Een draadloze muis verbinden met een Chromebook

Inhoudsopgave:

Een draadloze muis verbinden met een Chromebook
Een draadloze muis verbinden met een Chromebook
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een draadloze muis aansluit op een Chromebook. De instructies zijn van toepassing op alle apparaten met Chrome OS, zolang ze Bluetooth ondersteunen of een USB-poort hebben.

Welke draadloze muis heb je?

Je zou kunnen denken dat er maar één soort draadloze muis is, het soort dat geen draad nodig heeft! Er zijn echter twee soorten draadloze technologie die fabrikanten gebruiken om draadloze muizen te maken. De draadloze muis die u kiest, is van invloed op hoe u deze op uw Chromebook aansluit.

  • Bluetooth-muis: deze muizen communiceren met uw computer via het Bluetooth-protocol en hebben geen USB-ontvanger nodig om te werken.
  • Radio Frequency (RF) Mouse: Deze muizen gebruiken een RF-zender (in de muis) en ontvanger (aangesloten op uw USB-poort) om de noodzaak van kabels te omzeilen.

Elk type draadloze muis werkt met uw Chromebook, aangezien de meeste Chromebook-apparaten Bluetooth-mogelijkheden hebben en ze ook voldoende USB-poorten hebben. Als u echter liever de USB-poort van uw Chromebook voor andere apparaten gebruikt, is de draadloze Bluetooth-muis wellicht de beste optie.

Sluit een Bluetooth-muis aan op een Chromebook

Als je een draadloze Bluetooth-muis hebt, is het aansluiten op je Chromebook net zo eenvoudig als het aansluiten van een ander Bluetooth-apparaat.

  1. Draai je Bluetooth-muis om en zoek de aan/uit-schakelaar. Zorg ervoor dat deze op ON staat. U zou het optische lampje moeten zien branden (meestal rood). Plaats de muis terug plat op uw muismat.

    Image
    Image
  2. Selecteer op uw Chromebook de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Selecteer in het venster dat verschijnt het Bluetooth icoon.

    Image
    Image
  3. Als de Bluetooth-status momenteel is uitgeschakeld, schakelt u de tuimelschakelaar in om Bluetooth in te schakelen. Eenmaal ingeschakeld, ziet u een scanstatus terwijl uw Chromebook zoekt naar actieve Bluetooth-apparaten in de buurt. Wanneer uw draadloze muis verschijnt, kunt u deze selecteren om te koppelen en er verbinding mee te maken.

    Image
    Image

    Als je Bluetooth-muis niet verschijnt, probeer dan de muis uit en weer in te schakelen. U kunt Bluetooth ook op uw Chromebook uitschakelen en vervolgens weer opnieuw inschakelen. Soms kan het de eerste keer lastig zijn om Bluetooth-verbindingen tot stand te brengen, maar zodra je je muis aan je Chromebook hebt gekoppeld, maken ze later automatisch verbinding.

  4. Zodra uw Chromebook verbinding heeft gemaakt met uw draadloze Bluetooth-muis, merkt u dat de muisaanwijzer beweegt wanneer u uw muis beweegt.

Sluit een radiofrequentiemuis (RF) aan op een Chromebook

De meest populaire draadloze muis voor gebruik met een Chromebook is de RF-muis. Deze worden geleverd met een kleine ontvangereenheid die u rechtstreeks op de USB-poort van uw Chromebook kunt aansluiten. Er is geen configuratie nodig. U moet er echter voor zorgen dat u een RF-muis koopt die compatibel is met Chrome OS.

  1. Wanneer u uw RF-muis koopt, zorg er dan voor dat u er een koopt die werkt met Chromebook-gecertificeerd. Deze certificering is essentieel omdat geen enkele RF-muis waarvoor de installatie van stuurprogrammasoftware vereist is, werkt op een Chromebook (aangezien u geen stuurprogrammasoftware kunt installeren).
  2. Je muis wordt geleverd met een kleine USB-ontvanger. Sluit deze kleine ontvanger aan op een USB-poort op uw Chromebook.

    Image
    Image
  3. Draai uw muis om en zet de aan/uit-schakelaar op ON. Zodra de muis is aangesloten op de USB-ontvanger, zou u hem onmiddellijk moeten kunnen gebruiken zonder verdere instellingen.

    Veel fabrikanten van draadloze accessoires gebruiken een 'unifying-ontvanger'. Deze enkele USB-ontvanger kan invoer ontvangen van meerdere draadloze apparaten van dezelfde fabrikant. Het is vaak een goed idee om deze opstelling te gebruiken als je beperkte USB-poorten hebt.

Aanbevolen: