Nieuwe AI-tools kunnen helpen om de verveling uit dagelijkse taken te halen

Inhoudsopgave:

Nieuwe AI-tools kunnen helpen om de verveling uit dagelijkse taken te halen
Nieuwe AI-tools kunnen helpen om de verveling uit dagelijkse taken te halen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een toenemend aantal door AI aangedreven softwaretools kan gebruikers helpen bij het uitvoeren van dagelijkse computertaken.
  • Flowrite is een nieuw AI-programma dat eenvoudige instructies kan omzetten in een volwaardige e-mail.
  • Een andere handige app is Clockwise, een door AI aangedreven agenda-assistent.

Image
Image

E-mails schrijven wordt binnenkort misschien wat makkelijker dankzij kunstmatige intelligentie (AI).

Flowrite is een nieuwe AI-tool die belooft eenvoudige instructies om te zetten in een volwaardige e-mail. De software kan worden gebruikt als een web-app of browserextensie, en het is een van een groeiend aantal AI-tools voor dagelijkse gebruikers.

"AI kan veel taken uit handen nemen, zodat mensen zich kunnen concentreren op meer strategische doelen", vertelde Sam Zheng, CEO van AI-softwarebedrijf DeepHow, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Helpende (AI) Handen

Flowrite heeft tot doel de meest voorkomende schrijftoepassingen op het web mogelijk te maken met een product dat is gebaseerd op het taalmodel van OpenAI, GPT-3. In tegenstelling tot Grammarly, dat helpt bij het verbeteren van het bestaande schrijven, werkt Flowrite door u te helpen bij het maken van berichten. Je geeft Flowrite opsommingstekens over wat je wilt zeggen, en de AI-aangedreven tool maakt een volledige e-mail.

Terwijl de productiviteitsmarkt snel groeit, "hebben bestaande schrijfhulpmiddelen de neiging zich te concentreren op slechts kleine delen van de hele ervaring, zoals spelling en zinsaanvullingen", zei Flowrite CEO Aaro Isosaari in een persbericht. "Flowrite maakt een onvoorziene verschuiving mogelijk in de manier waarop korte inhoud wordt geproduceerd, waardoor gebruikers woorden kunnen omzetten in verzendklare teksten zonder na te hoeven denken over structuur, articulatie en grammatica."

Het AI-voordeel

Flowrite is verre van het enige door AI aangedreven product op de markt dat is bedoeld om u te helpen veelvoorkomende taken uit te voeren.

Sam Davis, de eigenaar van Sticker Crypt, zei in een e-mailinterview dat ze hebben geëxperimenteerd met een paar schrijftools voor AI-software, hoewel ze liever de schrijftool Jarvis gebruiken.

"Ze kunnen me echt helpen op zwakke plekken, zoals het schrijven van e-mailkopieën of advertentieteksten. Hoe korter de taak, hoe meer gericht AI-schrijven zal zijn," zei Davis. "Iets aan de manier waarop ze met de API werken, levert over het algemeen betere reacties op dan andere AI-schrijvers die ik heb geprobeerd, zoals Ink of voorbeeldtools."

Image
Image

Voor creatieve schrijvers helpt Story Prism gebruikers bij het plannen van hun verhalen. Het stelt een schrijver in staat om van een vaag idee naar een werkbaar concept te gaan en gebruikt AI om te helpen brainstormen over ideeën voor hun verhaal, een beetje alsof je een virtuele co-schrijver hebt om ideeën af te ketsen.

"Sommige taken, zoals het schrijven van e-mails, het maken van agenda-afspraken, onderzoek, enz., kunnen erg vervelend en tijdrovend zijn", vertelde Jon Firman, mede-oprichter van Story Prism, aan Lifewire in een e-mail. "AI kan helpen bij deze taken en in sommige gevallen volledig automatiseren, waardoor de mentale bandbreedte van mensen wordt vrijgemaakt, waardoor ze zich kunnen concentreren op meer taken op hoog niveau."

Andere AI-software kan helpen bij het automatiseren van videotaken. DeepHow heeft bijvoorbeeld een AI-model ontwikkeld dat een video kan beoordelen van iemand die iets doet waarvoor technische vaardigheden vereist zijn (zoals een productietechnicus die een machinedraaibank instelt) en het ruwe materiaal kan omzetten in een trainingsvideo.

"Dit elimineert alle complexiteit van videobewerking en levert een gebruiksklare trainingsvideo op met ondertitels in verschillende talen", zei Zheng. "Het is een enorme tijdsbesparing voor elk bedrijf dat sterk afhankelijk is van opleiding en ontwikkeling van geschoolde vakmensen."

AI kan veel taken uit handen nemen, zodat mensen zich kunnen concentreren op meer strategische doelen.

Een ander handig hulpmiddel is Clockwise, een door AI aangedreven agenda-assistent. Hoewel u handmatig pauzes tussen vergaderingen kunt plannen, kunt u Clockwise dit ook voor u laten doen. Voor elk team zal de AI van Clockwise tot een miljoen verschillende permutaties van de agenda's van teamleden modelleren om te zien wat het beste werkt voor het hele team.

Clockwise heeft bijvoorbeeld een instelling genaamd Smart Meeting Breaks die, indien ingeschakeld, je agenda kan optimaliseren om Zoom-vermoeidheid tegen te gaan. Dus als je drie uur achter elkaar vergadert, probeert Clockwise een pauze van 15 minuten in te passen.

"Dit is iets wat geen mens zou kunnen bereiken in de tijd die een AI-aangedreven tool zou kunnen", vertelde Charles Martucci, hoofd ontwerp bij Clockwise, aan Lifewire in een e-mailinterview.

AI wordt steeds krachtiger en zal waarschijnlijk steeds meer ingebed worden in ons dagelijks leven. Kijk uit naar AI die je helpt met alles, van schrijftaken tot het begrijpen van je spraak wanneer je met slimme assistenten praat.

Aanbevolen: