en het heeft eenvoudige bediening.

Het mist enkele opstapfuncties; er is geen geadverteerde bescherming tegen overslaan, geen MP3-compatibiliteit en het scherm is extreem simplistisch. Maar dat maakt allemaal niet uit als je op zoek bent naar een kleine draagbare speler waar je je geen zorgen over hoeft te maken. En de prijs is precies goed voor dat gebruik.

MP3-compatibel: Nee | Beveiliging overslaan: Geen | Oplaadbare batterij: Nee | Meegeleverde accessoires: koptelefoon voor op het oor

Beste alles-in-één: Lukasa oplaadbare draagbare Bluetooth-cd-speler

Image
Image

Een van de grootste nadelen van een draagbare cd-speler is dat je meestal een luidspreker of een koptelefoon moet aansluiten om geluid te horen. Dankzij moderne luidsprekerdrivertechnologie kunnen we geluidsproducerende modules in kleine behuizingen plaatsen. Dat is precies wat deze oplaadbare cd-speler van Lukasa op tafel brengt met ondersteuning voor cd's en mp3-cd's en de mogelijkheid om geluid rechtstreeks vanaf een ingebouwde luidsprekeropstelling af te spelen.

Als je een krachtiger geluid wilt, kun je de aux-uitgang gebruiken om je cd-weergave naar elk gewenst geluidssysteem te sturen. Er zijn hier ook oplaadbare mogelijkheden, dus u zult niet naar nieuwe AA-batterijen vissen, en u kunt de Lukasa zelfs als Bluetooth-luidspreker gebruiken, zodat u geen cd's hoeft af te spelen. Dit model is aan de dure kant wat draagbare cd-spelers betreft, en het dikke, witte ontwerp voelt een beetje gedateerd aan. Maar al met al is dit een heel fijn alles-in-één apparaat.

MP3-compatibel: Ja | Beveiliging overslaan: 100 seconden | Oplaadbare batterij: Ja | Meegeleverde accessoires: oordopjes, oplaadkabel, AUX-kabel, draagtas, beschermhoes

Runner-Up, beste alles-in-één: Arafuna draagbare cd-speler met dubbele stereoluidsprekers

Image
Image

Door luidsprekers in een draagbare cd-speler te plaatsen, heb je veel veelzijdigheid voor veel verschillende gebruikssituaties. Deze Arafuna-cd-speler plaatst een behoorlijk capabel paar stereoluidsprekers precies in hetzelfde frame dat u gewend bent in Walkman-achtige apparaten. Deze zwarte, ronde constructie is slechts enkele centimeters dik en neemt verder de ruimte in van één enkele cd.

De ingebouwde 1400 mAh-batterij biedt ongeveer 12 uur luisterplezier en duurt ongeveer vier uur om op te laden met de meegeleverde oplaadkabel. U kunt standaard cd-indelingen afspelen, plus schijven in MP3- en WMA-indeling. Het scherm is vrij eenvoudig en hoewel er enkele extra opties zijn, zoals snelheidsregelingen en A/B-herhalingen, is het verder een vrij eenvoudige cd-speler. Het is zeker niet de meest complete optie, maar het levert solide waarde op voor een speler die klaar is om direct uit de doos te gaan.

MP3-compatibel: Ja | Beveiliging overslaan: 100 seconden | Oplaadbare batterij: Ja | Meegeleverde accessoires: Oordopjes, oplaadkabel en AUX-kabel

Beste oplaadbare: Monodeal draagbare cd-speler

Image
Image

Tegenwoordig is een draagbare cd-speler die oplaadbaar is vrij standaard, maar deze Monodeal cd-speler brengt een paar extra opties met zich mee die hem een beetje beter maken dan de rest van het veld in die categorie. De 1400 mAh-batterij levert 15 uur luistertijd en het duurt ongeveer vier uur om volledig vrij concurrerende nummers voor de ruimte op te laden.

Hoewel de meeste oplaadbare cd-spelers de neiging hebben om rond de 12 uur te blijven hangen, betekent de 15 die hier beschikbaar zijn dat je veel langer kunt luisteren. Het extra grote display met achtergrondverlichting geeft je ook in donkere kamers voldoende zicht en controle over het apparaat. De prijs is een beetje hoog voor een draagbare cd-speler, en het ontwerp is niet het meest geavanceerde, maar het is een solide koop, alleen al vanwege de levensduur van de batterij.

MP3-compatibel: Ja | Beveiliging overslaan: Ja, tijd niet gespecificeerd | Oplaadbare batterij: Ja | Meegeleverde accessoires: oordopjes, oplaadkabel, AUX-kabel en draagtas

Beste ontwerp: HOTT CD611

Image
Image

Aan het eind van de jaren '90 waren draagbare cd-spelers zo populair dat fabrikanten werden gestimuleerd om verbluffende, kleurrijke apparaten te maken met talloze ontwerpopties. Hoewel er tegenwoordig nog steeds veel vormen, kleuren en maten beschikbaar zijn, zijn er niet veel opties die echt indrukwekkend zijn vanuit een ontwerpperspectief. De HOTT CD611 is een echt nieuwe kijk op het uiterlijk van een draagbare cd-speler.

Slanke, knappe houten panelen bedekken het hele lichaam en geven de CD611 een luxe uitstraling terwijl het een aangenaam, organisch gevoel biedt. Er is MP3-afspeelfunctionaliteit, bescherming tegen overslaan en gebruiksvriendelijke bedieningselementen. De HOTT-speler heeft wel aparte batterijen nodig en laadt niet op, en het eenvoudige display heeft geen achtergrondverlichting, maar dat onderstreept uiteindelijk de strakke, professionele uitstraling.

MP3-compatibel: Ja | Beveiliging overslaan: 45 seconden | Oplaadbare batterij: Nee | Meegeleverde accessoires: Oordopjes, voedingskabel (om batterijen te omzeilen), AUX-kabel en draagtas

Onze beste algehele keuze, de NAVISKAUTO CD-speler (bekijk bij Amazon) heeft een redelijke prijs, uitstekende bedieningselementen aan boord, oplaadbaarheid, MP3-functionaliteit, een slank ontwerp en solide bescherming tegen overslaan. Maar er zijn ook tal van alles-in-één opties, zoals de Lukasa CD-speler (bekijk bij Amazon) met ingebouwde luidsprekers en de mogelijkheid om die luidsprekers te gebruiken als een speciaal Bluetooth-afspeelapparaat.

Waar u op moet letten bij een draagbare cd-speler

Oplaadbare batterijen

Een van de belangrijkste onderscheidende factoren voor cd-spelers is hoe ze hun vermogen krijgen om te functioneren. De vroege draagbare cd-spelers gebruikten DC-adapters (waarvoor je aan een muur moest worden vastgemaakt) of AA-batterijen (om onderweg te luisteren). Veel cd-spelers gebruiken nog steeds verwisselbare batterijen, maar een upgradefunctie is de aanwezigheid van een oplaadbare lithium-ionbatterij. Als je een cd-speler overweegt, is het belangrijk om te beslissen of je deze oplaadbaarheid wilt voor een modernere, veelzijdigere draagbaarheid.

MP3-afspeelbaarheid

De meeste moderne cd-spelers bieden de mogelijkheid om cd's af te spelen met mp3's als opgeslagen bestanden in plaats van traditioneel geformatteerde afspeel-cd's. Hoewel veel draagbare spelers deze optie standaard hebben, doen ze dat niet allemaal. Als u het gemak van MP3-ondersteuning wilt, is het belangrijk om deze functionaliteit nauwkeurig te controleren.

Moderne functies

Draagbare apparaten hebben over het algemeen een lange weg afgelegd. Cd-spelers bevatten nu een verscheidenheid aan moderne functies, zoals schermen met achtergrondverlichting, ingebouwde luidsprekers om de noodzaak van aparte hoofdtelefoons/luidsprekers te omzeilen, en Bluetooth-connectiviteit. Als u kiest voor een cd-speler die u deze functies biedt, krijgt u meer waar voor uw geld.

FAQ

    Hoe spelen cd-spelers MP3-bestanden af?

    Het klinkt misschien verwarrend dat je mp3's van een cd-speler kunt afspelen zonder een ingebouwde harde schijf. De meeste traditionele cd-spelers spelen standaard media in Compact Disc-formaat af, maar als u kiest voor een speler die compatibel is met MP3, betekent dit dat u MP3's als bestanden op een schijf kunt opslaan en uw speler die bestanden onderweg kunt laten lezen/afspelen. net zoals je een USB-stick op een laptop zou doen.

    Kun je naar cd-spelers luisteren zonder koptelefoon?

    Hoewel sommige moderne draagbare cd-spelers worden geleverd met ingebouwde luidsprekermodules voor afspelen zonder accessoires, is de standaardinstelling dat u luidsprekers of hoofdtelefoons op cd-spelers moet aansluiten via de aux-uitgang (AUX). Als je liever alles-in-één afspeelt, zoek dan naar een cd-speler met ingebouwde luidsprekers.

    Wat heb ik nodig voor beveiliging tegen overslaan?

    Omdat cd-spelers infraroodlasers gebruiken om de etsen op een cd te lezen, kan het heen en weer bewegen van het apparaat ertoe leiden dat de klassieke cd wordt overgeslagen die velen van ons kennen. Bescherming tegen overslaan is niet nieuw en de meeste moderne cd-spelers bieden solide bescherming tegen overslaan van 100 seconden. Overslaan kan nog steeds gebeuren, maar deze beveiliging maakt de cd-speler grotendeels luisterbaar, zelfs bij lichte trainingen. Een lagere secondetelling op de overslagbeveiliging levert minder betrouwbaarheid op tijdens zwaardere activiteiten.

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider is een muzikant, schrijver en tech-recensent met meer dan tien jaar ervaring. Hij herinnert zich zijn eerste snoepappelrode Walkman met liefde. Bij het overwegen van moderne cd-spelers heeft hij goed gekeken naar de batterijcapaciteit, extra functies (zoals Bluetooth en radiotuners) en andere moderne specificaties om een cd-speler in 2022 echt het overwegen waard te maken.

Aanbevolen: