JZip Review: extraheer 7Z, ZIP, TAR, RAR en meer

Inhoudsopgave:

JZip Review: extraheer 7Z, ZIP, TAR, RAR en meer
JZip Review: extraheer 7Z, ZIP, TAR, RAR en meer
Anonim

jZip is een gratis bestandsextractieprogramma voor Windows dat bestanden kan extraheren uit veel van de meest populaire archiefbestandstypen, die hieronder allemaal worden vermeld. Dit omvat niet alleen bekende zoals ZIP, RAR en 7Z, maar ook SWM, HXS, DEB en meer.

jZip kan niet alleen bestanden uit een archief extraheren, maar ook nieuwe maken, en het kan beide in slechts enkele ogenblikken zonder dat u het programma ooit hoeft te openen!

Wat we leuk vinden

  • Geen advertenties of pop-upvensters.
  • Eenvoudig te gebruiken programma-interface.
  • Geïntegreerd met het rechtsklikmenu.
  • Kan met wachtwoord beveiligde gecomprimeerde bestanden maken.
  • Kan worden gedownload als een draagbaar programma zonder te hoeven worden geïnstalleerd.

Wat we niet leuk vinden

Voegt automatisch een link naar jZip.com toe aan uw nieuwe archieven (maar u kunt deze desgewenst uitschakelen).

jZip's ondersteunde bestandsformaten

Er zijn tientallen formaten waarmee deze gratis bestandsextractor kan werken.

Extract uit

jZip kan deze bestandstypen openen:

7Z, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CHI, CHM, CHQ, CHW, CPIO, DEB, DOC, EXE, GZ, GZIP, HXI, HXQ, HXR, HXS, HXW, ISO, JAR, LHA, LIT, LZH, MSI, PPT, RAR, RPM, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, TPZ, WIM, XLS, XPI, Z en ZIP

Comprimeren naar

Als je een nieuw archief aanmaakt, kan jZip het bestand in elk van deze formaten maken:

7Z, BZ2, GZ, TAR en ZIP

jZip-functies

Image
Image
  • Versleutel een archief achter een wachtwoord met Zip2.0-compatibele codering of 256-bits AES-codering.
  • Maak snel een snelkoppeling op het bureaublad naar elk archief dat in jZip is geopend.
  • Bestanden toevoegen aan of verwijderen uit een archief met behulp van de menu's in het programma.
  • Selecteer automatisch specifieke bestanden uit een archief met een deel van de bestandsnaam.
  • Kopieer specifieke bestanden uit het archief zonder alles uit te pakken.
  • Verdeel het archief in kleinere stukken voor eenvoudigere opslag of overdracht. Er is ook een samenvoegfunctie om ze opnieuw te combineren.
  • Controleer archieven op fouten.
  • jZip controleert automatisch op nieuwe programma-updates.
  • U kunt een waarschuwingsgeluid laten horen wanneer een lange archiefbewerking is voltooid.
  • jZip kan worden geconfigureerd om automatisch te openen wanneer bepaalde bestandstypen worden geopend vanaf uw computer, zoals ZIP, RAR, CAB, ISO, enz.
  • Verschillende talen worden ondersteund, waaronder niet alleen Engels, maar ook Spaans, Duits, Russisch, Japans en andere.

Laatste gedachten over jZip

jZip is een extreem makkelijk programma om te gebruiken. We hebben andere toepassingen met veel functies gezien die menu's en instellingen hebben die de programma-interface verzanden, maar jZip is heel eenvoudig in zijn ontwerp, dat niet mag worden genegeerd.

Met het programma geopend, kunt u elk van de ondersteunde bestandsindelingen voor uitpakken er rechtstreeks in slepen en neerzetten. Dit is een gemakkelijke manier om jZip te gebruiken, maar u kunt ook de configuratie-instellingen van het programma openen en de zogenaamde shell-extensie. inschakelen

Met de shell-extensiefunctie kun je met de rechtermuisknop op een archiefbestand klikken en het snel uitpakken zonder eerst het jZip-programma te hoeven openen, en ook snel nieuwe archieven maken door de bestanden te selecteren die erin moeten komen. Niet alle programma's voor het decomprimeren van bestanden hebben deze functie, dus het is fijn dat je dit met jZip kunt inschakelen.

jZip ondersteunt ook de optie om een archiefbestand te coderen en te decoderen, wat een geweldige functie is, niet alleen voor bestanden die al met een wachtwoord zijn beveiligd, maar ook voor archieven die u zelf aanmaakt.

Er is één ding dat je misschien niet leuk vindt aan jZip, namelijk dat het programma standaard automatisch een link naar zijn website plaatst in elk nieuw archief dat je aanmaakt. Om dat te veranderen, moet je naar het View > Configuration scherm van het programma gaan en de optie met de tekst I want to help deselecteren promoot jZip door een link naar jZip toe te voegen in nieuwe archieven

Aanbevolen: