HyperX Alloy Origins 60 Review: dit toetsenbord bewijst dat minder meer is

Inhoudsopgave:

HyperX Alloy Origins 60 Review: dit toetsenbord bewijst dat minder meer is
HyperX Alloy Origins 60 Review: dit toetsenbord bewijst dat minder meer is
Anonim

Bottom Line

De HyperX Alloy Origins 60 is een comfortabel, veelzijdig gamingtoetsenbord dat wordt verkocht voor een geweldige prijs.

HyperX Alloy Origins 60-toetsenbord

Image
Image

HyperX heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Kleine toetsenborden, na jaren op de loer te hebben gelegen in meer obscure hoeken van toetsenbordfandom, hebben een grote hit bereikt. Gamers hebben ze bijzonder hoog in het vaandel. Moderne games binden zelden opdrachten aan de navigatietoetsen en het numpad, dus waarom zou u ze niet afkappen en de muis bij de hand houden?

Dat is de theorie achter 60 procent toetsenborden zoals de HyperX Alloy Origins 60. Hoewel klein van formaat, biedt het HyperX Red lineaire mechanische toetsschakelaars, die zijn afgestemd voor snelle bediening, plus aanpasbare RGB-achtergrondverlichting en geheugen voor maximaal tot drie ingebouwde sleutelprofielen.

Maar zoals ik al zei, kleine gaming-toetsenborden hebben een grote vlucht genomen. Er is veel concurrentie van onder meer Razer, Fnatic en Cooler Master. Heeft HyperX de tijd genomen om de Alloy Origins 60 te verfijnen? Of is dit een zo-zo optie in een drukke ruimte?

Ontwerp: Deze is een blikvanger

De HyperX Alloy-toetsenborden verdienen hun naam met een volledig aluminium chassis dat stevige ondersteuning biedt voor de mechanische schakelaars, die gedeeltelijk zichtbaar zijn boven het toetsenbord. Het is een stap boven de concurrentie in bouwkwaliteit. De meeste alternatieven, zoals de Razer Huntsman Mini en Kinesis Gaming TKO, gebruiken een aluminium bovenplaat, maar blijven voor het grootste deel van het chassis bij plastic.

Image
Image

Gaan met een lay-out van 60 procent betekent dat alles normaal rechts van de rechter Enter-, Shift- en Control-toetsen moet worden gedumpt. Dit verkort het bord en het is even wennen, vooral buiten games, omdat navigatie- en Numpad-toetsen vaak worden gebruikt in spreadsheets of voor snelkoppelingen in productiviteitstoepassingen.

De navigatietoetsen zijn echter niet helemaal afwezig. Ze zijn in plaats daarvan gebonden aan de overige toetsen en worden omgeschakeld door op een functietoets te drukken. Dat maakt het activeren van snelkoppelingen complexer, maar mogelijk.

Een lay-out van 60 procent betekent dat je alles normaal rechts van de Enter-, Shift- en Control-toetsen aan de rechterkant moet dumpen.

Dit is een bedraad toetsenbord dat op uw pc wordt aangesloten via een USB-C-poort aan de linker achterkant van het toetsenbord. Een zes meter lange gevlochten kabel wordt meegeleverd in de doos. De kabel is afneembaar van het toetsenbord, wat geweldig is. U hoeft zich geen zorgen te maken over kabelbeschadiging die het toetsenbord doodt en u kunt de kabel vervangen als u een langer snoer nodig heeft.

Prestaties: HyperX heeft de geheime saus

HyperX is een van de vele grote toetsenbordbedrijven die een aangepast mechanisch schakelaarontwerp omarmen. Het bedrijf heeft verschillende opties in zijn assortiment, maar de Alloy Origins 60 wordt alleen verkocht met zijn lineaire HyperX Red mechanische schakelaar.

Deze schakelaar is, net als de meeste lineaire ontwerpen, gericht op gamers. Het mist een tactiele bedieningshobbel en is afgestemd op een bescheiden bedieningskracht van 45 gram. Simpel gezegd: het toetsgevoel is licht, soepel en consistent dankzij de 3,8 millimeter veerweg van de schakelaar.

Image
Image

Hardcore-gamers zullen deze switch leuk vinden. Het is snel en reageert op snel tikken, maar biedt toch plezierig reizen. Functioneel is het bestand tegen zelfs het meest extreme gebruik. Ghosting is nooit een probleem, zoals verwacht mag worden van elk modern gaming-toetsenbord. Ik waardeer ook hoe het stijve, volledig aluminium chassis een solide, geplante vorm biedt terwijl ik wanhopig de medpack-sleutel pureer vlak voor mijn onvermijdelijke nederlaag.

Het enige nadeel? Nieuwe, high-end toetsenborden met optisch-mechanische analoge schakelaars, zoals Razer's Huntsman V2 Analog, hebben het voortouw genomen. Optisch-mechanische analoge schakelaars bieden extreme aanpassingen die binnenkort de nieuwe standaard zullen zijn in high-end toetsenborden. De technologie is echter nog niet beschikbaar in een toetsenbord van 60 procent, dus het is niet relevant of je rijdt of sterft voor kleine lay-outs.

Comfort: een gamingtoetsenbord dat niet alleen voor gaming is

Toetsenborden met lineaire, op gaming gerichte schakelaars maken me bang als het tijd is om ze voor iets anders dan gamen te gebruiken. Het gebrek aan tactiel gevoel dwingt me om te overcompenseren en mijn handen tegen het bord te slaan met een kracht die vermoeiend wordt.

Ik ben verliefd, maar ja, ik mis de navigatietoetsen, vooral wanneer ik sneltoetsen gebruik in video- en fotobewerkingssoftware.

Gelukkig had ik dit probleem niet met de HyperX Alloy Origins 60. Er is iets aan de bediening dat een stevig, betrouwbaar gevoel geeft. De HyperX Red-schakelaar houdt stand als je een essay moet schrijven en is meer dan voldoende voor het delen van vochtige memes in Discord.

Hoe zit het met de grootte van het toetsenbord? Ik ben verliefd, maar ja, ik mis de navigatietoetsen, vooral bij het gebruik van sneltoetsen in video- en fotobewerkingssoftware. De Alloy Origins 60 verontschuldigt dit meer dan met zijn kleine voetafdruk, waardoor de muis een paar centimeter verwijderd is van mijn typische typpositie.

Iedereen is anders, dus je kilometers kunnen variëren, maar voor mij is dit een overwinning. Als ik te ver van een toetsenbord naar een muis reiken, kan dat na enkele uren spanning in mijn schouders veroorzaken. Hoe korter het bereik, hoe meer ontspannen ik me voel na een dag achter mijn pc. Als u ook last heeft van schouderbelasting, of als u rechtshandig bent en vaak spanning in uw pols of onderarm voelt, probeer dan eens een 60 procent toetsenbord.

Image
Image

Het enige ergonomische probleem van Origins Alloy 60 wordt gedeeld met elk mechanisch toetsenbord: hoogte. Dit toetsenbord is misschien smal, maar het is nog steeds anderhalve centimeter lang. Sommige eigenaren vinden het misschien niet comfortabel om te gebruiken zonder een polssteun, die niet is inbegrepen. Gamers die op zoek zijn naar een dun profiel, moeten een slank alternatief overwegen, zoals de Keychron K3 Ultra of Fnatic Streak65.

Software: alleen Windows

Het is gemakkelijk om de Origins Alloy 60 te gebruiken zonder de software te downloaden. In tegenstelling tot Razer- en Logitech-toetsenborden, die er een gewoonte van maken om gebruikers lastig te vallen over een softwaredownload vanaf het moment dat je ze aansluit, laat HyperX je graag zonder. U hebt echter de HyperX Ngenuity-software van het bedrijf nodig om de meeste functies te bedienen, zoals RGB-aanpassing en profiel- en macro-instellingen.

In een vreemde beweging publiceert HyperX de software exclusief in de Windows Store. Dit verkleint de aantrekkingskracht van het toetsenbord op gamers die de meest recente versie van Windows gebruiken. Om eerlijk te zijn, kan ik zien waarom een bedrijf dit zou kunnen doen. Dit is een pc-gamingtoetsenbord en de overgrote meerderheid van pc-gamers speelt op Windows 10. Toch zijn Mac- en Linux-gamers gewaarschuwd.

In tegenstelling tot Razer- en Logitech-toetsenborden, die er een gewoonte van maken gebruikers lastig te vallen over een softwaredownload vanaf het moment dat u ze aansluit, laat HyperX u graag zonder.

De Ngenuity-interface neigt naar gebruiksgemak, dus de meeste eigenaren zullen geen probleem hebben om de functieset te begrijpen. Aan de andere kant biedt het niet de diepe, obsessieve aanpassing die te vinden is in de Synapse-software van Razer.

Prijs: het is een deal

De HyperX Alloy Origins 60 heeft een adviesprijs van $ 100 en wordt bijna altijd voor die prijs verkocht. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien duur, maar het is aan de lage kant van de prijs voor een toetsenbord van 60 procent met RGB-verlichting en lineaire mechanische schakelaars. Concurrenten zoals de Razer Huntsman Mini, Fnatic Streak65 en Kinesis' TKO verkopen tussen $ 110 en $ 160.

Image
Image

HyperX Alloy Origins 60 vs. Razer Huntsman Mini

De Razer Huntsman Mini is een aantrekkelijk alternatief voor de HyperX Alloy Origins 60. Het toetsenbord van Razer biedt twee schakelaarontwerpen, waarvan er één een "klikkende" schakelaar is met een aanzienlijk tastgevoel en gevoel. Ik heb een Huntsman Mini met deze schakelaar getest en ik kan met vertrouwen zeggen dat deze beter is voor dagelijks gebruik. Razer's Synapse-software heeft ook een voorsprong op het gebied van maatwerk ten opzichte van HyperX Ngenuity.

HyperX neemt echter het voortouw in bouwkwaliteit. De Alloy Origins 60 verkoopt doorgaans voor $ 20 tot $ 30 minder dan de Huntsman Mini, maar ziet eruit en voelt aan als het duurdere toetsenbord. De optie van Razer worstelt ook met een gedempte RGB-achtergrondverlichting die minder levendig is dan de Alloy Origins 60. HyperX Ngenuity, hoewel het minder maatwerk biedt dan Razer's Synapse, is eenvoudig en gemakkelijk te leren.

Voor de meeste mensen raad ik de HyperX Alloy Origins 60 aan boven de Razer Huntsman Mini. Het is moeilijk om de waarde van de Origin 60's MSRP van $ 100 of de veelzijdigheid van de HyperX Red-switch te betwisten. Fans van tactiele toetsenborden zullen nog steeds naar de Huntsman Mini leunen. Razer's Clicky Optical Switch voelt beter aan tijdens lange typesessies en houdt nog steeds stand tijdens het gamen.

Het is een winnaar voor zowel gamers als gewone gebruikers

De HyperX Alloy Origins 60 levert een uitstekende bouwkwaliteit en toetsgevoel tegen een prijs die de alternatieven ondergraaft. Als je het Numpad en de functierij niet nodig hebt, is dit het toetsenbord dat je moet krijgen.

Specs

  • Productnaam Alloy Origins 60 Keyboard
  • Productmerk HyperX
  • MPN HKBO1S-RB-US/G
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum mei 2021
  • Gewicht 1,72 lbs.
  • Productafmetingen 11,65 x 4,15 x 1,45 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 2 jaar beperkte garantie
  • Schakelaar Type HyperX Rood Mechanisch
  • RGB-achtergrondverlichting per toets met 5 helderheidsniveaus
  • Compatibiliteit Windows 10, 8.1, 8, 7
  • Poorten 1x USB-C (voor het aansluiten van het toetsenbord)
  • Gevlochten kabel, 1,80 meter lang

Aanbevolen: